- Konu Sahibi eskidenolsa
-
Acımasızca eleştirmek çok kolay tabi. Dilin kemiği yok. Yapmasaydın, etmeseydin.Eminim bebekle rezil olduğum dönemde yazsam durumumu o zaman da doğurmasaydın denir.Ben de Allahtan korkuyorum, ben de kıymak istemem ama çocuk bu bir ömür sorumluluk. atamazsın satamazsın. Ben o kadar kötü biri değilim. Allah kimsenin başına vermesin.
Acımasızca eleştirmek çok kolay tabi. Dilin kemiği yok. Yapmasaydın, etmeseydin.Eminim bebekle rezil olduğum dönemde yazsam durumumu o zaman da doğurmasaydın denir.Ben de Allahtan korkuyorum, ben de kıymak istemem ama çocuk bu bir ömür sorumluluk. atamazsın satamazsın. Ben o kadar kötü biri değilim. Allah kimsenin başına vermesin.
Madem bir çocuğa o düzgün hayatı sunamayacağız, bunu baştan düşünmek gerekmiyor mu?
Ben ne olursa olsun bu noktaya geliniyorsa bu bebeğin doğmasından yanayım ama aldırma kararına da sen nasıl bir insansın ki aldırıyorsun diye yargılamam.
Bana burada en çok yanlış gelen, bir bebeği babasız dünyaya getirmek ya da ona gerekli hayat şartlarını sunamayacak şekilde dünyaya getirmek ne kadar yanlışsa, oyuncak gibi dakika başı o bebeğin canına kıymakta yanlış. Çocuk oyuncağı mı bu iş yap yap aldır.
1. hadi oldu aldırdınız, yargılamıyorum ama aynı şeyi tekrarlıyorsanız, bu sizin kararınızdır tabi ki yapar yapar aldırırsınız diyemiyorum ben.
Benim bir sorumluluğum yok, ben ne yapayım hep beni buluyor, 2 dir başıma geldi diyorsanız da, o zaman bir zahmet doğurun.
Her kelimesine içtenlikle katılıyorum..
Bebek konu sahibinin rahminde diye, bebek ile ilgili her türlü karar hakkınsa sahip mi konu sahibi??
Hamile kaldın, sevin.. Kocan seni sinirlendirdi mi, hemen koş aldır. Yani nasıl bişey bu, kocana bir hediye aldın, beğenmedi diye iade ediyorsun. Yani bu kadar basite indirgenmiş durumda..
Zavallı bebek, gerçektenn. Doğsa da doğmasa da şanssız..
Kanunlar bu doğmamış bebeklerimizi daha iyi korusun istiyorum, bir sağlık sorunu olmadığı müddetçe kürtaja daha sıkı yaptırımlar getirilsin istiyorum.
Olgunlaşamamış, henüz korunmayı dahi beceremeyen insanların elinde oyuncak mı bunlar, canlı varlıklardan söz ediyoruz.
İnsanlar kendi kendilerini nasıl da zor kararların eşiğine getiriveriyorlar, nasıl da kendi mutsuzluklarını adım adım inşa ediyorlar. İnanılır gibi değil.
Bu arada, zaten evli bir çiftin bebek aldırması için çiftlerden her ikisinin de rıza göstermesi gerekiyor, kanunen bu böyle değil mi? Kaçak, gizli saklı bir şekilde aldırabilir çocuğu tabi, ama her halukarda eşinin şikayet etmeye hakkı olur.
bu işin doğru kararı o bebeği doğurmak.. yarını kimse bilemezz çok güzel giden evlilikte bitebilir.. yada yeni doğan bebeğin anne yada babasıda ölebilir.. eğer kendine güveniyorsa doğurmalı.. tabi içinde annelik duygusu varsa ..Canım yazdıklarınızda tamamen haklısınız ama konu sahibi arkadaşımız bir konuya açıklık getirdi.. ilk bebeğini bebeğin kalbi atmadığı için tıbbı gereklilikten aldırmak durmunda kalmış ve eşinden ayrılık sürecinde doğum kontrol haplarını bırakmış ve birleşme döneminde tekrar başlama dönemi olmadığı için korunamamış.. Gerçi başka yöntemleride var ama olmuş işte bir kere..
Bu noktadan sonra kendisine yardımcı olmak bize yakışır.. Eğer destek olursak belki bu fikrini değiştirebilir.. Sonuçta karar kendisinin ama kendisine göre en doğru kararı verebilmesi için yapmamız gereken bu noktadan sonra eleştirmek olmamakı diye düşünüyorum..
Bizler anneyiz sonuçta o duyguyu tattık çok şükür.. Ama karşımızda kafası karışmış ve kendini çıkmazda gören bir anne adayı var.Doğru karar verebilmesi çok önemli bence..
Arkadaşım seni senden başka kimse anlayamaz..O çocuğun selameti hangi şekilde daha hayırlı olacaksa onu yap. Allah sabır ve kolaylık versin..ayrıca bil ki sana değer vermeyen insanla bir ömür geçmez..
O çocuğun selametini ve hayırlısını konu sahibi tayin edebiliyor mu ?
Çocuğun içine doğacağı ortamı en iyi konu sahibi bildiği için tayin edemese de en iyi gene o tahmin edebilir diye düşünüyorum. Cevap verip tartışmaları gereksiz yere uzatmak istemiyorum ama gerçekten bir kısmınız da o çocuk bir kere can kazandıysa bu dünyaya gelmeye hakkı var diyorsunuz sanki dünya harika bir yermiş ve tanıyan herkes buraya gelmek istermiş gibi...Ve daha gelmek isteyip istemediğini ona bile sormadan!!
Sizden fikrinizi değiştirmenizi istemiyorum, tamam saygı da duyuyorum ama karşınızdaki hata yapmış bir insanı da şeytan ilan etmeyin lütfen..En azından bunu yapabilirsiniz..
Her kelimesine içtenlikle katılıyorum..
Bebek konu sahibinin rahminde diye, bebek ile ilgili her türlü karar hakkınsa sahip mi konu sahibi??
Hamile kaldın, sevin.. Kocan seni sinirlendirdi mi, hemen koş aldır. Yani nasıl bişey bu, kocana bir hediye aldın, beğenmedi diye iade ediyorsun. Yani bu kadar basite indirgenmiş durumda..
Zavallı bebek, gerçektenn. Doğsa da doğmasa da şanssız..
Kanunlar bu doğmamış bebeklerimizi daha iyi korusun istiyorum, bir sağlık sorunu olmadığı müddetçe kürtaja daha sıkı yaptırımlar getirilsin istiyorum.
Olgunlaşamamış, henüz korunmayı dahi beceremeyen insanların elinde oyuncak mı bunlar, canlı varlıklardan söz ediyoruz.
İnsanlar kendi kendilerini nasıl da zor kararların eşiğine getiriveriyorlar, nasıl da kendi mutsuzluklarını adım adım inşa ediyorlar. İnanılır gibi değil.
Bu arada, zaten evli bir çiftin bebek aldırması için çiftlerden her ikisinin de rıza göstermesi gerekiyor, kanunen bu böyle değil mi? Kaçak, gizli saklı bir şekilde aldırabilir çocuğu tabi, ama her halukarda eşinin şikayet etmeye hakkı olur.
Ben bekar evi kurmuştum evden ayrıldıktan sonra. Yani yatak odamda tek kişilik bir yatağım, salonumda bir oturma grubum vemutfağım kurulu. Eşim birkaç parça kıyafetiyle benim olduğum eve geldi. Kanepeyi açıp yatıyoruz 1 aydır. Ve demiyor ki bu böyle olmaz en azından karyola alalım veya eski evden karyolamızı getirelim filan diye.Şimdi bebek olduğunu da biliyor ya inadım inat durumu. Düşünsenize daha eskiden yaşadığımız problemleri tekrar yaşayıp yaşamayacağımı bile bilmiyorum. Değişip değişmediğini anlayamıyorum bile. Tamam şimdi bana bişey yaptığı yok ama ya rolse bu.Ben burayı kapatıp eski eve döndüm diyelim. yarın bigün karnımda çocuk valizimle ev arıyor, eşya bakıyor olmayacağım ne malum. Kolay mı tekrar tekrar düzen kurmak evden ayrılmak. Ve bana söz vermişti. "SEN NE İSTERSEN O OLACAK,MUTLULUKTAN AYAKLARINI YERDEN KESECEĞİM, BANA BİR IŞIK VER YETER DİYE" Allaha isyan etmek istemiyorum vardır bir bildiği ama ben çocuk doğurma riskini nasıl göze alayım.
olgunlaşmamış korunmayı bilmeyen yeterli olgunluğa sahip olmadığını düşündüğünüz
birinin çocuk sahibi olması ne kadar doğru olur
dediğim gibi doğurmak için doğurulmaz çocuk
bırakında ona da kendisi karar versin
kürtaj yasal bi haktır dileyen herkes mecbur hissettiğinde bu hakkı kullanabilir.
Bak kendin bile ne güzel söylüyorsun çocuk doğduktan sonra atamazsın satamazsın diye yani bu durumda haklı çıktık ilerde ayakbağı olmasın diye istemiyorsun bu çocuğu yoksa eşin sözünü tutmuş tutmamış değil mesele doğrumu??
Ayırca bebekle rezil olacağını nerden çıkarıyorsun ki? Eğer kendi ayaklarının üzerinde durabilecek güçte bir kadınsan bir küçük yavrucak mı sana fazla gelecek?
Bak benim annem 23 yaşında iki çocuk ile dul kaldı. Çok şükür bir tek babamdan kalan emekli aylığı ile ikimizide bugünlere getirdi çok mu kolay oldu bugünlere gelmek tabiki hayır ama bugün bende kardeşimde anneme minnetarız..
Hiç bir zaman keşke bizi doğurmasaydın demedik.. Herkes bu fedakarlığı yapamaz tabiki ama vicdanı olan güçlü durabilen tüm kadınlar elinde ekmeği varsa bir küçük canıda doyurabilir..
Ama tabi yarın yaşayacağın en ufak zorlukta elinde valiz kucağında çocuk ev aramak düzen kurmak zor gelicek ve o meleği yetimhaneye terk edeceksen o ayrı konu sonuçta ha şimdi öldürmüşsün onu ha dünyaya getirip terk etmişsin ikiside aynı vicdanı olarak..
Seni yargılamak ama suçlamak değil niyetimiz. Olan olmuş bir kere ama varsayımlar üzerine gidip bu çocuğun canına kıymana gönlüm elvermiyor..
Ama bunun başkaca çareleri vardır. Kocan çok kötü bir insan mı sence? yani hiç orata yol bulma şansınız yok mu? Yani eğer gerçekten sende bu durumda olmak istemiyorsan aklına başka bir çare gelmiyormu..
Dost acı söylermiş.. Hayat senin hayatın git aldır hayatını yaşa demekle sana iyilik yapacağımızı sanmıyorum. Başka açılardan bakmanı sağlamaya çalışıyoruz..
olgunlaşmamış korunmayı bilmeyen yeterli olgunluğa sahip olmadığını düşündüğünüz
birinin çocuk sahibi olması ne kadar doğru olur
dediğim gibi doğurmak için doğurulmaz çocuk
bırakında ona da kendisi karar versin
kürtaj yasal bi haktır dileyen herkes mecbur hissettiğinde bu hakkı kullanabilir.
Canım yazdıklarınızda tamamen haklısınız ama konu sahibi arkadaşımız bir konuya açıklık getirdi.. ilk bebeğini bebeğin kalbi atmadığı için tıbbı gereklilikten aldırmak durmunda kalmış ve eşinden ayrılık sürecinde doğum kontrol haplarını bırakmış ve birleşme döneminde tekrar başlama dönemi olmadığı için korunamamış.. Gerçi başka yöntemleride var ama olmuş işte bir kere..
Bu noktadan sonra kendisine yardımcı olmak bize yakışır.. Eğer destek olursak belki bu fikrini değiştirebilir.. Sonuçta karar kendisinin ama kendisine göre en doğru kararı verebilmesi için yapmamız gereken bu noktadan sonra eleştirmek olmamalı diye düşünüyorum..
Bizler anneyiz sonuçta o duyguyu tattık çok şükür.. Ama karşımızda kafası karışmış ve kendini çıkmazda gören bir anne adayı var.Doğru karar verebilmesi çok önemli bence..
Bak kendin bile ne güzel söylüyorsun çocuk doğduktan sonra atamazsın satamazsın diye yani bu durumda haklı çıktık ilerde ayakbağı olmasın diye istemiyorsun bu çocuğu yoksa eşin sözünü tutmuş tutmamış değil mesele doğrumu??
Ayırca bebekle rezil olacağını nerden çıkarıyorsun ki? Eğer kendi ayaklarının üzerinde durabilecek güçte bir kadınsan bir küçük yavrucak mı sana fazla gelecek?
Bak benim annem 23 yaşında iki çocuk ile dul kaldı. Çok şükür bir tek babamdan kalan emekli aylığı ile ikimizide bugünlere getirdi çok mu kolay oldu bugünlere gelmek tabiki hayır ama bugün bende kardeşimde anneme minnetarız..
Hiç bir zaman keşke bizi doğurmasaydın demedik.. Herkes bu fedakarlığı yapamaz tabiki ama vicdanı olan güçlü durabilen tüm kadınlar elinde ekmeği varsa bir küçük canıda doyurabilir..
Ama tabi yarın yaşayacağın en ufak zorlukta elinde valiz kucağında çocuk ev aramak düzen kurmak zor gelicek ve o meleği yetimhaneye terk edeceksen o ayrı konu sonuçta ha şimdi öldürmüşsün onu ha dünyaya getirip terk etmişsin ikiside aynı vicdanı olarak..
Seni yargılamak ama suçlamak değil niyetimiz. Olan olmuş bir kere ama varsayımlar üzerine gidip bu çocuğun canına kıymana gönlüm elvermiyor..
Ama bunun başkaca çareleri vardır. Kocan çok kötü bir insan mı sence? yani hiç orata yol bulma şansınız yok mu? Yani eğer gerçekten sende bu durumda olmak istemiyorsan aklına başka bir çare gelmiyormu..
Dost acı söylermiş.. Hayat senin hayatın git aldır hayatını yaşa demekle sana iyilik yapacağımızı sanmıyorum. Başka açılardan bakmanı sağlamaya çalışıyoruz..
Burda yazan tek bir insanın bile bunu ima ettiğini düşünmüyorumm...Hiçbirimiz böyle söylemiyoruz..
Siz kendinizden örnek vermişssinzz..Bu konu o kadar farklı ki...Annenizin evliliğini devam ettirdiği bir eşi varmış,güvenmiş,inanmış,evlat dünyaya getirmiş..Ne güzel anneciğiniz bakmış size,ne zorluklarla bugünlere getirmiş..Bir de ona sormak lazım...Şuan elbette gurur duyarsınız.Annelik zor zannaatt..
Fakat arkadaşın yaşadıklarının sizin hayatınızla hiçbir ilgisi yok...
Güvensizlik,
inançsızlık
Mutsuzluk
Şiddette gördüğünü söylemişti sanırım
Bunların hepsi biraradayken ne kadar aldır demek günahsa, doğur demekte günah bana göre....
Ben bekar evi kurmuştum evden ayrıldıktan sonra. Yani yatak odamda tek kişilik bir yatağım, salonumda bir oturma grubum vemutfağım kurulu. Eşim birkaç parça kıyafetiyle benim olduğum eve geldi. Kanepeyi açıp yatıyoruz 1 aydır. Ve demiyor ki bu böyle olmaz en azından karyola alalım veya eski evden karyolamızı getirelim filan diye.Şimdi bebek olduğunu da biliyor ya inadım inat durumu. Düşünsenize daha eskiden yaşadığımız problemleri tekrar yaşayıp yaşamayacağımı bile bilmiyorum. Değişip değişmediğini anlayamıyorum bile. Tamam şimdi bana bişey yaptığı yok ama ya rolse bu.Ben burayı kapatıp eski eve döndüm diyelim. yarın bigün karnımda çocuk valizimle ev arıyor, eşya bakıyor olmayacağım ne malum. Kolay mı tekrar tekrar düzen kurmak evden ayrılmak. Ve bana söz vermişti. "SEN NE İSTERSEN O OLACAK,MUTLULUKTAN AYAKLARINI YERDEN KESECEĞİM, BANA BİR IŞIK VER YETER DİYE" Allaha isyan etmek istemiyorum vardır bir bildiği ama ben çocuk doğurma riskini nasıl göze alayım.
Canım.. Anneciğin 23 yaşında 2 çocukla dul mu kaldı, tüylerim diken diken oldu inan okuyunca..
Çok güçlü, olgun bir kadınmış. 23 yaş, bir çoğumuz için henüz evlilik yaşı bile değil..
Çok çekmiştir, çok sıkıntılar görmüştür her açıdan, eminim.. Dilerim bundan sonra mutlu günler görsün hep. Kendisinin ellerinden öpüyorum.
Şimdi arkadaşımızın annesine, "güçlü, olgun" dedim diye, konu sahibi ile bağlantılar kurarak mesajımı alıntılamayınız değerli arkadaşlar.
Bu mesajı sadece innuk arkadaşımızın değerli anneciğini kastederek yazdım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?