Altınlarım kayıp :(

Valla bir güzel suçlu bulunmuş hüküm verilmiş burda ama,
Ne kimsenin günahını alırım,ne kesin böyledir derim.Akşam akşam günaha girmenin anlamı yok.
Sana sadece önerilerde bulunabilir,dikkat etmen gereken şeyleri söyleyebilirim.
Kimse senin kayınvalideni,eşini senden daha iyi tanıyamaz.Eşinle aranda geçenleri,yapısını karakterini biemez.Bilmediğimiz insan için de o almıştır diyemeyiz.
Bir sözle,bir tavırla,hemen hırsız yaftası yapıştıramayız.Polisler bile tepkilerdeki psikolojik ve çevre etkenlerini göz önünde bulunduruyorlar.Eşin telefonda,senin gözden kaçırdığını,koyduğun yeri unuttuğunu veya çalınmasına ihtimal vermediğini,eve gelince kendisinde arayabileceğini gözönünde bulundurupta rahat davranmış olabilir.O an ki ağlamana da reaksiyon olarak gerilip yenisini alırız diye bir cümle kullanmış olabilir.Bazen olaylarda anlamsız kelimeler sarfedebiliriz.Bu kocanın hırsız olduğunu da göstermez olmadığını da.
Kayınavlidenin düğün zamanında öyle yapması,gelip evden altın çalmasını göstermez.
Canım cicim çok üzüldüm demesi de almadığını kanıtlamaz.
2 ay olmuş evleneli.En uzun zaman 2 aylık süre diyelim.İyi sakin kafayla düşün.Mevlüt yapmışsın.Bir anlık boşukta biri girmiş olabilir.Ya da sen birine ağzından kaçırmış olabilirsin.
Bir de sana tavsiyem,artık gelinler öyle şakıdım şakıdım kolunta takmıyor altınları.En iyisi banka kasası.

Yakınlarınızdan şüphe edin derimEn büyük darbeyi onlar vurmuyo mu zaten

Okumamisim konusmuslar esiyle konu sahibesi..Bedduayla birakmazdim,ucuz olur.Allahlarindan bulsunlar de ondan sonra dusun lila dusun.Gozum acik giderim vallahi.Suclarini kapatmak icin danisikli dovus de yapmis olabilirler.Irdelerdim.Evinizde baska koyacak yer de yokmus,arama alanlari sinirli haliyle.Altinlari neden bankada tutmazsiniz acaba,buna da cok hayret ettim.Beyaz Saray'da bile otursam altinlari bankaya koyarim.

burnunun ucunu gör lutfen en yakından basla

eve gıren cıkan
esın
temızlıkcı vs m ama bence kv verılmıs olabılır

Bosver yenisini aliriz......

Bu benim icin ne demek biliyormusun.

" Hayatim ben Altinlari aldim, kusura bakma sana soyleyemedim.... 4 burma bilezik para ediyo du,
digerleri etmedigi icin almadim "

Esinden baskasi almis olamaz....
Suphelenmeye yakinindan baslarsan iyi olur ..

beni yanlis anlama ama 2 aylik evlisin hirsizlarin hedefindesin altinlari neden kolay yere birakiyorsun? rahat rahat bulsunlar evi dagitmasinlar diye mi?

Öncelikle şu yorumu bence bütün evlenecek arkadaşlar ciddiye almalı. Çünkü hangi şehirde, hangi semtte olursanız olun o çevrenin belirli bi'hırsız tayfası olur ve yeni evlilerin evi soyulacak evler listesinde en baştadır. Gidin ortak kasa kiralayın koyun içine ne anaya, babaya emanet edin ne de eşiniz sizden habersiz alabilsin.

Konunu okuduğumda direk eşidir dedim çünkü çevremde olan olaylarda da hep eş çıktı işin içinden. Polisler bile eve hırsız girdi diye çağırdığında kapıda zorlama yoksa direk ailedendir diyo ve haklı çıkıyolar.

Ama insanoğlu çeşit çeşit belki gerçekten hala evdedir. Mesela benim annem feci unutkan şimdi eline bi'şey ver çok önemli sakla de oan kafası uçar ve en alakasız yere koyar sonuç bi'daha asla hatırlamaz. Mesela geçen dolana dolana bayrak arıyoruz evde kadın yemin ediyo valla katladım şuraya koydum diye nerden çıktı dersin? Kardeşimin kitabının arasından koca bayrak nerden baksan çarşaf boyutunda tüm evi döktüğümüz halde bulamadık ogün kadın kendine şaşırıyo hangi ara onu oraya koymuşum diye.

Oyüzden demem o ki otur duanı et besmeleni çek bi'daha ara. Bazen aradığında insanın gözünün önünde bile olsa göremiyo çünkü dikkatli bak.

Ek olarak öyle her yemine, ağlamaya güvenme kapıyı her zaman aralık bırak ki beklemediğin şekilde sonuçlandığını görürsen fazla yıkılma:26:

bastan sona okudum inanın herkezin düşüncesi aynı sanki aynı yazıları okumus gibiydim şimdi bi hırsızlık olayıda ben anlatayım bir gün bi eve hırsız giriyo evi alt üst ediyo tek degerli bişey bulamıyo sonra bi not yazıp dolaba asıyo ev sahibi eve geliyo evin haline bakıyo dolabın üstündeki notu okuyo notta insan evin bi köşesine degerli bişey koyar ben okadar uğraştım bulmak için şimdi sen uğraş halıların üstüne döktüğüm yağları temizlemek için hadi eyvallah hırsız halıları baştan aşağı yağla resmen yıkamış şimdi arkadaşlar arkadaşımız ne serden ne yardan vaz geçiyo birde lüks bi yerde düğün yaptık diyosun toplanan takın belli yani gelecek planı yapan biri daha ucuz biyer tutar ve arkasında daha fazla birikim bırakır yani en azından ben öyle yaparım ki yaptımda sen ben çok direttim diyosun ben anlam veremedim genelde kızlar uçar düğünüm dört dörtlük olsun masraftan kaçınılmasın diye burda eşin okadar insan polise haber ver diyo sen gereksiz cvplar veriyosun lütfen yanlış anlama beni biraz kulak ver bu insanlara hırsızlıkta bir senede geçse parmak izi değişmez yapamıyosanda eşini dene en azından arayalım mı de bu okadar zor bişey değil ya evet der ya hayır diyecek sana

İki hırsızlık vakası yaşadım.........ilkinde cüzdanım çalınmıştı....içinde biriktirdiğim paralar........bir öğrenci için iyi paraydı.......yanımda dolaştırdığım cüzdan değildi evdeki cüzdandı........ne yazık ki hırsız evde bizimle okumak için yaşayan kuzen çıktı
Diğer hırsızlık olayında da yine evimiz soyulmuştu ve altından yakın akraba çıktı..........nasıl bu kanıya vardınız diye sorarsanız tesadüfler kesin sonuca götürdü maalesef
Konu sahibi sana söyleyeceğim ev dağınık değilse korktugun ve kendine itiraf etmek istemeyeceğin durum başına gelmiş demektir

Yorumların hepsini tek tek okudum ve ağzım açık kaldı yemin ediyorum. Sen zaten bileziklerini insanların gözüne sokmuşsun hadi onu geçtim evde ustalar vardı diyosun belki onlar aldı belki acele bi şekilde sadece 4 tanesi gitti alan kişi bunu kv bunu annesi takmıştı diye düşünmez ki. Eşiniz de kendini kahretseydi siz daha fazla üzülmicekmiydiniz anlamıyorum. Bende asla ve asla eşimden şüphelenmezdim zaten şüphelenceğim biriyle evlenmezdim. Evlilikler böyle güvensizlik üstüne kurulmamalı. Bende geçen gün tek taş yüzüğümü kaybettim erkek arkadaşım canın sağ olsun yenisini alırız dedi şimdi o yüzüğü o mu almış oluyo ? Sonra yüzük camın önünden çıktı oraya koymuşum unutmuşum aklımın ucundan bile onun alıcağı geçmezdi (bu arada o başka yerde değil yüzüğü kaybettiğimde aynı yerdeydik) Son olarak önce sakinleşin sonra bakın belki hiç ummadığınız bi yerden çıkar geçmiş olsun.

Yeni evlisiniz siz değilmi çook belli :)

Benim eşim yapmazzz hiç yapmaz amanın çokta iyidir söylemlerinden belli oluyor ..

Benim nişanım oldu nişanda takılar takıldı neyse sıra geldi düğüne nişanda taktıklarını görümcem geldi üzerimden bir güzel topladı çantasına doldurdu.

Sonra düğünde takı sırası geldi yeniler ve nişanda eski takılanlar takıldı ama kayınvalidemin taktığı inci bileklikle yüzük vardı sadece bileklik takıldı yüzük yok. Neyse dedim gelir. Düğün bitti gelmedi. Sonra söyledim bilmiyorum olanı taktım dedi. Kayınvalideme dedim anne kayboldu herhalde görümcem alınca dedim. Bir haftaya kalmadı yüzük çantasının dibindeymiş efendim geldi birden :)

Kınam vardı kınada görümcem bir takı seti takmış kendine bakk dedi sanada bu üçlü setten gerdanlık setinden aldık bendede aynısı var dedi küpesi yoktu ama sadece bileklik ve gerdanlık küpeleri neden yok dedim beğenmedim almadım dedi. Düğün oldu. Gerdanlık setimi taktılar. küpe vidaları boş takınca çıkıyor. O zaman dank etti bana meğer görümcemde yokmuş o setten benimkini takmış zaten yani düğünde bana takılacak gerdanlık setini benim kınamda millete gösteriş olsun diye takmış bende küpesinide boş geliyor düşer diye takmamış.

Düğün günüde apartmandan komşular geliyor gelen takı getiriyor kayınvalideme veriyor. Bizimkilerde duyuyor bunları ama o getirilen takıların hiçbir bana ulaşmadı. Birde öyle kondular üzerine düğün bitti eve geldik altınları saydık hüsran yani biz birşeyler öderiz taksit kapatırız diye bakıyoruz yok yetmiyor. Sonra eşime dedim ben bak apartmandan böyle böyle gelenler olmuş takı getirmişler annen vermedi. Ses etmedi ilk sonra bir daha diyince almışta anam almış helal ettim sanane dedi.

Daha ben ne diyeyim üzerine yani kayınvalidem karşılığı takılacağı benim üzerime taktırdı.

Karşılığı geleni kendi aldı. Bende öyle saf saf baktım peşinden..

Yeni gelinsin daha bak çözememişsindir milleti zamanla düşündükçe aklına gelecek..

evin içinde 4 burma bilezik kaybolacak ve o adam üzülme yine alırız diyecek he sen de buna inandın mı canım?

belki eve hırsız girdi? ayrıca oyuncak mı bu yenisini alacakmış? 4 burma bilezikten bahsediyoruz burda.

bence sen eşini biraz sıkıştır bana hiç masum gelmedi

Konuyla alakisi yok ama okuyunca söylemek istedim,bizimkilerde düğünde takılan çeyrek leri ilk gecenin sabahında kahvaltı bile yapmamıştık eşime bi baktım sayıyor hayırdır dedim annem istiyor asagdan dedi aldı ve götürdü neyse bunda bişey yok ta(var aslında ama nebilim cahillik ışte sustum şimdi olsa cevaplarını alırlardı) 2metre zincir taktılar daha takılırken anladım ama düğünü bitirmek istemedim çünkü gerçek olsa eşim nisanliyken muhakkak bahsederdi,ve eve geldik inci yi çıkardım küpeler çıktı gerdanligi bi çıkardım takma yerinden belliydi zaten sahte...!imiş,:-((((

Yeni gelinimya birde gezmeye falan giderken kv gerdanligi niye takmadin derdi hangi gerdanligi dedim salonda taktigimi dedi ,anne ben sahte şeyi sevmem zamanla görürsün ak öyle sahte yüzük kolye bileklik falan takamam demistim

ben de bu tür örneklere hayret ediyorum. görümce denen şahsiyet hangi sıfatla gelip takılara el koyuyor. ona mı düşüyor bu asli görev? bir de üstünden yani? inanın hayretle okuyorum bunları bazen kk da..
annen falan kimse bir şey demedi mi? zaten demeyi bırak herkesin çizgisi bellidir. gelip alma noktasına dahi gelmemesi lazım.
siz zaten sessiz kaldıkça kusura bakmayın ama müstehaktır.

Eşinizin rahatlığı çok garip, yenisini alırız demesi felan...
Günah almak istemem ama bence sakladığı birseyler var, yerinizde olsam polis çağırıyorum derim ve gerekirse çağırırım.
Deneyin eşinizin tepkisinden anlarsınız.

polis çağırıyorum dese ne olacak ki atı alan üsküdarı geçmiştir..
zaten ev bunların evi parmak izi her yerde..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…