ankara'ya gelin gelenler

Doğma büyüme Ankara'lıyım.
Halen de burada yaşamaktayım.
İyi ki!

Virüsten dolayı aylardır kimsesiz gibiyim ben de. Ama olsun sağlık olsun yeniden çıkacağız gezeceğiz elbet!
Alışırsınız zamanla.
Nereden geldiniz, neresine geldiniz şehrin bilemiyorum tabii ama.

insanlar aslında şehri değil o şehirdeki yaşanmışlıklarını severler

o nedenle bir çok kişinin ölüp bittiği Ankara yeni gelene bir anlam ifade etmez

şimdi gittiğimizde yapacak bir şey bulamıyoruz

yiyip içip geziyoruz

ama Ankara'dan ilk ayrıldığım yıl bayram için gittik

sokakta gezerken Kolej'de sokakta eski arkadaşlara rastladık hayatımın en mutlu anıydı sanki

şimdi kim kime dum duma sokakta görsek zor tanırız birbirimizi

ben Ankara'da doğup büyüdüm ama sadece üniversite okuyan arkadaşlarım da çok severdi

ama artık Ankara da eski Ankara değil

merkez köhne olmuş çevre yolu kenarındaki tarlalar plaza

Helede deniz memlketinden geldiysen ısınamazlar ankara'ya sevemezler.
Sakindr aslında İstanbul'a bakarak,gerçi trafiğide epey bir çoğalmış.
Dediğin gibi şehir dışı bile her yerde ev dolu olmuş.
Metroso güzeldir girersin içeriye dükkanlara bakarak gezersin .
Müzik yapar gençler çok güzeldir oda..

ah abla ya

biz metrosuz döneminde büyüdük

sonra üniversite metro vardı

herkes küçük şehirden gelince çok modern bulmuştu Ankara'yı

hoş ben Ankara'nın ilçesinde büyüdüm, ama şimdi o da devasa olmuş

burada da anlatırım tüm çocukluğum, gençliğim genelevin orada geçti, bizim oraya giden otobüsler oradan kalkardı diye 1991-2005 arasında oralardaydım

ama oraların dahi bir düzeni vardı, kimse ne laf atar ne bir şey derdi

bir seferinde Ankara'dan taşındıktan sonra şehirdışından gelen otobüsüm gecikti

terminalden taksi ile geldim, 12 de olan otobüse yetiştim

taksici istersen bekleyeyim dedi

yok dedim git ben bu bekleyen adamları tanıyorum sıkıntı yok

taksici garip garip baktı

ama o adamlar otobüslerin muavini idi bir kısmı ile o otobüslerde beraber büyüdük

Ankara’ya sınır bi şehirde doğup büyüdüm.Sık sıkta gelip giderdik.İki gün geçiremezdim gezdiğim gördüğüm halde.Çok sıkıcı gelir bana Ankara.Bu sene doğudan tayin olup geldik Ankara’ya 6 sene nasıl geçecek bilmiyorum.Doğuyu özledim.

Metro geç geldi ankaraya,ama iyi oldu şimdi batıkentten biniyorsun hiç inmeden bilkente kadar gidiyorsun artık.
Benim çocukluğumda çok iyi geçti,tabi sen çok bilmezsin ama herşey dha düzgündü insanlarda sahtekarlık filan yoktu bozuldu sonra tabi.
Sokağa çıkmak bile güven verirdi bize.
Hele sabahları işe gitmek birde kışsa yere düşmeden gitmek mümkün olmazdı kar acayip yağardı şimdi kar denen olay da yok artık.
Seviyorumorayı huzur veriyor sanki gidince,biliyorsun ki ailen orada .

evet istanbul nere bura nere koskoca sehirden buraya gelmek köye gelmek gibi oldu benim için. mamaktayim sen ?

dediğiniz gibi bahçeliyi seviyorum birtek. oda biraz istanbula benzediği için kalabalık bi semt ben kalabaliga alışkınım. sakinlik beni yalnız hissettiriyor .bir kac kerede mavi göle piknige gittik ama ankara bana hiç tat vermiyor bilmiyorum. doğup yaşayanlar çok seviyor ama sonradan gelenler hep bneim gibi galiba ☺

evet istanbul nere bura nere koskoca sehirden buraya gelmek köye gelmek gibi oldu benim için. mamaktayim sen ?
istemsizce gülümsedim

siz o Mamak ı bir 25-30 yıl öne görseydiniz

o zaman tamamen gecekondu semti idi

şimdi her yer apartman galiba

ben 10 yaşlarındaydım

sel gelir, bir iki evi yıkar, bir sürü insanın hayatına mal olurdu orada bir dere

bir süre sonra alışırsınız ama önemli olan cidden şehirler değil yaşam deneyimi

ben de buraya 15 yıl önce geldim

ama alıştım zira hayat koşturmacam hiç durmadı

çalışmıyorsunuz anladığım o zaman da çevre edinmek zor

hayat koşturmacası lazım, iş olur, kurs olur, sosyal kültürel etkinlikler olur bir şeyler yapmak lazım

yoksa dört duvar arasında olunca şehrin de diğer insanların da anlamı olmuyor maalesef

Bir yer güzelse ilk gordugunde hayranlik duyuyorsun zaten. Ankarayi bu derece sevenler tamamen anılar ve yasanmişlikliklardan dolayi seviyorlar yoksa Ankarada gorulmemiş birşey oldugundan değil. Olsa biz de gorurduk.
O yuzden sonradan gelen insan sevmeyebilir, alişamayabilir.

siz doğma büyüme burali olduğunuz için tabi seversiniz alışmışsınız ama sonradan gelenler benim gibihep . ist'tan geldim mamaktayim. siz neresindesiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…