- 19 Ocak 2017
- 7.373
- 21.644
- 348
- 38
- Konu Sahibi uguurbocegii
-
Hemde doğma büyüme
Bende evlenince ayrıldım,kaç yıldı üztelik her gitiiğimde tanıyamıyorum artık her yer değişmiş.15 yaşımda ayrıldım ama mahallemin kokusu hala burnumda :) Ne zaman bir mobilyacı önünden geçsem tiner, çam kokuları burnumun direğini sızlatır :)
Bende evlenince ayrıldım,kaç yıldı üztelik her gitiiğimde tanıyamıyorum artık her yer değişmiş.
En son temmuzda gitmiştim,simit ve ayran patlatabilirsin sevinirim:)))Ben bayadır gitmedim. Sanırım kaybolurum artık. Kısmet bir sonraki ay gidicem inşallah senin içinde bir simit patlatayım mı?
Helede deniz memlketinden geldiysen ısınamazlar ankara'ya sevemezler.insanlar aslında şehri değil o şehirdeki yaşanmışlıklarını severler
o nedenle bir çok kişinin ölüp bittiği Ankara yeni gelene bir anlam ifade etmez
şimdi gittiğimizde yapacak bir şey bulamıyoruz
yiyip içip geziyoruz
ama Ankara'dan ilk ayrıldığım yıl bayram için gittik
sokakta gezerken Kolej'de sokakta eski arkadaşlara rastladık hayatımın en mutlu anıydı sanki
şimdi kim kime dum duma sokakta görsek zor tanırız birbirimizi
ben Ankara'da doğup büyüdüm ama sadece üniversite okuyan arkadaşlarım da çok severdi
ama artık Ankara da eski Ankara değil
merkez köhne olmuş çevre yolu kenarındaki tarlalar plaza
Helede deniz memlketinden geldiysen ısınamazlar ankara'ya sevemezler.
Sakindr aslında İstanbul'a bakarak,gerçi trafiğide epey bir çoğalmış.
Dediğin gibi şehir dışı bile her yerde ev dolu olmuş.
Metroso güzeldir girersin içeriye dükkanlara bakarak gezersin .
Müzik yapar gençler çok güzeldir oda..
Metro geç geldi ankaraya,ama iyi oldu şimdi batıkentten biniyorsun hiç inmeden bilkente kadar gidiyorsun artık.ah abla ya
biz metrosuz döneminde büyüdük
sonra üniversite metro vardı
herkes küçük şehirden gelince çok modern bulmuştu Ankara'yı
hoş ben Ankara'nın ilçesinde büyüdüm, ama şimdi o da devasa olmuş
burada da anlatırım tüm çocukluğum, gençliğim genelevin orada geçti, bizim oraya giden otobüsler oradan kalkardı diye 1991-2005 arasında oralardaydım
ama oraların dahi bir düzeni vardı, kimse ne laf atar ne bir şey derdi
bir seferinde Ankara'dan taşındıktan sonra şehirdışından gelen otobüsüm gecikti
terminalden taksi ile geldim, 12 de olan otobüse yetiştim
taksici istersen bekleyeyim dedi
yok dedim git ben bu bekleyen adamları tanıyorum sıkıntı yok
taksici garip garip baktı
ama o adamlar otobüslerin muavini idi bir kısmı ile o otobüslerde beraber büyüdük
aynen öyle hislerime tercüman oldunuzNeredeyse 10 yıl olacak Ankara 'dayım ancak hala sevemedim.Belki denizi olan,sıcak iklimden buraya geldiğim içindir..Gri renkte kış aylari sisli,puslu geçen soğuk havası canı acıtan bir sehir Ankara.
benimde başlarda iyiydi zor gelmedi ama simdi cok bunaliyorum 2 bucuk yil oldu ondan galiba ısınamadım siz kac yillik evlisinizBende İzmir'e gelin geldim Ankara'dan .zor oluyor dimi
Ama ben zorlanmmıyorum neden acaba
evet istanbul nere bura nere koskoca sehirden buraya gelmek köye gelmek gibi oldu benim için. mamaktayim sen ?Neresindesinz bende İstanbul dan geldim İstanbul nere bura nere??? Ama Ankaralilar ankaraya aşık resmen. Aşırı seviyorlar sanki Ankara dan başka şehir yok onlar için. Yavaş yavaş alışıyorum burdan d başka yere gidecez nasılsa.. Tayinciyiz. Ama İstanbulum her zaman farkli
dediğiniz gibi bahçeliyi seviyorum birtek. oda biraz istanbula benzediği için kalabalık bi semt ben kalabaliga alışkınım. sakinlik beni yalnız hissettiriyor .bir kac kerede mavi göle piknige gittik ama ankara bana hiç tat vermiyor bilmiyorum. doğup yaşayanlar çok seviyor ama sonradan gelenler hep bneim gibi galiba ☺Ankara candır
25 yıl Ankara'da yaşadım, 5 yıl önce İstanbul'a geldim; buradaki ilk iki senemde her gün ağladımŞu an İstanbul'a alıştım denilebilir ama hala Ankara burnumda tüter, her gittiğimde sevinçten gülümsemem kulaklarıma değer.
Bir kere güvenli bir şehir, namı kötü semtlerinden uzak durursanız çoğunlukla sıkıntı yaşamazsınız. Kültür sanat açısından çok zengindir, üç paraya Devlet Tiyatroları oyunlarına gidersiniz, çok iyi oyuncuları çok kaliteli oyunlarda izlersiniz. CSO, BSO, Devlet Opera ve Balesi etkinliklerini takip edebilirsiniz, tamamı uygun fiyatlıdır.
Ayrıca, kendisi de pahalı bir şehir olmakla birlikte İstanbul'a göre ucuzdur. Düzenli ve yaşaması kolay bir şehirdir.
Tunalı ve Bahçeli'yi seversiniz tahminim. Biz Ankaralılar bir sonbahar etkinliği olarak Tunalı'dan Kızılay'a yürümeye bayılırız mesela :) GOP tarafında alışveriş yapabilir, butik cafelerde çay kahve içebilirsiniz.
Mevsimi geçti şu an ama yazın neredeyse tüm ilçelere pikniğe, gezmeye gidebilirsiniz. Beypazarı'na gidip yaprak sarmasını yiyebilirsiniz ki bu da önemli bir şey inanın :)
Şimdi böyle anlatınca çok da bir şey yokmuş gibi oldu ama, Ankara tanıdıkça seveceğiniz bir şehir. Evet Boğaz'ı yok, evet İstanbul kadar club'ı, eğlence mekânı yok ama bir kere sevdiğinizde artık canım şehrimden vazgeçemezsiniz. Tadını çıkarın :)
annem ankaralı bende ankarada okudum cok severım ankarayı sevmek ıcın orayı tanımak gerek
bırde zaten pandemı zamanı nerede olursanız olun yalnız hıssetmenız normal olurdu
istemsizce gülümsedimevet istanbul nere bura nere koskoca sehirden buraya gelmek köye gelmek gibi oldu benim için. mamaktayim sen ?
1 bucuukbenimde başlarda iyiydi zor gelmedi ama simdi cok bunaliyorum 2 bucuk yil oldu ondan galiba ısınamadım siz kac yillik evlisiniz
siz doğma büyüme burali olduğunuz için tabi seversiniz alışmışsınız ama sonradan gelenler benim gibihep . ist'tan geldim mamaktayim. siz neresindesinizDoğma büyüme Ankara'lıyım.
Halen de burada yaşamaktayım.
İyi ki!
Virüsten dolayı aylardır kimsesiz gibiyim ben de. Ama olsun sağlık olsun yeniden çıkacağız gezeceğiz elbet!
Alışırsınız zamanla.
Nereden geldiniz, neresine geldiniz şehrin bilemiyorum tabii ama.
umarım benim gibiolmazsınız1 bucuuk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?