ankara'ya gelin gelenler

Denizi yoktur Ankaranin...ya okumak icin ya da tayin icin gelinir Ankaraya eger orali degilsen.. soguktur ayazi..yamandir... oyle seyredecek cok fazla manzarasi da yoktur.. yani surayi seyredelim diye gidilmez bir yere Ankarada. Orada bir yere gidilecekse simsicak dostluklar icin gidilir, hoş sohbetler edilir, manzara seyredilmez, sohbetin keyfi cikarilir. Bu yuzden sevilir Ankara...
Memleketim Ankara....ozledim seni...

evet simdi hep apartman dolu.
çalışsaydım daha çabuk adapte olurdum belki ama ev hanımıyım o yüzden evde oturdukça böyle oluyo bende galiba siz hangi semttesiniz

tadını yeterince çıkardım 2 seneden sonra bıkkınlık geldi bana hepte böyle olmuyor iste. belki sizde böyle bi hayata özenmissinizdir kafa dinlemek amaçlı. ama bi zaman sonra kötü oluyor.

evet simdi hep apartman dolu.
çalışsaydım daha çabuk adapte olurdum belki ama ev hanımıyım o yüzden evde oturdukça böyle oluyo bende galiba siz hangi semttesiniz

ben Bursa'dayım

15 yıl oldu Ankara'dan ayrılalı

ben de buraya gelmeden ben nasıl yaşayacağım o şehirde çorabım kaçsa nereden alacağım demiştim

ama günümüzde hayat daha farklı her şey net üzerinden vs vs

bence kendinize bir meşgale bulun

çocuğunuz da yoksa önce bir hayat kurun kendinize rahat hissedin o şehirde, sonra çoluk çocuk

çünkü çocuk sahibi olunca da insanın hayatı kısıtlanıyor daha çok bunalırsınız

mesela en basitinden üniversite okuyun açıktan da olsa

üniversite mezunu iseniz ikinci üniversite okuyun

kursa gidin dil olur KPSS olur hayatınıza ivme katın

ama şehir vs değil yaşanmışlıklar önemli kendinize yaşam deneyimi edinin, maalesef artık yaşam deneyimlerini para ile satın alıyoruz, kurs vs şeklinde zira çat kapı ne komşuluk ne arkadaşlık var

5 ay önce ankaraya geldim bende alışamadım. Pandemiden dolayı dışarı çıkmaya korkuyorum ondan dolayı bence :)

istanbulda kışın yazliklarla gezen ben için ankara soğuğu çok kötü evet. halk egitim merkezleri kurslarda pandemiden dolayı kapalı gitmeyi istemiştim zaten. zaten ailemdem uzak kalmakbeni çok zorladı ondan galiba alışamıyorum. teşekkürler güzel yorumunuz için

mamaktayım burdada komşuluk yok insanları soğuk neden bilemiyorum. benimde bekarligimda annemin çok komsusu olurdu gelirdik giderdik birgünumuz boş kalmazdı ama ankara soğuk insanları da soğuk

bu dedğin 90lı yıllarda kaldı

Bende geçen yıl geldim ankaraya. Hiç sing vmedim hala sevmiyorum. İstanbuldan geldim eşime baskı yapıyorum sürekli gidelim istanbula iş bul ordan diye ama yok o buralı ve hiç ikna olmuyor.
Ben istanbulda yaşadığım için senelerce burada resmen eve tıkıldık. 7/24dört duvar arasında çocuklarla geçiyor.
Ve yokuşlarına acayip uyuz oluyorum. Her yer yokuş. O yüzden dışarı çıkmaya çok üşeniyorum. Ki zaten geldik geleli pandemi oldu. Pandemi bitince nolur bilemiyorum.
Ama bu şehirden gitme yollarını arıyorum sürekli.
İnsanları ne biliyim tuhaf bencil. Ne selam var ne sabah yardımsever hiç değiller. Ve komşumuz var üst katta her allahın günü çivi çakar kocasıyla kavga eder.
Sürekli onların kavgalarını dinliyoruz.
Genel konuşmayayım ama geldim geleli buranın insanları sadece kendileri için yaşıyorlar gibi bir tavırları var. Mesela sitede kimse maske takmaz. Bir tek biz takarız koskoca sitede.
Ne biliyim herşeyiyle sıkıcı bir şehir gibi geliyor bana. Burda kurada gittim ama öyle samimi arkadaş edinemedim. Çoğu benden yaşlıydı. Belkide sorun bende bilmiyorum. Ben hemen öyle insanlarla samimi olamıyorum bir anda.
Bir tek trafik açısından rahat gbi ondada adım başı trafik lambası dngeliyor istnbulu.
Çok sıkıcı bir şehir bence. İstanbulu özlüyorum. Kalabalığına rağmen...

Ankaranın neresinde oturuyorsunuz en iyi komşuluk keçiörende bence Yenimahalle deyim burası sadcee semt olarak güzel komşuluğu sıfır bir yer

Virüsten de korkuyor millet

dediklerinize katılıyorum calla bende burdan gitmenin yollarını arıyorum
bende aynı dört duvar arasında insanları gerçekten soğuk samimiyetsiz
apartmanimizdada hepsi benden yaşlı ben akranlarimla vakit gecirince zevk alıyorum yoksa yaşı büyüklerden bisey anlamıyorum sıkılıyorum bide zaten ankara emekli yeri bence nüfusun çoğu yaşlı

Valla benmde oturduğum apartmanda yaşıtım yok hep yaşlı

mamaktayım burdada komşuluk yok insanları soğuk neden bilemiyorum. benimde bekarligimda annemin çok komsusu olurdu gelirdik giderdik birgünumuz boş kalmazdı ama ankara soğuk insanları da soğuk

ama o eskidendi

yani sizin mahallede öyledir belki de bunun Ankara İstanbul vs ile ilgisi yok ki

40 yaşındayım 7 yıldır bu apartmanda oturuyorum

sadece alt komşumun kapısından içeri girdim

annem 65 yaşında onunla yaşarken de ne her gün gelen komşumuz vardı ne de öyle komşuculuk

arada sırada yılda iki üç toplanırdı anneler çocuklar da sokakta zaten oldu bitti

yani o "koy kız çayı, geliyoruzzzz" çok eskide kalmadı mı

zaten sabah çıkılıp akşam geliniyor, evde dinlenmeye zaman yok

ev hanımı olanlar da zaten ev işi de bitmiyor

çoluk çocuk olunca da vakit bitiyor popo koltuk görmüyor

ne bileyim 75 yaşındaki babam bebekken babaannesi kapı kapı gezermiş, gittiği evlerden oğlumun bardağına süt koyun dermiş, ona süt içirirmiş vs anlatırlar da yıl 1950 öncesi süreç

Anadolu da küçük bir ilçede oturan babaannemin de öyle sık sık görüştüğü komşusu vs olmazdı

yani yan komşu bile biz başka şehirden misafir geldik diye bir hoşgeldiniz e gelir, kendi evine davet eder 2 aylık süreçte bazen gidilir bazen de yorulma sen, çoluk çocuk kafanı şişirmeyelim denirdi 1990 öncesi yıllarda

bu kadar sık komşuluk ilişkileri hem de İstanbul'da nasıl oluyor, kimse çalışmıyor mu, kimsenin iş gücü yok mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…