- 29 Nisan 2013
- 16.167
- 31.001
- 798
- Konu Sahibi uguurbocegii
-
evet simdi hep apartman dolu.istemsizce gülümsedim
siz o Mamak ı bir 25-30 yıl öne görseydiniz
o zaman tamamen gecekondu semti idi
şimdi her yer apartman galiba
ben 10 yaşlarındaydım
sel gelir, bir iki evi yıkar, bir sürü insanın hayatına mal olurdu orada bir dere
bir süre sonra alışırsınız ama önemli olan cidden şehirler değil yaşam deneyimi
ben de buraya 15 yıl önce geldim
ama alıştım zira hayat koşturmacam hiç durmadı
çalışmıyorsunuz anladığım o zaman da çevre edinmek zor
hayat koşturmacası lazım, iş olur, kurs olur, sosyal kültürel etkinlikler olur bir şeyler yapmak lazım
yoksa dört duvar arasında olunca şehrin de diğer insanların da anlamı olmuyor maalesef
tadını yeterince çıkardım 2 seneden sonra bıkkınlık geldi banaBen Ankara’da yaşamıyorum ama çok gidip gelmişliğim var yakın arkadaşlarım orada. Çalışmıyorsan her gün çık gez şehri. Git güzel bir yerde dinlen, kahveni iç kitabını oku. Eşinin işyerine yakın biyerlere git çıkış saatine yakın, eve birlikte dönersiniz veya yürüyüp yemek yer sonra eve dönersiniz.
Akrabasız arkadaşsız evliliğin tadını çıkar ayol :)
evet simdi hep apartman dolu.
çalışsaydım daha çabuk adapte olurdum belki ama ev hanımıyım o yüzden evde oturdukça böyle oluyo bende galibasiz hangi semttesiniz
Umarım kuzucum ama Ankara'da da hep evdeydim arkadaşlarla buluşmazdim .umarım benim gibiolmazsınız
istanbulda kışın yazliklarla gezen ben için ankara soğuğu çok kötü evet. halk egitim merkezleri kurslarda pandemiden dolayı kapalı gitmeyi istemiştim zaten. zaten ailemdem uzak kalmakbeni çok zorladı ondan galiba alışamıyorum. teşekkürler güzel yorumunuz içinAnkara kışın soğuk oluyor. Bahar da en az kış kadar soğuk oluyor. Buna kendinizi hazırlayın.
büyük şehir olduğu için birsürü aktivite var aslında. Tabi çoğu paralı.
. Ama halk eğitim kursları falan var. Bütçeye uygun. Öyle bişey tercih ederseniz Yol parası falan dışında pek masrafınız olmaz.
onun dışında İstanbul kadar olmasa da çok pahalı. Zaten artık büyük şehirlerin en sıkıntılı yanı bence pahalılığı. Devlet hastaneleri kalabalık. Diğer şehirlerden de buraya muayene olmaya geliyorlar.
kendinize zaman içinde bir düzen kurarsınız. Sıkmayın canınızı. Arkadaşlar da edinirsiniz. Kendinizi yalnız hissetmezsiniz.
hem evlilik hem şehir değiştirmek. Annenizden , sevdiklerinizden uzaklaşmak bence hepsi ayrı ayrı zordur. O yüzden kolay olmayacak ama zamanla alışacaksınız.
ergenmisinAnkara da size ölüp bitiyor sanki ne olur sevin...Sevmeyen gitsin abi kalabalık oldu kasıyor şehir.
mamaktayım burdada komşuluk yok insanları soğuk neden bilemiyorum. benimde bekarligimda annemin çok komsusu olurdu gelirdik giderdik birgünumuz boş kalmazdı ama ankara soğuk insanları da soğukAlışırsın canm ben yenimahalledeyim 8 yaşımda geldim burda büyüyüp evlendim annemler keçiören tarafında ben yenimahalleye evlenince ilk geldim bende alışamadım bu tarafa komşuluk felan yok bekarken komşulara gider gelirdik çay kek börek burda komşunun k si yok benmde cnm çok sıkılıyor işte siz neresinden
Virüsten de korkuyor millet hepmamaktayım burdada komşuluk yok insanları soğuk neden bilemiyorum. benimde bekarligimda annemin çok komsusu olurdu gelirdik giderdik birgünumuz boş kalmazdı ama ankara soğuk insanları da soğuk
bu dedğin 90lı yıllarda kaldıAlışırsın canm ben yenimahalledeyim 8 yaşımda geldim burda büyüyüp evlendim annemler keçiören tarafında ben yenimahalleye evlenince ilk geldim bende alışamadım bu tarafa komşuluk felan yok bekarken komşulara gider gelirdik çay kek börek burda komşunun k si yok benmde cnm çok sıkılıyor işte siz neresinden
Anlattığım bi 2 sene öncesi virüs olmasaydı yine aynı olurdu yerine göre bence semt semt değişiyobu dedğin 90lı yıllarda kaldı
Virüsten de korkuyor millet
dediklerinize katılıyorum calla bende burdan gitmenin yollarını arıyorumBende geçen yıl geldim ankaraya. Hiç sing vmedim hala sevmiyorum. İstanbuldan geldim eşime baskı yapıyorum sürekli gidelim istanbula iş bul ordan diye ama yok o buralı ve hiç ikna olmuyor.
Ben istanbulda yaşadığım için senelerce burada resmen eve tıkıldık. 7/24dört duvar arasında çocuklarla geçiyor.
Ve yokuşlarına acayip uyuz oluyorum. Her yer yokuş. O yüzden dışarı çıkmaya çok üşeniyorum. Ki zaten geldik geleli pandemi oldu. Pandemi bitince nolur bilemiyorum.
Ama bu şehirden gitme yollarını arıyorum sürekli.
İnsanları ne biliyim tuhaf bencil. Ne selam var ne sabah yardımsever hiç değiller. Ve komşumuz var üst katta her allahın günü çivi çakar kocasıyla kavga eder.
Sürekli onların kavgalarını dinliyoruz.
Genel konuşmayayım ama geldim geleli buranın insanları sadece kendileri için yaşıyorlar gibi bir tavırları var. Mesela sitede kimse maske takmaz. Bir tek biz takarız koskoca sitede.
Ne biliyim herşeyiyle sıkıcı bir şehir gibi geliyor bana. Burda kurada gittim ama öyle samimi arkadaş edinemedim. Çoğu benden yaşlıydı. Belkide sorun bende bilmiyorum. Ben hemen öyle insanlarla samimi olamıyorum bir anda.
Bir tek trafik açısından rahat gbi ondada adım başı trafik lambası dngeliyor istnbulu.
Çok sıkıcı bir şehir bence. İstanbulu özlüyorum. Kalabalığına rağmen...
Valla benmde oturduğum apartmanda yaşıtım yok hep yaşlıdediklerinize katılıyorum calla bende burdan gitmenin yollarını arıyorum
bende aynı dört duvar arasında insanları gerçekten soğuk samimiyetsiz
apartmanimizdada hepsi benden yaşlı ben akranlarimla vakit gecirince zevk alıyorum yoksa yaşı büyüklerden bisey anlamıyorum sıkılıyorum bide zaten ankara emekli yeri bence nüfusun çoğu yaşlı
Bende başka şehirden geldim Ankaraya, asla sevemedim. Burdan gidecegim günü dört gözle bekliyorumeş aileside burda belki sevmememde onlarında etkisi olmuştur
mamaktayım burdada komşuluk yok insanları soğuk neden bilemiyorum. benimde bekarligimda annemin çok komsusu olurdu gelirdik giderdik birgünumuz boş kalmazdı ama ankara soğuk insanları da soğuk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?