- 30 Ekim 2020
- 803
- 324
- 53
- 29
- Konu Sahibi uguurbocegii
-
yolun mamağa düşerse çay kahve içmeye beklerim canım yolun düsmesede gelValla benmde oturduğum apartmanda yaşıtım yok hep yaşlı
Akrabalar var ama virüsten ev hapsindeyimyolun mamağa düşerse çay kahve içmeye beklerim canım yolun düsmesede gel
Anteres avm ye yakınım ben gelirsen beklerimyolun mamağa düşerse çay kahve içmeye beklerim canım yolun düsmesede gel
ama o eskidendi
yani sizin mahallede öyledir belki de bunun Ankara İstanbul vs ile ilgisi yok ki
40 yaşındayım 7 yıldır bu apartmanda oturuyorum
sadece alt komşumun kapısından içeri girdim
annem 65 yaşında onunla yaşarken de ne her gün gelen komşumuz vardı ne de öyle komşuculuk
arada sırada yılda iki üç toplanırdı anneler çocuklar da sokakta zaten oldu bitti
yani o "koy kız çayı, geliyoruzzzz" çok eskide kalmadı mı
zaten sabah çıkılıp akşam geliniyor, evde dinlenmeye zaman yok
ev hanımı olanlar da zaten ev işi de bitmiyor
çoluk çocuk olunca da vakit bitiyor popo koltuk görmüyor
ne bileyim 75 yaşındaki babam bebekken babaannesi kapı kapı gezermiş, gittiği evlerden oğlumun bardağına süt koyun dermiş, ona süt içirirmiş vs anlatırlar da yıl 1950 öncesi süreç
Anadolu da küçük bir ilçede oturan babaannemin de öyle sık sık görüştüğü komşusu vs olmazdı
yani yan komşu bile biz başka şehirden misafir geldik diye bir hoşgeldiniz e gelir, kendi evine davet eder 2 aylık süreçte bazen gidilir bazen de yorulma sen, çoluk çocuk kafanı şişirmeyelim denirdi 1990 öncesi yıllarda
bu kadar sık komşuluk ilişkileri hem de İstanbul'da nasıl oluyor, kimse çalışmıyor mu, kimsenin iş gücü yok mu
istanbuldan geldimnereden geldiginizi yazmamissiniz ama eger kucuk bir sehirden geldiyseniz alismaniz biraz sürer ama sonra anlamsiz bir sekilde vaz gecemezsiniz
hem hic bir sey yok hem her şey var şehri nasil oluyor bende anlamadim ama.
hiç gitmesim anterese ya ankamall e yada natavegaya giderim geneldeAnteres avm ye yakınım ben gelirsen beklerim
Ankamal de giderim çok sıkhiç gitmesim anterese ya ankamall e yada natavegaya giderim genelde
nerede görev yapıyorsunuzBelki gelin gelmedim ama atandım Ankara'ya. 1 buçuk aydır burada yaşıyorum. Bazen yalnız hissettiğim oluyor. Kurslara yazılayım dedim Belmek, Keçmek vs kayıtları dolmuş
birgün ankamall da buluşalım o zamanAnkamal de giderim çok sık
Olur canmbirgün ankamall da buluşalım o zaman
Öyle tabi..siz doğma büyüme burali olduğunuz için tabi seversiniz alışmışsınız ama sonradan gelenler benim gibihep . ist'tan geldim mamaktayim. siz neresindesiniz
umarım. teşekkürlerÖyle tabi..
Ben Batıkentteyim. Mamakla çok uzak.
Umarım seversiniz zamanla.sevecek nedenler bulursunuz, ne diyeyim.
Mamak bana çok yakın neresindesin ben tuzlu çayirevet istanbul nere bura nere koskoca sehirden buraya gelmek köye gelmek gibi oldu benim için. mamaktayim sen ?
iyimisin ?Bende İzmir'e gelin geldim Ankara'dan .zor oluyor dimi
Ama ben zorlanmmıyorum neden acaba
Geçmiş olsun canım izmirde yaşıyorum bende buğün olanları RABBİM birdaha yaşatmasınBende İzmir'e gelin geldim Ankara'dan .zor oluyor dimi
Ama ben zorlanmmıyorum neden acaba
kaymakamliga yakınMamak bana çok yakın neresindesin ben tuzlu çayir
Nasılsın neresindesin çok geçmiş olsun yarı çıplak ayağımda çorapla sokaklara attım kendimiGeçmiş olsun canım izmirde yaşıyorum bende buğün olanları RABBİM birdaha yaşatmasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?