Çok teşekkür ederim kayinvaldem hep hazır gıdalarla besleniyor 10 günlük yemek yapıyor esiminde izin alma şansı malesef yok(
Evet teşekkür ederimÇok geçmişler olsun,dikakt edin kendinize yatın dinlenin,varsa yakın bir komşunuz bile bir tencere çorba bile yapsa çok süper olur.
Evet gerçekten öyleHazir gidalar en besleyici degil belki, ama stresten daha iyidir. Sahsen evde ufak tefek le eder stresten kacardim sizin durumda olsam. Ikinci oglum dogduktan sonra annemin yaninda kalacaktim. Ordayken (daha dogum bir kac güm evvel olmustu) ablam "madem ailenle burdasin ev islerine yardim etmen lazim" dedi. Bende kalkip sofra toplamaya basladim. Daha bitirmeden bende bir kanama basladibende ondan sonra evime gectim. Kafam rahatti en azindan. Esimle beraber idare ettik herseyi. Insana öyle durumlarda öyle laflar iki kat dokunuyor.
Evet gerçektenHazir gidalar en besleyici degil belki, ama stresten daha iyidir. Sahsen evde ufak tefek le eder stresten kacardim sizin durumda olsam. Ikinci oglum dogduktan sonra annemin yaninda kalacaktim. Ordayken (daha dogum bir kac güm evvel olmustu) ablam "madem ailenle burdasin ev islerine yardim etmen lazim" dedi. Bende kalkip sofra toplamaya basladim. Daha bitirmeden bende bir kanama basladibende ondan sonra evime gectim. Kafam rahatti en azindan. Esimle beraber idare ettik herseyi. Insana öyle durumlarda öyle laflar iki kat dokunuyor.
Amin ne güzel yazmışsınız Allah razı olsun çok benziyor annelerimiz yapacak bişey yok malesef bende kabullenecemDüşük tehlikem yoktu ama günde 5_6 kez kusuyordum. Tansiyonum 7 oluyordu. Ayakta duramıyordum. Banyonun önünde oturuyordum sürekli kustuğum için.
Eşim annemi 3 kez aradı . Bana kahvaltı hazırlamasını rica etti. Annem 3 kez geldi. 3. gelişinde "bana hiç acımıyorsunuz yoruluyorum" dedi.
Eşimi sıkıca tembihledim bi daha annemi aramaması için.
Açlık ve susuzluktan hastanede yattım. Annem bi kere geldi yarım saat kadar ziyaret etti gitti.
Annemin evi ile benim evim arası 5 dakika, annemin evi ile hastane yanyana zaten.
Burda mesele annemin yorulması da değil. Istemiyor hasta bakmak. Bu kadar basit.
Bana eşim baktı sag olsun. Annem öyle yapınca izin aldi bir süre çalışmadı ya da erken cıktı.
Bu durumlarda başka annelerle kıyaslamak anlamsız oluyor. Her insanın tabiatı aynı değil.
Anne olunca müthiş bir merhamet ya fedakarlik yüklenmiyor insana.
Benim annem kendi evinden çıkmak istemeyen, başka bir yerde duramayan, fedakarlik yapamayan bir kadın. Dövemem onu,onun annesi de böyleydi.
Çocuk diye diye başımın etini yedi. Geçenlerde komşumuz bebek doğunca yıkamaya gidersin dimi dedi. Annem de bana diyo ki bebegi alıp getirirsin ben yıkarım gidersin. He anne kasım ortasında bebek yıkatmaya bi yere gidemem kendim yıkarım dedim.
Lütfen boşuna üzülmeyin.
Evet annelerin çoğu böyle değil. Çoğu çılgınca kızlarına harcanıyor. Ama benim ki öyle değil. Bunu böyle kafama soktum.
Ölsem bile annemden bi şey beklememem gerektiğini iyice öğrendim. Artık üzülmüyorum. Ya da annemden bi sey beklemiyorum.
Yaparsa eşim yapar diyorum. Annemi hiç hesaba katmıyorum.
Babamı covidden yatırmıştık hastanede 10 gün kadar. Ben kalmıştım yanında. Odadan çıkmak yasaktı. 4 kilo vermiştim. Çıkıp eve geldik. Doktor iğne vermişti. Her sabah 9 da yapilacak bu iğne demişti. Eve geldik anneme dedim şu şekilde yapacaksin sabah 9 da.
Annem dediki ben o saatte uyuyorum nasıl yapıcam.
Kızdım biraz. Tamam ben gelir yaparim dedim. Ama babam uyandırıp ona yaptırmış.
Annenizden beklenti içinde olmayın. Eşiniz yapsın ne yapılacaksa. Başka yol yok.
Şu an 8 aylık oldum halen daha kusuyorum. Ama şimdi tansiyonum filan daha iyi. En azından yürüyebiliyorum.
Sizinki de geçecek. Geçiçi bir süre. Idare edin. Annenize kırılmayın. Yapamıyor, yapmak istemiyor,yapmak zul geliyor.
Bunları sindirin. Kabullenin. Evinize gidin.
En azından evinizde moraliniz bozulmaz.
Eşiniz de size su böreği açmak durumunda değil. Idareten yenecek seyler yapılır. Önemli olan bu süreci moralsiz geçirmemek.
Allahtan acil şifalar dilerim. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
Allah kimsenin eline düşürmesin kız kardeşiniz yada annenizden daha iyi kayınvalideniz yok mu yada eşiniz izin alsın şu durumda. Geçmiş olsun.Düşük tehlikem vardı bu sefer ciddi anlamda kanamam oldu ikinci defa hastaneye yattım annem bırakmam seni falan diyordu hiç samimi gelmiyodu ama bugün bebegim için geldim çok soğuk tavırları işte evin yakın olsaydı gel git yapardın falan maddi durumlari iyi olmasına rağmen maddiyattan bahsediyor gelir gelmez bende eşim getirecek anne dedim evde var zaten yemeklik sebzelerim ben giderim eve dedim ben seni bırakmam diyen kadın şimdide sen bilirsin diyo lekelenmelerim devam ediyor çok çaresizim ben çok şükür evliliğim çok güzel ama arkadaşlarım annelerine öyle özeniyorum ki(((
Öyle yapicam teşekkür ederim yorumunuz içinMevzu yemekse başka yerde kalmaya gerek yok eşiniz aksam gelip yemek yapabilir. Manti açacak degil ya zaten.
İnsanin annesiyle sorunu olmasa bile yaninda olamayabiliyor, benim bacagim kirildiginda kimsede kalmadim, kimse de bende kalmadi eşim bakiyordu işten gelince. Birbirinize yetmeye çalişin.
Doğuma kadar yatarak geçirdi, vardıDüşük tehlikesi varmiydi benim gibi
Kız kardeşim uzağa çalışmaya gitti yoksa o beni yanlız birakmazdi annemin huyunu biliyor ağladık ikimiz telefonda konuşurkenAllah kimsenin eline düşürmesin kız kardeşiniz yada annenizden daha iyi kayınvalideniz yok mu yada eşiniz izin alsın şu durumda. Geçmiş olsun.
Yani üzüldüm durumunuza zmaninda aynı şeyi bende yasadim düşük tehlikem vardı ama ben yatmiyordum kalkıyordum annemde uzakta yine sagolsunalr kayınvalidem görümcem destek oldular. 2. Hamileliğimde doğuma üç hafta kala düştüm ayağım kırıldı yine onlar baktı haklarını ödeyemem. Keşke annenizde biraz vicdanlı olsaymis.Kız kardeşim uzağa çalışmaya gitti yoksa o beni yanlız birakmazdi annemin huyunu biliyor ağladık ikimiz telefonda konuşurken
Keşke hiç annelik görmedimYani üzüldüm durumunuza zmaninda aynı şeyi bende yasadim düşük tehlikem vardı ama ben yatmiyordum kalkıyordum annemde uzakta yine sagolsunalr kayınvalidem görümcem destek oldular. 2. Hamileliğimde doğuma üç hafta kala düştüm ayağım kırıldı yine onlar baktı haklarını ödeyemem. Keşke annenizde biraz vicdanlı olsaymis.
Çok haklısınız teşekkür ederim yorumunuz içinKendi evinize gecin, anneniz de olsa kimsenin size boyle davranmasina izin vermeyin.
Esiniz bol meyve sebze kuru yemis yogurt kefir süt alsin. Meyveleri sebzeleri yikayip dolaba Konsum. Hatta organik corbalar vs oluyor. Marketlerin getir uygulamasi var, yemek ismarlama var. Siz oturdugunuz yerden dograsaniz o pisirse iki gün yersiniz zaten. Siki kahvaltilik olsun evde. Bir ögün de onu yersiniz.
Kimseye tamah etmenize gerek yok
Çok iyi anlıyorum seni. Benzer anne modeli bemde de var. Evine gitsen dışarıdan yemek söyleyerek şu süreci atlatmaya çalışsan inan daha huzurlu olursunDüşük tehlikem vardı bu sefer ciddi anlamda kanamam oldu ikinci defa hastaneye yattım annem bırakmam seni falan diyordu hiç samimi gelmiyodu ama bugün bebegim için geldim çok soğuk tavırları işte evin yakın olsaydı gel git yapardın falan maddi durumlari iyi olmasına rağmen maddiyattan bahsediyor gelir gelmez bende eşim getirecek anne dedim evde var zaten yemeklik sebzelerim ben giderim eve dedim ben seni bırakmam diyen kadın şimdide sen bilirsin diyo lekelenmelerim devam ediyor çok çaresizim ben çok şükür evliliğim çok güzel ama arkadaşlarım annelerine öyle özeniyorum ki(((
Artık eşiniz destek olacak sizede,yokmu öyle yakınlarınızda bie akrabanız yada tanıdığnız filan.Evet teşekkür ederim
Çok haklısınız gerçekten öyle yapicamÇok iyi anlıyorum seni. Benzer anne modeli bemde de var. Evine gitsen dışarıdan yemek söyleyerek şu süreci atlatmaya çalışsan inan daha huzurlu olursun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?