Anneme hediye almak istiyorum eşim izin vermiyor bıktım artık hep kendi annesi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

sevimlikumral

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Mart 2025
62
24
3
26
Annemin doğum günü geçti anneler günü geçti hastalandı çalıştığı yerden düştü anneme bir hediye alamadım. Anne sana ne alım neye ihtiyacın var dedim kahve makinası olsa iyi olur kendini zorlama felan dedi. Eşime dedim param yok diyor alıp gönderelim diyorum param yok hep bahane ya ben anneme hediye alamayacak mıyım. Çalış al diyor bana 1 yaşında oğlum var nasıl çalışım ben şimdi. Ulan kadının çaycısı yoktu bi tane alalım dedim çaydanlık yok mu diyor kendi annesine aldı ama her şeyi mutfağını yaptı kıyaslama yapmak istemiyorum ama anneme hediye alamadım resmen içime dert oldu elimde bir tane bile altın yok ki bozdurum alım.daha bişey yazmak isterdim de

Maddi durumunuz nasıl ki? Yani tek maaşla ev geçimi zor hele bir de kira varsa? Durumunuz iyiyse ve buna rağmen size hediye için destek olmuyorsa ne yapacaksınız öyle bir kocayı?! Haa durumu el vermiyorsa da adam ne yapsın?
Sizin bir mesleğniz var mı? Çocuga bakabilecek biri yok mu? Kayınvalide bakmaz mı? Bence de çalışın, kendi paranızı kazanin, adam dırdırı çekmeyin. Bugun annenize hediyeye dırdır eder, yarın sizin harcamalarınıza. Maddi özgürlük önemli.

Bebekten önce çalışıyor muydunuz

Ben hiç çalışmadım çalışma hayatım yok olmadı. Kaynanam şehır dışında eşimde asker evde kira çocuğa ben bakıyorum benimde mesleğim yok evdeyim bende çalışmak istiyorum ama burda bebeğime bakacak kimse yok

Zaten çalışmazsınız diye düşüyor bence eşiniz

Bakın evlat olarak hissiyatınız çok güzel ama bulunduğunuz şartlarda gereksiz.Eşinizin empati yeteneği,anneniz için bir şey yapma isteği yok. Zorlamanın,huzuru bozmanın anlamı yok. Kiradasınız,evde çalışan tek kişi var ve birde çocuk var.Şartları sizin için uygun hâle getirene kadar susun.Gönül ister ki eşiniz siz demeden içinden geçerek alsın olmayınca olmuyor .

O zaman şuan işe başlasanız bile asgari ücret kazanacaksınız ve o da çocuğa bakıcı veya kreş parasına gidecek. Eşiniz de bi yerde haklı. Tek maaşla kira, evine geçimi, çocuk masrafını vs çabalıyor. Muhtemelen ucu ucuna yetiyor kazandığı. Verebileceğim tek tavsiye eşinizin ev harcamaları için size verdiği paradan birikim yapabildikçe yapmanız olur.

Zaten çalışmazsınız diye düşüyor bence eşiniz
Evet zaten şuan çalışamam şehir dışındayım bakacak kimse yok. Yorumlarda hepiniz haklısınız tamam ama kahve makinası dünya para değil. Benimde param yok zaten ne var yani insan şu olan şeylerin hürmetine alır ya. Gerçekten çok canım sıkkın

Tek calisan kira ve cocuk olunca ,kusura bakmayin esiniz hakli gozukuyor. Yani baskasi olsa ,senin annen de benim annem der alabilir ama oyle degil
Siz de, esiniz calis al dediginde, o zaman cocuga bakici bul calisicam, demeliydiniz.
Bakiciyi ortak verelim ok ben is ariyorum deyip, dik durun. Ama tamam dediginde de , arayin is.

Alması gerekir tabi ki

Aynen arcelikte gecen uygun bir kahve makinasi vardi ,1500 dur belki. Taksitte yapiyor. Bakarsan cok uygun. Ama insan kiyamayinca , 500 de olsa olsa fazla geliyor.

Çalışmak isteyene her yerde iş var zaten. İş de sorun yok lisans mezunuyum girer çalışırım biyerde ama bakıcılar 25 bin tl dem aşağı demiyor. Eşime söylemem gerekenleri söyledim zarem de kavga da etmek istemiyorum sadece canımı sıktı bu durum.

Eşi hakli diyenler neyin kafasını yaşıyor? Maden parasi yok kendi annesinede almasın o zaman?
Bir kahve makinesi o kadar pahalı bir şeyde değil. Ayrıca çalış annene sen al dediği kadın, evde onun çocuğuna bakıyor, evi temizliyor? Annesine bir hediyede alacak parayı vermeyecekse ne diye evleniyor elin kızı ile?

Aynen arcelikte gecen uygun bir kahve makinasi vardi ,1500 dur belki. Taksitte yapiyor. Bakarsan cok uygun. Ama insan kiyamayinca , 500 de olsa olsa fazla geliyor.
Benim kendime ait kartım yok eşimle ortak ona da şifre gider zaten netten bişey alacak olsam. Yani ya o alacak ya da bana parasını verip ben alacağım.

Ha evet işte kendi annesine daha dün sana tabanca alalım köyde lazım olur dedi. Ya bende buna istinaden anneme hediye alacağım kahve makinası deism para mı var diyor

O evde çocuk bakıp büyütüyorsunuz hem de evin işlerini yapıyorsunuz bunlar ayrı ayrı büyük yük ve siz de evde çalışıyorsunuz durmadan hem de. Eve gelen maddi imkanlar ikinizin ortak olmalı . Onun annesi için mutfak yapılmış masrafı da sizin ailenizden çıkmış anladığım kadarıyla bir tane küçücük kahve makinası mı alınamıyor.
O kahve makinasını annenizi almak sizin hakkınız bence. Bunca emekten sonra annenizin gönlünü hoş edecek bir şey yapmak istemeniz normal. İstediğinizde ufak bir şey öyle büyük bir şey değil.
O eve gelen para da sizin de maddi haklarınız var sadece bir kap önünüze yemek konulması değil o parada ortaksınız Karı-koca olmak böyle bir şey.

Bu yorumu aradım resmen. Uzman çavuş maaşı az değil hem kendi annesine alabiliyorsa huzuru da bozulsun arkadaş! Ya ikisine de alacak ya da yetemiyorum deyip ikisine de almayacak. Ben senin çocuğunu çeyizimle mi getirdim de muhtaç görünümü yaratıp ekonomik şiddet uyguluyorsun dedirten bir yaklaşım kocanın yaptığı.

Ha evet işte kendi annesine daha dün sana tabanca alalım köyde lazım olur dedi. Ya bende buna istinaden anneme hediye alacağım kahve makinası deism para mı var diyor

İnsan bazen annesi için bir şeyler yapmak istiyor bu çok doğal? Size parayı vermek zorunda. Sonuçta sizde evde çalışıyorsunuz?
Birde aklıma takıldı sanırım bu adam size hiç nakit parada bırakmıyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…