Anneme hediye almak istiyorum eşim izin vermiyor bıktım artık hep kendi annesi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çalışım, bozdurum, alım, felan.
O kadar rahatsız edici ki, sonra söyleyince biz suçlu oluyoruz; telefondan girdim, aceleyle yazdım, üzüntüden ne yazdığımı biliyo muyum vs bahaneleri.
Çaycı diye tutturmanı ve annenin kahve makinesi istemesini de saçma buldum, kocanın kendi annesine yapıp senin annene gelince yapmamasını da. Ayrıca, sen eviniz ve ortak çocuğunuzla ilgileniyorsun, git çalış kendin al demesi çok çiğ, iğrenç. Bilemiyorum Altan.

Son düzenleme:
Kilit nokta asker. Bunlarin geneli cimri esimden biliuorum

Verme Vermezler bunlar askerlerin cogu boyle. Ben on sene lojmanlarda yasadim geneli ayni cimri eve nakit birakmazlar.psikolojileri hep bozuk sinirliler. Ben bosama asamasindayim bu yaptiklarindan dolayi. Ama ben ezdirmiyordum kendimi parcaliyordum onun zorla yakasina yapisa yapisa aliyordum.kendi maasimdan bir kurus dahi vermiyordum sen bakmak zorundasin bana diyordum. İlk yillarda hep veriyordum baktim bu akilli rahata duskun geldikce gel diyor sonradan caktim olayi

Evde çocuk bakabilirsiniz. Eminim etragınızda yarım gün çocuk baktırmak isteyen olabilir.
Ya da peki öyleyse ben de çalışacagım. Çocuga bakıcı tutmak lazım. Şu kadar. Madem maaşın sadece kendinin. Benimki de benim. Çocuk ortak. Yarıya böleceğiz deyin.
Ayrıca şu devirde çalışmamak nedir ya? Neye güvendiniz?

Kadınların çalışıp, kendi ayakları üzerinde durmalarını sonuna kadar destekliyorum fakat çalışmayan kadınların, özellikle hemcinsleri tarafından, bu kadar linçlenmesini de doğru bulmuyorum. Evlilik içinde genellikle çoğu şeyi kadınlar hallediyor. Yemek, temizlik, alışveriş, çocuk bakımı gibi. Bunların hepsini toplasan zaten adamın bi maaşı eder. Ne demek kocan haklı vermek istemezse vermez? Evlilik de her şey ortakdır. Ev işi de paylaşılmalı, eve giren parada.

Okurken kocanızı tokatlamak istedim.Maddem para yok neden kendi ailesine alıyor o zaman. Nakit bırakmıyor ortak kart kulanıyorsunuz bu nasıl iş böyle. Uzman çavuşların maaşı yüksek oluyor diye biliyorum. Çalışmıyorsunuz diye evdesiniz diye nakit paraya ihtiyacınız yok diye mi düşünüyor anlamadım. Kısacası eşiniz bencil ve cimri herfin teki

Yok esin sana gider yapmis, sen de aynisini ona yapacaksin.
Yari yariya bakici parasini karsilariz . Ben de paramla istedigimi yaparim.
Mesela ise girersem , ev isleri,her sey ortak olur diyeceksin. Bunu da oyle guzel bir sekilde diyeceksin ki, ya tamam diyecekcek ya da al diyecek.

Ama lisansta da mezunusun madem, bunu ihmal etme , bogaz tokluguna yasamak istemiyorsan calisman lazim.

Tek suçlu kadın gene değil mi? Dünyanın heryerinde çalışmayan kadınlar var. Ezilmeleri mi gerekiyor? Çalışanlar da eziliyor bazen. Kadın üretmeli çalışmalı tmm da , çalışmayan kadınların da evlat olarak eş olarak hakları var yahu. Ev işleri , çocuk bakımı ütü yemek vs eve bir kadın alınsa maliyeti nedir peki? Sadece çay yapan çaycılar asgari ücret alıyor da en az .

Eve tek maaş giriyor, ev kira, çocuk var adam biraz haklı gibi annenizinde kendini zora sokma deyip hediyenin adını vermesine çok güldüm homeofis işler var öyle işlere girin kendi paranızı kazanıp harcayın

Kendi annesine almıyor olsa kahve makinesi, çay makinesi elzem değil diyeceğim ama burada göz ardı edilmez bir şekilde ekonomik şiddet var. Eğer araba, ev alma durumunuz olursa dikkat edin babamın üzerine yapacağım biz kullanacağız gibi oyunlara gelmeyin.

Benim annem küçüklükten berı bıze okuyun calısın dıye öğütledi.
Kımsenın parasına muhtaç olmayın bu koca bıle olsa dedi.
Üç gün verirler sonra basa kakarlar.. Ya da özgürce harcayamazsın derdı.
Evde çocuk bakma yemek yapma gorevın olur ama maddı kısma gelince kımse al şu senın hakkın özgürce harca demez derdi.
Kı benim babam köye yazın gıdınce kendi annesıne ne alsa anneme de alırdı.
Ananem babamın yanında öldü.
Her konuda destek olmasına rağmen.
Annem hep bunu derdı.
Erkegın parası kıymetlıdır derdı.

Eve tek maaş giriyor, ev kira, çocuk var adam biraz haklı gibi annenizinde kendini zora sokma deyip hediyenin adını vermesine çok güldüm homeofis işler var öyle işlere girin kendi paranızı kazanıp harcayın
Annesine silah alırken mutfağını yaptırırken, hediyeler alırken çift maaş mıydı bu adam?

Arkadaslar bakin konu sahibinin ustune gitmis cogu kisi. Yok calis yok kendi parani kazan yok senin annene neden hediye alsin vb. Seyler. Simdi bu askerler genel olarak sikintili.hadi benimki sorunluydu bununkide sorunlu. Acin bu konulari okuyun bdvde cogu asker esidir. Ya bosanmistir ya o asamadadir. Hepsinin sorunu ayni cimri kendi ailelerine duskun olmalaridir cunku bunlar evlenene kadar aileleri bakiyorki iyi para aliyor paralar harcanmasin diye ya koylerine ev yaptiriyor ogullarina ya esyalarini yeniletiyor ya her ay duzenli para istiyorlar. Evlenincede para kaynagi kesilince kavgalar cikiyor gelinle. Ben ailesi yuzunden kestim bagimi. Asiri cimriler herseyi gereksiz gorurler. Benim kayinpederim aman fazla esya alma tayincisiniz demisti ben evi sifirdan düzdüm onun o lafina karsilik. Bunlara kendini ezdirirseniz sahipsiz gorurlerse vay halinize. benim maddi durrumum burda bilen bilir iyi ailem tarafindan. Ve cok sahip cikan bir ailem var taş taş ustunde birskmadilar. Kendime ait tapulu bir dairem var. Abim kendi dairesinin kirasını senelerdir bana tahsis etti. Abim ablam annem babam hep arkamdalardi. Ama benim agrima gidiyordu madem evlendim ailem boyle olmayabilirdi. Bu adamlar bakmak zorunda. Kadin yaratilis geregi dogum yapiuor erkege gore gucsuz hem evde calisiuor hem iste. Kaldiki ben calisan bir kadindim ssk gunum esimden fazlaydi. Yani bu tipler calisanida eziyor asagiliyor. Lojmanda her daireden her gun bir kavga geliyordu kavga sebepleri hep ayni. Benim simdiki aklim olsa asla evlenmezdim. Cok sukur tek duam uc aylik bir bebegim var hayatimdan memnunum. Konu sahibi benim gibi davranip burnunu kaldiracak yakasina yapisip para isteyecek darlayacak. Bunlar gururlu kadin severler. Ben ilk seneler oyleydim istemezdim para. Evin eksiklerini kendim alirdim bayilridi bana. Sonra isveli cilveli bir eli yaga balda olan kadinlara baktim ben tam tersini yapiyormusum. Bende istemeye basladim yine ters tepti para isteyince kavgalar artti. Bende tekmeyi attim cok sukur

Kahve makinası olsa iyi olurmuş mu dedi annen? Benim annem asla bısey istemez benden ihyitacı olsada. Çalışmıyosam hiç hiç istemez hele ki. Maaşım yok adamın maaşından alınacagınj bilir. Senin kocam anneni çözmüş o yüzden almak istemiyor anladım ben. Muhtemelen bundan öncede eşinin buna benzer gözüne takılan bişeyler oldu

Benim arkadaşımın kocasıda asker. Adam yıllarca eve bir tane düzgün eşya almadı. Nasıl olsa tayinciyiz diye diye yıllarca eski mobilyaları kullandırdı. Hepsini ikinci elciden almışlardı. En son arkadaşım eşyaları yenilemek istedi bu seferde annemede mobilya alcaz o zaman o da ister diye tutturdu

Erkek alacak, erkek bakacak, erkek yetecek erkekler sırtına yüklenen bu yük vurulan semerden çok mutsuz artık. Bu büyük gereksiz beklentiler yüzünden bi çogu evlenmez oldu. Kadın otursun koca parası yesin anca baskada bi bka yaramasın kalkıp bide para kazanan kadınlarla kendilerini kıyaslayıp içten içede yetersızlik hazımsızlıktır kıskançlık hisleriyle doldururlar içlerini. Kocanız size ve cocugunuza bakmakla yükümlü annesini doyurmak ya da hedıye almak zorunda değil adamlar sizin enayiniz degıl iyi oluyo size. Annenin yüzsğzlüğü asıl çalışmayan kızından nasıl istersin hedıye sen ya. Benim annem ahh ayaklarının altını öpeyım onun asla çöp istemez çöp

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…