- 25 Ağustos 2014
- 21.184
- 50.742
- 798
- Konu Sahibi sevimlikumral
-
Çalışım, bozdurum, alım, felan.Annemin doğum günü geçti anneler günü geçti hastalandı çalıştığı yerden düştü anneme bir hediye alamadım. Anne sana ne alım neye ihtiyacın var dedim kahve makinası olsa iyi olur kendini zorlama felan dedi. Eşime dedim param yok diyor alıp gönderelim diyorum param yok hep bahane ya ben anneme hediye alamayacak mıyım. Çalış al diyor bana 1 yaşında oğlum var nasıl çalışım ben şimdi. Ulan kadının çaycısı yoktu bi tane alalım dedim çaydanlık yok mu diyor kendi annesine aldı ama her şeyi mutfağını yaptı kıyaslama yapmak istemiyorum ama anneme hediye alamadım resmen içime dert oldu elimde bir tane bile altın yok ki bozdurum alım.daha bişey yazmak isterdim de
Kilit nokta asker. Bunlarin geneli cimri esimden biliuorumBen hiç çalışmadım çalışma hayatım yok olmadı. Kaynanam şehır dışında eşimde asker evde kira çocuğa ben bakıyorum benimde mesleğim yok evdeyim bende çalışmak istiyorum ama burda bebeğime bakacak kimse yok
Vermezler bunlar askerlerin cogu boyle. Ben on sene lojmanlarda yasadim geneli ayni cimri eve nakit birakmazlar.psikolojileri hep bozuk sinirliler. Ben bosama asamasindayim bu yaptiklarindan dolayi. Ama ben ezdirmiyordum kendimi parcaliyordum onun zorla yakasina yapisa yapisa aliyordum.kendi maasimdan bir kurus dahi vermiyordum sen bakmak zorundasin bana diyordum. İlk yillarda hep veriyordum baktim bu akilli rahata duskun geldikce gel diyor sonradan caktim olayiBöyle kocaya evde şu ihtiyacım bu ihtiyacım var diye köşeye sürekli para atacaksınız, güne gireceksiniz altın biriktireceksiniz. Köşeye attıklarınızı bu şekilde değerlendirebilirsiniz. Hak ettiği bu çünkü..
Okurken kocanızı tokatlamak istedim.Maddem para yok neden kendi ailesine alıyor o zaman. Nakit bırakmıyor ortak kart kulanıyorsunuz bu nasıl iş böyle. Uzman çavuşların maaşı yüksek oluyor diye biliyorum. Çalışmıyorsunuz diye evdesiniz diye nakit paraya ihtiyacınız yok diye mi düşünüyor anlamadım. Kısacası eşiniz bencil ve cimri herfin tekiAnnemin doğum günü geçti anneler günü geçti hastalandı çalıştığı yerden düştü anneme bir hediye alamadım. Anne sana ne alım neye ihtiyacın var dedim kahve makinası olsa iyi olur kendini zorlama felan dedi. Eşime dedim param yok diyor alıp gönderelim diyorum param yok hep bahane ya ben anneme hediye alamayacak mıyım. Çalış al diyor bana 1 yaşında oğlum var nasıl çalışım ben şimdi. Ulan kadının çaycısı yoktu bi tane alalım dedim çaydanlık yok mu diyor kendi annesine aldı ama her şeyi mutfağını yaptı kıyaslama yapmak istemiyorum ama anneme hediye alamadım resmen içime dert oldu elimde bir tane bile altın yok ki bozdurum alım.daha bişey yazmak isterdim de
Yok esin sana gider yapmis, sen de aynisini ona yapacaksin.Çalışmak isteyene her yerde iş var zaten. İş de sorun yok lisans mezunuyum girer çalışırım biyerde ama bakıcılar 25 bin tl dem aşağı demiyor. Eşime söylemem gerekenleri söyledim zarem de kavga da etmek istemiyorum sadece canımı sıktı bu durum.
Tek suçlu kadın gene değil mi? Dünyanın heryerinde çalışmayan kadınlar var. Ezilmeleri mi gerekiyor? Çalışanlar da eziliyor bazen. Kadın üretmeli çalışmalı tmm da , çalışmayan kadınların da evlat olarak eş olarak hakları var yahu. Ev işleri , çocuk bakımı ütü yemek vs eve bir kadın alınsa maliyeti nedir peki? Sadece çay yapan çaycılar asgari ücret alıyor da en az .Evde çocuk bakabilirsiniz. Eminim etragınızda yarım gün çocuk baktırmak isteyen olabilir.
Ya da peki öyleyse ben de çalışacagım. Çocuga bakıcı tutmak lazım. Şu kadar. Madem maaşın sadece kendinin. Benimki de benim. Çocuk ortak. Yarıya böleceğiz deyin.
Ayrıca şu devirde çalışmamak nedir ya? Neye güvendiniz?
Eve tek maaş giriyor, ev kira, çocuk var adam biraz haklı gibi annenizinde kendini zora sokma deyip hediyenin adını vermesine çok güldümAnnemin doğum günü geçti anneler günü geçti hastalandı çalıştığı yerden düştü anneme bir hediye alamadım. Anne sana ne alım neye ihtiyacın var dedim kahve makinası olsa iyi olur kendini zorlama felan dedi. Eşime dedim param yok diyor alıp gönderelim diyorum param yok hep bahane ya ben anneme hediye alamayacak mıyım. Çalış al diyor bana 1 yaşında oğlum var nasıl çalışım ben şimdi. Ulan kadının çaycısı yoktu bi tane alalım dedim çaydanlık yok mu diyor kendi annesine aldı ama her şeyi mutfağını yaptı kıyaslama yapmak istemiyorum ama anneme hediye alamadım resmen içime dert oldu elimde bir tane bile altın yok ki bozdurum alım.daha bişey yazmak isterdim de
Annesine silah alırken mutfağını yaptırırken, hediyeler alırken çift maaş mıydı bu adam?Eve tek maaş giriyor, ev kira, çocuk var adam biraz haklı gibi annenizinde kendini zora sokma deyip hediyenin adını vermesine çok güldümhomeofis işler var öyle işlere girin kendi paranızı kazanıp harcayın
eee böyle bu işlerHayır ben hiç çalışmadım
O kendi maaşı kendi annesi, kadınlar kocanın eline bakmamak için çalışıyor işteAnnesine silah alırken mutfağını yaptırırken, hediyeler alırken çift maaş mıydı bu adam?
Benim arkadaşımın kocasıda asker. Adam yıllarca eve bir tane düzgün eşya almadı. Nasıl olsa tayinciyiz diye diye yıllarca eski mobilyaları kullandırdı. Hepsini ikinci elciden almışlardı. En son arkadaşım eşyaları yenilemek istedi bu seferde annemede mobilya alcaz o zaman o da ister diye tutturduVerme
Vermezler bunlar askerlerin cogu boyle. Ben on sene lojmanlarda yasadim geneli ayni cimri eve nakit birakmazlar.psikolojileri hep bozuk sinirliler. Ben bosama asamasindayim bu yaptiklarindan dolayi. Ama ben ezdirmiyordum kendimi parcaliyordum onun zorla yakasina yapisa yapisa aliyordum.kendi maasimdan bir kurus dahi vermiyordum sen bakmak zorundasin bana diyordum. İlk yillarda hep veriyordum baktim bu akilli rahata duskun geldikce gel diyor sonradan caktim olayi
Erkek alacak, erkek bakacak, erkek yetecek erkekler sırtına yüklenen bu yük vurulan semerden çok mutsuz artık. Bu büyük gereksiz beklentiler yüzünden bi çogu evlenmez oldu. Kadın otursun koca parası yesin anca baskada bi bka yaramasın kalkıp bide para kazanan kadınlarla kendilerini kıyaslayıp içten içede yetersızlik hazımsızlıktır kıskançlık hisleriyle doldururlar içlerini. Kocanız size ve cocugunuza bakmakla yükümlü annesini doyurmak ya da hedıye almak zorunda değil adamlar sizin enayiniz degıl iyi oluyo size. Annenin yüzsğzlüğü asıl çalışmayan kızından nasıl istersin hedıye sen ya. Benim annem ahh ayaklarının altını öpeyım onun asla çöp istemez çöpBu yorumu aradım resmen. Uzman çavuş maaşı az değil hem kendi annesine alabiliyorsa huzuru da bozulsun arkadaş! Ya ikisine de alacak ya da yetemiyorum deyip ikisine de almayacak. Ben senin çocuğunu çeyizimle mi getirdim de muhtaç görünümü yaratıp ekonomik şiddet uyguluyorsun dedirten bir yaklaşım kocanın yaptığı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?