Anneme hediye almak istiyorum eşim izin vermiyor bıktım artık hep kendi annesi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yani şimdi evde eşim ve ben çalışıyoruz. Oğlumu bırakıp işe gidiyorum. Muhtemelen tek benim maaşım eşinden yüksektir. Çay makinesi kahve makinesi yok evimizde. Cezve ve çaydanlık yetmiyor mu anlamadım. Bunlar elzem ihtiyaçlar değil. Çocuğunuz varken ailelere bir şeyler almak bana mantıklı gelmiyor ya. Eşin de almasın ne alaka yani. Aileler size alsın.
Ama burada esas sorun tabi eşinin sana ekonomik şiddeti. Diğer konularda nasıl? Ev nasıl dönüyor? Borcunuz var mı? bilmiyorum. Ama eşinin sana bir bütçe ayırmaması hoş değil tabi.

Bırakmıyor dedim aslında o gün çekmedi uyansın Onuda söylicem çekip versin artık

Bazı insanlar işte öyle değil güne girmek istedim de izin vermedi. Hal ettiği o da bişey demek istemiyorum

Aileme ev alalım erzak alalım demedim 3 senelik evliyim bir hediye alamadım anneme nesi sizi bu kadar sorguya çekti anlamadım. Cezvede pişirmek istemiyor demek kadın makina daha hoş geldi demek ki. Hediye bu yani ihtiyaç meselesi. Ailem zaten bana elinden geleni yaptı çeyizimi aldı vs.

Bazı insanlar işte öyle değil güne girmek istedim de izin vermedi. Hal ettiği o da bişey demek istemiyorum
Ekonomik şiddet fiziksel şiddet kadar kötü bir şiddet türü. Eşinizi bizden iyi tanırsınız parasını almanın yöntemini bulmalısınız. Size bunu yapamaz.

Belki makineyi çok pahalı sanıyor sadece şu kadar diye miktar belirtin. Makine var makine var yani.

Bence bu konu üzerinden kavga etmeyin. Sabredin. Ekonomi çok kötü.

Hem şu konuda haksızsınız. Parayı eşiniz verecek. Ondan para alacaksınız ona sormadan annene ne istersin diye sormuşsunuz. Şimdi mahçup duruma düşüyorsunuz.

Ben gayet nazik şekilde kendi görüşümü yazdım. Eşiniz %100 katıksız hayvan. O konuda siz haklısınız ama
erzak alalım bir sağlık giderine destek olalım vs deseniz ihtiyaçları var demek ki derim o daha mantıklı değil mi?
Kahve makinesi sizin durumunuzda lükse giriyor gibi geldi. Aynı şekilde eşinin alması da saçma.
Hepimizin canı neler istiyor da bir duruyoruz.
Ayrıca bunları evlenmeden düşünüp kendinizi bir erkeğin insafına bırakmasaydınız. Çeyizinizi de ailenize aldırmasaydınız kendi paranızla alsaydınız o zaman.

Aynen de öyle yani. Evlilik bu ortaklık değil. Onun da annesi oluyor evlenince. Biz bayramda kaynanama yüzük almıştık. Çok önce de anneme almıştık. Annemle kaynanam yan yana geldiler işte yüzükten konuşuyorlardı. Kaynanam dedi ki “sana bayramda almadılar mı” diye. Sonra bana dedi kızım neden annene de almadınız, önceden aldığınız başka bu başka demişti.
O adamı büyüten kadın sorunlu en başta sonra da adam ve ona hemen koşa koşa çocuk yapan bu kadın.

Bırakmıyor dedim aslında o gün çekmedi uyansın Onuda söylicem çekip versin artık

Eşinizi size nakit para bırakması için zorlayın.
Bazı adamlar kadınları kontrol etmek için eşine nakit para bırakmaz. Böyle yaparak her hareketlerini kontrol eder. Sizinki de aynısını yapıyor gibi. Kadın evde beş parasız olur ama sorsan kart veriyorum diye üste çıkar. Gerçekten çok sinir bozucu.

Annenize hediye almaktan daha büyük sıkıntınız var .Eşiniz psikolojik şiddet uyguluyor,ne eve para bırakıyor,ne de sizin ihtiçlarınızı rahatça almanıza izin veriyor.Nasıl düzeltir , yoluna koyarsınız bilmem ama cimri, bencil,ben merkezci,merhamet yoksunu adamı sürekli baba yapmak zorunda değilsiniz .Bir büyük kavga da sizi kuru ekmeğe bile muhtaç bırakabilir

Adamları premses yapan biz kadınlarız gene.Anneleri öyle yetiştiriyor ondan sonra da sevgilileri aman adamı elimde tutayım diye, yok alman usulü ödeme, yok adamın borcunu ödeme vs. Öğrenci değilse çalışıyorsa , bir yemek ya da bir kahve ağır geliyorsa, sevgili de yapmasınlar bir zahmet. Sonra evlenince zulüm başlıyor. Ben çalışıyorum , ben ne dersem o olacak, kadına para verilmiyor, karın tokluğuna yaşa deniyor. Burada bile dayatma var. Git çalış diye. Adam çalışmayan eş almış ama. Bilmiyor muydu masraflarını ? Kanun buna ekonomik şiddet diyor. Kadın para kazansa da kazanmasa da eve giren paradan eşit harcama hakkı var, olmalı bu.

Kocanızın bu huyunu biliyormuşsunuz. Keşke ne alayım diye sormasaydınız annenize. Bile bile annenize mahçup olmuşsunuz.

Sizde ek kart tarzı bir şey varda büyük Migros yada Carrefour’lara gidin oradan kahve makinesi alırsınız. Eve erzak almış gibi alırsınız hediyenizi.

Ben bu eve giren paraya benim param denmesini de anlamam açıkçası. Kadınla iş bölümü yapmışlar. Aile bütçesini beraber yapıp şu taksitten sonra şu ayda alabiliriz elimiz açılıyor demesi gerekir. Böyle direkt çalış al demesi aile kavramına ters

Kahve makinesi derken kast ettiğiniz tüm kahvesi yapmak için olan daha uygun fiyatlı olanlar mı yoksa yeni çıkan pahalılar mı? O pahalılar 7 binden başlıyor ( belki de daha fazla) onlarsa eşiniz haklı. Ama Türk kahvesi makinesi olanlar uygun fiyatlı 500 e bile alınır

Khomyuk evde tek kart varmış,eşi kullanıyormuş.Şiftesini bile bildiğini sanmıyorum eve para bırakmayan adam ek kart çıkarır mı?

Şimdi erkeklerin de böyle bir güncellemesi var herhalde paraları sadece kendilerine ait sanıyorlar eş çalışmayınca. Tabi biz de başlıyoruz hemen gir çalış falan diye. Çalışsan bu sefer eve de sen bakacaksın adam anasına babasına daha çok bakacak bu tipler böyle. Ben eşinizi haklı bulamam valla kusura bakmayın. Annenizi sevmiyorsa bile insanın eşinin hiç mi hatırı yok?

Burada da gördügumuz üzre parası olan düdüğü çalıyor.
Doğru mu değil tabiki.
Ama öyle.
Evde sızın yaptıgınız hıcbır ısın kocanız tarafından hükmü yok.
Hele bu zamanda çoğu ev kadını çocuk bakıyor temizliğe gidiyor.
Paranın çöp olduğu zaman.
Eve sıze özel para vermıyordur kı bu adam.
Neye sasırıyorsunuz?
Kenarınızda bır lıram yok diyorsunuz,.
Evın temel ihtiyaçlarını gıderıyordur sadece çoğu adamın yaptigi gibi.

Burada kadınlara baskı çok. Boşanırken bile hiçbirşey almadan hemen boşa diyenler var. O kadın klrasını nasıl öder, çocuğuna nasıl bakar orasını demezler. Adamın kazancında kadının hakkı yok diye düşünen kadınlarımız oldukça , 2025 yılında 50 yıl önceki hayatı da yaşar bu kadınlarımız. Kanun malların yarısı kadınındır diyor. Burada paragöz oluyorsun ama hakkımı alacağım deyince. Sanki Tanzanya da bir kabiledeyiz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…