- 5 Ekim 2020
- 14.565
- 39.724
- 548
- 36
- Konu Sahibi sevimlikumral
-
Bırakmıyor dedim aslında o gün çekmedi uyansın Onuda söylicem çekip versin artıkİnsan bazen annesi için bir şeyler yapmak istiyor bu çok doğal? Size parayı vermek zorunda. Sonuçta sizde evde çalışıyorsunuz?
Birde aklıma takıldı sanırım bu adam size hiç nakit parada bırakmıyor?
Bazı insanlar işte öyle değil güne girmek istedim de izin vermedi. Hal ettiği o da bişey demek istemiyorumBöyle kocaya evde şu ihtiyacım bu ihtiyacım var diye köşeye sürekli para atacaksınız, güne gireceksiniz altın biriktireceksiniz. Köşeye attıklarınızı bu şekilde değerlendirebilirsiniz. Hak ettiği bu çünkü..
Aileme ev alalım erzak alalım demedim 3 senelik evliyim bir hediye alamadım anneme nesi sizi bu kadar sorguya çekti anlamadım. Cezvede pişirmek istemiyor demek kadın makina daha hoş geldi demek ki. Hediye bu yani ihtiyaç meselesi. Ailem zaten bana elinden geleni yaptı çeyizimi aldı vs.Yani şimdi evde eşim ve ben çalışıyoruz. Oğlumu bırakıp işe gidiyorum. Muhtemelen tek benim maaşım eşinden yüksektir. Çay makinesi kahve makinesi yok evimizde. Cezve ve çaydanlık yetmiyor mu anlamadım. Bunlar elzem ihtiyaçlar değil. Çocuğunuz varken ailelere bir şeyler almak bana mantıklı gelmiyor ya. Eşin de almasın ne alaka yani. Aileler size alsın.
Ama burada esas sorun tabi eşinin sana ekonomik şiddeti. Diğer konularda nasıl? Ev nasıl dönüyor? Borcunuz var mı? bilmiyorum. Ama eşinin sana bir bütçe ayırmaması hoş değil tabi.
Ekonomik şiddet fiziksel şiddet kadar kötü bir şiddet türü. Eşinizi bizden iyi tanırsınız parasını almanın yöntemini bulmalısınız. Size bunu yapamaz.Bazı insanlar işte öyle değil güne girmek istedim de izin vermedi. Hal ettiği o da bişey demek istemiyorum
Aileme ev alalım erzak alalım demedim 3 senelik evliyim bir hediye alamadım anneme nesi sizi bu kadar sorguya çekti anlamadım. Cezvede pişirmek istemiyor demek kadın makina daha hoş geldi demek ki. Hediye bu yani ihtiyaç meselesi. Ailem zaten bana elinden geleni yaptı çeyizimi aldı vs.
bence esin anneni sevmedigi icin bisey almak istemiyor. Kahve mak va degil 1 cidt corap alcam desen de soylenir gibi geldi.Eşim sonrası dedi ki senin annen dedikodumuzu yapmış.
Aynen de öyle yani. Evlilik bu ortaklık değil. Onun da annesi oluyor evlenince. Biz bayramda kaynanama yüzük almıştık. Çok önce de anneme almıştık. Annemle kaynanam yan yana geldiler işte yüzükten konuşuyorlardı. Kaynanam dedi ki “sana bayramda almadılar mı” diye. Sonra bana dedi kızım neden annene de almadınız, önceden aldığınız başka bu başka demişti.Eşi hakli diyenler neyin kafasını yaşıyor? Maden parasi yok kendi annesinede almasın o zaman?
Bir kahve makinesi o kadar pahalı bir şeyde değil. Ayrıca çalış annene sen al dediği kadın, evde onun çocuğuna bakıyor, evi temizliyor? Annesine bir hediyede alacak parayı vermeyecekse ne diye evleniyor elin kızı ile?
Bırakmıyor dedim aslında o gün çekmedi uyansın Onuda söylicem çekip versin artık
Annenize hediye almaktan daha büyük sıkıntınız var .Eşiniz psikolojik şiddet uyguluyor,ne eve para bırakıyor,ne de sizin ihtiçlarınızı rahatça almanıza izin veriyor.Nasıl düzeltir , yoluna koyarsınız bilmem ama cimri, bencil,ben merkezci,merhamet yoksunu adamı sürekli baba yapmak zorunda değilsiniz .Bir büyük kavga da sizi kuru ekmeğe bile muhtaç bırakabilirBırakmıyor dedim aslında o gün çekmedi uyansın Onuda söylicem çekip versin artık
Adamları premses yapan biz kadınlarız gene.Anneleri öyle yetiştiriyor ondan sonra da sevgilileri aman adamı elimde tutayım diye, yok alman usulü ödeme, yok adamın borcunu ödeme vs. Öğrenci değilse çalışıyorsa , bir yemek ya da bir kahve ağır geliyorsa, sevgili de yapmasınlar bir zahmet. Sonra evlenince zulüm başlıyor. Ben çalışıyorum , ben ne dersem o olacak, kadına para verilmiyor, karın tokluğuna yaşa deniyor. Burada bile dayatma var. Git çalış diye. Adam çalışmayan eş almış ama. Bilmiyor muydu masraflarını ? Kanun buna ekonomik şiddet diyor. Kadın para kazansa da kazanmasa da eve giren paradan eşit harcama hakkı var, olmalı bu.Eşi hakli diyenler neyin kafasını yaşıyor? Maden parasi yok kendi annesinede almasın o zaman?
Bir kahve makinesi o kadar pahalı bir şeyde değil. Ayrıca çalış annene sen al dediği kadın, evde onun çocuğuna bakıyor, evi temizliyor? Annesine bir hediyede alacak parayı vermeyecekse ne diye evleniyor elin kızı ile?
Kahve makinesi derken kast ettiğiniz tüm kahvesi yapmak için olan daha uygun fiyatlı olanlar mı yoksa yeni çıkan pahalılar mı? O pahalılar 7 binden başlıyor ( belki de daha fazla) onlarsa eşiniz haklı. Ama Türk kahvesi makinesi olanlar uygun fiyatlı 500 e bile alınırAnnemin doğum günü geçti anneler günü geçti hastalandı çalıştığı yerden düştü anneme bir hediye alamadım. Anne sana ne alım neye ihtiyacın var dedim kahve makinası olsa iyi olur kendini zorlama felan dedi. Eşime dedim param yok diyor alıp gönderelim diyorum param yok hep bahane ya ben anneme hediye alamayacak mıyım. Çalış al diyor bana 1 yaşında oğlum var nasıl çalışım ben şimdi. Ulan kadının çaycısı yoktu bi tane alalım dedim çaydanlık yok mu diyor kendi annesine aldı ama her şeyi mutfağını yaptı kıyaslama yapmak istemiyorum ama anneme hediye alamadım resmen içime dert oldu elimde bir tane bile altın yok ki bozdurum alım.daha bişey yazmak isterdim de
Khomyuk evde tek kart varmış,eşi kullanıyormuş.Şiftesini bile bildiğini sanmıyorum eve para bırakmayan adam ek kart çıkarır mı?Kocanızın bu huyunu biliyormuşsunuz. Keşke ne alayım diye sormasaydınız annenize. Bile bile annenize mahçup olmuşsunuz.
Sizde ek kart tarzı bir şey varda büyük Migros yada Carrefour’lara gidin oradan kahve makinesi alırsınız. Eve erzak almış gibi alırsınız hediyenizi.
Ben bu eve giren paraya benim param denmesini de anlamam açıkçası. Kadınla iş bölümü yapmışlar. Aile bütçesini beraber yapıp şu taksitten sonra şu ayda alabiliriz elimiz açılıyor demesi gerekir. Böyle direkt çalış al demesi aile kavramına ters
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?