- 23 Kasım 2023
- 41
- 14
- 8
- 26
- Konu Sahibi sevimlikumral
-
işte o körpe kızcağızlar neden koşa koşa bu dağ ayısı abilerle evleniyor, sonra bunları yaşayınca neye şaşıyor ki, diyoruz biz de. ooh olsun diye değil, ya ne olacaktı yavrucum, ne sanıyordunuz hayatı, diye.Bu devirde gerçekten erkek olmak varmış. Alıcaksın bir tane körpe kızcağız dağ bayır yanında çanta gibi gezdireceksin, gözü açılmamış olsun diye okul ve iş hayatı bilmeyen kız seçeceksin sonra evde her işini yaptıracaksın bütün zevk ihtiyaçlarını gidereceksin. Bu kadın kırk yılda bir kere anacığıma bin tllik geçmiş olsun hediyesi alabilir miyim dediğinde de çalış kendin al diyeceksin o an çalışma imkanı olmadığını bildiğin için. Çalışmaya kalksa o zaman da ev içi emek sömürüsü yapıp bezdirip işten çıkaracaksın hatta belki işe girmesin diye binbir zorluğu başta çıkaracaksın. Tüm bu adiliklerin sonunda da kadınlar bile sana hak verecek sırf çalışıp para kazanıyorsun diye her şeyi sana hak görecekler.. vay be böyle bakınca şu an imkanım olsa erkek doğmak isterdim!
Ablacım kimse eş ailesini sevmek zorunda değil, buradaki ve sosyal çevremizdeki evli kadınların hepsinin dertlerini ortaya dökmesini istesek kendi ailesinden çeken de var eş ailesinden çeken de var, ki artık ülkenin kronikleşmiş sorunu haline geldi ailevi problemler, kayınvalidenizle görüşmek istemeyecek kadar büyük bir olay yaşanmıştır gitmezsiniz kimse sizi zorlayamaz, selam bile vermek istemezsiniz, ne ölüsüne ne ölüme dersiniz buna da kimse zorlayamaz lakin sizin yüzünü bile görmek istemediğiniz kişi eşinizin annesi, insan eşine sevgisinden 3 kuruşun lafını etmez, bir evlilikte senin paran benim param kavgası sürtüşmesi varsa o evlilikte bir olmak eksiktir, ki konu sahibinin başka bir konusuna baktım adam zaten eşine de evladına da cimri.Demin mune ablanin mesajini okuyunca ,daha farkli dusundum. Cok guzel aciklamis.
Günün sonunda para adamın , onun sozu daha çok çıkar bu herkes için öyle . Bu devirde tek maaş ev kira çocuk masraf erkeklerde fazla sorumluluk var . Almak zorunda değil adam konu sahibi çocuk buyunce çalışırsın ama ben senin dışarda çakışacağını sanmıyorum elin isinde çalışmak zor hiç iş hayatında yokEşi hakli diyenler neyin kafasını yaşıyor? Maden parasi yok kendi annesinede almasın o zaman?
Bir kahve makinesi o kadar pahalı bir şeyde değil. Ayrıca çalış annene sen al dediği kadın, evde onun çocuğuna bakıyor, evi temizliyor? Annesine bir hediyede alacak parayı vermeyecekse ne diye evleniyor elin kızı ile?
Yazdıklarının %80ine katılmakla beraber bu yazdıklarının konunun ana temasıyla direkt bağlantısını bulamadım. Daha önceden benim de yaptığım bir hata var o yüzden sizi düzeltmek amacıyla şunu soruyorum; Neden herkesi kendimizle aynı bilinç seviyesinde gibi görelim ki? Her eğitim ve kültür seviyesinden insan var dünyada/Türkiye’de. Bahsettiğiniz bütün konular bilinç seviyesi farklı bir gruba hitap ediyor. Bazı kadınlar tamamen evlenmek odaklı yetiştirilir. Eğitimine devam etmez/ ettirilmez, çalıştırılmaz. Kültürü budur ve kendisi de kapasitesine göre bu yolu uygun bulur. Ekonomik şiddeti alışkanlık haline getirmiş erkekler de özellikle bu kızlarımızı seçer.işte o körpe kızcağızlar neden koşa koşa bu dağ ayısı abilerle evleniyor, sonra bunları yaşayınca neye şaşıyor ki, diyoruz biz de. ooh olsun diye değil, ya ne olacaktı yavrucum, ne sanıyordunuz hayatı, diye.
yani ben öyle diyorum en azından
bir erkeğin bütün zevk ve ihtiyaçlarını gidermek için
(burda da kasıt ne bilmiyorum, ev işini zaten ayrı ele alıyoruz, bunun haricinde erkeğin zevk ve ihtiyacı seks mi? kadının zevk ve ihtiyacını da erkek gidermiş olmuyor mu burada?)
bütün gün ev işi yapmak için
(bu da nasıl oluyor anlamıyorum, tamam çocuk bakmak ayrı ama yoksa ev işi asla tüm günlük bir olay değil, neyse)
ve erkek peşinden dağ bayır gezmek için
bu denli heves neden? bu dağ ayısı erkeklerin tıyneti %90 bu. bakın "haklılar" değil. ama adamlar "bu". mal belli. kabak gibi ortada.
ben herşeyi erkeğe hak görmüyorum. hatta bence korkunç erkek kalitemiz. bence bu net. bu leş erkeklere neden herşeyi hak göreyim ki, deli olmak lazım. hep derim bunu. ama hani ben hak görmeyince birşey değişmiyor ,adamlar hak görüyor kendinde çünkü. kızlar da koşa koşa evleniyor buna rağmen. çark devam ediyor.
ha fakat, şu şerhi düşeyim
evde canı istediği şekil günde 1-2 saatlik iş görmekle (bence ev işi ancak bu kadarlık bir mesai) 25 sene günde 8-10 saat çalışıp 3-4 asgari ücret kadar gelir elde etmek de denk değil diyorum. bu fikrimde de netim.
bunu denk görüp "kadın da evde çalışıyor" savunması beni kızdırıyor. çalışıp ne yapıyor yahu. ocak cifliyor. aferin, büyük iş. hemen TSKya söyleyelim madalya versinler. (tekrar belirtiyorum tüm evimin işini kendim yapıyorum ama günlük hayat idame edecek ev işi bir profesyonel iş değil, katma değer değil)
ha kadın çalışmıyordur
aynı zamanda ev işi de yapmıyordur, garantisi de vardır, adama muhtaç da değildir. yahut adam hakketen bir kraldır karısının eli sıcak sudan soğuk suya değse üzülüyordur, tüm garantisini de yapıyordur filan.
kraliçedir valla. ooh, sefası olsun.
erkek munis, yapıcı, kadınını bihakkın seven, koruyan, hayatı kotaran, becerikli, mert bir adamdır, ohh miss. yine kadının sefası olsun, keşke olsun.
kimsenin daha fazla çalışmakla daha üst insan filan olduğunu da düşünmüyorum.
hepimiz hayata 1 kere geliyoruz. ihtiyacı yoktur maaşlı çalışmaz, kime ne?
ama hayatını kimsenin insafına vicdanına da bırakmamalı insan. hele erkek kalitemiz buyken ve ülkemizde de vaziyet ortadayken. burası sosyal bir devlet değil.(ki sosyal devletlerde bile hayat zorlaşıyor)
evlilik kurumu icat olduğunda, kadının evde çocuk bakıp ev çevirip, erkeğin daha çok dışarda çalıştığı düzende, veya bol bol çocuk ihtiyacı olan tarım toplumu kurulduğunda insanoğlu 30-40 sene yaşıyordu
sarayda cariye olan kadınlar bile genelde 40 yaş civarında ölmüşler.
regl gördüğün gibi evlen, evlendiğin gibi doğur, büyüt, kendi gücün yerindeyken kendi ürettiğini ye, doğurduğun doğuracak yaşa gelip soy devam edince de öl. es kaza ölmezsen de doğurduklarınla aynı evdesin zaten ölene kadar.
bakın diğer tüm herşeyi bir kenara koydum
ölüyordu yani zaten insanlar -genelde.
çok fazla yaşlanmadan, dünyada bir yer görmeden, çok fazla bişey tüketmeden, başka türlüsünü bilmeden, çok elden ayaktan da düşmeden bakım vs. ihtiyacı olmadan. genel olarak durum buydu.
modern çağa geçtiğimizde ise babasının maaşını kocasının dul maaşını yani bir emekli maaşının %40 %50sini alıp bile idare etti çoğu kadın.
günümüzde 80-85 yıl yaşayacak burada yazan kadınların çoğu.
neredeyse hepimiz elden ayaktan düşeceğiz bize bakacak kişiler, baktıracak güç gerekecek. (ha ileride insanlık 85-90 yaşını geçene tıbbi bakım vermeyelim, maksimum 5 sene hastanede yatanın da fişini çekelim diye bi karar alırsa bilemem, değilse durum bu)
ve bırak babanın, (sana kalırsa kocanın) emekli maaşıyla geçinmeyi kendi emeklisi yetmiyor insanlara şu anda. bakın şu anda yetmiyor. ileride kimseye yetmeyecek.
adam da şu anda daha kadın gençken güzelken körpecikken, istediği gibi bi para vermiyor kadına. bi güzellik incelik yapmıyor. aile bütçemiz demiyor. sevinsin onun da annesi demiyor. demi?
20-30 sene sonra kadın "pörsüyünce" "hizmet kalitesi"(!) düşünce, kadının yüzüne bile bakmayacak o halde? ne anladım körpecik gencecik zamanlarını adama adamasından o zaman. bir iş tutsa kendine yatırım yapsa ileride ortada kalmaz bari. annesine kahve makinesi almak bence çok teferruat bi konu.
gerçekten sıkıldım ama bunları erkek "haklı" diye demiyorum, ama işte kendilerini, çocuklarını emanet ettikleri erkek de "bu".
durum bu, ülke bu, erkek bu, öyleyken bin sene önceki kafada kalmış adama kendini, geleceğini nasıl emanet ediyor bu körpe kızlar?
ha evet, imkanı olan erkek olsun.
Yozgatlı ayşelere cihangirli pelinler gibi tavsiyeler veriyolarEvde ocak cifliyor aferim büyük iş mi? Gerçekten sizin gibi düşünen kadınlar olduğu sürece bizim bu erkeklere ihtiyacimız yok M migrenimsi
Ha bide hangi ülkede yaşıyorsunuz hollanda amerika falan mı? Gidip o dağ ayılarıyla koşa koşa belkide kendileri evlenmiyordur veya o şekilde büyütülüp mecbur bırakıliyordur gerçekten bu memleketin özellikle kadınları iyice uçtu cidden erkekler bize böyle davranmakta haklılar
Valla mune sen cok guzel ifade ediyorsun.Ablacım kimse eş ailesini sevmek zorunda değil, buradaki ve sosyal çevremizdeki evli kadınların hepsinin dertlerini ortaya dökmesini istesek kendi ailesinden çeken de var eş ailesinden çeken de var, ki artık ülkenin kronikleşmiş sorunu haline geldi ailevi problemler, kayınvalidenizle görüşmek istemeyecek kadar büyük bir olay yaşanmıştır gitmezsiniz kimse sizi zorlayamaz, selam bile vermek istemezsiniz, ne ölüsüne ne ölüme dersiniz buna da kimse zorlayamaz lakin sizin yüzünü bile görmek istemediğiniz kişi eşinizin annesi, insan eşine sevgisinden 3 kuruşun lafını etmez, bir evlilikte senin paran benim param kavgası sürtüşmesi varsa o evlilikte bir olmak eksiktir, ki konu sahibinin başka bir konusuna baktım adam zaten eşine de evladına da cimri.
Bebekleri büyümüş ebeveyn odasındaki beşiğinde yatmıyormuş artık, kadın oda yapmak istiyormuş adam izin vermiyormuş, kadın her gün bebeği için yatak odasına yer yatağı yapıyormuş, adam çocuğunun yer yatağında yatmasından rahatsız olmuyor, karısının yatak toplamaktan beli pert olmuş umursamıyor.
O yüzden bu adama neden çocuk yaptınız diyenlere de hak veriyorum, böyle biriyle aile olunmaz çocuk yapılmaz, hadi evlendiniz o zaman çalışacak adama da 5 kuruş bile koklatmayacaksınız, boşansınlar diyemiyorum zira çocuk küçük, ama bir tek cimriliği var deyip bu fikre de yanaşmıyorlar.
Mesele kadının çalışıp çalışmaması değil, ki kadınlar çalışsın çünkü ekonomik şartlar da ağırlaştı, evlilikler maddi sebeplerden sarsılıyor, kadının her koşulda ayakta kalabilmesi için ekonomik olarak güçlü olması da şart fakat erkek bugün işten çıkarılsa, kaza geçirip iş göremez hale gelse kadınlar eşlerine ömür boyu maddi manevi bakar gık da demez ama kadın çalışmasın yediği boğazına dizdirilir, “kaşık düşmanı” deyimi dahi kadınlar için kullanılır, güya şaka yollu bir takılmadır, erkek için kaşık düşmanı diyen var mı? Veya eksik etek, saçı uzun aklı kısa, erken kalkmayan avrat, söz dinlemeyen evlat, mahmuzla gitmeyen at; kapında varsa kaldır at’ın “köşe yastığı koca, car car konuşan kaynana kapında varsa at” versiyonu var mı mesela? Yok.
Bizim toplum hele de kadınlar her ne kadar kadından hemcinsinden yanaymış gibi gözükse de hâlâ ataerkil zihniyette, bunu da kabul etmek lazım.
Bunun için fazla uzağa gitmeye gerek yok bu konu yeterli mune maalesefBizim toplum hele de kadınlar her ne kadar kadından hemcinsinden yanaymış gibi gözükse de hâlâ ataerkil zihniyette, bunu da kabul etmek lazım.
Yazdıklarının %80ine katılmakla beraber bu yazdıklarının konunun ana temasıyla direkt bağlantısını bulamadım. Daha önceden benim de yaptığım bir hata var o yüzden sizi düzeltmek amacıyla şunu soruyorum; Neden herkesi kendimizle aynı bilinç seviyesinde gibi görelim ki? Her eğitim ve kültür seviyesinden insan var dünyada/Türkiye’de. Bahsettiğiniz bütün konular bilinç seviyesi farklı bir gruba hitap ediyor. Bazı kadınlar tamamen evlenmek odaklı yetiştirilir. Eğitimine devam etmez/ ettirilmez, çalıştırılmaz. Kültürü budur ve kendisi de kapasitesine göre bu yolu uygun bulur. Ekonomik şiddeti alışkanlık haline getirmiş erkekler de özellikle bu kızlarımızı seçer.
Bana kalırsa erkeklerin %80i çöp zaten. Bütün kadın popülasyonu %20lik erkekle evlenemeyeceğine göre büyük bir kısım bu çöplerle sıkıntı çekiyor ve çekecek işte. He evlenmesin derseniz de oraya hiçbirimiz karışamayız herkesin bu hayatta motivasyonu farklı.
Çalışmamayı savunmuyorum çünkü kendim çalışan bir kadınım ve eşimin talebiyle de iş hayatını bırakmam. Ama her şeyin bir kuralı var bu hayatta. Tayinci/gezgin adamlar evlenirken yanındaki kadının her şehirde iş bulamayacağının bilinciyle evlenirler. Bunu bildiği halde “e çalış o zaman” derse dalga geçmektir bu. Burada kadının üstüne gitmek kolay, adama da sormak lazım o zaman neden kendin gibi memurla evlenmedin diye?
Açıkçası eşim bütün işleri yapıp benim eşyalarıma kadar ütüleyecek, sabah işe giderken kahvaltımı hazırlayıp beni geçirecekse ve çocuk bakacaksa “aynı benim seviyemde” ve ona harçlık dahi vermeyeceksem sadece karnını doyuracaksam otursun evde benim maaşım ikimize bu şartlarda yetiyor zaten. Karın tokluğuna özel hizmetçim hazır!
Burdaki hemcinslerim neden çirkin konuşuyor? Koynuna girmek falan ne alaka?Böyle bir adamın koynuna giriyorsunuz ya pes size.
Annemin doğum günü geçti anneler günü geçti hastalandı çalıştığı yerden düştü anneme bir hediye alamadım. Anne sana ne alım neye ihtiyacın var dedim kahve makinası olsa iyi olur kendini zorlama felan dedi. Eşime dedim param yok diyor alıp gönderelim diyorum param yok hep bahane ya ben anneme hediye alamayacak mıyım. Çalış al diyor bana 1 yaşında oğlum var nasıl çalışım ben şimdi. Ulan kadının çaycısı yoktu bi tane alalım dedim çaydanlık yok mu diyor kendi annesine aldı ama her şeyi mutfağını yaptı kıyaslama yapmak istemiyorum ama anneme hediye alamadım resmen içime dert oldu elimde bir tane bile altın yok ki bozdurum alım.daha bişey yazmak isterdim de
Neden olmasın? Kadın olmasa evi temizlemeye kadın çağırsa adam dolaptaki yiyeceklerden karnını doyur çık mı diyecek? Ev işi görmenin, çocuğa tüm vaktini ayırmanın da bir maddi karşılığı olmalı, en azından bir harçlık alabilmeli kadınevde ev işi görmenin maaşlı profesyonel bir hizmet verip para kazanmakla neredeyse eşdeğer tutulduğunu görüyorum burada.
Gömleğinin ütüsünü, donunun yıkanmasını, yemeğinin pişirilmesini ücretlendir konu sahibi. Para da peşin. Bu işler çok kolaysa anası yapıversin.Annemin doğum günü geçti anneler günü geçti hastalandı çalıştığı yerden düştü anneme bir hediye alamadım. Anne sana ne alım neye ihtiyacın var dedim kahve makinası olsa iyi olur kendini zorlama felan dedi. Eşime dedim param yok diyor alıp gönderelim diyorum param yok hep bahane ya ben anneme hediye alamayacak mıyım. Çalış al diyor bana 1 yaşında oğlum var nasıl çalışım ben şimdi. Ulan kadının çaycısı yoktu bi tane alalım dedim çaydanlık yok mu diyor kendi annesine aldı ama her şeyi mutfağını yaptı kıyaslama yapmak istemiyorum ama anneme hediye alamadım resmen içime dert oldu elimde bir tane bile altın yok ki bozdurum alım.daha bişey yazmak isterdim de
çocuk ayrı bir konu daNeden olmasın? Kadın olmasa evi temizlemeye kadın çağırsa adam dolaptaki yiyeceklerden karnını doyur çık mı diyecek? Ev işi görmenin, çocuğa tüm vaktini ayırmanın da bir maddi karşılığı olmalı, en azından bir harçlık alabilmeli kadın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?