Anneme hediye almak istiyorum eşim izin vermiyor bıktım artık hep kendi annesi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aynen öyle yaa durumu olmaz anlarım ama kendi annesine yapıyor alıyor ne münasebet alamazsın edemezsin he şunu dese şuan sıkışığız 1-2 ay sonra alsak onada ok ama oda yok.

Ben 1 yaşımda ki çocuğumun geleceğini sadece kocama bırakamam. O yüzden para verirse sevişirim yoksa boşarım o olaylara da kendimi sokacak kadar küçülmem. Kendim çalışırım bebeğime bakarım çocuğumda babasıyla büyür. Kocaya merhamet değil bu keşke anlasan. Sana da tavsiye ederim kocandan harçlık bekleme bugün verir yarın vermez.

bu erkekler o kadar alistirilmislarki annelerinin evinde ev islerini cok onemsiz, kolay is olarak bile gormuyorlar. Onlar icin dogarlar belli yasa kadar anne bakar bi yerden sonra karisi devam eder. Karisinin yaptigi ev isini katki olarak gormuyor ki adam zerre umrunda degil. Calismiyosan evde bos yapiyosun o zaman ne para istemeye ne ailene harcamaya hakkin var.
Mesele calisip calismamak degil mesele “istedigin an calisabilecek bir meslege sahip olmak”. Her kadinin bir meslegi olmali yeri geldiginde calisip calismama tercihini yapabilecegi.
Kadinin annesine niye laf ettiniz? İnsan evladindan hic mi bisey isteyemeyecek anne bu ya. Bir kahve makinesi nedir ki zaten senelerdir hediye alamadigini soylemis kadin.

Hııı selvan bi çalışan kadın sensin sana özel sadece. Sen de allah korusun işsiz vs kalma karısına bakmayacak adam evlenmesin bu kadar net. O kadar feminist bir dünyada değiliz. Evleniyorsa sorumluluğunu bilecek. Ben kocamdan zaten harçlık almıyorum konu ben ve benim evliliğim mi? Çok merak ediyorsan 30 olmadan karı koca çalışıp evimizi arabamızı beraber aldık birimiz borç ödedi birimiz hayatı karşıladı. Ben neredeyse 80 bin maaşı olan bir işten sırf hamileyim diye çıkarıldım hamileyim diye de iş bulamam benim maddi ihtiyaçlarıma çalış al diyecek kocayı adamdan saymam valla. Bunu normalleştirenler utansın. Benim için senin paran benim param yok ortak bütçe var. Böyle adamlarla da sevişilmez evet. Niye çok içselleştirdin

Konuyu akışta görüyordum 2 gündür girip bakmadım, şimdi bakayım dedim bakmaz olaydım. Yorumları bile bir noktaya kadar okuyabildim. Siz ciddi misiniz ya?
Burada bariz bir ekonomik şiddet var. Ben çalışan kadınım, evimiz kira ama kızım doğduğunda iş hayatıma ara verdim mesela o ara ev hanımıydım, e ne oldu şimdi adam evine 3 kuruş getiriyor diye her şeyi hak etmiş mi oldum?
Olur mu öyle şey, bu ekonomik erkek şiddeti resmen. İyi madem yarın başımıza bir iş gelsin, çalışamaz durumda olalım vursunlar kırbacı. Paran kadar konuş gibi bir şey bu. Evlilik bu değil, senin paran benim param işin içine girerse bunun adı başka bir şey oluyor.
Bugün eşim çalışamaz durumda olsa ezecek miyim?
Konu sahibinin annesine kadar laf edilmiş, yani dur durakta yok. Kimse konu sahibinin hataları yok sütten çıkmış ak kaşık demiyor ama çalışmıyor diye bu kadar ikinci sınıf insan muamelesi yapılması utanç verici

Eski model görünümlü/ karakterli yeni nesil tanıdığı olan varsa bir göz kırpsın ayol.

Regl olacaksan yaşlılığa daha çok var.

Sapla samanı karıştırmayalım bence para kolay kazanılan birşey değil sonuçta, parayı kim kazanıyorsa söz hakkı da onundur.
Konu sahibinin eşi evinin giderini karşılamakla yükümlü yeme içme fatura kira vs ve konu sahibi ile ortak çocuklarının genel giderlerini karşılamalı ama bunun haricinde kimseye hediye almak zorunda değil benim görüşüme göre içinden gelir alır o konuda düşüncelidir verir parasını al der ama buna mecbur değil. Kendi annesine almıştır yapmıştır kimseye de bunun hesabını vermek zorunda değil sonuçta eşinden alıp onlara harcamamış kendi kazancından harcamış. Çekirdek ailenin öncelikli ihtiyaçları karşılanıyorsa bir sıkıntı yok.
Sizin verdiğiniz örnekte de kadın hizmet etmek zorunda değil tek başına konuşur eşiyle birlikte ağırlarlar bu ikisinin ilişki dinamiğine kalmış.

Meselenin özü bu aslında, kadınlar çalışsın diyoruz zaten, kimse çalışmamayı savunmuyor zira dünyanın binbir türlü hali var lakin siz kendinizi yük olarak görürseniz eşiniz de yük görür, bedavaya mı bakılacaksınız gibi söylemler hoş değil.

İnsan sevdiğini yük olarak görmez, sevginiz birlikteliğiniz parayla doğru orantılıysa orada bir hata var demektir.

Bir zamanlar çok tartışma konusu olmuştu, işin iç yüzü ne’ydi bilmiyorum ama reklamcı Ali Taran vardı o dönem çokça tv programlarına katıldığından tanınıyordu, eşi kanser hastasıydı kadından boşandıktan 2 hafta sonra bir zamanların ünlü şarkıcısının kızıyla evlenmişti, eski eş de çok geçmeden kanserden vefat etmişti.

Kanser ki Allah kimsenin başına vermesin oldukça masraflı bir hastalık, hastayı da yakınlarını da psikolojik olarak etkiliyor da aynı zamanda, demek ki kadın hasta olur çalışamaz hale gelirse terk edilebilir.

Yine kanser hastası vaktiyle çalışmış emekli olmuş bir kadının eşi “benim de bir hayatım var” deyip terk ediyor, ne maddi ne manevi hiçbir destekte de bulunmuyor, kadın boşanma davası açıyor ama boşanamadan ölüyor, karısına zerre merhameti olmayan bu kımıl zararlısı boşanma gerçekleşmediği için eşinin emeklisini alıyor.

O yüzden herkese vicdan yapılmaz.

Yoo kocam para kazanıyor ama söz hakkı benim anneme bi kahve makinası alırken kimseye sormam siz sormaya alışmış olabilirsiniz oda sizin koca seçiminizle alakalı biz napalım adam gibi adamlarla evlenin :)

Yoo kocam para kazanıyor ama söz hakkı benim anneme bi kahve makinası alırken kimseye sormam siz sormaya alışmış olabilirsiniz oda sizin koca seçiminizle alakalı biz napalım adam gibi adamlarla evlenin :)
Ben niye sorayım ki hanımefendi kendim kazanıyorum zaten kendi paramı istediğim gibi harcıyorum kimseye de hesabını vermiyorum ama kocamdan aileme hediye almasını beklemiyorum ya da kendi ailesine yaptığı harcamanın hesabını sormuyorum.

Afiyet olsun es kaza işsiz kalırsanız veya çalişamazsanız biz burdayız gene gelin sizide dinlemek isteriz

Afiyet olsun es kaza işsiz kalırsanız veya çalişamazsanız biz burdayız gene gelin sizide dinlemek isteriz
İşsiz kalacak bir işim yok, çalışamazsam evim var ailem var kocama da ihtiyacım yok o konuda arkam sağlam diyelim. Belli ki siz çalışmayıp hazır yiyicilerdensiniz o da sizin hayatınız beni ilgilendirmez herkesin ilişki dinamiği farklıdır.

Aynen kocamın parasını yiyorum yattığım yerden iki ocak cifliyorum o kadar koca benim olduğu için istediğimi yapabiliyorum galiba bana öyle dediler zamanında

Valla çalışmayan kadın ikinci sınıf bazılarına göre, hatta ikinci kez evlenen kadın da ikinci sınıf adam da ikinci elDüzgün bir annenin de metres kadar değeri yok bazılarına göre. Kadının değerini gene başka kadınlar düşürmeye çalışıyor. Bu üyeye de aynısı oldu. Kendisi koca parası yemek isteyen , koca sömüren, annesi de damat parası peşinde oldu. Kadınlar kadınlara bunları yaparsa ovvvvvv erkekler bizlere neler yapar neler.

Ne kadar ayıp çalışmayan kadına hazır yiyici demek,hani ben de öğretmenim ,kesemiz ortaktır hiç eşimin parasını evde durup yemedim ama keşke imkanım olsa da yeseydim.Niye küçümser ki insan insanı.Kazandığjmız para mı değer katıyor bize?Madalya mı verdiler size para kazandınız diye.

Kadın hırsızlık,namussuzluk,dolandırıcılık yapmıyor;eşinin kazandığı da kadının zaten.Elin parası değil,eşin parası.

Kendisi çalışıyor ediyor kocasının parasına ihtiyacı yokmuş ama konuları nedense farklı söylüyor demek ki neymiş değer çalışıp çalışmamakla olmuyormuş napalim illa bu şekilde mi cevap verelim bizde

Sizin verdiğiniz örnekte de kadın hizmet etmek zorunda değil tek başına konuşur eşiyle birlikte ağırlarlar bu ikisinin ilişki dinamiğine kalmış.
Benim soruma cevap olan kısım sadece şu kısım. Tek başına değil hiç hizmet etmek zorunda değil o zaman. Hiç ağırlamak gibi bir mecburiyeti yok konu sahibinin eş ailesinden herhangi birini. Ama siz diyosunuz ki erkek parayı kazanan tek kişiyse parada tek söz sahibidir, ancak iş hizmet etme, misafir ağırlama kısmına gelince beraber yapsınlar diyosunuz. Bu kadar ataerkil bakış açısı 19. yüzyılda falan kaldı haberiniz olsun. Medeni hukukta taraflardan biri de çalışsa ikisi de çalışsa kazanç yarı yarıya ortak. Allahtan medeni hukuku işini sevmeyen ama çalışan hanımlar yazmamış yoksa kadınlar orta çağdakinden daha fazla hakka sahip olmazmış.

Bir de konularınızda eşinizin ne çocuk bakımında ne ev işinde hiçbir şeye elini sürmediğini anlatmışsınız sürekli. Ne anladım böyle çalışmaktan? Hem eve para getiriyorsun hem tüm evdeki yükü tek başına yükleniyorsun. Ve siz hala erkekleri savunuyosunuz çok ilginç.

Son düzenleme:
Eskiden bir adam eş ve 3 4 çocuğa bakar , okutur hatta evlendirirdi. Hadi ekonomik şartlar değişti diyelim. E asgari ücretin 3 katını kazanan bir adam 1 yaşındaki çocuğuyla eşine de bakamıyorsa bir zahmet evlenmesin o zaman. Benim annem de çalışan kadındı. Madalya takılmadı eve para getirdi diye. İyi adam var kötü adam var, iyi kadın var kötü kadın var. Mesele sadece bu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…