Anneme hediye almak istiyorum eşim izin vermiyor bıktım artık hep kendi annesi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Erkekler evde otursun çocuk baksın, ev işi yemek , çamaşır ütü, market alışverişi , misafir ağırlasın, kışlık erzak hazırlasın, çocuğu okula götürüp getirsin, ödevlerine yardım etsin, cam silsin halı silsin, perde yıkasın daha neler neler.Kadınlar onların yerine seve seve çalışırlar 🙈🤣🙈🙈🙈
Bence yanlis anladin. Bak ben de calimiyorum . Sonraki yorumlari tam okumadim ama seni gorunce yazayim dedim.

Kadinin calismamasi degil mesele, su zamanda (ekonomik krizin ) tek calisan ve kirada olmasi sorun. Belki kayinvalidesiyle de arasinda problem var. Yoksa o da benim annem diyebilirdi.

Gelirleri ne bilmiyorum ama ya da adam cimri de olabilir.

Bak biz de calismiyorum ama cebimizde paramiz var , nasil 5 kurussuz birakmis kadini. Su zamanda kart bile vermemis mi?
1500 para degil. En uygun makinayi alsa. Taksite boldurse ,300 tl ayda kendine ozel harciyamiyor mu.

Dusunecek , tek meselesi bu degil. Zaten kadin konuyu kendi icin acmamis, demek ki onun ve cocugunun ihtiyaclarini goruyor.

Ben anlamadım şimdi bu adam eve para bırakmıyor kart da vermiyor evde küçük bir bebek var. Allah korusun hasta olsa acil bir şey olsa kadıncağız ne halt edecek
Kocası telefona bakarsa yüksek müsade ederse taksıye atlayıp gidecek taksiye de kocacıgı sıfre verırse kart çekecek vermezse ıbana atacak . Yada ambulans çağırıp gidecek napcak başka

Bence yanlis anladin. Bak ben de calimiyorum . Sonraki yorumlari tam okumadim ama seni gorunce yazayim dedim.

Kadinin calismamasi degil mesele, su zamanda (ekonomik krizin ) tek calisan ve kirada olmasi sorun. Belki kayinvalidesiyle de arasinda problem var. Yoksa o da benim annem diyebilirdi.

Bak biz de calismiyorum ama cebimizde paramiz var , nasil 5 kurussuz birakmis kadini. Su zamanda kart bile vermemis mi?
1500 para degil. En uygun makinayi alsa. Taksite boldurse ,300 tl ayda kendine ozel harciyamiyor mu.

Dusunecek , tek meselesi bu degil. Zaten kadin konuyu kendi icin acmamis, demek ki onun ve cocugunun ihtiyaclarini goruyor.
Kart vermedi de yazdı ama. Kadına harçlık vermiyor demek ki. Kendi götürüyor kıyafet vs alıyor ama kendisinin harcama özgğrlüğünü vermiyor. Kadına verseydi zaten o paradan alırdı annesine hediye artırıp

Mezuniyetten beri - ücretsiz annelik iznim- haricinde hep çalıştım. Hem çalışmayı çok seviyorum hem de her kadının çalışıp kendi hayatına ve toplum hayatına katkı sağlamasını savunuyorum.

Ama bu demek değil ki çalışmayan kadının maddi konularda söz hakkı yok. Sonuçta bu karı koca bu şekilde bir iş bölümünü benimsemişler. Eve giren para ortak, evde kadının yerine getirdiği görevlerin sonucundan da herkes faydalanıyor.

Maddi güçlük yaşanmıyorken ve erkeğin annesine maddi olanaklar sunuluyorken kadının ihtiyaç ve isteklerinin geri çevrilmesi de ekonomik şiddettir.

Kimimiz çalışmayı savunuruz, kimimiz aksini. Herkesin farklı düşünmesi çok normal. Ama hangi görüşte olursa olsun hınç ve öfkeyle yapılan yorumlar bana karşı tarafın hayatına özenildiğini ama elde edilemediğini düşündürüyor.

Aralarda yazmış . Kocası kart vermiş ama ne almak isterse önce kocasına şifre gidiyor şifreyı verırse alıyormuş . Neresınden bakarsan bak resmen yönetilen bi hayat asker gibi yonetıyor karısını

Kart vermedi de yazdı ama. Kadına harçlık vermiyor demek ki. Kendi götürüyor kıyafet vs alıyor ama kendisinin harcama özgğrlüğünü vermiyor. Kadına verseydi zaten o paradan alırdı annesine hediye artırıp
Tam okumadim mesajlari. Bak bu kadin iste neden boyle diye sorgulayacak.
Oyle sey mi olur ,cocuk gibi gotur ihtiyaclarini al 5 kurus verme.
Bu kadin asil sorunu gozden kacirmis.

Yani calismayan cok kadin var cevremde. Maddi durumu iyi olmayan da var. Ona ragmen cebinde parasi , butcesine uygun davraniyor iste.

Benim param yoksa zaten anneme hediyeyi dusunmem. Paramiz varsa da ben de niye yok, diye dusunsun once.

Çalışana da aynı baskı yapılıyor bazen. Maaş kartı elinden alınıyor, kendi parasını kendi hesabında biriktiremiyor , ortak arabayı kullanamıyor kendine ayakkabı alamayanları okudum burada. Çalışan da çalışmayan da tavrını koyacak. Bunları kabul etmiyorum diyecek. Ya adamlar değişecek ya da boşayıp yollarına bakacak kadınlar.
Aynı şeyi konuşuyoruz. Konudaki gibi bir adamla baştan evlenmemek gerek. Hiç mi fark edilmiyor bunların karakteri huyu suyu? Dün çok güvenilir, el üstünde tutan, bir dediğini ikiletmeyen kocalar bugün mü zalimleşip git çalış diyor? Yani özgürlüğüne refahına huzuruna tehdit görmüyorlar mı bu adamları da üstüne çocuk yapılıyor? Kendi anneme alırım seninkine almam, sen de benim paramla alamazsın git çalış diyen biriyle evli kalmanın mantığı ne? Bu adamlarla iyi geçinmenin tek yolu köleleri olmak. Konu sahibi ömür boyu böyle bir adamla yaşayacak ya da çalışıp kendi parasını kazanacak. Çalışmama lüksü yok gibi görünüyor.
Para verip vermeme, ihtiyaç hediye alınıp alınmama insiyatifi kocasında maalesef. Adam keyfi olmazsa yiyecek içecek de almıyorum diyebilir. Bu evlilik mi?

Evet zaten şuan çalışamam şehir dışındayım bakacak kimse yok. Yorumlarda hepiniz haklısınız tamam ama kahve makinası dünya para değil. Benimde param yok zaten ne var yani insan şu olan şeylerin hürmetine alır ya. Gerçekten çok canım sıkkın
Eş hiç de haklı değil.Ne demek çalış al,sen onun eşisin. Kayınvalidesine hediye alacak parası yok yani.Maaşı iyidir askerse, kesin sigara dahi içiyordur.

O parasızlıktan reddetmiyor, fitneliğinden reddediyor.

Sen de onun taleplerini kabul etme, çok kırıldığını bilsin,adam olmayı öğrensin.

Aralarda yazmış . Kocası kart vermiş ama ne almak isterse önce kocasına şifre gidiyor şifreyı verırse alıyormuş . Neresınden bakarsan bak resmen yönetilen bi hayat asker gibi yonetıyor karısını
Online almasin, gitsin magazadan alsin. Oyle de mi karisiyor. Yazik uzuldum.
Ben kucuk yasta evlendim. Calismiyordum da. Ona ragmen ne nedir bilip ona gore davrandim.
Yani kendimi ezdirmem.
Evde ,camasir bulasik ,yemek , ev temizligi ,cocuk bakimi kendi kendine mi oluyor.
Esime empti yaptirip, haline sukrettiriyorum.

Calisabilsem cok daha iyi olurdu tabi. Ama sartlar oyle gelisti

O kendi maaşı kendi annesi, kadınlar kocanın eline bakmamak için çalışıyor işte
Valla çalışan kadın başta kendi refahı ve ileride çocuğu olursa onun refahı için çalışmalı. Eşin refahı için değil. Kocanın eline bakmak ne demek? Ne diye kahırlarını, analarını danalarını çeksin kadınlar? Çocuğu da sperm bankasından yapar geçeriz kenara o zaman. Bu adamların eşlerine bakması bu kadar tuhaf birşeyse.

Ay bir de annesine alıyor?! Ben anneme mutfak şefi, tava falan alıyorum, tabanca aldığımı düşünemedim bir an ajsjjsjsjsj
Kalaşnikof alayım anacığımmmm dememiş allahtan. Kaynanaya kahve makinesi tuhaf, anaya adam yaralayan , öldüren bir alet almak normal🙈🙈

Çalışın paranızı kazanın dedikleri zaman bizde evde calisiyoruz diyorsunuz oysa her kadın evde de çalışıyor malesef... ben 16 yıldır çalışıyorum eşime anneme şu hediyeyi alalim diyemem kendi paran olmayınca malesef söyleyemedim sanırım her kadın kendi maddi özgürlüğünü eline almadan evlenmemeli eşiniz alırsa ne ala ama mecbur değil tabiki

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X