Anneme hediye almak istiyorum eşim izin vermiyor bıktım artık hep kendi annesi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tamam! Konu sahibinin yaptığıda doğru değil fakat yaşadığı çevrede onu bunları yapmaya zorlamış olabilir. Ama yinede eşini haklı çıkarmaz. Bu adam yerden taa göğe kadar haksız.
konu sahibinin "yaşadığı çevre"de kızlar okumayıp, meslek edinmeyip, asker polis bulup 20lerinin başında evleniyordur ve çocuk yapıyordur eş peşinde şehir şehir geziyordur, olabilir.

e konu sahibinin yaşadığı çevrede, o asker/polis kocalar da "ben dağ bayır çalışıyorum, zor kazanıyorum, para benim param, anama istersem alırım karım da ne veriyorsam onunla idare edecek, anasına ben alamam" diyor belli ki

şimdi zaten bu 2 çevre aynı çevre....%100 karbon kopya bu 2 çevre aynı çevre zaten.

anlamadığım şey şu

%100 aynı çevrenin mahsülü bu iki kafadan nasl kadınınkini onaylıyorsunuz da erkeğe gelince yoook diyorsunuz

(evet çatışma çıkıyor da şey gibi işte "kızım okumasın ama karımı kadın doktor doğurtsun" diyen kafalar gibi)

diyorsunuz ki kadın okumamıştır çalışmamıştır "çevresi öyle"dir
eee
ama kocası parasına benimdir demesin

yavv o iş nasıl olacak? onun da "çevresi öyle" işte

Evim kira değil ama iki çocukla zor geçiniyorum, kimseye kahve makinesi alamam eşiniz haklı.
Kahve makinesinin uygunları da var marka marka. Ha o zaman size de şunu derler. Kahve makinesi gibi basit bir cihaz alamazken neden 2.çocuk?sizin ikinci çocuğu nasıl sorgulama hakkımız yoksa, siz de insanların onca emek verdiği annesine alacağı hediyeyi çok göremezsiniz.

Esiniz rezil biri. Calis almis . Cocuga bakmak evi cekip cevirmek ne demek ? Bunun icin yardimci tutsa eve 50k dan fazla verirdi. Siz haklisiniz . Kendi annesine dayayip dösemis size gelince git calis yok ya . Calissaniz iyi olur evet ama bu kendisini zeki sanan kişiye değmez. Annene ne butce ayirdiysa sizinkine de ayiricak bu kadar. Ben kadinlarin calismasi taraftariyim her zaman kimsenin eline bakmamak icin ama kimse de saf yerine koymicak kadinlari evi cekip cevir yemek yap cocuga bak pestilin ciksin anneme bi hediye alicam git calis yok ya annende sen de asiri zekisiniz. Ayaklarinizin üzerinde durma planlari yapin yine de siz esinize de soylersiniz bakiciyi halletsin zaten tutusur merak etmeyin

konu sahibinin "yaşadığı çevre"de kızlar okumayıp, meslek edinmeyip, asker polis bulup 20lerinin başında evleniyordur ve çocuk yapıyordur eş peşinde şehir şehir geziyordur, olabilir.

e konu sahibinin yaşadığı çevrede, o asker/polis kocalar da "ben dağ bayır çalışıyorum, zor kazanıyorum, para benim param, anama istersem alırım karım da ne veriyorsam onunla idare edecek, anasına ben alamam" diyor belli ki

şimdi zaten bu 2 çevre aynı çevre....%100 karbon kopya bu 2 çevre aynı çevre zaten.

anlamadığım şey şu

%100 aynı çevrenin mahsülü bu iki kafadan nasl kadınınkini onaylıyorsunuz da erkeğe gelince yoook diyorsunuz

(evet çatışma çıkıyor da şey gibi işte "kızım okumasın ama karımı kadın doktor doğurtsun" diyen kafalar gibi)

eee

Adam dümdüz cimri bunun o çevre bu çevreyle ilgisi yok. Cimrilik hiçbir kesimde normal karşılanan bir şey değil.

Ayrıca söylediklerinizin tam tersine adam geleneksel hayatın işine gelen kısımlarını alıyor sadece. Geleneksel aile yapısında adam çalışır, kadın hizmet eder ve kocasının çalıştığını yer bakış açısı var. Konu sahibinin eşi geleneksel erkek gibi yaşayıp iş maddi konulara gelince beyaz yaka gibi harcamak istiyor.

Ailenin ekonomik durumu da önemli tabi ama kızı sorarsa anne de bir kahve makinesinden bahsedebilir, kendi çalışmıyor ama kocası çalışıyor, az çok bilir ne alır ne alamaz. Kocasının parası diye de düşünmeyebilir. Ben burada duyduğum kadar hiçbir yerde duymadım koca parası lafını. 37 yaşındayım, evliliğimde uzunca bir süre de çalışmadım, etrafımda çalışmayan o kadar kadın var koca parası lafı yok çünkü kazanılan para ortak görülüyor. Gerçekten başka bir dünyada yaşadığımı düşünmeye başladım burası sayesinde. Kocamın parasıyla onu yapamam bunu yapamamam, gayette yapılır, yapılmaması anormaldir. Yapılmıyorsa koca o rahatlığı vermiyordur.

Son düzenleme:
Adam dümdüz cimri bunun o çevre bu çevreyle ilgisi yok. Cimrilik hiçbir kesimde normal karşılanan bir şey değil.

Ayrıca söylediklerinizin tam tersine adam geleneksel hayatın işine gelen kısımlarını alıyor sadece. Geleneksel aile yapısında adam çalışır, kadın hizmet eder ve kocasının çalıştığını yer bakış açısı var. Konu sahibinin eşi geleneksel erkek gibi yaşayıp iş maddi konulara gelince beyaz yaka gibi harcamak istiyor.
Geleneksel ailede herşeyi erkek tarafı alır. Altınından tut tüm ev eşyasına yatak örtüsüne dek hatta. O zaman anca gelinden hizmet beklenebilir. Kadının çalışmasına sıcak bakılmaz geleneksel ailede. Ama donuna pedine kadar da koca alır.

Kahve makinesinin uygunları da var marka marka. Ha o zaman size de şunu derler. Kahve makinesi gibi basit bir cihaz alamazken neden 2.çocuk?sizin ikinci çocuğu nasıl sorgulama hakkımız yoksa, siz de insanların onca emek verdiği annesine alacağı hediyeyi çok göremezsiniz.
Benim çocuğumun ihtiyaçları kaynanamın kahve makinesinden önceliklidir.. Oğlum özel okula gidiyor, kızımın da tedavileri var. Çocuklarıma dört dörtlük kıyafet almam ama gezmeleri, yemeleri, içmeleri dört dörtlük olsun diye kendimden de kısıyorum başka da kimseyi düşünemiyorum maalesef. Bir de herkes maddiyatı kadar güçlü, eşine söz geçirmek isteyen gider çalışır ben kızım 9 aylıkken çalışıyordum, arkadaşım bebeği 4 aylıkken çalışmak zorunda kaldı, hiç uyumadan okula gittiğimi biliyorum, kızımla ben de evde kalmak isterdim ama güçlü olmak için çalışmayı seçtim o yüzden empati kuramıyorumdur belki.. Yorumları okumadım sadece başlığa yorum yaptım..

Son düzenleme:

cimri olsa annesine tabanca neden alsın? ya da başka şeyleri, kendi annesine nasıl alıyor?

beyaz yaka gibi harcamaktan kastınız nedir bilmiyorum ama

benim tanığdım tüm beya yakaların evlerinde, aile evlerinde kahve makinesi var. kimsede tabanca yok.
hatta evinde türk kahvesi makinesi olmayan tek kişi benim çevremde :D adam beyaz yaka kafasında olsa markasına kadar bilir alırdı, annesiyle k.valideye aynısını alırdı, black fridayde alırdı hatta

sizin beyaz yaka anlayışınız ile benimki epey farklı duruyor

Yorumlar acayip ya. Sanırsın Philips Lattego alınacak. Şu zamanda anneye, kayınvalideye bir hoşluk olsun diye bin lira bütçe ayıramayan insan olduğunu sanmıyorum. Ayırmıyor değil de ayıramıyorsa bayağı kötüdür maddi durumu, fakirdir. Öyleyse durum farklı. Ama bunlar öyle de değil. On taksite bölsen ayda 100 lira. Millet geçimden, kiradan dem vurmuş hep. Ne alaka yav.

eşine söz geçirmek isteyen gider çalışır ben kızım 9 aylıkken çalışıyordum,

güçlü olmak için çalışmayı seçtim o yüzden empati kuramıyorumdur belki.. Yorumları okumadım sadece başlığa yorum yaptım..
Yani kırıcı olmak istemiyorum, desem demesem mi çok tereddüt ettim ama aslında konu sahibini en iyi sizin anlamanız ve empati yapmanız gerekir. Özellikle şu alıntıladığım kısımlar çok dikkatimi çekti. Siz çalışsanız da maaş kartınızın eşinizde olduğunu, kendinize kıyafet bile alamadığınızı ama eşinizin abisi ev yaptırıyor diye ona sürekli para yolladığını yazmışsınız. Yani evliliğiniz içinde çalışmak sizi güçlü yapmaya yetmemiş. Üstüne o konuyu açtıktan sonra o adamdan iki çocuk yapmışsınız birkaç yıl evvel boşanmışsınız. Bunları yargılamak için söylemiyorum siz yargıladığınız için söylüyorum.

anlamadığım şey şu

eee

Konuyu yine zekice çarpıtmayı başardınız.
Erkeklerin bu davranışi güç pozisyonundan geliyor kadınınkinse baskıdan. Sadece buda değil erkekler kadınların üzerindeki bu toplumsal baskıyi fırsata çevirip kullaniyor. Bu yüzden erkeklere haklı görmem mümkün değil.
Kaldı ki evde zaten çalışmayan kadina hizmet ettirerek verdiği bir kaç kuruşum bedelini fazla fazla alıyorlar.

Yani kırıcı olmak istemiyorum desem demesem mi çok tereddüt ettim ama aslında konu sahibini en iyi sizin anlamanız ve empati yapmanız gerekir. Özellikle şu alıntıladığım kısımlar çok dikkatimi çekti. Siz çalışsanız da maaş kartınızın eşinizde olduğunu, kendinize kıyafet bile alamadığınızı ama eşinizin abisi ev yaptırıyor diye ona sürekli para yolladığını yazmışsınız. Üstüne o konuyu açtıktan sonra o adamdan iki çocuk yapmışsınız. Bunları yargılamak için söylemiyorum siz yargıladığınız için söylüyorum.
Ben eşimden boşandım, iki çocukla hayat mücadelesi veriyorum belki duygusuz bir mesaj yazmış olabilirim ama erkeklere hiçbir şekilde güvenmiyorum ve kadınların çalışma hayatında aktif olmasını gerektiğini düşünüyorum. Böyle duygusuz bir adam yarın başka bir şekilde eziyet eder bu durumdaki kadınlar mutlaka çalışmalılar yoksa evliliklerinde söz sahibi olamıyorlar maalesef. Siz konu sahibine “ haklısınız, annenize kahve makinesi alın “ dediniz ne değişecek adam aa kadınlar kulübü beni haksız buluyor mu diyecek, adam değişmeyeceğine göre kadın kendi şartlarını değiştirmeli. Yoksa adamın cebine baktıkça daha çok ezilecek umarım maddi bağımsızlığına kavuşur.

Her kadın çalişacak potansiyelde olmalı fakat erkekte ona göre seçimini yapmalı. Evde çocuk bakan biri varsa onu her ihtiyacını karşılamak zorundadır.
Kadın, dışarıda çalışmamak gibi bir tercih yapmış olsada, hamile kalıyor, çocuk doğuruyor bakıyor ve bunların hepsi Kadının en güzel ve verimli zamanını aliyor. Ee! Birde evde kölelik beklior ve karşılığında da seside çıksın istemiyorlar. Kusura bakmayında karşılığında kadından çok şey alıp hiç bir şey vermemekte olmaz.
Çalışmayı kölelik olarak mı görüyorsunuz cocuk bakiyor evet ama onu da ortak yapacak temizliğe yardımcı alabilir 15 günde bir bütçesine göre ama bir şekilde geliri olmalı bu benim düşüncem uzgunum gerçekler acidir

Çalışmayı kölelik olarak mı görüyorsunuz cocuk bakiyor evet ama onu da ortak yapacak temizliğe yardımcı alabilir 15 günde bir bütçesine göre ama bir şekilde geliri olmalı bu benim düşüncem uzgunum gerçekler acidir

Ben ışığımi gördüm, ayağım yere sağlam basıyor, yerdekini tekmelerim diyorsunuz kısaca.

Ben eşimden boşandım, iki çocukla hayat mücadelesi veriyorum belki duygusuz bir mesaj yazmış olabilirim ama erkeklere hiçbir şekilde güvenmiyorum ve kadınların çalışma hayatında aktif olmasını gerektiğini düşünüyorum. Böyle duygusuz bir adam yarın başka bir şekilde eziyet eder bu durumdaki kadınlar mutlaka çalışmalılar yoksa evliliklerinde söz sahibi olamıyorlar maalesef. Siz konu sahibine “ haklısınız, annenize kahve makinesi alın “ dediniz ne değişecek adam aa kadınlar kulübü beni haksız buluyor mu diyecek, adam değişmeyeceğine göre kadın kendi şartlarını değiştirmeli. Yoksa adamın cebine baktıkça daha çok ezilecek umarım maddi bağımsızlığına kavuşur.
Yok bu söylediğinize katılıyorum. Hayatın ne göstereceği belli olmaz. insanın elinde kendi geçimini sağlayabileceği bir dayanağı olması lazım. Sadece adamın yaptığını normal bulmanıza şaşırdım. Aynı yollardan geçmiş bir insan olarak bu adamın yaptığının maddiyatla ilgisi olmadığını siz de biliyorsunuz biz de. Maddi sıkıntısı olsa kendi ailesine de harcamazdı.

Konuyu yine zekice çarpıtmayı başardınız.
Erkeklerin bu davranışi güç pozisyonundan geliyor kadınınkinse baskıdan. Sadece buda değil erkekler kadınların üzerindeki bu toplumsal baskıyi fırsata çevirip kullaniyor. Bu yüzden erkeklere haklı görmem mümkün değil.
Kaldı ki evde zaten çalışmayan kadina hizmet ettirerek verdiği bir kaç kuruşum bedelini fazla fazla alıyorlar.
1- evde ev işi görmenin maaşlı profesyonel bir hizmet verip para kazanmakla neredeyse eşdeğer tutulduğunu görüyorum burada.

öyle bir dünya yok.

tüm evimin işini kendim yapıyorum. hayatında ne cam sildirdim ne ütü yaptırdım ne sarma sardırdım hamurumu kendim açar mantımı kendim yaparım...yani ev işi ya da yemek yapmayıp pizzayla burgerla beslenen bir tip de değilim. + kalabalık ailede köyde doğdum. tulumbadan eve su çekerek büyüdüm.

kısacası tuzum kuru da değil, pamuklara da sarılmadım ev işi bilmiyor da dğeilim. gerçekten bu "kadın da evde çalışıyor" muhabbetini çok sıkıcı buluyorum. uzatmamayım daha.

evet, çocuk büyütmek kısmı var. o da ilk 2 sene daha çok yükü annede, evet bu var.. sonrasında eşit olması elzem.

2- ben erkeği haklı gördüm demiyorum ki sanki ben "para erkeğin ne isterse yapar taam mı" demişim...

"o çevre" diyorsanız "o çevrenin erkeği de genel olarak bu" diyorum sadece.

yani nasıl aynı çevrede kadının davranışını sosyolojiye bağlayıp "ama erkek böyle yapamaz" diyorsunuz onu şaapamıyorum.
yapar
bal gibi de yapar
gayet de yapıyor. genel bir davranış biçimi bu. bu kafada bir adamın "ay evet ya k.valideme de alalım, iy idüşündün karıcım" demesi ince düşünceli merhametli bir fıtratı varsa oluyor ancak...o da hep bulunmuyor.

3- kadın baskıyı yemeyecek efendim o zaman erkek güçlü olup baskı yapıyorsa, yapabiliyorsa (ki yapıyor, yapar)
kadın da bir zahmet güçlenecek

Yok bu söylediğinize katılıyorum. Hayatın ne göstereceği belli olmaz. insanın elinde kendi geçimini sağlayabileceği bir dayanağı olması lazım. Sadece adamın yaptığını normal bulmanıza şaşırdım. Aynı yollardan geçmiş bir insan olarak bu adamın yaptığının maddiyatla ilgisi olmadığını siz de biliyorsunuz biz de. Maddi sıkıntısı olsa kendi ailesine de harcamazdı.
Ailesine harcadığını bilmiyorum dedim ya sadece ilk mesaja yanıt verdim.

Valla çalışan kadın başta kendi refahı ve ileride çocuğu olursa onun refahı için çalışmalı. Eşin refahı için değil. Kocanın eline bakmak ne demek? Ne diye kahırlarını, analarını danalarını çeksin kadınlar? Çocuğu da sperm bankasından yapar geçeriz kenara o zaman. Bu adamların eşlerine bakması bu kadar tuhaf birşeyse.
Kadın kocanın refahı için çalışsın demedim zaten 😂 artı konuda eşim bana bakmıyor demiyo ki eşim anneme hediye almıyor diyo 😂

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X