Yahu gelip bana yerleşsin mi dedim 1 hafta alt tarafı ya, millet haftalarca kalıyor ne kadar abartmışsınız. Sanki çocuklar gelip bakacak bana.Suan size sinir oldum.annenize guvenerek mi hamile kaldiniz.kardeslerinizin gelecegi sonucta siz tutmus hala esinizi dusunuyorsunuz
Annem biraz da rahatını bozmak istemiyor gibi geliyor açıkçası ondan kırıldım zaten.dogum telasi ve bebekle iki ogrencinin sinava hazirlandigi bir evde siz nasil rahat edersiniz, onlar nasil verimli calisabilir hayal edemedim..
anneniz demeli ki ben uzaklasayim onlar sakin ortamda calissin..
sinava gireceklerine gore kendilerine bakacak yastalar?
baska bir sebebi olmali annenizin soylemedigi.
Anneniz bu sekilde bir insansa yapacak bir sey yok.. anneniz sonucta boyle kabul edin. sabredin. gelsin kv niz.. gitsin cok muhatap olmayin uyuyun bol bol dinlenin bebekle kendinizle ilgilenin. burada baya sacma yorumlar var. hangi kafayi yasiyorlar bilmem takmayin..Annem biraz da rahatını bozmak istemiyor gibi geliyor açıkçası ondan kırıldım zaten.
Normal zamanda ozlerim de o zaman gozume gorunmedi valla.Peki eşinizi özlemediniz mi? Bilmiyorum bende mi sorun var bir hafta ayrı kalınca özlüyorum adamı o yüzden göze alamıyorum o kadar ayrılığı.
Rahatını bozmak istemiyor olsa sizi davet etmez. Asıl siz oraya gidip orda doğum yapmaya evet derseniz rahatı bozulmuş olur.Annem biraz da rahatını bozmak istemiyor gibi geliyor açıkçası ondan kırıldım zaten.
Ama doğum farklı bir olay malum, lohusalık hali bedenen ve ruhen zayıf bir dönem.
gelmeye calisti tabiki, geldi de, ama oyle kalmali filan degil. dogum icin hastaneye geldi (esimle ben sakin gelme dedigimiz halde dogumdan ciktigimda odada gordum) bie kac saat durdu atistik onda bile gitti, taburcu olduktan sonra da sabahin korunde evime geldi habersiz daha biz uyurken:) (6 yillik evliyim evime 3 kere benim zorumla geldi ne arar ne sorar) o gun de atistik tabiki, sutum kesildi aayesinde:) birkac saat durup yine gitti bi saha da gelmedi hic:)Gelmeye çalışmadı mı peki kv niz? Benimki şimdiden hevesli maalesef :)
Anneniz haklı. Sınav dönemi çok kritik. O çocuklar ders mi çalışacak; yemek mi yapacak; ortalığı mı toparlayacak? Sonuçta kocaman kadınsınız ve eşiniz de yanınız da. Kendiniz halledebilirsiniz.
hahahhahahahah ya cok guldum:) 4 saatte bir sira geliyordu kismina:)Ilk dogumum diye bende korkmustum. Hiic bebek bakmadigim icin tedirgin oldum haliyle. 1000km uzaktayiz ailelerden. Doguma bir ay kala gittim annemlere. Anneme gel diyemedim cunku kardesim lisede okuyor. Babam sehir disi gorevlere gidiyordu ayin 3 haftasi yoktu. Ben gittim o yuzden. Isime de geldi cunku yasadigim yer doguda kucuk bir ilce. Dogum yapmak icin guvenemedim hastaneye. Cok pisti hastane, dr. Ilgisizdi. Esim gelemedi. Cunku yeterince izni yoktu. O dogumdan sonra anca gelebildi. Hatta ben sabah 7de dogurdum o aksam ucakla anca gelebildi. 10 gun kalip dondu. Ben bebegim 2 aylik olunca da yola ciktim evime geldim.
Bir sorun olmadi. Aksine rahattim. Gazli bi bebege tek basima bakamazdim bilmiyordum cunku. Yorulmasi da cabasi. Gece 2de annemle babami uyandirip bebegi satip uyurdum. Nobetlese pispislardik cocugu. Annem babam kardeslerim derken bana 4 saat sonra sira geliyorduCok iyi gelmisti bana. Allah nasip ederse 2. Dogumumda da anneme gitmeyi dusunuyorum. Anneler bu durumlarda hayat kurtariyor. Kendim bakmasina bakarim 2.cocuga ogrendim cunku cogu seyi. Ama yine de annemin yanimda oldugunu bilmek bana iyi gelir her zaman.
Yanlış anlamayın ama ben gelirsem kardeşlrnin düzeni bozulur diyorsa anneniz, orda doğum yaptığınzda da koşturmacadan aynısını diyebilir. En iyisi evinzde eşinizle olmanız. Kayınvalidenizlede aranz kötü olsada oda bi anne değil mi destek olmaz mı yani? Siz annenize kırılmakta haklısınız ama belli olmaz o zaman gelince dayanamayıp yanınızda kendi durmak isteyebilirİyi akşamlar arkadaşlar. Anneme çok kırıldım ve sinir oldum haksız mıyım diye sormak istiyorum sizlere.
33 haftalık hamileyim, annemlerden 10 saat uzakta bir şehirde yaşıyorum. Annem doğumu kendi olduğu şehirde yapmamı istiyor çünkü iki kardeşim sınava hazırlanıyor memlekette ve doğumda ben çok kalamam çocukların sınavı var düzenleri bozuluyor diyor. Çok dediği de 1 hafta bile kalamazmış, birkaç gün kalabilirim o yüzden sen gel burada doğur diyor. Kardeşlerimden biri üniversite sınavına diğeri lise sınavına hazırlanıyor ve annem yanıma gelirse dedemlerde kalacaklar ve iki ev arası 1 dk. Bilemiyorum ben mi bencil düşünüyorum ama 1 hafta bile kalamayacak bir durumda mı sizce sormak istedim.
Bana gelecek olursak, eşim burada kalmak zorunda ve ben memlekete gidersem benimle gelemez haliyle. Üstelik uçuş izni yüzünden en geç 35.hafta sonunda gitmem lazım ki nerden baksan 1 ay orada kalmak zorunda olurum. Doğumdan sonrası da var bi de düşünün. Eşimin işleri yüzünden doğuma bile hemen gelemeyebilir, babasının doğumda olmaması garip olmaz mı? Hem bilmiyorum ben mi duygusal bakıyorum ama eşimden ayrı olmak istemiyorum son haftalarda.
İlla annen gelmek zorunda mı tek başına idare et diyecek olanlara da şöyle söyleyeyim. Eşimin annesiyle problemliyiz biraz. Doğuma gelecek kendisi, torun diye şimdiden çıldırıyor zaten. O gelmeyecek olsa neyse ama kayınvalidem ile yalnız kalmak istemiyorum. Lohusa psikolojisi ile çekemem onu, başka birileri olsun istiyorum yanımda. E eşime annen gelmesin diyemiyorum çünkü onun da torunu ayrıca sana yardımcı olsun tek yapamazsın diyecek biliyorum. Tüm bunları, eşimin annesiyle yalnız kalmak istemediğimi annem biliyor üstelik, buna ne kadar önem verdiğimi de.
Şimdi kalkmış bana çocukların düzeni bozulur sınavları var 1 hafta kalamam gel sen burada doğur diye tutturuyor. Allah aşkına kolay mı eşimden ayrı olmak, hamile halimle yolculuk sonra ufacık bebekle geri dönmek? Ben mi bencillik ediyorum?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?