Çünkü fakültelerde hala daha günde 5 öğün yiyin gece mutlaka ara öğün yapın gibi gibi şeyleri öğretmeye devam ediyorlar. Her yeni gelen diyetisyen de aynı felsefe ile hareket ediyor. Ben 5 öğün olayına katılmıyorum yıllardır da 5 öğün yapmıyorum vücuda sürekli bir şeyler girdiğinde evet metabolizma HIZLANIYOR çünkü vücut giren kaloriyi yakmaya ve yakamadığını depolamaya başlıyor. Yani aslında vücut bizim yediklerimizi yakmaya çalışıyor DEPO edilmiş yağları kullanamıyor. Ama aralıklı oruç ile yeme işini sonlandırınca vücut bu defa yakacak birşey bulamıyor ve hayatta kalabilmek nefes alabilmek yürüyebilmek hatta ayakta durabilmek için bile enerji kaynağı olarak vücutta depo olan yağları kullanıyor. Benim inandığım ve diyette temel aldığım felsefem budur yani. :)

Sagol canım
Benim için kabızlık olmasın başka bir şey istemiyorum
Çünkü stres oluyorum gergin oluyorum

Bigjoy un thermonator ripped. Sabah 2 tane alıyorum sonra l carnitine ve spor son yemekten önce de 1 tane alıyorum bakalım ben bi aydınlanayım da
Bizim spor salonunda da bigjoyun ürünlerini kullanıyoruz gerçekten etkili ama pahalı diye ben almadım gittim hardline aldım
Bu arada aklında olsun thermojenik ürünler ve karnitinler aktif spor ile harekete geçer etki gösterir. Yemekten önce almanın pek bir faydası olmaz sadece ürünü tüketirsin. Onun yerine spordan önce alıp bir de akşam yürüyüşe çıkıyorsan yürüyüşten önce alırsan daha iyi etki görürsün. Bu tarz destek ürünlerinin temeli harekete geçmeden önce kullanmak.

Yoksa içeyim evde yatayım, aman oturayım, yemek yiyeyim gibi olaylarda vücutta aktive olamıyorlar.
2-3 günde bir az değil mi?
Sizde öyle mi oluyor?
Dün karatay i okudum günde 2 çıkılır yazıyor
If de Karatay gibi benziyor
Günde 2 çıkmak için gerçekten yüklü beslenmek lazım yani herkesin metabolizması farklı tabi ama ben IF yapıp da günde 2 kere çıkana rastlamadım daha. Genelde çoğumuz 2 3 günde bir çıkıyoruz anca toparlıyor vücut. Tabi form çaylarla falan her gün çıktığımız da oluyor. :)

Canim sakız çiğnemek konusunda ne düşünüyor sun?
Besin mideye gitmiyor ama çiğneme etkisiyle mide asit salgilayip metabolizma yı hızlandırır mi?
Diyete faydası olur mu?
Ya da kabızlığa ?

Canim sakız çiğnemek konusunda ne düşünüyor sun?
Besin mideye gitmiyor ama çiğneme etkisiyle mide asit salgilayip metabolizma yı hızlandırır mi?
Diyete faydası olur mu?
Ya da kabızlığa ?
Sakız çiğnemek eskiden çok tavsiye ediliyordu işte kendinizi tutmak için sakız çiğneyin açlığınızı bastırın diye ama son yıllarda tam tersini söylemeye başladılar. Sakız çiğnemek beyindeki açlık hormonlarını uyandırıyormuş ve vücut aksine daha çok acıkmaya başlıyormuş. O nedenle ben tüketmiyorum hatta en son kaç yıl oldu sakız çiğneyeli bilmiyorum. Bu tarz yöntemler yerine bol su bitki çayı şekersiz yoğun kahve gibi destekler ile açlığımızı daha rahat bastırabiliyoruz oruç dönemlerinde. :)

Selam canlar bugün eve geçiyoruz şükür. Yoldayim şuanda. Bugün saat 4 olur 5 olur yol durumuna bagli saatim, boğazdan gecişi kapatacagim inşallah
Evede girer girmez ingiliz karbonatimi icip orucuma baslayacagim nasipse. Ilk hedef 36 saat bakalim duruma göre ne olacak ne bitecek...
Gerisi hadi insallah kaldigim yerden devammmmn
Hepinize sevgilerrrrr

Keten tohumu chia tohumu takviyesi alıyor musunuz?
Günde 1 olsa da yeter sinir stres olmaz en azından
Baş ağrısı tansiyon düşüklüğü yasadiniz mi?
Geçenlerde semizotu kuru yaptım bas ağrısı oldu çok fena

İngiliz karbonat ı ne işe yarıyordu?

Ha ketentohumunu unutmuşum. Onun kadar değerli birşey yok diyet döneminde. Hem cildi güzelleştiriyor hem saçları güçlendirip dökülmeyi azaltıyor. Hem faydalı yağlar sağlıyor. Hem göğüs büyütüyor. Hem de tok tutuyor. Haftada en az 5-6 yemek kaşığı yiyorum ben her güne bölerekten. :)

Baş ağrısı tansiyon sorunu hiç yaşamadım düşük kalori ile beslenmediğimiz için dayanabiliyoruz yani canım. :)

Semizotu kürü denemedim ama tek tip beslenme zorlayıcı olabiliyor açlığa dayanıksız isen özellikle. :)
İngiliz karbonat ı ne işe yarıyordu?
Bağırsak boşaltmak için canım. WC çıkartıyor oruç döneminde

Semizotu küru kahvaltı klasik
öğlen sebze yemeği ve yoğurt
Akşam da semizotu keten tohumu ceviz yoğurt karışımı

Semizotu küru kahvaltı klasik
öğlen sebze yemeği ve yoğurt
Akşam da semizotu keten tohumu ceviz yoğurt karışımı
Çok zor değilmiş aslında ama bu tarz diyetlere girmeden önce düşük kaloriye de vücudu hazırlamak lazım. IF sisteminde bile önce 16/8 başlıyoruz biz genelde sonra 18/6 geçiyoruz bazılarımız bu aralıklarla devam ediyor bazılarımız da iyice alışınca 20/4 sistemine geçiyor. Vücut alışık olmadan geçiş yapınca zorlanabiliyor belki sende de o tarz bir durum olmuştur. :/

Hazir öğütülmüş mu alıyorsun?

Hazir öğütülmüş mu alıyorsun?
Hazır öğütülmüşleri 48 saat sonra bozulmaya başlıyor pek çok yerde kesinlikle tüketmeyin beklemiş öğütülmüş keten tohumunu zehirleyici etki gösterir diyorlar.

Ben o nedenle tohum şeklinde alıyorum uzun süre dayanıyor. Çok iyi çiğneyerek tüketiyorum yani neredeyse her bir tohumu ağzımda parçalayıp öyle vücuda almaya çalışıyorum başka türlü girdiği şekilde çıktığına şahit oldum.

Evde öğütücü olsa daha etkili olurdu ihtiyaç kadar öğütüp aynı gün tüketirdik ama işte öyle bir imkan yok mecbur tohum alıyorum

Benim bünye biraz narin
Kilom fazla ama
Regl olacaksam başım ağrır
Tansiyon şeker iner çıkarsa agrir

Ben geçen çörekotunu robottta ogutmeye çalıştim...içine zeytinyağ koydum baya taneli kaldı yani....birazı parçalandı onlar da acı oldu...sabah aç karnına bir kaç gün yedim...

Aslinda annemde öğütücü makine var....tatile gidince kaçırmak lazım....rahmetli babam Almanya dan ne bulduysa getirmiş
Kahve öğütücü sune kadar var ama boş yatıyor evde herşey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…