Artık sen bu evin kızısın -eşim

Valla çok haklısın arkadaşım. Benim eşimde nöbet usulü çalışıyor haftada 3 4 gece olmuyor. Hayatta gidip kalmam birinde evim yatağım düzenim var çok rahat ohh miss :)

Anliyorum sizi.
Aslinda benim de ne kiskirtma ne de sahsi tartismalara girme niyetiyle yazdigim bir meaaj degildi.
Sadece kriterleri dusuk tutmak ileride daha buyuk mutsuzluklara sebep olabilir diye dusunuyorum.
Bugun kucuk gorunen bir sey aslinda hep erkegin dedigi olan bir dunyaya adim atip sonra zaman icinde ben nereye geldim dedirtebilir diye dusundugumu soylemek istedim.
Mutlu olmak bazen kucucuk seylerde veya kucuk ozgurluklerde sakli olabiliyor.
Kavga edilmesi taraftari asla degilim ama esine bu kibar dayatmasindan hosnut olmadigini belirtmesi tarafindayim. Cunku bunun arkasinda yatan dusunce "kadin yerini bilecek"ten kaynakli da olabilir.
Evlilikte esi tanimak yillarla degil daha cok yasanan olaylarla gelisiyor fikrindeyim.
Ya evet demek ya da kavga etmek degil secenek, arasini bulmak gerek
Umarim ben de kendimi anlatabilmisimdir

bi kadının en kötü diyalogudur heralde kocasındna izin almak bence cokkkkkkkkk alcaltıcı küfür edip rahatlarım daha iyi rica minnet yasıcagıma

eşim yokken yeri gelir gece 1 e kadar annemde otururum ya da kayınvaldemde ama illede evimde yatarım

Konuyu açma nedeninizi anlayamadim.

Eşinizin çok iyi oldugunu ve kayinvalidenizde kalmaktan şikayetiniz olmadığını söylüyorsunuz ama bir şikayetiniz var ki konu açtınız.

Ayrıca eşiniz ne dese onu yapıyorsunuz, tabi ki sorun çıkmaz evliliğinizde. Adam "annene iki haftada bir git" dese muhtemelen onu da kabulleneceksiniz.

Eşinizin tek derdi güvenliğiniz olsa idi "ha annende, ha benim annemde kalmışsın,yeter ki tek kalma" der geçerdi. Ama belli ki durum farklı.

Ayrıca "önce benim aileme alış, sen artık bu evin kızısın, kardeşim hasta ama biz doğruyu yapalım" gibi düşünceleri nasıl kabulleniyorsunuz, benim aklım almıyor. Doğru olan onun ailesinde kalmak yani? Kime göre, neye göre?

Ben olsam kendi evimde kalırdım bu arada. Çocuk gibi ordan oraya taşınmazdım. Ama korkuyorsanız ne diyebiliriz.

Üç seçenek var. Kendi evin, eşinin ailesinin evi, kendi ailen. Ben ağırlıklı olarak kendi evim olmak üzere üçünüde seçerdim keyfime göre, ruh halime göre.

Hayır mesela diyorum ki annemlerde kalsam bu sefer diyorum inşallah seni hiç üzmeden istediğini yapacağım ama bir süre annemlerde kalmanı rica ediyorum senden benim için bunu yapar mısın sana sıkıntı yapmıyorlar diye rica ediyorum bunu senden eğer çok çok rahatsız oluyorsan tekrar düşünelim diyor ama bende yalan söylemiyorum sıkıntı yapmıyorlar el üstünde tutuyorlar saolsunlar bende eşim için tamam diyorum bu şekilde :)

Yahu niye annende kalmaya çalışıyosun anlamıyorum. Asıl meselen evinde kalabilmek olmalı. Ben şuan gidip annemin evinde rahat edemem. Kendi evimde kalmak varken. Aşırı saçma geldi bana konu
Bunu çok arkadaş yazdı konuma aslında ben yalnız kalmayı pek sevmem kalabalık severim o yüzden kendi evimde kalıyım gibi bi derdim yok çoğu arkadaşımın aksine. Ben istiyorum ki her seferinde kvdemlerde kalmayım arada bir annemlerde de kalıyım :)

Siz is seyahatine ciktiginizda ya da cikacak olsaydiniz: "evde yalniz kalmani istemiyorum. Sen artik bu ailenin oglusun annemlerde kal" deseydiniz, kavga cikarmayan esiniz ne derdi merak ettim.
Yani bu pek mantıklı gelmedi bana sonuçta erkek o kendi evimizde kalır benim aklım onda kalmaz başına birşey gelir mi diye yinede yorumunuz için teşekkür ederim :)

sakın bu düşünce istek kaynananların olmasın...oğullarını böyle dolduruyorlar
Ya aslında belkide onlar istiyordur ama dediğim gibi çok şükür bana çok iyi davranıyırlar yani orda kalıyım istiyorlarsada beni sevdiklerindem istiyorlardır diye düşünüyorum çünkü kayınpederim bile bir çay isterken bile o kadar kibar o kadar inceki elhamdülillah :)

Aslında ben fikir almak için yazmıştım yani arada bir anneme gitmek için neler yapabilirim ama tabi tersleşmeden çünkü dediğiniz gibi bir şikayetim yok ama arada bir annemdede kalmak istiyorum haliyle. Eşimin her istediğini yapıyor muyum evet yapıyorum çünkü çok az beklentisi var günlük hayatımda çok rahatım measla ne beklentisi var pazar günü kimseye söz verme birlikte vakit geçirelim. Yada bu akşam arkadaşlarımla çıksam sen evde durur musun yada seni bir yere bırakıyım mı dediğinde hayır çıkma demiyorum mesela tamam diyorum :) annemlere normalde giderken annemlere gidiyorum bile demem akşam işten gelince naptın dediğinde annemlere gittim derim nasıllar iyiler inşallah falan der :) yani anlatmak istediğim bu konu dışında bir beklentim yok :)

Ailelerinizin arasi nasil?

Tatlış gelinherkescikler de severmiş kıyamam
Sırayla kal bi seferinde onlarda bi seferinde annende
Herkes bilince sırasını kabullenmeleri kolay olur
Yoksa herseferinde orası mı burası mı diye gerilirsiniz gereksiz yere
Kendinizi görümcenizle kıyaslamayı da acilen bırakın

Eşi ailesine gönderdi diye kadınların gözünde iyi eş olan kocalar var hala yıl 2017...

Aloooo? Sesim geliyor mu? Biz kadınız diye düşünce ya da hareket hakkımız elimizden alınamaz! İstediğimde gider annemi görürüm, kocam mı belirleyecek bunu görüş günü mü bu? Ayrıca üzgünüm ama herkesin ailesi kendine değerli siz annenize gidin o kendi annesine gitsin madem? Sürekli her ziyaret beraber olmak zorunda mı? O evin kızısınız evet ama öz kızı değilsiniz siz kendi ana babanızın öz kızısınız! Kayınvalide anne gibi olabilir mi ya hem damat hem gelin açısından soruyorum seni doğuran ile bir olabilir mi hiç? Eşine bunun ayrımını aynen bu şekilde okuyup öğret. Taş devrinde miyiz biz ya?

Burdan tüm kadınlara sesleniyorum; eşiniz ne diyorsa ona uymak zorunda değilsiniz. Yeter artık. Sizin bir düşünce özgürlüğünüz var bunu ne zaman farkedeceksiniz? Böyle öküzleri çok mu arıyorsunuz Allah aşkına sırf konu sahibinin eşine demiyorum bunu genel olarak kocadan korkan bir kitle var da buradan onlara da mesajım gitsin konu vesilesiyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…