Başkalarının hamile haberini duyunca kendimi kötü hissediyorum

Hiç çekinmeyin her seferinde cevap verin. İllaki susup oturacak. Zaten çok zor stresli bir süreç bir de kimsenin lafını çekmeyin. Allahım bize de hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah
İnşallah Rabbim sağlıcakla nasip eder insanlar destek oluyorum ayağına köstek oluyorlar

O zaman bir dahakinr oğluna sor bakalım diyebilirsin. En kolay cevap bence

Çok uzun zamandır cocuğu olmayan bir arkadaşım sağlıklı bir kız çocuğu sahibi oldu yakın zamanda. Herşey zamanını bekler, nasip deyin, kismetinizde varsa sizi bulur

sixe insanlar ne yapsa yaranamaz bence. Zaten o durumdaki biri başka şeylerle teselli olmaz kadın ne yapabilir size? Üzülme dedi diye bencil ve empati yoksunu oldu kadın. Allah sabır versin kendisine
Üzülme demek zorunda değil. "Allah hakkınızda hayırlısını versin oğlum. Allah ın yazdığı bir zaman vardır bununda bir hikmeti vardır. Hayırlısını isteyelim dua edelim. Siz üzülüyorsunuz diye ben daha çok üzülüyorum. Elbet insan üzülüyor ama bir gün müjdemizi sevinçle de karşılayabiliriz Allah herşeye kadir " diyebilir. Bir insana Kuru kuruna üzülme demek anlayış yoksunluğu tabi.

Hayırlısını dileyip beklemek , pozitif düşünmek, pozitif şeyler izlemek bu dönemde en sağlıklısı psikoloji hormonları gerçekten etkiliyor inşallah Rabbim sağlıcakla nasip eder

Beklentiye giren insan kendini daha da üzer, ben zaten acı içinde olsam ve karşımdaki ne derse desin teselli olmayacağım bir durumdaysam cok da takılmam söylediklerine, oda beni düşünüyor der geçerim. Doğru olan da bu zaten, insanlar birbirinden beklentiye girdikleri için bu kadar karmaşa

Belki üzülmeyin diye haber vermemiştir. İsteyene nispet yapar gibi söylemek de zor sanki
Ben olsam en çok isteyene uzun zamandır beklediğini bildiğim birine söylemekten kaçarım nazar değecek felan nedir? Eksiklik burukluk hissetmesine sebep olmak istemem.

Ne abuk sabuk çevreleriniz var anlamadım ki.ağzım açık okuyorum valla yorumları.bizde herkes kendi derdindedir kimse kimsenin çocuk yapıp yapmamasına, yapıyorsa kaç tane yapacağına falan filan karışmaz.çok mu eğitimsizler acaba? Denemelere başla ne demek yaa.çüşş yaa.siz bir de bunu normalleştirmişsiniz maruz kala kala.bu ne densizlik ne rahatlık.siz de söyleyeni haşlamak yerine bir de üzülüyorsunuz.herkes de sizin çevreniz gibi saçma sapan kişilerden oluşmuyor.bunu da bilerek ufkunuzu genişletin biraz.iki cahilin lafına mı kaldınız üzülmek için.herşey çocuk doğurmak mı bu dünyada.siz de normal değilsiniz.olmuyorsa olmuyor yetti be.saplanıp kalmışsınız.bu kadarı bence hastalık.kendinize de mi acımıyorsunuz, çocuk çocuk diye diye kafayı yemişsiniz.olmasın yani olmasın ne olacak? Hayat memat meselesi sanki.sizin gibileri de birilerinin tutup silkelemesi lâzım.sanki her doğan çocuk da anasına babasina, vatanına milletine hayırlı oluyor da.aptal saptal, bir sürü sorunlu insan.ülkedeki insan kalitesi belli yani.bu ne basitlik.önce kendiniz büyüyün sonra da çocuk yaparsiniz.daha kendiniz olgunlaşmamışsiniz.küçük çocuklar gibi ayaklarınızı yere vura vura isterim de isterim diyorsunuz başka da birşeh bildiğiniz yok.

Son düzenleme:
Üslubunuz sert ve bana ters olsa da dedikleriniz doğru.
1. Iki cahilin lafını ciddiye alıp da kendini üzmeye ne gerek var? Verirsin cevabını gider.
2. Insanlığın devamı senin doğuracağın çocuğa bağlıymış gibi bu kadar doğurmak istemeyi anlayamıyorum. Tabii ki en temel içgüdü üremek ama olmuyorsa olmuyordur, çok da kötü bir alternatif değil çocuksuz olmak.
3. Çoğu sadece elalem için doğurmak istiyor, aslında çocuk sevdikleri/istedikleri falan yok. Zaten o yüzden de olmuyor. Için için korkuyorlar çocuk sahibi olmaktan. Herkes bu kadar çocuk sevse memleket ruh hastası dolu olmazdı.
4. Dünyada yetim öksüz bir sürü çocuk var. Onlar da evlat edinilebilir.

Ben bu kıskanma durumunu anlayamıyorum. Bütün arkadaşlarım benden önce evlendi, benden önce çocuk sahibi oldu. Birini de kıskanmadım ya... Çocukları çok severim, ben de çok istedim, 35 yaşında doğurmak nasip oldu. Kontrol için gittiğim doktor tüp bebek merkezine yönlendirdiğinde meğer hamileymişim. Öğrenmeden önce "tüp bebekle uğraşmak istemiyorum, olmuyorsa vardır bir sebebi. Çok istersem evlat edinirim" diye düşünüyordum. Kıskançlık hissedenlerin de derdinin çocuk değil rekabet olduğunu düşünüyorum. Keşke herkes kendi içiyle yüzleşse...
Allah kimseyi evlatla imtihan etmesin.

Sizi anlayabilecek bir durum yaşamadım fakat ne kadar sinir bozucu ve üzücü oldugunu az da olsa tahmin edebiliyorum
Böyle hissetmen gayet normal
Allah hayırlısıyla sağlıklı bir evladiniz olmasını nasip etsin size
Boş boş konuşan çevreden de uzak durun duramıyorsanız bile takmayın
O çevre herkeste var tek değilsiniz : )

Üslübünüz çok kaba ayaklarımı yere vura vura isterim de isterim demiyorum ikiz bebeklerimi kaybettim kendi doğurduğun evladını toprağa vermek nedir bilirmisiniz inşallah Rabbim sizi böyle birşeyle sınamaz insanlar kedisi köpeği öldüğünde yas tutup yerini dolduracak birşey arıyorken benim ölmüş evlatlarımdan sonra tekrar anne olmak isteğim mi çok anormal absürt anlamadım. Ayrıca maalesef birtek benim çevrem değil okumuş insanlardan bile duyuyoruz böyle cahillikleri genel toplum böyle benim elimden birşey gelmiyor napabilirim. İnsan o piskolojideyken ister istemez üzülüyor ozamanlar depresyondaydım ağzımı açıp birşey demedim, tenezzül etmedim. Böylesine yüreği yanan bebeklerini kaybetmiş bir anne “üzülüyorum“ dedi diye “basit” diyemezsiniz bu hakka sahip değilsiniz

Bazen istemediğimiz her şey gözümüzün önüne geliyor maalesef evet bende hamileyim bu yazıyı yazdıktan 1 ay sonra olacağını nereden bilebilirdim ama şunu anladım her şeyin bi zamanı var biz ne desek ne yapsak boş ayrıca bende pıhtılaşma çıktı genetik test vermiştim düşükten sonra iğne kullanıcam doğuma kadar sizde bi test verin derim inşallah bi dahaki hamilelikte yüzünüz güler her zaman çocuk isteyenlere dua ediyorum sizi en iyi ben anlıyorum çünkü

Canım hayırlısı böyleymiş doğru zaman değildi eşinle yalnız kaldigin zamanların tadını çıkar.
Ben de bu yıl Eylül'de 4.5 aylık bebeğimi kaybettim. Ablam da benden bir ay sonra hamile kalmıştı. Benimki büyük olacak derken elimde bebek kalmadı. Çok garip hissediyorum bazen annemde kaldım bir ay, ablam da gelip gitti. Elimi karnına koydum tekmeliyordu. Benim oğlum da yaşasaydı belki şimdi doğsa bile yaşardı.
Ben mutlu olmanın yoluna bakıyorum rabbim bizi imtihandan korudu. Belki sağlıksız, belki hayırsız bir evlat olacaklardı belki sadece kayıp imtihanı bilemiyoruz. Ben de üzülüyorum ama biraz kendime odaklanicam. İlerde çocuk olunca keşke şunu da yapsaydım dememek icin

Çok geçmiş olsun bende hamileyim şu an 16 haftamdayım sizin düşük sebebi neydi oldu çok şükür ama şimdi de hep stres doluyum her muayene de iyi mi diye düşünüyorum 1 hafta görmesem meraktan ölüyorum benimde erkek

Sebebini bilmiyorum canım muayeneye gittiğimde doktor kalp atışı yok dedi o an ağlama krizine girmişim. Zaten giderken acaba nasıl doğum yaparım diye düşünüyordum içime dogmustu.
Ensesi kalın demişti briaz sadece ama ben test falan yaptirmamistim
Allah'ım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

Peki araştırmadılar mı neden olduğuna dair patolojiye falan götürüyorlar diye biliyorum daha önce düşük yaşamış mıydınız ? Bence bi genetik test falan verin pıhtılaşma olabilir diğer gebelikte sıkıntı olmaz inşallah. Ben düşükyen sonra test verdim pıhtılaşma çıktı iğne kullanıcam doğuma kadar. Allah herkese sağlıklı hamilelik nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…