- Konu Sahibi serendipity16
-
Ben başedemiyorum bu duygularla
Eziliyorum altında kurtulamıyorum
En azından çocuk denemesi yapacak kocan var.çoğu kadın o seviyeye bile gelemiyor artık.bardağın dolu tarafını gör.sendeki derdi nimet sayan da var derler.Ben başedemiyorum bu duygularla
Eziliyorum altında kurtulamıyorum
Ayrıca başkalarının laf sokması eleştirmeyi yargılaması imtihanın bir parçası onlara da sınır çizmek de bizim sorumluluğumuz yada laflarını bir kulağından girip bir kulağından çıkması da bizim sorumluluğumuz mutlu olmak da seçimdir. Ben bu süreçte mutlu olmayı seçtim pozitif olmayı.... Herkese tavsiye edilir ayrıca psikolojik destek de aldım....ben de böyle düşünüyorum ama insan bir gıcık olmuyor değil.işin garip tarafı vücudumuzdaki diğer sistemler sağlıklıyken gayet olmasi gibi çalışıyor da üreme sistemleri sağlıklı olan insanların niye çalışmıyor durup dururken.ya da sağlıklı olmayanın, sağlıklılardan çok daha iyi çalışabiliyor.bir organ hasta değilse çalışır yani normalde.vesselam garip bir sistem.
Üzülmeniz cok insanı bir duygu ve normal ama bunu bütün hayatınızı etkilemesine izin vermeyin hayat akışınızı bozmasın. Kafanıza takıntı haline gelmesin. Bu durum sizi sağlığınızı bozar. Allah korusun. Başkaları laf söylüyor diye hiç canınızı sıkmasın onlar sizin bebeğinizin canını vermiyor can vermek Allaha ait bir konu o yüzden kim ne derse desin ben kulaklarımı tıkadım.bu arkadaşın birkaç ay önce düşüğü olmuştu onu hemen haber vermişlerdi. bir dahaki gebelikte böyle yapınca bir de başka herkese söyleyip benden gizlediklerini öğrenince çok ağrıma gitmişti
tam ifade edememişim aylar önce.
aslında bizimkisi bir kıskançlık değil yani karşımızdaki de hamile kalamasın gibi bir düşünce değil ya da benim çocuğum olmuyor onların da olmasın gibi değil… sadece insan özeniyor içi acıyor evet ama bu başkalarının kötülüğünü istiyoruz anlamında değil
sonuç olarak arkadaşlarımın akrabalarımın sevdiğim sevmediğim çoğu kadının hamilelik haberine kendim hamile kalmış gibi sevinip kutladım hediyelerle ve kalpten.. gizlenmesi daha çok acıtıyor bence. yine de herkesin tercihi farklı olabilir
sixe insanlar ne yapsa yaranamaz bence. Zaten o durumdaki biri başka şeylerle teselli olmaz kadın ne yapabilir size? Üzülme dedi diye bencil ve empati yoksunu oldu kadın. Allah sabır versin kendisineBenim eşim de annesi üzülme dediğinde terslemişti iyi de yaptı adam gibi teselli versin anneyse o zaman insan olsun önce empati den yoksun bencil olmasın....
O kadının bize yaptıklarını anlatsam nurda sayfa yetmez karakterini yazmaya yazmıyorum o kadın hiç bir şeyi hak etmiyor teselli de vermesin zaten insan olmadığı için. Beklenti içine girdiğimiz için biz suçluyuz....sixe insanlar ne yapsa yaranamaz bence. Zaten o durumdaki biri başka şeylerle teselli olmaz kadın ne yapabilir size? Üzülme dedi diye bencil ve empati yoksunu oldu kadın. Allah sabır versin kendisine
çok iyi anlıyorum gördüğüm her anne bebek her hamile içimi acıtıyordu. bana hamileliğini haber vermeyen bir arkadaşım vardı. sanırım nazar değer diye düşünüyorlardı. her yerden engelledim çok canım sıkılmıştı.
inşallah rabbim tez vakitte seni mucizene
çok iyi anlıyorum gördüğüm her anne bebek her hamile içimi acıtıyordu. bana hamileliğini haber vermeyen bir arkadaşım vardı. sanırım nazar değer diye düşünüyorlardı. her yerden engelledim çok canım sıkılmıştı.
inşallah rabbim tez vakitte seni mucizene kavuşturur
çok haklısın gerçekten böyle yapmalıyız rabbim seni de en kısa zamanda bebek haberiyle müjdelesinÜzülmeniz cok insanı bir duygu ve normal ama bunu bütün hayatınızı etkilemesine izin vermeyin hayat akışınızı bozmasın. Kafanıza takıntı haline gelmesin. Bu durum sizi sağlığınızı bozar. Allah korusun. Başkaları laf söylüyor diye hiç canınızı sıkmasın onlar sizin bebeğinizin canını vermiyor can vermek Allaha ait bir konu o yüzden kim ne derse desin ben kulaklarımı tıkadım.
Kadın anlatsa hava atıyor oluyor, anlatmasa nazar değerim diye korkuyor oluyor. Karşıdaki insanın nasıl hissedeceğini tespit etmekte kolay değil.Benimde en yakın arkadaşım evlendikten bir ay sonra hemen hamile kaldı şu an çocuğu 2 yaşında geçen gün bana tuvalet eğitiminden çok zorlandığından bahsetti açıkçası içimden banane bu durumdan ben ne ile uğraşıyorum sen çocuğundan şikayetçi oluyorsun diyesim geldi. bi de hep korunuyorlar ikinci çocuğu istemiyor bi süre aman korkuyorum her regl geç kaldığında hamileyim diye faln biz her zaman korunuyoruz falan diyor her an olur diye yani bana kolay hamile kaldığını söylemeye çalışıyor kötü niyetinden söylemiyor biliyorum ama gıcık oluyorum bazı laflarına düşünmeden konuşuyor.
İnsanlar çeneleri kopasıcalar hiç durmaz sırfa amaçları kendi egolarını tatmin etmek senin üzerinden eleştirileri bile bu yönde yoksa senin çocuğun olmuş veya olmamış umurlarında bile değil bundan yüzde 100 eminim... O yüzden uzaklaş hayat senin hayatın onların ilgilendiren hiç bir durum yok.Bende 3,5 yıldır evliyim, evliliğimin 5.ayında hamile kaldım ve nedensiz bir şekilde 11 haftalikken kalbi durdu kürtaj oldum.kurtajdan sonra adetlerim hep düzensiz oldu ve ağrılıydı, doktor rahmimi çok zorlamış. Çok defa şifa niyetiyle Hacamat ve sülük oldum. Kurtajdan 2 yıl sonra hamilelik oldu oda 1 aylıkken düşük ile sonuçlandı bu sene şubat ayında. Temmuz ayında yine hamile kaldım kimyasal gebelikte öğrendikten 2 gün sonra düşük oldu, düşüğün ertesi günü doktora muayeneye gittim bir sorun görmedi. Aşılama deneyelim dedi , bana takviye ilaçlar verdi ve ben bu konuyu baya düşündüm. Sonunda karar verdik gittim muayene takip iğne vs derken 23 Kasımda aşılama oldum . Maalesef negatif sonuçlandı. Bir hastalığım yok, belli olmayan bir şey olduğu için de insan bekliyor öylece. Bir bakıma insan Rabbinden razı oluyor bekliyor da bu 3 yılda insanlar hiç rahat durmadı, çok yordu, benim çevremde bebek dolu, bazen çok ağır geliyor. Hayırlısı diliyorum....
Allahım sabırlar versin. Yardımcınız olsun. Sizi o kadar iyi anlıyorum ki ben de 20.haftada ölü doğum yaptım. Bir buçuk senedir de daha nasip olmadı. Sizi anlıyorum bu yüzden. Bir buçuk senedir o kadar takıldım ki bu konuya Allah biliyor içimi ne kadar üzüldüğümüBu konuyu görün çim cızz etti. Bende dört senelik evliyim hiç korunmadık ama sebepsiz 2.5 sene hamile kalamadım. 2.5 sene sonra ikizlere hamile kaldım maalesef 28 haftada suyum gelmesiyle erken doğum yaptım kızım 4 oğlum 56 gün sonra vefat etti. Ben onca acıyla baş etmeye çalışırken daha kırkım çıkmadan insanlar hemen denemelere başla diyorlardı abi bi bekleyin kırkım çıksın dimi ya. Ben yine delirmedim ona şükretsinler. Sonra eşimin üç tane kuzeni evlendi. Arka arkaya evlendiler inanırmısınız üçü de hamile ve doğumları çok yakın birbirine ikisi şubat biri mart ve ben hala hamile kalamadım doğum yapalı 10 ay oldu. Şimdide kara kara onlar doğum yaptıklarında gireceğim o depresif çökmüş umutsuz piskolojiyi düşünüyorum şimdiden böyleysem o zaman nasıl olurum Allah bilir. E tabi her doğum haberi aldığımızda diğer insanların kaynanamın bana yapacağı baskıda var inşallah Rabbim banada nasip eder.
Sizinde başınız sağolsun Rabbim dayanma gücü versin hepimize. Ya bide kaynanamla yaşıyorum ben maalesef ve sürekli baskı yapıyor kötü niyetli değil ama adet nezaman gecikme oldumu olmadımı sürekli soruyor kiabarca uyardım bak böyle yapma sen böyle yaptıkça ben daha beter oluyorum olacağı varsada olmuyor diye tamam diyo ama bir süre sonra yine aynı. Bide en gıcık olduğum şey birinin doğum yada hamilelik haberini aldığımızda isyan edercesine konuşuyor bizim gelinin olmuyor diye nefret kaynağı resmen. Sanki benim elimde insan belli etmemeye çalışır üzülmiyim diye dimi ama Allahım sabır versinAllahım sabırlar versin. Yardımcınız olsun. Sizi o kadar iyi anlıyorum ki ben de 20.haftada ölü doğum yaptım. Bir buçuk senedir de daha nasip olmadı. Sizi anlıyorum bu yüzden. Bir buçuk senedir o kadar takıldım ki bu konuya Allah biliyor içimi ne kadar üzüldüğümüartık psikolojik destek almaya başladım. İnşallah iyi gelir size de tavsiye ederim. İlaç falan değil sadece yabancı bir kişiye içini açmak iyi gelebiliyor. Yakınlardan kime söylesek herkes hemen teselli moduna geçiyor. Çok sinirleniyorum öyle olunca.
Sizin işiniz gerçekten daha zormuş Allah yar ve yardımcınız olsun. Kaynanayla yaşamak zorken bir de bu durum hiç çekilmez. Çok yumuşak olmayın cevabınızı verin. Biraz ters durun bişey diyemesinler.Sizinde başınız sağolsun Rabbim dayanma gücü versin hepimize. Ya bide kaynanamla yaşıyorum ben maalesef ve sürekli baskı yapıyor kötü niyetli değil ama adet nezaman gecikme oldumu olmadımı sürekli soruyor kiabarca uyardım bak böyle yapma sen böyle yaptıkça ben daha beter oluyorum olacağı varsada olmuyor diye tamam diyo ama bir süre sonra yine aynı. Bide en gıcık olduğum şey birinin doğum yada hamilelik haberini aldığımızda isyan edercesine konuşuyor bizim gelinin olmuyor diye nefret kaynağı resmen. Sanki benim elimde insan belli etmemeye çalışır üzülmiyim diye dimi ama Allahım sabır versin
Tekrar düşüklerin tıbbi bir sebebi olabilir bunu için uzman bir Dr a gidin. Dilerim tekrar yaşamazsın. Hakkımızda hayırlı olsun hepimizin.Bende 3,5 yıldır evliyim, evliliğimin 5.ayında hamile kaldım ve nedensiz bir şekilde 11 haftalikken kalbi durdu kürtaj oldum.kurtajdan sonra adetlerim hep düzensiz oldu ve ağrılıydı, doktor rahmimi çok zorlamış. Çok defa şifa niyetiyle Hacamat ve sülük oldum. Kurtajdan 2 yıl sonra hamilelik oldu oda 1 aylıkken düşük ile sonuçlandı bu sene şubat ayında. Temmuz ayında yine hamile kaldım kimyasal gebelikte öğrendikten 2 gün sonra düşük oldu, düşüğün ertesi günü doktora muayeneye gittim bir sorun görmedi. Aşılama deneyelim dedi , bana takviye ilaçlar verdi ve ben bu konuyu baya düşündüm. Sonunda karar verdik gittim muayene takip iğne vs derken 23 Kasımda aşılama oldum . Maalesef negatif sonuçlandı. Bir hastalığım yok, belli olmayan bir şey olduğu için de insan bekliyor öylece. Bir bakıma insan Rabbinden razı oluyor bekliyor da bu 3 yılda insanlar hiç rahat durmadı, çok yordu, benim çevremde bebek dolu, bazen çok ağır geliyor. Hayırlısı diliyorum....
Gerçekten kaynanayla çok zor eskiden cevap vermiyorsum nazik olmaya çalışıyordum ama baktım iş çığırından çıkıyor bende cevap vermeye başladım zaten. Kendisinede dedim “biz ayrı yaşasaydık şimdiye çoktan olurdu sen beni çok sıkıyorsun stres altında bırakıyorsun“ dedim tabi cevap veremediSizin işiniz gerçekten daha zormuş Allah yar ve yardımcınız olsun. Kaynanayla yaşamak zorken bir de bu durum hiç çekilmez. Çok yumuşak olmayın cevabınızı verin. Biraz ters durun bişey diyemesinler.
Kayınvalidenize kesin sert çıkarak söyleyin bu özel mahrem birşey ya zırt pırt gecikme vs sorması nedir?! Ayıptır demiyor hiç. Aynı evin içinde sizi de dinliyordur o zaman. Edep ya hu!Sizinde başınız sağolsun Rabbim dayanma gücü versin hepimize. Ya bide kaynanamla yaşıyorum ben maalesef ve sürekli baskı yapıyor kötü niyetli değil ama adet nezaman gecikme oldumu olmadımı sürekli soruyor kiabarca uyardım bak böyle yapma sen böyle yaptıkça ben daha beter oluyorum olacağı varsada olmuyor diye tamam diyo ama bir süre sonra yine aynı. Bide en gıcık olduğum şey birinin doğum yada hamilelik haberini aldığımızda isyan edercesine konuşuyor bizim gelinin olmuyor diye nefret kaynağı resmen. Sanki benim elimde insan belli etmemeye çalışır üzülmiyim diye dimi ama Allahım sabır versin
İmkanı olsa dinlerdi. Bizim ev şöyle apartman değil aynı bahçe içinde iki ev var (ne kadar ayrı denirse yani) o evi bizim için yaptırmışlar oğlum evlenirse ayrı olmayalaım diye. Kaç kez uyardım bir süre düzeliyor ama sonra tekrar aynı değişmiyor maalesef üzüldüğümü de biliyor yani. Birtek bana diyebiliyor oğluna dese lafı ağzına tıkıcağını biliyor tabiKayınvalidenize kesin sert çıkarak söyleyin bu özel mahrem birşey ya zırt pırt gecikme vs sorması nedir?! Ayıptır demiyor hiç. Aynı evin içinde sizi de dinliyordur o zaman. Edep ya hu!
Hiç çekinmeyin her seferinde cevap verin. İllaki susup oturacak. Zaten çok zor stresli bir süreç bir de kimsenin lafını çekmeyin. Allahım bize de hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallahGerçekten kaynanayla çok zor eskiden cevap vermiyorsum nazik olmaya çalışıyordum ama baktım iş çığırından çıkıyor bende cevap vermeye başladım zaten. Kendisinede dedim “biz ayrı yaşasaydık şimdiye çoktan olurdu sen beni çok sıkıyorsun stres altında bırakıyorsun“ dedim tabi cevap veremedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?