Başkalarının hamile haberini duyunca kendimi kötü hissediyorum

Bende 3,5 yıldır evliyim, evliliğimin 5.ayında hamile kaldım ve nedensiz bir şekilde 11 haftalikken kalbi durdu kürtaj oldum.kurtajdan sonra adetlerim hep düzensiz oldu ve ağrılıydı, doktor rahmimi çok zorlamış. Çok defa şifa niyetiyle Hacamat ve sülük oldum. Kurtajdan 2 yıl sonra hamilelik oldu oda 1 aylıkken düşük ile sonuçlandı bu sene şubat ayında. Temmuz ayında yine hamile kaldım kimyasal gebelikte öğrendikten 2 gün sonra düşük oldu, düşüğün ertesi günü doktora muayeneye gittim bir sorun görmedi. Aşılama deneyelim dedi , bana takviye ilaçlar verdi ve ben bu konuyu baya düşündüm. Sonunda karar verdik gittim muayene takip iğne vs derken 23 Kasımda aşılama oldum . Maalesef negatif sonuçlandı. Bir hastalığım yok, belli olmayan bir şey olduğu için de insan bekliyor öylece. Bir bakıma insan Rabbinden razı oluyor bekliyor da bu 3 yılda insanlar hiç rahat durmadı, çok yordu, benim çevremde bebek dolu, bazen çok ağır geliyor. Hayırlısı diliyorum....

Belki üzülmeyin diye haber vermemiştir. İsteyene nispet yapar gibi söylemek de zor sanki

Belki üzülmeyin diye haber vermemiştir. İsteyene nispet yapar gibi söylemek de zor sanki
bu arkadaşın birkaç ay önce düşüğü olmuştu onu hemen haber vermişlerdi. bir dahaki gebelikte böyle yapınca bir de başka herkese söyleyip benden gizlediklerini öğrenince çok ağrıma gitmişti
tam ifade edememişim aylar önce.
aslında bizimkisi bir kıskançlık değil yani karşımızdaki de hamile kalamasın gibi bir düşünce değil ya da benim çocuğum olmuyor onların da olmasın gibi değil… sadece insan özeniyor içi acıyor evet ama bu başkalarının kötülüğünü istiyoruz anlamında değil
sonuç olarak arkadaşlarımın akrabalarımın sevdiğim sevmediğim çoğu kadının hamilelik haberine kendim hamile kalmış gibi sevinip kutladım hediyelerle ve kalpten.. gizlenmesi daha çok acıtıyor bence. yine de herkesin tercihi farklı olabilir

Yok çok haklısınız. iyi ki istediğiniz olmuş Allah analı babalı büyütsün kuzunuzu ben bir fikir yürütmüştüm hani husni zan derler ya ama içi farklıymış tabii

Şükür namazı kıl maşallah hamiş missin

Bende böyle hissediyor dum kıskançlık değil de böyle nasıl desem istek işte....
Ama zamanla bunu yendim nasıl mı dersen herkesin imtihanı farklıdır dedim benim yumurtam farklı onun ki farklı eşimin spremi farklı benim rahimin farklı o yüzden onlarla kendimi kıyas etmem doğru değil ben elimden geleni yapayımda sonrası için Allah kerim dedim....

Vaaavvv deneyeceğim bende öyle kıskançlık duygusu yendim dedim ki herkesin rahimi farklı yumurtası farklı sperm farklı kendimi onlarla kıyaslamak bana haksızlık dedim hala hamilelik yok ama bilmiyorum

bende tüp bebekler 3 düşşük yasadım.mayıs ayında erken dgum yaptım bir ay yaşadı oğlum .bende kötü hissediyorum neden ben diyorum ama sadece biz yaşamıyoruz bunu.ben ,sen,o herkes yaşıyor, bu duyguyu aşmaya çalış başka türlüsü olmuyor maalesef

Çevrede hep böyle psikolojik baskı yapma var nedense

Benim eşim de annesi üzülme dediğinde terslemişti iyi de yaptı adam gibi teselli versin anneyse o zaman insan olsun önce empati den yoksun bencil olmasın....

Öyle gerçekten keşke her şeyi bu kadar düşünmeseydim hassas olmasaydım diye kendime kızıyorum
Bende 6.tüp bebeğe başladım ama bu süreç bana hassas olmama gerektiğini takmamam gerektiğini anlattı. Sonuçta takılınca sorunlar çözülmüyor nasıl olsa bende takmama kararı aldım. Deniyorum rabbime bıraktım bitti gitti..

Süper yorum biz insanız duygularımkz var anlaşılmak istiyoruz bu süreci kütük gibi ne yapalım yani çocuğumuz olmuyor diye göbek atıp gezelim mi ne istiyor bu millet insanlara göre değil sadece kendine göre hareket et....

Neden kendimi kötü hissedeyim ki aksine sevinirdim sonrada Rabbim banada nasip et en yakın zamanda diye dua ederdim.

Hiç kimseyle kendimi kıyaslamıyorum. Evlenip 2.ayda hamile kalanın başarı değil
10 yıl sonra hamile kalanda başarısızlık değil. Elimizde olan bir şey değil ben aracıyım eşim de cocupun canını ben vermiyorum. Allah veriyor tüp bebek de Dr aracı bende Allah vermek isterse istediği zaman verir ben çabalarım gerisini Allaha bırakırım çevrem ne derse desin zerre kadar umrumda olmaz....

Öncelik olarak hakkınızda hayırlısını diliyorum...sizinde olur illaki merak etmeyin daha çok yenisiniz...ha diyelimki olmadı herkesin çocuğu olacak diye bir kural yok kendinizi boşuna heba etmeyin..sağlıkla huzurla mutlulukla dolu yillariniz olsun önemli olan bu

Ne alakası var canım sen de allahın verdiği beden.rastgele size de bu denk gelmiş.sanki sınavı falan var da.

ben de böyle düşünüyorum ama insan bir gıcık olmuyor değil. işin garip tarafı vücudumuzdaki diğer sistemler sağlıklıyken gayet olmasi gibi çalışıyor da üreme sistemleri sağlıklı olan insanların niye çalışmıyor durup dururken.ya da sağlıklı olmayanın, sağlıklılardan çok daha iyi çalışabiliyor.bir organ hasta değilse çalışır yani normalde.vesselam garip bir sistem.

Ben başedemiyorum bu duygularla
Eziliyorum altında kurtulamıyorum
Bakın arkadaşlar herkese söylüyorum bunu başkaları anca kendinin var diye boş boş konuşur sen ne hissediyorsun düşünmez insan tabiatı bencildir.
Sen eşin ve Dr lar tüp bebek yöntemi bunların hepsi birer aracı vesile canı verecek olan Allah ve imtihanı kimin nasıl sınanacapını kimse bilemez.
O yüzden Rabbim cocukla veya cocuksuzla imtihan eder. Çünkü biz bu dünyaya gelme amacımız bu imtihan ediyor rabbim bakalım kulum isyan mı ediyor sabır mı diye.
Başkasının evlenip 2.ayda hamile kalması başarı değil benim 6.kere tüp bebek denemem de başarısızlık değil. Kim ne derse desin önce kalbinizi tam teslim le Allaha teslim edin. O yüzden kul olarak yapacaklarımızı söylüyorum.
Çocuk olması için Dr gidilecek bilimsel çözüm yolları aranacak yani
Rabbimin de dediği gibi Biz kaderi kişinin çabasına bağlı kıldık der.
Çaba gösterin ve tevekkül edin elimden geleni yaptım en hayırlısını sen bilirsin rabbim deyin ve rahat edin kalbiniz de aklınızda rahat etsin.....

Ben tecrübem dayanarak söylüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…