- 25 Kasım 2023
- 60
- 8
- 1
- 26
- Konu Sahibi serendipity16
-
Belki üzülmeyin diye haber vermemiştir. İsteyene nispet yapar gibi söylemek de zor sankiçok iyi anlıyorum gördüğüm her anne bebek her hamile içimi acıtıyordu. bana hamileliğini haber vermeyen bir arkadaşım vardı. sanırım nazar değer diye düşünüyorlardı. her yerden engelledim çok canım sıkılmıştı.
inşallah rabbim tez vakitte seni mucizene kavuşturur
bu arkadaşın birkaç ay önce düşüğü olmuştu onu hemen haber vermişlerdi. bir dahaki gebelikte böyle yapınca bir de başka herkese söyleyip benden gizlediklerini öğrenince çok ağrıma gitmiştiBelki üzülmeyin diye haber vermemiştir. İsteyene nispet yapar gibi söylemek de zor sanki
Yok çok haklısınız. iyi ki istediğiniz olmuş Allah analı babalı büyütsün kuzunuzubu arkadaşın birkaç ay önce düşüğü olmuştu onu hemen haber vermişlerdi. bir dahaki gebelikte böyle yapınca bir de başka herkese söyleyip benden gizlediklerini öğrenince çok ağrıma gitmişti
tam ifade edememişim aylar önce.
aslında bizimkisi bir kıskançlık değil yani karşımızdaki de hamile kalamasın gibi bir düşünce değil ya da benim çocuğum olmuyor onların da olmasın gibi değil… sadece insan özeniyor içi acıyor evet ama bu başkalarının kötülüğünü istiyoruz anlamında değil
sonuç olarak arkadaşlarımın akrabalarımın sevdiğim sevmediğim çoğu kadının hamilelik haberine kendim hamile kalmış gibi sevinip kutladım hediyelerle ve kalpten.. gizlenmesi daha çok acıtıyor bence. yine de herkesin tercihi farklı olabilir
Şükür namazı kıl maşallah hamiş missinMerhaba beni en iyi bebek isteyenler anlar diye buraya yazmak istedim çevrenizden yakınlarınızın hamile haberini duyunca kötü hissediyor musunuz ne kadar sevdiğim insanlar da olsa bir süredir imrendiğimi hissettim ben o kişiye karşı da kendimi kötü hissettim bi de 2023’te cidden neredeyse tüm yakın çevrem hamile hatta yıllarca 2. Çocuğu yapmayan akrabalarım bile 2.ye sürpriz hamile falan oluyor bunları duydukça ister istemez üzüldüğümü fark ettim hatta eşime 2023’te bi ben haber veremedim dedim ( mart ayında verdim aslında ama düşük yaşadım ) sizde böyle hissediyor musunuz kendimi kötü hissediyorum böyle hatta yeni evlenen kuzenlerim var içimden diyorum kesin benden önce hamile kalacak bu da sevdiğim insanlara karşı böyle hissetmek istemiyorum ama elimde olmuyor sizin düşünceleriniz nelerdir
Bende böyle hissediyor dum kıskançlık değil de böyle nasıl desem istek işte....Merhaba beni en iyi bebek isteyenler anlar diye buraya yazmak istedim çevrenizden yakınlarınızın hamile haberini duyunca kötü hissediyor musunuz ne kadar sevdiğim insanlar da olsa bir süredir imrendiğimi hissettim ben o kişiye karşı da kendimi kötü hissettim bi de 2023’te cidden neredeyse tüm yakın çevrem hamile hatta yıllarca 2. Çocuğu yapmayan akrabalarım bile 2.ye sürpriz hamile falan oluyor bunları duydukça ister istemez üzüldüğümü fark ettim hatta eşime 2023’te bi ben haber veremedim dedim ( mart ayında verdim aslında ama düşük yaşadım ) sizde böyle hissediyor musunuz kendimi kötü hissediyorum böyle hatta yeni evlenen kuzenlerim var içimden diyorum kesin benden önce hamile kalacak bu da sevdiğim insanlara karşı böyle hissetmek istemiyorum ama elimde olmuyor sizin düşünceleriniz nelerdir
Bencil de ondan insanlar bencil...Kesinlikle katılıyorum,kimsenin kendine bu tarz sorular sormasına izin vermeyen bir akrabam var şimdi onun bebeği oldu ve şimdi aynı soruları bana soruyor imalarda bulunuyorüstelik daha yeni bir düşük yaşadığımı bilmesine rağmen
Vaaavvv deneyeceğim bende öyle kıskançlık duygusu yendim dedim ki herkesin rahimi farklı yumurtası farklı sperm farklı kendimi onlarla kıyaslamak bana haksızlık dedim hala hamilelik yok ama bilmiyorumBen de yaşadım buna çok benzeyen bir süreç.
Hatta burda 10 yıl öncesinde mesajlarım bile hala durur IVF forumlarında...
Yolda hamile birini görünce yolumu değiştirirdim, "o ne yaptı da hak etti, ben niye hak etmedim" diye eve gelir ağlardım saatlerce.. Böyle aylar geçti...
Bi noktada kendime dedim ki; "Kızım herkes çocuk sahibi olacak diye bir kural yok. Belki sen çocuksuz çok mutlu bir aile kuracaksın kendine, belki eşinle acayip mutlu olacaksın, belki sana çocuk verilmemesinin bir anlamı var, belki böyle istendi.."
Öyle düşünmeye başlayınca zorlamayı da bıraktım. Hayıt suyundan soğan kürüne herşeyi yapıyordum, hepsini bıraktım. Rahat rahat sokağa çıkmaya başladım, bebekli insanlara gülümsemeye başladım.. Ve o ay hamile kaldım
İnsanlar için mutlu olmaya çalışın, "Ne güzel bak gönlünden geçmiş hamile kalmış" diye düşünün, yani pozitif olmak biraz.. Kıskanıyordum ben yalan yok, o kıskanma duygusundan arınmak lazım. O zaman insan rahatlıyor...
Rahatlayınca da hamile kalmak kolaylaşıyor..
Çevrede hep böyle psikolojik baskı yapma var nedenseBizde 2 sene istemediğimizi söyledik çevremize doğudaydık hastane yoktu evlenir evlenmez zaten çocuk kafasında bi insan değildim eşimle vakit geçirmek gezmek istedim pişmanda değilim o kararımdan ama çevrem hep bak istemediniz şimdi olmuyor kafasında valla millete ne anlamıyorum bizde bilinçli anne baba olmak istedik borcumuz bitsin düzenimiz olsun dedik ama bunu anlamayan çok insan var onlara ne oluyorsa cidden
Benim eşim de annesi üzülme dediğinde terslemişti iyi de yaptı adam gibi teselli versin anneyse o zaman insan olsun önce empati den yoksun bencil olmasın....Ay inşallah akrabamız falan değilsinizdir...Arkadaşınız olmak hele hiç istemezdim. Üzülme dedi diye arkadaş mı terslenir? Ne desin üzül, kahrından öl mü? İnşallah en kısa zamanda br bebek sahibi olursunuz da anlarsınız diğer insanları. Başkalarını kıskanan mutluluklarına gölge düşüren kimseye acımıyorum. Senin sınavın bu, belki onun da başka sınavları var?
Bende 6.tüp bebeğe başladım ama bu süreç bana hassas olmama gerektiğini takmamam gerektiğini anlattı. Sonuçta takılınca sorunlar çözülmüyor nasıl olsa bende takmama kararı aldım. Deniyorum rabbime bıraktım bitti gitti..Öyle gerçekten keşke her şeyi bu kadar düşünmeseydim hassas olmasaydım diye kendime kızıyorum
Süper yorum biz insanız duygularımkz var anlaşılmak istiyoruz bu süreci kütük gibi ne yapalım yani çocuğumuz olmuyor diye göbek atıp gezelim mi ne istiyor bu millet insanlara göre değil sadece kendine göre hareket et....Anlıyorum sizi bu dönemde herkes insanın canını acıtıyor. Onların gözünde olmuyorsa bi sorun vardır bi de en sinir olduğum şey hemen kadına suç atmaları ama bazılarında erkekte problem olması özellikle erkek tarafının bunu asla kabul etmemesi bu konuda gerçekten Türkiye çok yoruyor her şeyi açık açık sormaları insanın özelinin kalmaması sanki biz doğurunca onlar rahatlayacak bizim taştan olduğumuzu üzülmediğimizi düşünüyorlar herhalde
Neden kendimi kötü hissedeyim ki aksine sevinirdim sonrada Rabbim banada nasip et en yakın zamanda diye dua ederdim.Merhaba beni en iyi bebek isteyenler anlar diye buraya yazmak istedim çevrenizden yakınlarınızın hamile haberini duyunca kötü hissediyor musunuz ne kadar sevdiğim insanlar da olsa bir süredir imrendiğimi hissettim ben o kişiye karşı da kendimi kötü hissettim bi de 2023’te cidden neredeyse tüm yakın çevrem hamile hatta yıllarca 2. Çocuğu yapmayan akrabalarım bile 2.ye sürpriz hamile falan oluyor bunları duydukça ister istemez üzüldüğümü fark ettim hatta eşime 2023’te bi ben haber veremedim dedim ( mart ayında verdim aslında ama düşük yaşadım ) sizde böyle hissediyor musunuz kendimi kötü hissediyorum böyle hatta yeni evlenen kuzenlerim var içimden diyorum kesin benden önce hamile kalacak bu da sevdiğim insanlara karşı böyle hissetmek istemiyorum ama elimde olmuyor sizin düşünceleriniz nelerdir
Hiç kimseyle kendimi kıyaslamıyorum. Evlenip 2.ayda hamile kalanın başarı değilgerçekten düşünce gücüyle yapay zekayla hamile kaldım derlerse inanıcam bende artıkişte hemen hamile kalanlar sanki bi başarı yapmışlar onların elinde olan bir şeymiş gibi bize aktardıkları için sinir oluyoruz belki de ya da zor hamile kalanların suçu ne bizde böyle olsun istemezdik ama maalesef özellikle kadınlar toplumumuzda çok suçlanıyor
Ne alakası var canım sen de allahın verdiği beden.rastgele size de bu denk gelmiş.sanki sınavı falan var da.Merhabalar bende sizle aynı durumdayım. Bizden sonra evlenenler çatır çatır doğurdu benden küçükler 2.ciye hamile şuan etrafımızda bosanacagiz diye bebek aldıran çift bile oldu ama bizim hiç olmadı. Büyük konuşmak istemiyorum ama artık üzülmeyi geçtim kendimi yetersiz hissediyorum. Eşimin iyi bir baba olacağına inanıyorum ama bir evladımız olmuyor. Aşılama yaptirdik cuma günü kan verecem allahin izniyle tutmuştur inşallah diyorum ama bir an geliyor umudum tükeniyor eşime belli etmek istemiyorum ben üzülünce o daha çok üzülüyor dayanamıyor ağlamama stres oluyor beni mutlu etmeye çalışıyor. Benden iyi bir anne olur mu bilemem ama eşimden iyi bir baba olacağına eminim o günleri görmeyi çok istiyorum. Nolur bana dua edin o duyguyu bizde tadalim
ben de böyle düşünüyorum ama insan bir gıcık olmuyor değil.Hiç kimseyle kendimi kıyaslamıyorum. Evlenip 2.ayda hamile kalanın başarı değil
10 yıl sonra hamile kalanda başarısızlık değil. Elimizde olan bir şey değil ben aracıyım eşim de cocupun canını ben vermiyorum. Allah veriyor tüp bebek de Dr aracı bende Allah vermek isterse istediği zaman verir ben çabalarım gerisini Allaha bırakırım çevrem ne derse desin zerre kadar umrumda olmaz....
Bakın arkadaşlar herkese söylüyorum bunu başkaları anca kendinin var diye boş boş konuşur sen ne hissediyorsun düşünmez insan tabiatı bencildir.Ben başedemiyorum bu duygularla
Eziliyorum altında kurtulamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?