- 26 Şubat 2022
- 1.515
- 940
- 73
- 33
- Konu Sahibi serendipity16
-
Çok iyi anlıyorum. Bende 2 yıldır sürekli hamilelik haberi duyuyorum.Merhaba beni en iyi bebek isteyenler anlar diye buraya yazmak istedim çevrenizden yakınlarınızın hamile haberini duyunca kötü hissediyor musunuz ne kadar sevdiğim insanlar da olsa bir süredir imrendiğimi hissettim ben o kişiye karşı da kendimi kötü hissettim bi de 2023’te cidden neredeyse tüm yakın çevrem hamile hatta yıllarca 2. Çocuğu yapmayan akrabalarım bile 2.ye sürpriz hamile falan oluyor bunları duydukça ister istemez üzüldüğümü fark ettim hatta eşime 2023’te bi ben haber veremedim dedim ( mart ayında verdim aslında ama düşük yaşadım ) sizde böyle hissediyor musunuz kendimi kötü hissediyorum böyle hatta yeni evlenen kuzenlerim var içimden diyorum kesin benden önce hamile kalacak bu da sevdiğim insanlara karşı böyle hissetmek istemiyorum ama elimde olmuyor sizin düşünceleriniz nelerdir
Benimde kızım 7 yaşında ben daha önce hiç denemedim çocuk yapmayı.gecen sene denedim hemen hamile kaldım sonra düşük oldu şimdi 4 aydır deniyorum ama olmuyor.herkeste sıkıştırıyor yapın da yapın.sizi çok iyi anlıyorum ama dediğiniz gibi bir evladınız var bunada şükür.kimisi yıllarca evlat hasretiyle yanıp tutuşuyor Rabbim hiçbir kucağı boş birakmasinİlk bebeğimi 21 yaşında kucağıma aldım. 8 yıl önce. Hiç uğraşmadan çabasız. Tabi genç anneyim, o dönem üniversite öğrencisiyim. Bunun nasıl büyük bir lütuf olduğunu anlayamamışım. Çokça şikayet etmişim. Bebek hiç büyümeyecek sanmışım. Uykusuzluğum, saçımın başımın dağınıklığı, istediğim zaman duş alamamak o rahat hayatımın üstüne zul gibi gelmiş.
Oysa bir baktım ki. Oğlan büyüdü. Kendi kendine bakar oldu. Kendi duşunu alıyor, ödevini yapıyor, yemeğini yiyor, uykusu gelince yatıp uyuyor. Bir taraftan ben artık büyümüşüm yaş 30a dayanmış, mesleğimi elime almışım, düzenimi kurmuşum. Olsa dedim şöyle kucağımda bir bıcırık, belki allah nasip ederse bir kız evlat. Çalışırım da, ona da bakarım, severim, misler gibi koklarım, büyütürüm onu da.
Ama gel gör ki, ilk hamileliğimden sonra hiç hamile kalmamıştım. Onlarca farklı doktor tahliller röntgenler. Herkes yok yok, sizde bir sorun yok deneyin gelin. Yahu sorun yoksa ben 8 Yıldır neden hamile kalamıyorum.
Gittiğim her yerde her düğünde ikinci ne zaman sorusunu duymaktan fenalık geçiriyordum. Kimisine nasip diyerek konuyu kapatıyordum çok üsteleyenleri bozup atıyordum sanki ilk çocukta çok koştunuz da diyerek.
Neyse, Bir tüp bebek doktoruna başvurduğumuzda eşimde ciddi morfoloji sonucu olduğu ortaya çıktı. Dedik tamam yapalım. Ama arkadaşlar bu tüp bebek işi ismi gibi kısa hemen koydular bitti gibi bir işlem değilmiş ki.
Sürekli kontroller, iğneler, haplar, hormonlar, anestezi altında opu, transfer. Yine iğne.
28 temmuzda testim pozitif çıktı.
Sokağa çıkıp bağırıp ben hamileyim demek istedim. Öyle sevindim ki. 8 yıl negatifi görünce bir yanım da inanmamıştı ya. Sanki bir şey olacak gibi gelmişti. Mutluluğum 10 gün sürdü.
Nitekim haftasonu ağrıdan kıvrandıktan sonra bu sabah değerlerim yarıya düşmüş.
Yani Allah artık ilkinde nasıl şikayet ettiysem yine nasip etmedi bana. Gebeliğim düşükle sona eriyor.
Bu yorumu neden yazdım yazacağınız hangi yorum beni ya da sizi rahatlatır, bilmiyorum. Bildiğim tek şey, bu süreç insanı çok yıpratıyor.
Nasıl olsa bir evladın var diyenler olacak böyle rahatlatmak isteyecekler beni. Evet arkadaşlar bir evladım var. Ama öyle şartlar altında büyüttüm ki, ona da kendime de yetemedim. Ailesiz, uzak bir şehirde, problemli eş ailesiyle, üniversite öğrencisi halimle bir bebek büyüttüm. Tek istediğim keyfini çıkara çıkara bir bebiş daha büyütmekti. Nasip olmadı
Merhaba, geçen sene bende hamile kalıp boş gebelik yaşayıp kürtajla dünyam başıma yıkılmıştı. Sizi çok çok iyi anlıyorum. Bu sene tüp bebek ile gebeyim. Ama şunu unutmayın Allah geciktiriyorsa güzelleştiriyordur. İnşallah sizde gebe kalırsınız. Hem tedavisiz gebe kalmışsınız. Sakın üzülmeyin. Bazen aşırı stres ve üzüntüde neden olabiliyor.Merhaba beni en iyi bebek isteyenler anlar diye buraya yazmak istedim çevrenizden yakınlarınızın hamile haberini duyunca kötü hissediyor musunuz ne kadar sevdiğim insanlar da olsa bir süredir imrendiğimi hissettim ben o kişiye karşı da kendimi kötü hissettim bi de 2023’te cidden neredeyse tüm yakın çevrem hamile hatta yıllarca 2. Çocuğu yapmayan akrabalarım bile 2.ye sürpriz hamile falan oluyor bunları duydukça ister istemez üzüldüğümü fark ettim hatta eşime 2023’te bi ben haber veremedim dedim ( mart ayında verdim aslında ama düşük yaşadım ) sizde böyle hissediyor musunuz kendimi kötü hissediyorum böyle hatta yeni evlenen kuzenlerim var içimden diyorum kesin benden önce hamile kalacak bu da sevdiğim insanlara karşı böyle hissetmek istemiyorum ama elimde olmuyor sizin düşünceleriniz nelerdir
Benim hiç zoruma gitmedi,Allah on bileceği birşey 10 güldür evliyiz 10 kez tüp bebek yaptık,her hamile haberinde çok sevinirim ararım giderim,herkesin kendi hayatı kendi sınavı,Merhaba beni en iyi bebek isteyenler anlar diye buraya yazmak istedim çevrenizden yakınlarınızın hamile haberini duyunca kötü hissediyor musunuz ne kadar sevdiğim insanlar da olsa bir süredir imrendiğimi hissettim ben o kişiye karşı da kendimi kötü hissettim bi de 2023’te cidden neredeyse tüm yakın çevrem hamile hatta yıllarca 2. Çocuğu yapmayan akrabalarım bile 2.ye sürpriz hamile falan oluyor bunları duydukça ister istemez üzüldüğümü fark ettim hatta eşime 2023’te bi ben haber veremedim dedim ( mart ayında verdim aslında ama düşük yaşadım ) sizde böyle hissediyor musunuz kendimi kötü hissediyorum böyle hatta yeni evlenen kuzenlerim var içimden diyorum kesin benden önce hamile kalacak bu da sevdiğim insanlara karşı böyle hissetmek istemiyorum ama elimde olmuyor sizin düşünceleriniz nelerdir
gayet insani bi duygu çocuk istediğiniz için imrenmek gayet doğal bence ama kafanızı tamamen bına yormayın boşaltın başka şeylerle işgilenmeye çalışın hamile kalabilşyormuşsunuz olur merak etmeyinMerhaba beni en iyi bebek isteyenler anlar diye buraya yazmak istedim çevrenizden yakınlarınızın hamile haberini duyunca kötü hissediyor musunuz ne kadar sevdiğim insanlar da olsa bir süredir imrendiğimi hissettim ben o kişiye karşı da kendimi kötü hissettim bi de 2023’te cidden neredeyse tüm yakın çevrem hamile hatta yıllarca 2. Çocuğu yapmayan akrabalarım bile 2.ye sürpriz hamile falan oluyor bunları duydukça ister istemez üzüldüğümü fark ettim hatta eşime 2023’te bi ben haber veremedim dedim ( mart ayında verdim aslında ama düşük yaşadım ) sizde böyle hissediyor musunuz kendimi kötü hissediyorum böyle hatta yeni evlenen kuzenlerim var içimden diyorum kesin benden önce hamile kalacak bu da sevdiğim insanlara karşı böyle hissetmek istemiyorum ama elimde olmuyor sizin düşünceleriniz nelerdir
Ben hiç bu mevzuları bu kadar açık açık konuşan arkadaşa da denk gelmedim haa. Bir ilginç insanlar var yaBenimde en yakın arkadaşım evlendikten bir ay sonra hemen hamile kaldı şu an çocuğu 2 yaşında geçen gün bana tuvalet eğitiminden çok zorlandığından bahsetti açıkçası içimden banane bu durumdan ben ne ile uğraşıyorum sen çocuğundan şikayetçi oluyorsun diyesim geldi. bi de hep korunuyorlar ikinci çocuğu istemiyor bi süre aman korkuyorum her regl geç kaldığında hamileyim diye faln biz her zaman korunuyoruz falan diyor her an olur diye yani bana kolay hamile kaldığını söylemeye çalışıyor kötü niyetinden söylemiyor biliyorum ama gıcık oluyorum bazı laflarına düşünmeden konuşuyor.
Ama en yakın arkadaşıymış ya çocuğundan bahsetmesi bence normal yani mesela benim de 10 yıl olmadı,kuzenlerimle arkadaşlarımda çocukları hakkında çok konuştum,kimisinin de zoruna gidiyor banane benim çocuğum yok niye anlatıyor diye,tam tersi anlatmasa daha kötü değil miBen hiç bu mevzuları bu kadar açık açık konuşan arkadaşa da denk gelmedim haa. Bir ilginç insanlar var ya. Basbaya hava atmaya çalışmış bence.ben evli değilim ama benim de durum sıkıntılı.eskiden ben de kıskanıyordum ama bir süre sonra salıyorsunuz gitsin.hatta avantaj oluyor fena mı? Çocuk istemediğimiz dönem kalp çarpıntılarıyla, diken üstünde sevişeceğimize rahat rahat sevişiyoruz. sanki bizim elimizde olan bir şey mi ? Allah koymuş üreme sistemimizi.çok kolay olsa da gençlikte hep çok zor durumlarla başbaşa kalacaktık.korunmanın "k" sini uygulasan bitti gitti işte.ohh miss.ileride çocuk istersem bile bu rahat rahat seviştiğim yılları da aklımdan çıkarmam yani.bu durum keşke erken evlenseydim diyen tiplere benziyor.erken evlenseydi de şimdiki aklım olsaydı şimdi bile evlenmezdim diyecek.o an ne isteniyorsa geride coşkuyla yaşanan yıllar nedense yok sayılıyor.dezavantajı kadar avantajı da var her özelliğin, durumun.birbirinize gaz verip verip, ağlaıp durmayın.koskoca kadınsınız kendinize gelin.çocuk gibi babane banane yapıp, ayaklarınızı yere vuruyorsunuz. böyle mi anne olacaksınız? Daha kendiniz aşamamışsınız ki bir şeyleri? çocuk ne allah aşkına çocuk ne ? Sen kendi hayatına bak.gez, eğlen, kendini gelişir. beğenmedim atan da atsin.sabah kadar sayfalarca karşılıklı ağlaşıp durun madem.ne işe yarayacaksa ? Evcilik oynuyoruz sanki, burası gerçek hayat.
Bence de.bu sefer de beni kompleksli veya acınacak hâlde görüuorlar diye üzüleceksiniz.bu arada herkes için özenilecek bir durum değil ki çocuk sahibi olmak.siz istiyorsunuz diye hassassınız.çok çocuk isteyen insanlarla ben de pek empati yapamıyorum şahsen.ee yoksa yok.nötrüm bu konuya karşı.garip buluyorum açıkçası koca koca insanların bu hâllere düşmesini.hatta komik bukuyorum.şimdi de biri saldırır bana.sanane milletin isteklerinden, istiyor işte insanlar diye.ben kendi düşüncemi yazdım.Ama en yakın arkadaşıymış ya çocuğundan bahsetmesi bence normal yani mesela benim de 10 yıl olmadı,kuzenlerimle arkadaşlarımda çocukları hakkında çok konuştum,kimisinin de zoruna gidiyor banane benim çocuğum yok niye anlatıyor diye,tam tersi anlatmasa daha kötü değil mi
Ben bundan da korkuyorum açıkçası tüp bebeğe mecbur kalırsam diye kimisi düşükten sonra hemen hamile kalıyor kimi de olmuyor uzun süre mecbur zaman geçtiği için tüp bebeği deniyorlar falan dediğiniz gibi stres büyük etkenMerhaba, geçen sene bende hamile kalıp boş gebelik yaşayıp kürtajla dünyam başıma yıkılmıştı. Sizi çok çok iyi anlıyorum. Bu sene tüp bebek ile gebeyim. Ama şunu unutmayın Allah geciktiriyorsa güzelleştiriyordur. İnşallah sizde gebe kalırsınız. Hem tedavisiz gebe kalmışsınız. Sakın üzülmeyin. Bazen aşırı stres ve üzüntüde neden olabiliyor.
Bende bi arkadaşımla aynı zamanda hamile kaldım böyle hep bebek muhabbeti yapıyorduk aynı şekil onunda devam etti ama benim düşük oldu sonra bana takma üzülme dediğinde biraz sert çıktım arkadaşlığımız bozuldu insan üzülüyor ister istemezİşyerinde bi arkadaşın eşiyle yakın zamanlarda hamile kaldık, hastane süreçlerinde hangi doktora gidiyorsunuz, ikili test, alışveriş falan hep fikir alışverişinde bulunurduk sonra ben ölü doğum yaptımo sağlıkla kucağına aldı şükür ama benim içimde hep yaradır ben elim kolum boş işe geri döndüm. O arada çocuğunu getirdi işyerine kimseyi değilde onu gördükçe çok üzülüyorum Allahım tüm bekleyenlere hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin içinde bana da
Bende ister istemez her ay hevesleniyorum en ufak belirti de bile hamile miyim diyorum adet olunca üzülüyorum hepBende kendim için çok üzülüyorum Karşı tarafa da kendime sevinmiş kadar seviniyorum bu ay o kadar çok umutlandım ki malesef sonucum 0.100 çıktı tüm.hevesim kursağımda kaldı
Çok üzgünüm ama acını ve duygularını ayni senin gibi yaşıyorum suan...Merhaba beni en iyi bebek isteyenler anlar diye buraya yazmak istedim çevrenizden yakınlarınızın hamile haberini duyunca kötü hissediyor musunuz ne kadar sevdiğim insanlar da olsa bir süredir imrendiğimi hissettim ben o kişiye karşı da kendimi kötü hissettim bi de 2023’te cidden neredeyse tüm yakın çevrem hamile hatta yıllarca 2. Çocuğu yapmayan akrabalarım bile 2.ye sürpriz hamile falan oluyor bunları duydukça ister istemez üzüldüğümü fark ettim hatta eşime 2023’te bi ben haber veremedim dedim ( mart ayında verdim aslında ama düşük yaşadım ) sizde böyle hissediyor musunuz kendimi kötü hissediyorum böyle hatta yeni evlenen kuzenlerim var içimden diyorum kesin benden önce hamile kalacak bu da sevdiğim insanlara karşı böyle hissetmek istemiyorum ama elimde olmuyor sizin düşünceleriniz nelerdir
Bizde 2 sene istemediğimizi söyledik çevremize doğudaydık hastane yoktu evlenir evlenmez zaten çocuk kafasında bi insan değildim eşimle vakit geçirmek gezmek istedim pişmanda değilim o kararımdan ama çevrem hep bak istemediniz şimdi olmuyor kafasında valla millete ne anlamıyorum bizde bilinçli anne baba olmak istedik borcumuz bitsin düzenimiz olsun dedik ama bunu anlamayan çok insan var onlara ne oluyorsa ciddenben 5 yıllık evliyim yeni yeni öğrendim hamileyim.
bana neler dendi. ama kulak tıkadım. sankı siz bakacaksınız, maddi imkanını sanki siz karsılayacaksınız diye diye kızdım açıkca.
ister istemez insan etkıleniyor. bebek dusundukten tam 1 sene sonra hamile oldugumu öğrendim. kım dogum yapsa sıra sende denildi. yav sanane?
belkı dusunmuyorum? belkı istiyorum ama olmuyor? insanlar öyle acımasız ki bende onlara artık acımasızca cvp verdim.
-sen mi bakacaksın?
-suan durumumuz yeterlı değil. yardım mı edeceksın?
-ev aldık, araba aldık taksidi devam ediyor.
gibi şeyler söyledim. herkes sustu. cunku anca konusurlar. terbiyesizler.
hiç üzülmeyin. dilerim kendinizi en iyi en tamam hissettiginiz an bebeginize kavusursunuz.
dualarim sizlerle.
16’sında 3 yıl olacak ama 2 sene istemedik korunduk hep eylülden beri deniyorduk martta hamileydim ama nisan’da düşük yaptım düşükten beri de deniyoruz işte eşim sperm testi falan verdi aslında aralıkta düşük çıkmıştı değerleri doktor ilaç verdi iki ay kullandı sonra zaten hamileydim benimde rahim temiz rahim filmi falan çekildim zaten sadece prolaktinim arada yüksek çıkıyor ilaç falan içiyorum bütün testlerimi yaptırdımKaç yıllık evlisiniz,normal yoldan oluyor sanırım bütün testleriniz yaptırdınız mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?