- 29 Temmuz 2023
- 10
- 3
- 1
- 27
- Konu Sahibi serendipity16
-
Benimde geçen ay proktalin yüksek cıktı onun dışında Bnde ve eşimde bir sorun yok ama 3 yıldır kimsayal gebelik yaşadım geçen yıl16’sında 3 yıl olacak ama 2 sene istemedik korunduk hep eylülden beri deniyorduk martta hamileydim ama nisan’da düşük yaptım düşükten beri de deniyoruz işte eşim sperm testi falan verdi aslında aralıkta düşük çıkmıştı değerleri doktor ilaç verdi iki ay kullandı sonra zaten hamileydim benimde rahim temiz rahim filmi falan çekildim zaten sadece prolaktinim arada yüksek çıkıyor ilaç falan içiyorum bütün testlerimi yaptırdım
10 yıllık yakın arkadaşım özel şeyleri de sıkıntıları da birbirimizle konuşuyoruz. Yani şu an evli değilmişsiniz ileri de nasıl olacaksınız bilemezsiniz biraz fazla özgüvenle konuşuyorsunuz sizin için çocuk önemsiz olabilir ama uzun süredir isteyip olmayan insanlarla bu şekilde konuşmayın herkesin düşüncesi farklı insanların neye üzülüp üzülmeyeceği bence kişiye kalmış bir şey. Ayrıca nereden biliyorsunuz gezip tozmadığımızı ben zaten 2 sene korundum istemedim çocuk ama artık istiyorum olmayınca da üzülüyorum doğal olarak böyle rahat günlerimi tabi ki özlicem ama çocuğumla da güzel anılarımız olur inşallahBen hiç bu mevzuları bu kadar açık açık konuşan arkadaşa da denk gelmedim haa. Bir ilginç insanlar var ya. Basbaya hava atmaya çalışmış bence.ben evli değilim ama benim de durum sıkıntılı.eskiden ben de kıskanıyordum ama bir süre sonra salıyorsunuz gitsin.hatta avantaj oluyor fena mı? Çocuk istemediğimiz dönem kalp çarpıntılarıyla, diken üstünde sevişeceğimize rahat rahat sevişiyoruz. sanki bizim elimizde olan bir şey mi ? Allah koymuş üreme sistemimizi.çok kolay olsa da gençlikte hep çok zor durumlarla başbaşa kalacaktık.korunmanın "k" sini uygulasan bitti gitti işte.ohh miss.ileride çocuk istersem bile bu rahat rahat seviştiğim yılları da aklımdan çıkarmam yani.bu durum keşke erken evlenseydim diyen tiplere benziyor.erken evlenseydi de şimdiki aklım olsaydı şimdi bile evlenmezdim diyecek.o an ne isteniyorsa geride coşkuyla yaşanan yıllar nedense yok sayılıyor.dezavantajı kadar avantajı da var her özelliğin, durumun.birbirinize gaz verip verip, ağlaıp durmayın.koskoca kadınsınız kendinize gelin.çocuk gibi babane banane yapıp, ayaklarınızı yere vuruyorsunuz. böyle mi anne olacaksınız? Daha kendiniz aşamamışsınız ki bir şeyleri? çocuk ne allah aşkına çocuk ne ? Sen kendi hayatına bak.gez, eğlen, kendini gelişir. beğenmedim atan da atsin.sabah kadar sayfalarca karşılıklı ağlaşıp durun madem.ne işe yarayacaksa ? Evcilik oynuyoruz sanki, burası gerçek hayat.
Sebepsiz hamile kalamama durumu var o zaman sizde kimisinde öyle oluyorBenimde geçen ay proktalin yüksek cıktı onun dışında Bnde ve eşimde bir sorun yok ama 3 yıldır kimsayal gebelik yaşadım geçen yıl
Evet malesef doktorda öyle söylüyor iki gün sonra adet olcam inşallah bu sefer olur cunku olmazsa doktora gyumurtlamazsa gel yumurtlama tedavisine basliyalim demisti doktorumSebepsiz hamile kalamama durumu var o zaman sizde kimisinde öyle oluyor
Siz kaç yıldır evlisiniz acabaSebepsiz hamile kalamama durumu var o zaman sizde kimisinde öyle oluyor
Hiç de korkacağınız bişey değil. Oda bebek sahip olmanın yöntemi. Benim eşim uzak bir yere gidecekti daha fazla beklemek istemediğimiz için tüp bebek denedik. Hakkınızda hayırlısı olsunBen bundan da korkuyorum açıkçası tüp bebeğe mecbur kalırsam diye kimisi düşükten sonra hemen hamile kalıyor kimi de olmuyor uzun süre mecbur zaman geçtiği için tüp bebeği deniyorlar falan dediğiniz gibi stres büyük etken
terbiyesizler ya. benım annem 1 kere sormadı elalem 50 kere sordu.Bizde 2 sene istemediğimizi söyledik çevremize doğudaydık hastane yoktu evlenir evlenmez zaten çocuk kafasında bi insan değildim eşimle vakit geçirmek gezmek istedim pişmanda değilim o kararımdan ama çevrem hep bak istemediniz şimdi olmuyor kafasında valla millete ne anlamıyorum bizde bilinçli anne baba olmak istedik borcumuz bitsin düzenimiz olsun dedik ama bunu anlamayan çok insan var onlara ne oluyorsa cidden
Hayırlısı inşallah güzel sonuçlar alırsınızEvet malesef doktorda öyle söylüyor iki gün sonra adet olcam inşallah bu sefer olur cunku olmazsa doktora gyumurtlamazsa gel yumurtlama tedavisine basliyalim demisti doktorum
16’sında 3 yıl olacak ama 2 sene korunduk biz istemedik eylül ayından beri deniyorduk işteSiz kaç yıldır evlisiniz acaba
Yok yanlış anlamayın beni tabi ki oda büyük şükür sebebi ama benim korkum hem aşırı masraflı olması şu an araba borcumuz var kiramıza çok zam geldi zor zahmet geçiniyoruz bi de tüp bebek düşünürsek masrafı gözümü korkutuyor bi de tekte olmama ihtimali var çok uğraştıran zorlu bi süreç o yüzdenHiç de korkacağınız bişey değil. Oda bebek sahip olmanın yöntemi. Benim eşim uzak bir yere gidecekti daha fazla beklemek istemediğimiz için tüp bebek denedik. Hakkınızda hayırlısı olsun
Aynen benim annem de babam da hiç sormadı sadece annem hep dua eder inşallah teşekkür ederimterbiyesizler ya. benım annem 1 kere sormadı elalem 50 kere sordu.
hadsizler. hiç üzülme sen. Allahın ızniyle en güzel zamanda kavusursun inşallah
Aynı şekilde hissediyordum. Seneler farklı olsa da aylarımız aynıymış ben de 2021 Mart’ta düşük yaşadım. Şuan 1 yaşında bebeğim var:) Sağlık sorununuz yoksa stresten uzak durun. En büyük nedeni o çünkü. Bir de bu zamanların keyfini çıkarın.Merhaba beni en iyi bebek isteyenler anlar diye buraya yazmak istedim çevrenizden yakınlarınızın hamile haberini duyunca kötü hissediyor musunuz ne kadar sevdiğim insanlar da olsa bir süredir imrendiğimi hissettim ben o kişiye karşı da kendimi kötü hissettim bi de 2023’te cidden neredeyse tüm yakın çevrem hamile hatta yıllarca 2. Çocuğu yapmayan akrabalarım bile 2.ye sürpriz hamile falan oluyor bunları duydukça ister istemez üzüldüğümü fark ettim hatta eşime 2023’te bi ben haber veremedim dedim ( mart ayında verdim aslında ama düşük yaşadım ) sizde böyle hissediyor musunuz kendimi kötü hissediyorum böyle hatta yeni evlenen kuzenlerim var içimden diyorum kesin benden önce hamile kalacak bu da sevdiğim insanlara karşı böyle hissetmek istemiyorum ama elimde olmuyor sizin düşünceleriniz nelerdir
Doktorum bana bu ayda olmazsa gel yumurtlama tedavisine başlıyalım dedi fakat nedemek istediğini anlamadim nasıl bir tedavi acaba bilginiz varmi bir de hangi gün gitmem gerekiyo onuda söylemedi (bu arada ilk defa kadınlar kulübünde msj yazıyorum16’sında 3 yıl olacak ama 2 sene korunduk biz istemedik eylül ayından beri deniyorduk işte
Malesef Bnde o hatayı yaptım çoğu kişi kötü niyetle soruyo bunu yeni anladımBende 2 yıldır evliyim olmadi ilk zamanlar herkese istiyoruz diyordum diye hep sorguluyorlar niye olmadi diye. Benim saf kalbim dürüstçe söyledim istediğimizi cok pismanim istemeyenler gebe kaldi ben hala kalamadim
Bu yoldan gecmis biri olarak sizi cok iyi anlıyorm.Merhaba beni en iyi bebek isteyenler anlar diye buraya yazmak istedim çevrenizden yakınlarınızın hamile haberini duyunca kötü hissediyor musunuz ne kadar sevdiğim insanlar da olsa bir süredir imrendiğimi hissettim ben o kişiye karşı da kendimi kötü hissettim bi de 2023’te cidden neredeyse tüm yakın çevrem hamile hatta yıllarca 2. Çocuğu yapmayan akrabalarım bile 2.ye sürpriz hamile falan oluyor bunları duydukça ister istemez üzüldüğümü fark ettim hatta eşime 2023’te bi ben haber veremedim dedim ( mart ayında verdim aslında ama düşük yaşadım ) sizde böyle hissediyor musunuz kendimi kötü hissediyorum böyle hatta yeni evlenen kuzenlerim var içimden diyorum kesin benden önce hamile kalacak bu da sevdiğim insanlara karşı böyle hissetmek istemiyorum ama elimde olmuyor sizin düşünceleriniz nelerdir
Eşinizde ileri derece morfoloji bozukluğu çıktı dediniz.İlk bebeğimi 21 yaşında kucağıma aldım. 8 yıl önce. Hiç uğraşmadan çabasız. Tabi genç anneyim, o dönem üniversite öğrencisiyim. Bunun nasıl büyük bir lütuf olduğunu anlayamamışım. Çokça şikayet etmişim. Bebek hiç büyümeyecek sanmışım. Uykusuzluğum, saçımın başımın dağınıklığı, istediğim zaman duş alamamak o rahat hayatımın üstüne zul gibi gelmiş.
Oysa bir baktım ki. Oğlan büyüdü. Kendi kendine bakar oldu. Kendi duşunu alıyor, ödevini yapıyor, yemeğini yiyor, uykusu gelince yatıp uyuyor. Bir taraftan ben artık büyümüşüm yaş 30a dayanmış, mesleğimi elime almışım, düzenimi kurmuşum. Olsa dedim şöyle kucağımda bir bıcırık, belki allah nasip ederse bir kız evlat. Çalışırım da, ona da bakarım, severim, misler gibi koklarım, büyütürüm onu da.
Ama gel gör ki, ilk hamileliğimden sonra hiç hamile kalmamıştım. Onlarca farklı doktor tahliller röntgenler. Herkes yok yok, sizde bir sorun yok deneyin gelin. Yahu sorun yoksa ben 8 Yıldır neden hamile kalamıyorum.
Gittiğim her yerde her düğünde ikinci ne zaman sorusunu duymaktan fenalık geçiriyordum. Kimisine nasip diyerek konuyu kapatıyordum çok üsteleyenleri bozup atıyordum sanki ilk çocukta çok koştunuz da diyerek.
Neyse, Bir tüp bebek doktoruna başvurduğumuzda eşimde ciddi morfoloji sonucu olduğu ortaya çıktı. Dedik tamam yapalım. Ama arkadaşlar bu tüp bebek işi ismi gibi kısa hemen koydular bitti gibi bir işlem değilmiş ki.
Sürekli kontroller, iğneler, haplar, hormonlar, anestezi altında opu, transfer. Yine iğne.
28 temmuzda testim pozitif çıktı.
Sokağa çıkıp bağırıp ben hamileyim demek istedim. Öyle sevindim ki. 8 yıl negatifi görünce bir yanım da inanmamıştı ya. Sanki bir şey olacak gibi gelmişti. Mutluluğum 10 gün sürdü.
Nitekim haftasonu ağrıdan kıvrandıktan sonra bu sabah değerlerim yarıya düşmüş.
Yani Allah artık ilkinde nasıl şikayet ettiysem yine nasip etmedi bana. Gebeliğim düşükle sona eriyor.
Bu yorumu neden yazdım yazacağınız hangi yorum beni ya da sizi rahatlatır, bilmiyorum. Bildiğim tek şey, bu süreç insanı çok yıpratıyor.
Nasıl olsa bir evladın var diyenler olacak böyle rahatlatmak isteyecekler beni. Evet arkadaşlar bir evladım var. Ama öyle şartlar altında büyüttüm ki, ona da kendime de yetemedim. Ailesiz, uzak bir şehirde, problemli eş ailesiyle, üniversite öğrencisi halimle bir bebek büyüttüm. Tek istediğim keyfini çıkara çıkara bir bebiş daha büyütmekti. Nasip olmadı
Siz evli, çocuklu olmayı çok isteyip bunu gerçekleştiremeyeceğinizi düşünüyorsunuz bence. Korkuyorsunuz. Buraya da sorunu olan insanlar yazınca bak işte evlenip çocuk yaptın sonun bu oldu sonucuna çıkan yorumlar yapıyorsunuz. Bu kadar takıntı fazla değil mi ki. Bence yumurtalarınızı dondurmayı düşünün:)Ben hiç bu mevzuları bu kadar açık açık konuşan arkadaşa da denk gelmedim haa. Bir ilginç insanlar var ya. Basbaya hava atmaya çalışmış bence.ben evli değilim ama benim de durum sıkıntılı.eskiden ben de kıskanıyordum ama bir süre sonra salıyorsunuz gitsin.hatta avantaj oluyor fena mı? Çocuk istemediğimiz dönem kalp çarpıntılarıyla, diken üstünde sevişeceğimize rahat rahat sevişiyoruz. sanki bizim elimizde olan bir şey mi ? Allah koymuş üreme sistemimizi.çok kolay olsa da gençlikte hep çok zor durumlarla başbaşa kalacaktık.korunmanın "k" sini uygulasan bitti gitti işte.ohh miss.ileride çocuk istersem bile bu rahat rahat seviştiğim yılları da aklımdan çıkarmam yani.bu durum keşke erken evlenseydim diyen tiplere benziyor.erken evlenseydi de şimdiki aklım olsaydı şimdi bile evlenmezdim diyecek.o an ne isteniyorsa geride coşkuyla yaşanan yıllar nedense yok sayılıyor.dezavantajı kadar avantajı da var her özelliğin, durumun.birbirinize gaz verip verip, ağlaıp durmayın.koskoca kadınsınız kendinize gelin.çocuk gibi babane banane yapıp, ayaklarınızı yere vuruyorsunuz. böyle mi anne olacaksınız? Daha kendiniz aşamamışsınız ki bir şeyleri? çocuk ne allah aşkına çocuk ne ? Sen kendi hayatına bak.gez, eğlen, kendini gelişir. beğenmedim atan da atsin.sabah kadar sayfalarca karşılıklı ağlaşıp durun madem.ne işe yarayacaksa ? Evcilik oynuyoruz sanki, burası gerçek hayat.
Yumurtalarınız büyümesini takip edecek. Çatlayıp çatlamadığına bakacak. Yumurtalarınız büyümüyorsa büyümesi için ilaç verecek, büyüyüp çatlamıyorsa çatlatma iğnesi verecek.Doktorum bana bu ayda olmazsa gel yumurtlama tedavisine başlıyalım dedi fakat nedemek istediğini anlamadim nasıl bir tedavi acaba bilginiz varmi bir de hangi gün gitmem gerekiyo onuda söylemedi (bu arada ilk defa kadınlar kulübünde msj yazıyorum)
Ah üzülmez mi insan takma üzülme denecek şey değil evlat acısıBende bi arkadaşımla aynı zamanda hamile kaldım böyle hep bebek muhabbeti yapıyorduk aynı şekil onunda devam etti ama benim düşük oldu sonra bana takma üzülme dediğinde biraz sert çıktım arkadaşlığımız bozuldu insan üzülüyor ister istemez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?