Başkalarının hamile haberini duyunca kendimi kötü hissediyorum

Sizin böyle düşünmeniz normal bu yollardan bende geçtim yaşını geçmiş kadınlar bile hamile kalmıştı bende daha tık yoktu çok ağlayıp üzülmüştüm inanın vakti saati geldimi Rabbim veriyor . Ve şuan ikinciye hamileyim . Olacağına inan ve Rabbime tevekkül et

Ben bu mayıs ayında 2 yıllık evliliğimde ilk kez korunmasız eşimle birlikte oldum normalde korunurduk bu sefer deneyelim artık zamanı geldi dedik, düşünün sadece 2 kere ve hamile kaldım. Neredeyse ilk denemede yani, ne güzel değil mi ? Herşey harika gitti bebeğin ultrasonu vs. Peki sonra ne oldu. Genetik bir test verdik bebekle ilgili ve Türkiye’de nerdeyse hiç vakası olmayan, milyonda bir gözlemlenen bir hastalığa pozitif verdi. Doktor doktor geziyoruz şimdi. 16. Haftada amniyosentez olacağım kesin tanı için 2 haftadır gözümde yaş kalmadı, niye anlatıyorum biliyor musunuz? Gerçekten rabbim herkese zamanı geldiğinde sağlıklı bebişler nasip etsin. Herkesin sınavı o kadar ayrı ki. Umarım Allah sizlere en güzel şekilde anne olmayı nasip eder. Ama bende mesela hep şöyle diyorum bu Bebiş içime düştü, günlerdir ona göre yemek yiyor ona göre uyuyorum onunla konuşup seviyorum 3 ayı bitti. Tüm testleri sonuçlandığında 5 aylık olacak. Nasıl ayrılırım diyorum? Herkesin üzüntüsü de sınavı da o kadar ayrı ki. O yüzden hiç üzülmeyin canım anne adayları eminim Allah sizlere de nasip edecektir etmiyorsa da belki sizi başka acılardan korumuştur.

Ay inşallah akrabamız falan değilsinizdir...Arkadaşınız olmak hele hiç istemezdim. Üzülme dedi diye arkadaş mı terslenir? Ne desin üzül, kahrından öl mü? İnşallah en kısa zamanda br bebek sahibi olursunuz da anlarsınız diğer insanları. Başkalarını kıskanan mutluluklarına gölge düşüren kimseye acımıyorum. Senin sınavın bu, belki onun da başka sınavları var?

Çok geçmiş olsun ne diyeceğimi bilemedim kararınız ne olur bilmem ama genetik hastalığı var denilip sağlıklı doğan çok çocukta var size zarar vermediği sürece ona kıymayın dediğiniz gibi biz çok istiyoruz ama belki Allah sağlık için erteliyor her şerde bi hayır elbet vardır

İnşallah sende benim akrabam değilsindir durumun nedir bilmiyorum ama daha yeni düşük yapmışken ben hiçbir arkadaşıma dalga geçer gibi üzülme takma demem üzgün ve sinirliyken üstüne gitmem zaten daha yeni arkadaştık inceldiği yerden koptu nasıl tepki verdiğim sizi hiç ilgilendirmez. İnsanlar her zaman kendisinde olmayan bir şeyi kıskanır insani bi duygu bu çocuğunuz var mı yok mu bilmiyorum ama insana bu dönemde her şey dokunuyor eminim sizinde başkalarında kıskandığınız çok şey vardır

Öyle tabi sonuçta haberi alır almaz hayaller kuruyoruz şöyle olur böyle olur diye kısa süre bile olsa insan mutlu oluyor bende hep çocuk kıyafetlerinden falan çekiniyorum bakmıyorum yolda bi bebek görsem dua ediyorum inşallah en kısa zamanda sağlıklı şekilde nasip eder ikimize de

Ben hiç o tedaviyi almadım ama bildiğim kadarıyla adet olunca gidiliyor

Amin amin inşallah

Yooo.gerçekten değil. Ama iyi fikir tabi.imkan varken herkes yapsın bence.

Hayıe insanları kıskanmam, özellikle de sevdiğim insanların mutlu haberlerini alınca bende mutlu olurum:) Sadece bu arkadaşlığınız da değil 2.yi düşğnmeyen arkadaşınıza da bilenmişsinz evet üzücü bir durum ama her şeyi üstünüze alınır kıskanır ve insanları bu şekilde terslerseniz yanınızda da kimse kalmaz. İnsanlar düşüncesz olabilr ama sizin kadar ince düşünmek zorunda da değiller.

Bu yollardan sizde geçtiyseniz madem, "yaşı geçmiş kadınlar bile" tabirinin ne kadar çirkn olduğunu da biliyosunuzdur. Kendinizle ilgili olunca herkesin hassas olmasını bekliyosunuz, sizde aynı özeni gösterin lütfen

Yaşı geçmiş derken yaşını başını almış demek istedim elliye merdiven dayamış ve ben bu lafı çevremde iki kişi adına kullandım . Bu sizi niye bu kadar ilgilendiriyor ki ben burda kimseyide kasıtlı göstermedim .

Ben seni çok iyi anlıyorum bende senin gibiyim maalesef elimde olan bişey değil üzülüyorum, rabbim herkesin evladını bağışlasın bu his çok başka ...

Canım bende onlar adına mutlu oluyorum tabi ki ama bende olmadığı için içten içe imreniyorum burada konuştuğum çoğu kadın da aynısını düşündüğüne göre benim için normal bi durum siz başkasının çocuğunu kıskanmazsınız ama parasını kıskanırsın mutlu evliliği vardır geziyordur tozuyordur kıskanırsın ben hiçbir şeyi kıskanmam diyene ben inanmam açıkçası. Diğer arkadaşıma sürekli benimle çocuğunun dertlerini anlattığı için sinir oldum dedim ve ben kolay hamile kalıyorum demesi hoş değil çocuk isteyen bi arkadaşıma ben kolay hamile kalıyorum ya demem mesela. Siz öyle düşünüyorsunuz ben böyle düşünüyorum herkesin kişiliği farklı tartışmaya gerek yok. Ben ince düşünceliysem karşımdakinin de öyle düşünmesini isterim patavatsız olmaya gerek yok

Kesinlikle katılmıyorum,kıskanmak hastalıklı bir düşünce,herkesin hayatı durumu imkanları sınavı farklıdır,herkes herkesi kıskanmaz
Hayatınızda hiçbir şeyi hiç kimseyi kıskanmadınız öyle mi ? Açıkçası ben buna inanmam çocuğu kıskanmazsın başka şeyi kıskanırsın birinin giydiği kıyafetini hayatını kıskanırsın hepimiz zengin insanlara özenmiyor muyuz bu da bi kıskançlıktır insan her zaman kendinde olmayanı kıskanır kimse kalkıp ben kıskanmıyorum demesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…