Bebeğimi rüyamda hiç görmedim:(

Canım görüyorlardır kocam annem kayınvalidem kuzenim falan gördü hep sevenlerimiz yani. Duan için Allah razı olsun

Çok üzüldüm başınız sağolsun sizin de. Nasıl atlattınız ne zaman vefat etti? Nasıl oldu? Sanırım ben de biraz sorumluyum bilmiyorum

Sağol canım. Ne için öyle dedin bu düşüncelerim çok mu sıkıntılı görünüyor? Bunu ciddi anlamda soruyorum kendimi gözlemleyemediğim için.
Yaşadığın büyük bir olay ve travmatik. Yas döneminde olman normal ama bu durumu destek alarak atlatman daha sağlıklı olur...

Ne diyeyim bilmiyorum ki yani birşeyim yokken ben psikoloğa gideyim demek garip geliyor

Sadece yaşadıklarını konuşmak için bile gidebilirsin, tabiki istiyorsan. Bunu yardım almak gibi de düşünme. seni tanımayan birine içini dökmek gibi. Çevrendekiler seni, sen onları üzmemek için duygularınızı bastırıyor olabilirsiniz. Tamamen kendini açıp daha iyi hissedersin belki diye dedim...

Doğru diyorsunuz kimseyi üzmek istemiyorum ve susuyorum doğru. Üstelik de eşim beni sorumlu tutuyor bu konuda ve ben üzüntümle ilgili birşey söylediğimde sanki içinden “sen yaptın bir de üzülüyor musun” diyor gibi hissediyorum

Sağol canım. Ne için öyle dedin bu düşüncelerim çok mu sıkıntılı görünüyor? Bunu ciddi anlamda soruyorum kendimi gözlemleyemediğim için.
Sıkıntılı değil çok normal bir süreçten geçiyorsun aslında.

Ama iyi bir psikoloğa gitmek seni rahatlatacaktır diye düşünüyorum. Henüz çok gençsin yine Bebeğin olacak. Sağlıklı bir psikoloji içinde Olmalı ve dik durmalısın.

Buraya yazmak seni anlık rahatlatıyor. Ama bir psikoloğa giderek acını biraz olsun hafifletirsin.

Basın Sağolsun.

Eşin de yas tutuyor ama seni suçlamakta haksız
Annesisin sen onun, kötü bir şey olsun ister misin hiç

Dile getiriyor mu senin yüzünden diye ?

Bilinçaltında ne kadar çok onunla yoğunlaşırsan görmek için görmüyorsun maalesef. Biraz rahatlamaya çalış.
Başın sağolsun Rabbim beterinden saklasın.

Dile getiriyor mu senin yüzünden diye ?

Bilinçaltında ne kadar çok onunla yoğunlaşırsan görmek için görmüyorsun maalesef. Biraz rahatlamaya çalış.
Başın sağolsun Rabbim beterinden saklasın.
Evet dile getiriyor senin yüzünden oldu sana çok kızıyorum elimde değil diyor

Eşin de yas tutuyor ama seni suçlamakta haksız
Annesisin sen onun, kötü bir şey olsun ister misin hiç
Biliyorum ona da üzülüyorum ve kendisinin acı çekmediğini düşündüğümüzü sanıyor. Sadece anne üzülüyor diyorlar beni kimse anlamıyor diyor.

Çok üzüldüm başınız sağolsun sizin de. Nasıl atlattınız ne zaman vefat etti? Nasıl oldu? Sanırım ben de biraz sorumluyum bilmiyorum
Tesekkur ederim Allah razı olsun. Benim iki evladım vardı bu düşüğü yaşadığımda onların varlığı ile atlattım şükür. Zamanla o buruk duyguya alisiyorsunuz. Yani burukluk hep orda ama siz eski yaşama donuyorsunuz. Ben banyo yapmistim ve çıkıp havluyla sarıldım, baktım ki tam kapatmamisim musluğu. Duşa kabinin icine girip kapatırsam ayağım köpük olur tekrar diye kabinin dışından uzanıp musluğu kapatmaya çalışırken kaydım düştüm. duşa kabin sürgü kısmı dizime batti 6 dikiş atıldı ve düşerken tutacak yer bulamadigimdan karnımın üstüne düştüm. Hastaneye gittiğimizde kalp atışı yoktu. Suni sancı ile doğum yaptım. Üzerinden 3 sene geçti nerdeyse... İnanın sorumlu değilsiniz. Bazi şeyler gerçekten bizden bağımsız gelişen kader dediğimiz olgu. Kaderde yaşanacak olan şeyin önüne geçemeyiz. Bu dünyada yiyecek ekmeği olan içecek suyu olan herkes doğar. Ama yoksa ne yapsan da gelmez dünyaya. Şimdi 4 aylık bebeğim var üçüncü çocuğum bin şükür. Ona spiral takılı iken hamile kaldım ve düştü düşecek kanama iğneler derken bi baktım kucağımda. Allah sizinde gönlünüze göre versin inşallah. Kucağınıza sağlıklı hayırlı evlatlar doldursun inşallah :)

Evet dile getiriyor senin yüzünden oldu sana çok kızıyorum elimde değil diyor
Hay Allah ya, böyle zamanlarda destek olmayacaksınız da ne zaman olacaksınız birbirinize
Bence ikiniz de psikoloğa gitmelisiniz. Senin zaten azda olsa yardım Alman lazım, eşinin de alması lazım böyle ömür geçmez.

Evet burası iyi geliyor ama ne bileyim psikolojik destek alacak kadar kendimi kötü hissetmiyorum aslında. Bilmiyorum toparlayanazsam düşünüyorum gitmeyi ama..
Canım çok üzülerek okudum dediğin gibi kader yani herşey kimseyi suçlamak sonucu değiştirmeyecek. Birilerini suçlamak biraz acizlik y da sebep aramak gibi ama hayat bazen sebepsiz bazı şeyleri yaşatıyor.

Dualarınız için çok teşekkür ederim inşallah ben de sizin mutluluğunuzu yaşarım. Bebeğinize Allah hayırlı ömürler versin. Çocuklarınızın acısını yaşatmasın inşallah
bilmiyorum bence daha çok onun ihtiyacı var üstelik de insanların onun acısını anlamadığını düşünüyor. Herkes anne üzüyor sanıyor ama ben de üzülüyorum kimse görmüyor diyor

Evladını kaybetmissin daha neyin olsun. İmkanın varsa git. Konuşacaksın anlatacaksın sadece.
Yani eşim çok abarttığımı düşünür mü bilmiyorum ona hiç belli etmiyorum çünkü üzüntümü. Hem üzülmesin diye hem de içinden”sen sebep oldun bir de üzülüyor musun” diyor gibi geliyor beni suçluyor çünkü

Seni neden suçluyor anlamadım. Seni gerçekten suçluyor mu yoksa sen mi öyle hissediyorsun? İnsan çogu zaman eylemlerinin sonuçlarını doğru kestirmez. Senin bir hatan sonucu olduysa bile niye üzülmeyesin.

Neyse ben ikinci gebeligimde gördüm rüyamda. Çok garip çok derinden sarsan bir rüya idi. 1 kere gördüm bir daha da görmedim.

Üzücü müydü rüyanız?

Eşim direkt söylüyor sen suçlusun yordun kendini diyor. Doktorlara sorduk yorgunluktan olur mu diye olmaz dediler ama eşim ikna olmuyor. Bir de yetmezmiş gibi hastanede laborant olan amcası yorgunluktan olmuştur demiş ona inanıyor. Sen yaptın diyor. Bunu iki kez söyledi tavır yaptı soğuk davrandı dönem olarak atak olarak geliyor gibi yani birden aklına gelip sen yaptın diye düşünüp bir süre surat yapıyor üzülüyor ama diğer zamanlar normal

bilmiyorum bence daha çok onun ihtiyacı var üstelik de insanların onun acısını anlamadığını düşünüyor. Herkes anne üzüyor sanıyor ama ben de üzülüyorum kimse görmüyor diyor
Evlat kaybı yaşamış biri olarak söylüyorum evet babada yıkılıyor ama anne gibi olamaz. Ağlarsa anam ağlar diye boşa dememişler. İlgi istiyor sanırım ama seni suçlayarak bu cümleleri kurması benim gözümde şımarıklık biraz kusurabakmasın kimse.
Aylarca onunla yaşadın, ne sağa ne sola tam yattın, tüm hareketlerini karnında bedeninde hissettin. Vücudun biyolojik olarak bebeği organın olarak tanıyorken yaşadığın acının üstüne sana birde vicdan azabı yüklüyorsa hem tevekkülü eksiktir hem şımarıktır gözümde üzgünüm.

Haklısın ben de aynısını düşünüyorum. Tevekkülü eksik bence de. Kadere engel olamayız bazen insan istemeden birini öldürüyor. Yanlış birşey yapıyor zarar veriyor ama ne yapalım Allah sebep olarak onu yazmış ikisinin kaderini böyle birleştirmiş. Ben ister miyim bebeğime bir zarar gelsin. NAsıl yıkarım nasıl giydiririm canını acıtmadan diye dğşünürken başımıza neler geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…