- Konu Sahibi Meyveliturta19
-
Kızın bunu kötü niyetle dediğini sanmıyorum eğer kötü niyetli olsa yengeye dayım aldı sana noluyor derdi . Bahsettiğiniz anlamda olmamış yenge çok alıngan ve kendini ispatlama çabasında zaten yazlık onların yani :) gereksiz tepkiOrtam da dayı yoksa yenge işaret edilerek söylenmez mi cümle,istemsiz olarak yengemlerin yazlık denir yani,o vardı çünkü orada ,yani dayımın yazlığı derken kontollü bir cümle gibi gelir bana da...
yengeniz haklıMerhaba bayanlar,
Hemen konuya gireyim.. öncelikle birbirimize çok bağlı kalabalık bir aileyiz. 7 sülalemi tanırım deyim siz anlayın.
Ama geçen hafta bir şok yaşadım.
Dayım yazlık almış geçen sene. Önümüzdeki sene için makarayla karışı teyzelerim ve kuzenlerim tatil planları yapıyorduk. Yengemde oradaydı.
"Benim yazlığıma gelin ben oradayım dedi"
Sonra kuzenim dediki aa dimi dayım yazlık almıştı iyi gideriz dayımın yazlığına bunu diyen kız da 18 yaşında öğrenci :)
Yengem birden laf niye sokuyorsun ben zaten çağırdım orası dayının ve benim (Ama öyle bir ses tonuyla dedi ve kalktı gitti) .
Biz hepimiz şok geçirdik :)))
Bu arada çoğumuzun yazlığı var Allah'ıma şükür.
Kendi yazlıklarımıza bile gitmeyiz farklı tatil planları yaparız senin yazlığına niye gelelim.
Kuzenim başladı ağlamaya ben ne dedim kız şok geçirdi ben acayip sinirlendim.
Her neyse biz yine toplu halde etkinlikler cok yaparız gençler olarak. (Isteyen katılır isteyen katılmaz)
Şimdi bi etkinliğimiz var ben dedim o gelmeyecek ama çağırmışlar ve yüzsüz gelicek.
Şimdi gitsem mi? Gitmesem mi?
Benim de huyum pis asla yalanda konuşup selam veremem.
Hmm.. ama bana yinede ortamda dayı bile yokken,dayının adının geçmesi sanki istemsizde olsa yengeyi arka plana atmak gibi geldi..Kızın bunu kötü niyetle dediğini sanmıyorum eğer kötü niyetli olsa yengeye dayım aldı sana noluyor derdi . Bahsettiğiniz anlamda olmamış yenge çok alıngan ve kendini ispatlama çabasında zaten yazlık onların yani :) gereksiz tepki
Üslup önemli bahsettiğiniz anlamda bı kışkırtma yok aslında...
Mesela yenge kendi arabasını kendi parasıyla emeğiyle alır buna karşılık kuzen densizlik eder dayım aldı der orda hop noluyoruz emek bukadar basit değil dersin
Ama durum öyle değil ki
yengeniz haklı
orası hem dayınızın hem de yengenizin yazlığı.
Bence de ilk değildirYenge bu durumu ilk kez yaşamıyor gibi bi izlenim oluştu bende de
Şunu farkettim ki ben kimse için dayımın evi amcamın arabası demiyormuşum
Sizin ev sizin araba onların yazlığı amcamların arsası falan diyorum hep konuşurken
Kuzende dayımların yazlığı dese yenge böyle tepki vermezdi
Dediğim gibi kesinlikle ilk değildir
Yenge bu durumu ilk kez yaşamıyor gibi bi izlenim oluştu bende de
Şunu farkettim ki ben kimse için dayımın evi amcamın arabası demiyormuşum
Sizin ev sizin araba onların yazlığı amcamların arsası falan diyorum hep konuşurken
Kuzende dayımların yazlığı dese yenge böyle tepki vermezdi
Dediğim gibi kesinlikle ilk değildir
Belki de yengenin öncesinde kırıldığı başka birşey vardırHmm.. ama bana yinede ortamda dayı bile yokken,dayının adının geçmesi sanki istemsizde olsa yengeyi arka plana atmak gibi geldi..
Kızın bunu kötü niyetle dediğini sanmıyorum eğer kötü niyetli olsa yengeye dayım aldı sana noluyor derdi . Bahsettiğiniz anlamda olmamış yenge çok alıngan ve kendini ispatlama çabasında zaten yazlık onların yani :) gereksiz tepki
Üslup önemli bahsettiğiniz anlamda bı kışkırtma yok aslında...
Mesela yenge kendi arabasını kendi parasıyla emeğiyle alır buna karşılık kuzen densizlik eder dayım aldı der orda hop noluyoruz emek bukadar basit değil dersin
Ama durum öyle değil ki
Dayımların yazlığı ya da dayımlardayız diyebilirsiniz.Cümle arasinda soyle mi diyelim aa yengemle dayimin ortak yazligi vardi dimi ?
:)
Yapmayın allah aşkında "Dayım yazlik almisti dimi demeite ne var!
Tatil konusurken kızın bir anda aklına geldi dayı cikti agzindan ne var.
Simdi onlara gittigimizde annem nerdesin diye sordugunda yengemdeyim yerine dayimdayiz anne! Deriz. Bunda da mı yanlış var.
Esimin kuzenleri geldiginde eşimin adini verirler.
Benim kuzenlerim geldiginde de ablamdayiz derler.
Ya bunlara takililir mi?
Belki de yengenin öncesinde kırıldığı başka birşey vardır
Burda olması gereken kuzen adım atıp özür dilemeli yengede tepkisinden dolayı kusura bakma demeli
torunlarına, çocuklarına derler "burası amcanın evi, dayının evi aç dolabı al" vs.
ya da "yengenden iste oğlum burası yabancı yer mi dayının /amcanın evi?"
DoğruYani biz de aslında çok farklı bir şey demiyoruz. Kız kötü niyetle söylememiştir, aklına bile gelmemiştir belki bunun sorun olabileceği söylerken. Ama konu sahibi yengesine yüzsüz diyor, geliyor hemen çağırılınca diyor. Ben ona şaşırıyorum. Çünkü aile bağları kuvvetliyse böyle olayların aile içinde çözüme kavuşturulması gerekir. Sorun yaşayan insanların dışlanmasına gerek yok ki. Çağırmışlar, kadın da gelirim demiş. Gelmese bu sefer de belki "ya bak hem bağırdı bize hem de trip atıp gelmiyor, arayı düzeltmeye bile çalışmıyor" diyeceklerdi.
Ben sadece ömür boyu küsülecek bir durum yok, tatlıya bağlanması ne güzel diyorum. Konu sahibi gelmesin, yüzsüz diyor. Yoksa seni severim nscckts, niyetim polemiğe girmek değil.
Dayımların yazlığı ya da dayımlardayız diyebilirsiniz.
Evlenince anlarsınız bu düşünceyi
Özür dilemek büyük erdemdir konuyu tatlıya bağlamak gerek kuzen iyi niyetli olduğunu gösterir ayrıcaValla bağırıp ortamı terk etmeseydi konuşulurdu belki.
Bu tamamen bana ego olarak geldi.
o yüzden özür dileyecek bir şey yok.
Dayımın dese ne olur yengemin dese ne olur.
Herkes biliyor zaten kimin neyi olduğunu.
Neyi ıspatlamaya çalışıyorsun.
Yav he senin! Herşey senin!
Ben bana ait olan şeyleri dillendirirken bile utanirim sordulalrinda cevap verirken
Doğru
Konu sahibinin yüzsüz dediğini görmemişim
Bence sadece fazla hevesli azıcık görgüsüz olabilir ama yüzsüz değil
Cagirildiginda gitmemesi olmazdı
Zaten uzatmamak gerek bunu
Ben böyle birşey yapsam yenge gibi ortami terketmek falan... en son bı araya geldiğimizde geçen günkü tatsızlık için kusura bakmayın derdim orda kuzen de özür dilemeli
Yengeyle daha önce sorunlar mi yasadiniz konu sahibesi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?