Benim O !

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ortam da dayı yoksa yenge işaret edilerek söylenmez mi cümle,istemsiz olarak yengemlerin yazlık denir yani,o vardı çünkü orada ,yani dayımın yazlığı derken kontollü bir cümle gibi gelir bana da...
Kızın bunu kötü niyetle dediğini sanmıyorum eğer kötü niyetli olsa yengeye dayım aldı sana noluyor derdi . Bahsettiğiniz anlamda olmamış yenge çok alıngan ve kendini ispatlama çabasında zaten yazlık onların yani :) gereksiz tepki

Üslup önemli bahsettiğiniz anlamda bı kışkırtma yok aslında...

Mesela yenge kendi arabasını kendi parasıyla emeğiyle alır buna karşılık kuzen densizlik eder dayım aldı der orda hop noluyoruz emek bukadar basit değil dersin

Ama durum öyle değil ki

yengeniz haklı
orası hem dayınızın hem de yengenizin yazlığı.

Yenge bu durumu ilk kez yaşamıyor gibi bi izlenim oluştu bende de

Şunu farkettim ki ben kimse için dayımın evi amcamın arabası demiyormuşum
Sizin ev sizin araba onların yazlığı amcamların arsası falan diyorum hep konuşurken

Kuzende dayımların yazlığı dese yenge böyle tepki vermezdi
Dediğim gibi kesinlikle ilk değildir

Hmm.. ama bana yinede ortamda dayı bile yokken,dayının adının geçmesi sanki istemsizde olsa yengeyi arka plana atmak gibi geldi..

yengeniz haklı
orası hem dayınızın hem de yengenizin yazlığı.

Cümle arasinda soyle mi diyelim aa yengemle dayimin ortak yazligi vardi dimi ?
:)
Yapmayın allah aşkında "Dayım yazlik almisti dimi demeite ne var!
Tatil konusurken kızın bir anda aklına geldi dayı cikti agzindan ne var.
Simdi onlara gittigimizde annem nerdesin diye sordugunda yengemdeyim yerine dayimdayiz anne! Deriz. Bunda da mı yanlış var.
Esimin kuzenleri geldiginde eşimin adini verirler.
Benim kuzenlerim geldiginde de ablamdayiz derler.
Ya bunlara takililir mi?

Bence de ilk değildir

Her doğru bak bende düşündüm
Dayimlarin ,lar ler ekleriyle söylerim bende

Bence bu konu tatlıya baglansin iki tarafda iyi niyetli olsun kuzen yengene yanlış anlaşıldiysam özür dilerim kırmak istemedim desin yenge de iyi niyetliyse birşey olmamış gibi devam eder

Yengenin olay mahalini terketmesi saçma orası benim ve dayının yazlığı dese yine tamam da terketmek nedir gitmese kuzen belki özür dileyecekti

Hmm.. ama bana yinede ortamda dayı bile yokken,dayının adının geçmesi sanki istemsizde olsa yengeyi arka plana atmak gibi geldi..
Belki de yengenin öncesinde kırıldığı başka birşey vardır

Burda olması gereken kuzen adım atıp özür dilemeli yengede tepkisinden dolayı kusura bakma demeli

Yani biz de aslında çok farklı bir şey demiyoruz. Kız kötü niyetle söylememiştir, aklına bile gelmemiştir belki bunun sorun olabileceği söylerken. Ama konu sahibi yengesine yüzsüz diyor, geliyor hemen çağırılınca diyor. Ben ona şaşırıyorum. Çünkü aile bağları kuvvetliyse böyle olayların aile içinde çözüme kavuşturulması gerekir. Sorun yaşayan insanların dışlanmasına gerek yok ki. Çağırmışlar, kadın da gelirim demiş. Gelmese bu sefer de belki "ya bak hem bağırdı bize hem de trip atıp gelmiyor, arayı düzeltmeye bile çalışmıyor" diyeceklerdi.

Ben sadece ömür boyu küsülecek bir durum yok, tatlıya bağlanması ne güzel diyorum. Konu sahibi gelmesin, yüzsüz diyor. Yoksa seni severim nscckts, niyetim polemiğe girmek değil.

Dayımların yazlığı ya da dayımlardayız diyebilirsiniz.
Evlenince anlarsınız bu düşünceyi

Belki de yengenin öncesinde kırıldığı başka birşey vardır

Burda olması gereken kuzen adım atıp özür dilemeli yengede tepkisinden dolayı kusura bakma demeli

Valla bağırıp ortamı terk etmeseydi konuşulurdu belki.
Bu tamamen bana ego olarak geldi.
o yüzden özür dileyecek bir şey yok.
Dayımın dese ne olur yengemin dese ne olur.
Herkes biliyor zaten kimin neyi olduğunu.
Neyi ıspatlamaya çalışıyorsun.
Yav he senin! Herşey senin!
Ben bana ait olan şeyleri dillendirirken bile utanirim sordulalrinda cevap verirken

torunlarına, çocuklarına derler "burası amcanın evi, dayının evi aç dolabı al" vs.
ya da "yengenden iste oğlum burası yabancı yer mi dayının /amcanın evi?"

Ama ne var ki bunda?
"Oğlumun evi sen kim oluyorsun?" dense tamam ama bunun dışında normal söylemler.
Ben de kayınvalidemler hakkında bizim ev için oğullarının evi demişimdir, çok sahiplenip kadını dışlarlar o ayrı.

Doğru
Konu sahibinin yüzsüz dediğini görmemişim
Bence sadece fazla hevesli azıcık görgüsüz olabilir ama yüzsüz değil
Cagirildiginda gitmemesi olmazdı

Zaten uzatmamak gerek bunu

Ben böyle birşey yapsam yenge gibi ortami terketmek falan... en son bı araya geldiğimizde geçen günkü tatsızlık için kusura bakmayın derdim orda kuzen de özür dilemeli

Yengeyle daha önce sorunlar mi yasadiniz konu sahibesi

Dayımların yazlığı ya da dayımlardayız diyebilirsiniz.
Evlenince anlarsınız bu düşünceyi

Evliyim zaten :)
Eşimin kuzeni desinki aa ... yazlık almıştı dimi gideriz ... yazligina.
Aklıma yemin ederim ederim gelmez böyle bir düşünce. Tabi ki de gelin derdim yani.
Veya gelmelerini istemiyorsam yorum yapmazdım.
Ama o kalabalik ortamda ... ve benim yazligim diye bagirip terk etmezdim asla

Biz birbirimize cok bagli bir aileyiz diyorsunuz, bizde yenge-teyze farki olmaz diyorsunuz, biz oyle bir aile değiliz kucuk hesaplar yapalim diyorsunuz sonra kadin (bence hakli) rahatsizlik duyduğu bir konuda bir sey diyince (ki saygisizca bir sey dememis, kavga etmemis sadece rahatsiz oldugunu belli edece 1 cümle kurmus) hemen yüzsüz diye kadinin burda dedikodusunu yapiyorsunuz. Gercekten birbirinize cok bagliymissiniz ve teyzeden farki yokmus.

Yengenin,yengemin yazlığı denmesini istediğini sanmıyorum,"sizin yazlığa geliriz" denmesini istemiştir ya da "dayımların yazlığa gideriz"
İki cümleden biri kullanılmış olsaydı yenge kendini dışlanmış,hafife alınmış,laf sokulmuş hissetmezdi..

Özür dilemek büyük erdemdir konuyu tatlıya bağlamak gerek kuzen iyi niyetli olduğunu gösterir ayrıca

Yengene kusura bakma yenge kırmak istemedim yanlış anladın Ogün terketmeseydin ortamı söyleyecektim şimdi fırsatım oldu biz akrabayiz küsluk yakışmaz desin kuzenin

Aksine her derdine koştuğumuz için ve elimizden geldiğince hep yanında olduğum için böyle bir tepki vermesi herkesin icinde zoruma gitti.
Terk edip gitmesi sanki ona çok kötu bir sey yapmisiz havasina soktu.
Ya daha yeni dayim ona yeno araba aldiginda öyle sevindik ki.
Paso heveslendirdik yenge cik disari dayima muhtac kalma bi yere giderken iyice ogren trafige cik.
Bunlari diyen bir insaniz.
En basitinden bir ortamda cocuklari yaramazlik yaptiginda sesimizi bile cikarmayiz ki rahatsiz olmasin diye.
Hatta ve hatta biz etkinlikler yaparken cocuklulari cagirmayiz ki gencler kendi arasinda rahat eglensin diye.
O genç diye her yere cagiririz.
Ya en son cocuklar var gelmeyeyim ben dediginde. Sırf gelsin diye yolumu degistirdim evinden cocuklariyla aldim geri biraktim ki. Kadın gelmek istiyor diye.
Böyle art niyetsiz yaklastigimiz insanin bu sekilde davranmasi agrima gitti.

Valla kusura bakmayın konu sahibi ama bence yenge değil siz egolu duruyorsunuz burdan bakınca. Ayrıca kimseye kefil olamazsınız. Yok şöyledir böyledir şu olmaz bunu yapmaz öyle düşünmez. Kendinizi çok mükemmel görüyorsunuz da bakalım yengede aynı düşüncede mi? Belki farkında olmadan davranışlarınızla yada konuşmalarınızla kadının kalbini kırıyorsunuz? Ayrıca kuzeniniz küçük çocuk değil koskoca kız nerde nasıl konuşması gerektiğini bilecek yaşta. Bence biraz patavatsızca konuşmuş. Hiçte iyi niyetli gibi gelmedi bana. Sizin yazlığa diyebilirdi. Özellikle dayının vurgulanması itici olmuş. Yenge alınmış olabilir bu duruma. Herkes sizin gibi düşünmek zorunda değil sonuçta. Çok sıkı aile bağları da herkes için aynı güzellikte olmayabiliyor. Ayrıca yorum yapan arkadaşların çoğu belirtmiş ama bende söylemeden geçemeyeceğim kuzenle yenge arasında yaşanan durum ortamda olsanız bile sizi ilgilendirmez. Kendinizi kasmayın bu kadar. O gelmeyecek gidip çağırmışlar diye sinirlenmeye insanların birbirleriyle olan ilişkilerine karışmaya da hakkınız yok. Çok rahatsızsanız gitmeyin ama bence ortada öyle bir durum da yok yani.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…