Canım, diğer konunu da biliyorum. Dur bir sakin ol, hemen boşanmayı düşünme.
Eşinin sana danışmadan her ay 500 TL gibi bir meblağı vermeye söz vermesi çok yanlış. Ama herhalde çok yoğun baskı uyguluyor bu yüzsüz insanlar.
Gidip şu k.pedere bir sorun. Ama ciddi ciddi, oturun açın konuyu. "Baba, bizim sana hangi sebepten kaç para borcumuz var, söyle de bir defa da ödeyelim, bitsin. Yoksa ömür boyu bitmeyecek bu borç" deyin. Bakalım ne diyecek, hangi masrafı gösterecek.
Bu iş böyle kendini tüketmekle olmaz arkadaşım. Makul şeyler söylemeyecekse eğer, o zaman her istediğinde bu konuyu açıp, sakız gibi uzatamaz.
Benim k.validem de benim düğünümden sonra hangi düğüne gitse "sizin borcunuzu ödüyorum" derdi. Oğluna da demiyor, ben yalnızken bana diyor. En sonunda böyle yaptım "anne, her düğün öncesi böyle söylemekle sen de yoruluyorsun ben de, toptan söyle kaç para borcum var, ödeşelim." dedim. Bir sustu, bir daha ağzını açmadı bu konuda.
bazı kaynanalar evlilik boyuncu para kazanmamıştır hep erkeğe boyun eğmiştir aynı hareketleri gelinden beklerler, iş hayatında ezikmek,yorulmak nedir bilmezler dünyaları küçüktür ,olaya bakışları sınırlı asla kaynana seni anlamazkızlar öncelikle yorumlarınınz için çok saolun, dün hiç giremedim maalesef bu sabah okudum tüm yorumlarınızı
bu olay patladığından beri eşimle tek kelime kopnuşmadım..ole tavır olsun die değil,hakiketen içimden gelmedi..kendimi bildiğiniz delirmiş gibi temizliğe verdim...bir pazarımız abartma bu kadar temizlik te ne dedi bana eşim, bende memnun değilsin benim işim bitene kadar dışarı çık gelme dedim.
suçunu bilidği için biraz kouşmaya falan çalıştı ama yok konuşmadım...sonra akşam üzeri kayınvalidemlere büyük oğlu gelmiş eşime sizde gelin ymek yiyelim dışarıda dedi...eşimde bana anlatıyo yok gelmiyecem görmek istemiyorum hiç birini dedim..ya lütfen hatırım için falan dedi..neyse eşimin ailesiyle çıktık yemeğe..o sırada benim annem aradı gelin bu akşam die bende tamam dedim...o sırada eşimde yemekle falan uğraşıyo...kayınvalidem kızım eşinede bir sorsarsaydın dedi..bende sinirliyim zaten "neden eşim bana soruyomu karar veririken,anneme gidiyorum bunun içinde kimseye danışmak zorunda değilim..isterse gelir istemezsede alır arabayı ben kendim giderim dedim...aman bişey demedim dedi...bende anne her hafta sonumu sizinle geçirmek sorunda değilim ben,yok misafırnız gelir,yok oğullarına gidilir,yok hep berber dışarı çıkılır..ben ağaç kavuğundan çıkmadım benim bir ailem var dedim..baya sert kaçtı...hemen oğluna söylemiş zaten ben lavodayken falan..
eşimde işte neden ole yaptın falan dedi..sözde kızdı..bnde benim sana karşı olan sınırım geçmedi...fazla üsteleme..sonra duyduklarından dolay da bozuk atma bana dedim...yok ole yok beole falan konuşmaya çalıştı...akşam eve gelince nnemlere gidiyorum arabanın anahtarını ver dedim..dur bende gelecem dedi...neyse annmlere gittik..allahtan onlara bi şey belli etmemyi başardık..sonra eve gelince benim bir sürü ihityacım var bu ay kendi maşşınla hazırla bütçeni dedim...sen para veriyorum die böle yapıyosun dedi..valla canın nasıl istiyosa ole anla umurumda değilsin dedim gittim yattım..
öfkem geçmiyo...konuşmuyorum ne olur bilmiyorum..bu parayı verir ama bende artık kendi bütçemi bilicem kızlr ona düşünüdüm...borçsa hep var..sizlerin dediği gibi de bi sorucam neyöiş şu bitmeyen düğün borçumuz kendilerine
kızlar size 3 yıllık evli ve tecrübe edinmiş bir bayan olarak diyorumki kayınvalidenizle kaynınızla kaynatanızla probleminizi onlarla halledin gözlerini öyle korkutunki dokunmaya cesaret edemesinler ama hiç birşeyi eşinize yansıtmayın kaynanaya kızıp kocaya sırt çevirmeyin eşler analarını atamaz yine olan size olur zaten bunada ençok karşı taraf sevinir onlar için eşinizden oldunuz die siz inadına eşinizle iyi olun konu para mı dağıtıyomu etrafa size gelince yok borç yok bilmemnemi dio benm gbi yapın her ay şukadar para veriosun haaa vermedinmi ben cüzdanda buldummu alırım kuaförüymüş ağdasıymış alışverişiymiş yap eğer kızarsa benm gbi ''hepsi senin için kocişşş ''erir yaağları sonra siz alınki başkasına vermeye bulamasın boşuna dememiş eskiler adamın 2 kaşığı varsa birini kırıcaksın!
vallahi tebrik ederim benim nişanlımın babası vefat ettiği için abileri para yollamış okurken oda az bir miktar biliyosunuz ünide başbakanlık bursu veriyorlar babası olmayana adam mezun olalı 8 sene oldu bitmedi o yolladıkları paralar, kendi çocukları da şimdi üni de olduğundanmıdır nedir anlamadım :) hatırlatıyolar habire sende yolla gibisine :)
kızlar size 3 yıllık evli ve tecrübe edinmiş bir bayan olarak diyorumki kayınvalidenizle kaynınızla kaynatanızla probleminizi onlarla halledin gözlerini öyle korkutunki dokunmaya cesaret edemesinler ama hiç birşeyi eşinize yansıtmayın kaynanaya kızıp kocaya sırt çevirmeyin eşler analarını atamaz yine olan size olur zaten bunada ençok karşı taraf sevinir onlar için eşinizden oldunuz die siz inadına eşinizle iyi olun konu para mı dağıtıyomu etrafa size gelince yok borç yok bilmemnemi dio benm gbi yapın her ay şukadar para veriosun haaa vermedinmi ben cüzdanda buldummu alırım kuaförüymüş ağdasıymış alışverişiymiş yap eğer kızarsa benm gbi ''hepsi senin için kocişşş ''erir yaağları sonra siz alınki başkasına vermeye bulamasın boşuna dememiş eskiler adamın 2 kaşığı varsa birini kırıcaksın!
Madem başına kakacaktın neden yardım ettin zamanında, pes yani eloğlu da değil, yardım ettiysen kardeşine ettin.
Nedense bu tür yardımlar da, hep evlendikten sonra konuşulur. Aman gelin hanım da öğrensin, bilsin.
Yeri gelirde para pul istersek, mırın kırın etmesin, borçlu hissetsin kendini bize.
Konunun sadece başını ve sonunu okudum farklı bi durum yaşamak lazım derler ya öyle bi durum. Ama şöyle bişey var yarın birgün sende anne olacaksın senin evladında sana yardım edebilir. He belki kayınvalidenler çok anlayışsızdır illallah demişsindir onu bilemem ama ne olursa olsun böyle bi sebep yüzünden eşinden ayrılmayı düşünme çünkü karşına çıkacak başka bir kişide aynı şeyi yapmayacak diye bişey yok erkek evladı aileye düşkündür. Eşini alıp karşına konuşmayı denedin mi hiç. Konuştuysan ne diyor bu durumlara
cnm zaten benim maaşım olduğu gibi kalsa bana benim hiç bi şeye ihityaçım yok ama bende eve katkı olsun die yol paramı alıp sadece gerisini dağıtıyorum borçlara,ve dediğin gibi seç baş ağda falan ya kendim hallediyorum,yada arada kuaförede hallettiriyorum...olmuyo ya ben artık o kadar kinlendim ki bu konuya bu benim maaşım dokunma sen kendi maaşınla ne yaparsan yap bile demiyorum kendi maaşında da tek kuruş versin istemiyorum en azından şu borçlar bitene kadar...sonra ne halt yerse yesin ...hadi eşim bişey diyemiyo die arada kayınvalidem bana yüklenince bende söyleyeceğimi söylüyorum ama anlamak istemiyolar çünkü işlerine gelimyo ..annem dediği gibi eşeğe altın semer vursanda yine eşşek anlamıyorum artık kafam vallahi hiç almıyo kızlar
ben sadece eşimle bir hayat kurmak istiyorum üçüncü şahıslarda çok sıkıldım
parasal konularda anlaşılıyorda başka konularda yinede gelinle uğraşıyor benim kaynana yememiş içmemiş gitmiş eşime beni çamaşırları çırpmamış olduğumu eşime anlatmış kendisi hep mükemmeli oynarda böyleleri ne yapmalı acaba ayrıca yeni technoloji çamaşır makineler var kırıştırmaması için o düğmeye basıyorsun ama kaynananın kafası bunu basmıyor!
aynen öyle oluyo ağlama modundalar sürekli çocuklar okuyo diye, bizimkide altında kalmayayım diye ha bire yolluyo paraları, psikolojik baskı yapmasalar zaten ben yolla yeğenlerine para dicem ama bıkkınlık geldi artık amaan amann çok zor işler bunlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?