Birşey denemekte haksız mıyım yani?

Onlar müdahale etmese eşimle geçiniyoruz çok şükür hesabımızı yapıp harcıyoruz planlamalarımızı bozlamalarına sinir oluyorum.1,5 senelik evliyim bu haldeyken hemen hamile kalıp çocuk doğurmadım hala bekliyorum o ev için birşeyler yapmayı ama onlar bize engel olduklarının farkında bile değiller.

Tontisim senin yakisiklinin aylik masrafi ne kadar ?
Bebisim, bez 3 paket toplamda=120 lira
Sut 200 lira
Yumurta 50 lira
Et sanirim 200 liralik yiyordur
Sebze ortalama 150 lira diyelim
Her ay doktora gittik kontrole 2 yasa kadar muayene ucreti 60 liraydi. Asisi tahlili hastaligi icin ortalama her ay 40lira da ona yaz
Kiyafeti icin her ay mutlaka 50 lira gider
Ayakkabi senede 3 tane aldim tanesi 175lira gibi
Bitmiyor masraflari valla
Cocuk bakmak zengin isi ama yapmasi fakir isi
Malum zengin parasiyla ,fakir de karisiyla oynarmis

Neymiş o akıl benimde çalışıp kiraya çıkmamız mı?
Yav sen beni göz ardı etmemiş miydin ,dayanamayıp baktın dimi

Pek sevgili üye , çıkacaksın kiraya ,kimseye bel bağlamadan rahat rahat yaşayacaksın. .bir sürü ev var ,seç ,beğen ,kirala .. başkasının sırtından yaşamak doğru gelmiyor bana ..hem ısı yalitimlisini da bulursun ,havuzlusunu da bulursun ..kiradayken bütün evler senin ..ne taktın o eve o kadar ?

Yetinmeyi bilmek baska bir sey
Kis mevsiminde barinacak yerinizin bile olmamasi baska bir sey

Madem ki bu yetinmek, neden surekli bu yalitimin konusu oluyor? Yetinin iste o olan evle. Soguk moguk yetinin. Kalmayin annenizde.

Insallah bu farki anlamadan cocuk yapmazsin morsever.

İyi de evin ısınma problemi var diye kendi evinde oturamiyorsun ve bunu cozemiyorsun demek ki yetmiyor işte

Eee ben diyom sana safsin
Yuklencen kv ye atcan kendini onlarin evine
Adamin altina da bi motor
Aylik 2000 lira biriktircen
Cocuga bi don bi atlet
Aksama da bi bulgur tamam ..
Senin 2 yasindaki cocugun masrafi
Morseverle kocasinin 25 yillik harcadigi degil
Kariyim diye geciniyon
Ay yarildim ya !

İyi de evin ısınma problemi var diye kendi evinde oturamiyorsun ve bunu cozemiyorsun demek ki yetmiyor işte
Hayır birikim var şuan soba odun kömür alabiliriz ama buna engel oluyorlar yapacağız diyorlar ama bekliyoruz ne diyelim önce bizi yapın mı artık evin batmasından mı korkuyorlar yada doğalgaz için harcama yaptılar o boşa gitmesin diye mi düşünüyorlar bilemiyorum

Ya allah aşkına sen ustayı götürsen 2 günde yapsa kim ne bilecek !!!
Sizin de işinize geliyor böyle yaşamak.

Öyle.
Tek çocuğum var ama ekstra kurs masraflari bakıcı parasi hariç ayda 400 tl.
Inanin öyle hobi çalışmaları yapılan kurslarda değil, mecburi eğitimlerini kapsayan bir dil kursuna bir de etüde gidiyor.
Maliz biz çünkü.
Tek gayemiz kocamiza para yedirmek.
Çocuğu düşünen kim.

Ya valla anlattigim herkes diyor ki senin cocuguna harcadigin paraya millet bir ay geciniyor
Sozde maddi durumumuz sallantida. Ama her ay 1000 lira oglana gozden cikariyoruz. Cocuk olmasa hadi dert degil,ama dogalgaz yakmak zorundasin,araba yoksa iki adima bile taksi cagirmak zorundasin, sezonda kendine kiyafet almasan da olur indirimi beklersin ama 2 yasindaki bebege o 175 liralik botu sezonda almak zorundasin iste

Gel de morsevere anlat. Cocugu yetinmeyi bilecekmis ya. Benim oglana ogretemedim bim yumurtasi yemesini iste. Gidip tanesi bir liraya aliyorum cift sarili

Yetinmeyi bilmiyo iste
Oyle bi yumurta alican
Sarisi bile olmicak

Ya allah aşkına sen ustayı götürsen 2 günde yapsa kim ne bilecek !!!
Sizin de işinize geliyor böyle yaşamak.
Evleri bize yakın alt katta kaynanamın kankası oturuyor haberleri olur oluyor yani herşeyden illa haberleri olacak onayları olacak yoksa konuşuyorlar eşim parmaklık yaptırdı yarayla anlaştı sonra kaynatam gidip adamı bulmuş sanayide dükkanına kadar gitmiş ona bile akıl vermiş işimize gelse neden dert edeyim ki neden bu konuyu açayım evime alışamadım daha.

Oyle uber zengin de degiliz ha,bakin siz de oyle ayni sekilde. Ben iki yasina kadar baktim oglana calismadim diye psikolojik olarak cöktüm. Maasli kadin olmaktan ev hanimligina gectim ki zor otesi bir sey. Hala soyleniyorum kendi kendime nasil evde oturup da ekmek su bekliyor bu kadinlar diye. Yermek degil amacim,zor hayat sartlarinda nasil geciniyorlar tek maasla, vallahi onu dusunuyorumz simdi bir ay sonra dogalgaz gelir 500 lira. Paran varsa yakarsin,yoksa da siginacaksin anana caresi yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…