Boşanma konuşması

Ablamda sizin durumunuz da Allah yardımcınız olsun 16 yıl evliliğinden sonra aynı evde yaşayan iki yabancı oldular ve evde huzur diye birşey yok 2 çocuğu var ablam çalışıyor eniştem çalışmıyor yeri geliyor ablam kartları ödüyor çocuklara harçlık veriyor ayın sonunda beş kurussuz kalıyor ve artık dayanamayıp boşanmayı düşünüyor kuru kuru sevmek kime ne faydası olmuş madem eşin seni çok seviyor seni de anlaması lazım bence eşin sadece kendini düşünüyor öyle olmasa 11 yıllık evliliğinde bir işin ucundan tutmaliydi Allah yardımcın olsun iyi düşün karar ver sonuçta senin hayatın

Eşin böyle seviyorsa sevmesini seni ne asalak bir yaşam tarzı ye iç yat kadını her türlü kullan anası babası yapmaz senin yaptığını kendine yazık etmişsin.

Boşanmanın maddi manevi zorlukları tabi var.
Fakat sizin ki size zaten maddi, manevi , fiziksel, ruhsal şiddet uyguluyor. Siz boşanırsanız her türlü rahatlıyorsunuz. Üstelik istemediğiniz halde cinsellij yaşıyorsunuz beyefendinin tek beklentisi sevgi ve cinsellikmiş. Bırak bakalım işi yapma bakalım yemek beklentisi neler miş görürsün.
Ayyy ben anlamıyorum çalışmayan erkeğe nasıl katlanıyorsunuz.
Evde oturup neler yapıyor çok merak ediyorum.

Amin. Ablanız içinde zor Allah ona da kolaylık versin.

Ona açık ve net olarak ben bu bu bu sebeplerden dolayı ayrılmak istiyorum ya kabul et ya da kendini topla bu son şansın de

Ona açık ve net olarak ben bu bu bu sebeplerden dolayı ayrılmak istiyorum ya kabul et ya da kendini topla bu son şansın de

Tekrar sevmem mümkün olabilir mi bilemiyorum. O beni sevdiğini söylüyor ama beni seviyor musun diye sorduğunda seviyorum diyemem dedim. Ayrılalım dedim. Önce tamam dedi sonra çocuk dedi sonra yalnız olmanın zorlukları en son sarılıp uyumak istedi 24 saattir uyumuyorum o ise uyudu. Aileme de hic bahsetmedim sorunları onlar çalışmadığını bilmiyor. Pek sevmedikleri için gelip gitmezler. Hataları hep görmezden gelip sakladım. Büyük bir hataydı bu da. Bir tane yakın dertlesecek arkadaşım yok ne üzücü değil mi yapayalnızım

Sürekli seni düşündüm senin işin kendimi hep geri plana attım diyor
Çok fedakarmis gercektengözümde bir damla yaş
Bu arada sizin meslek nedir
Boşanınca bence en büyük zorluk parasızlık o yüzden hiç düşünmeyin bence adam sadece bir baba figüründen ibaret
Bir de isteklerini saymış da hadi yemek olmasın temizlik olmasın bunlar olmasın bana sevgi mi ver diyecek.? Adam bildiğin sömürüyor sizi asalak gibi yaşıyor

Ne sevmesi Allah aşkına. Bir daha kim bakar bana böyle diye istemiyor ayrılmak. Bende sizinle evli olsam bende boşanmak istemez yalvarırdım size. Evde; para getiren, çocuk bakan, yemek temizlik yapan bir de üstüne cinsel ihtiyacı karşılayan bir kadın var bırakılır mı hiç? Sizden başka kim yapar bunları? Ana babası bile asalak adamı bakmaz valla. Bir de üstüne şiddet görmüşsünüz. Çıldırdınız mı siz? Hemen boşanın bu adamdan. Çocuğuna nasıl örnek olacak korkmuyor musunuz? Dul kalmanın zorluklarından bahsederken kendinden bahsediyor bence. Siz zaten bu adamsız hayatınızı gayet güzel devam ettirirsiniz. Şu an da olduğu gibi.Ama o nasıl yapacak. Tutuştu tabii. Kendinizİ ve çocuğunuzu düşünün. Bu adamdan kurtulun

Ben yazdıklarınızdan çok bir şey anlamadım sonuçta 11 yıldan söz ediyorsunuz.Madem çalışmaması dertti bunca zaman aklınız nerdeydi...Eşiniz neden sizden yabancılaştı,neden aynı evde ayrı odalarda durdunuz ve siz neden hep sustunuz?Ben hoşlanmadığım bir durum olduğunda eşimi uyarıyorum hatta kavga ediyorum.Anlatmadığınız başka detaylar mı var?Boşanmakta kararsız olmanızın sebebide bu anlatmadıklarınız mı acaba?Ben sizin durumunuzda olsam ikiletmeden çoktan boşanırdım çünkü.

Tek değilsin hepimiz yapayalnız insanların aslında . Çalışıyor musun ? Ekonomik Özgürlüğün var mı ? Ailene söylememekle hata yapmışsın evet . Çocuk kaç yasında

Kendimi ifade ettiğimde genelde tartışma çıkar ve bir şekilde suçlu ben olurdum. Önceleri umudum vardı çok sorun etmiyordum tabiki zamanla insan yoruluyor. Büyüyor. Sana ben ne kötülük yapıyorum diyor. Ilgi göstermek istiyorum kaçıyorsun benden diyor. Koynuma girmiyorsun diyor. Mesela çocuk doğduğu zaman yanımızda yatmak istemedi başka oda da uyumaya başladı. Zamanla soğudum tek olmaya alıştım bir zamanlar iyi bir estin diyor şimdi değilsin diyor. Onunda haklı olduğu konular var. Benimde tabiki. Bilemiyorum yanı.

Tek değilsin hepimiz yapayalnız insanların aslında . Çalışıyor musun ? Ekonomik Özgürlüğün var mı ? Ailene söylememekle hata yapmışsın evet . Çocuk kaç yasında
Çalışıyorum isim iyi ayda 4000 lira gibi bir maaşım var. Hep onun kusurlarini sakladım ailemden. Çocuğum 8 yaşında

Çocuğuma bahsettim biraz hemen iki gözü iki çeşme ağladı. Çocuk olunca ne kadar zor bu işler ya. Allahım güç versin bana.
Çocuğunuza nasıl anlattınız ki? Mesela bak bundan sonra baban ve ben aynı evde yaşamayacağız, senin iki farklı evin, oyuncakların olacak vs.diye mi? Yoksa mutsuz bir tonda mı? Bir de çocuk kaç yaşında?

Insan düzelir olur diyor günümüz türkiye şartlarında zor iş bulmak dedim hep.

Çocuğunuza nasıl anlattınız ki? Mesela bak bundan sonra baban ve ben aynı evde yaşamayacağız, senin iki farklı evin, oyuncakların olacak vs.diye mi? Yoksa mutsuz bir tonda mı? Bir de çocuk kaç yaşında?
Beni ağlarken gördü öncelikle ben istiyorum boşanmak ama eşim istemiyor. Sadece ayrı evlerimiz olsa ne hissederdin dedim ağladı. Gerisini konuşmadım. 8 yaşında

çalışan, para getiren, evine çocuğuna bakan kadını neden istemesin ki ?
ekmek elden su gölden oooh vallah ne güzel hayat.
Ben olsam bende boşanmak istemezdim. Ama bu tip kocadan bendede vardı ve defettim.
Asalak kocalardan nefret ediyorum

Eşinizin ve sizin yaşınız kaç bu arada?Eşinizin çalışmaması dışında siz ona karşı boşsunuz aranızda cinsellikte kalmamış.11 yıldan sonra bir şeylerin düzeleceğini sanmıyorum ben.Kendinize ayrı ev tutun ,ilk aşamada resmi boşanmadan ayrı yaşayın bir süre madem bukadar kararsızsınız.Çocuğunuzu gözlemleyin hem eşiniz tek kalınca belki toparlanır ve bir düzelme olur.En mantıklısı bu geliyor bana.

ya eşinizin sizi etkisi altına almasına izin vermeyin, hayat çok kısa, hem çalışmayıp hemde istekler sıralaması da çok komik ayrıca.

yeni bir yol çizmek için daha fazla geç kalmayın, yolunuza bakın bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…