Haklısınız. Benim de hiç bu tarz bir ergenle diyaloğum vakit geçirme durumum olmadı. Bilmiyorum ne yapacağımı ama çok yoruldum sadece bunu biliyorumÇok zor olduğundan eminim, herkesin de harcı olamaz.
Ama kurduğunuz cümleye bakarsak suçlayıcı, yargılayıcı bir cümle.
Devamında bir çatışma olacağı çok açık.
İletişim noktasında uzman yardımı alsanız veya kitap okusanız faydası olacağını düşünüyorum.
Ben de bunu yazacaktım. Bu olaydaki herkes haklı. Haksız kimse yok maalesef ama çocuklu bir erkek veya kadın önünü ardını düşünerek yeniden evlenmeli. Çocuksuz biri çocuklu birinin halini anlaması çok zor.Bence profesyonel bir yardım almayı deneyin. Ergen terapistiyle görüşebilirsiniz. En azından nasıl davranılması gerektiğini dair yol gösterir size. Herkes için çok zor bir durum. Baba kızına kıyamıyor, kız annesiz muhtemelen sizin annenin yerini aldığınızı düşünüyor tepkili, siz haklısınız bazen insan kendi doğurduğu çocuğa dayanamıyor yaşı küçükte değil. Allah yardımcınız olsun işiniz çok zor gerçekten
Azarlamadık aslında sadece bütün gün yüksek sesle film izliyorsun dedim. O da yanımdamıydın izlerken şeklinde ters bir yanıt verdi. Kalktı gitti sofradan sonra. Dediklerinizde haklısınız. Açıkçası bu şekilde geleceğimizi göremiyorum pek. Ama ne yaparım bilmiyorum
Bence pedogogdan yardım alın. Ama şunu söylemek istiyorum ki şu an içinde bulunduğunuz durumu sen ve eşin seçti. O çocuk bunların hiçbirini seçmedi. Ona fikri sorulmadi. Sadece bu hayatı yaşayacaksın dendi. O yüzden sen de alttan almak zorundasın eşin de.
Bana iyi bir fikir gibi geldi.Acaba aynı apartman yada yakın bir yerden başka bir ev mi tutsam ki. Maddi olarak bizi çok zorlar ama en azından ruh sağlığımı korurum
niye soyleyemiyor? annesi vefat etti diye tamamen kuralsiz bir hayat mi yasayacak? yarin yurda gitse, eve ciksa arkadaslariyla, evlense.. ne olacak bu egitilmemis hali.. her seye tamam.. bir kulaklik almayi teklif edebilir esiniz.. genclerin taktigi cok guzel modeller var.. kulaginda istedigi kadar acsin.. size de yazik komsulara da. sizin haklariniz cigneniyor buna ses cikarmayarak. kendi camasirlarindan kendisi mesul olmali mesela.. anlattiklarinizdan ben de 8-10 yaslarinda cocuk sandim.Anne vefat etmiş. Ben de ne yapacağımı şaşırdım gerçekten. Dağıttıklarını toplamıyorum o da toplamıyor böyle böyle her yer leş gibi oluyor. Eşim işten gelince bazen toplamaya çalışıyor ama onun da kızına karşı eli kolu bağlı. Hiç bir şey söyleyemiyor ona
Yukardada belirttim, bende 2.evliligimi yaptim benimde esiminde ayni yaslarda kizimiz var. Sadecz sunu soylemek istedim. O Adam kiziyla konussada bir iki gun belki ceki duzen verecek kendine ama sonra yine kendi bildiginden sasmicak. Mesela benim kendi kizim cok daginik, temizlik yapmasini sevmiyo odasini duzluyorum bak bu duzende olsun diyorum 1 2 gun sonra eskisi gibi. Yani dusunun ben oz annesi olarak uyariyorum bise degismiyo, esimde guzelce anlatiyo degismiyo. Yani ergenlik cagindaki cocuga gozunun ustunde kasin var desen batiyo. Zor gercekten cok zorHer yerde resim yapmak bambaska birsey sorumluluk almali esinizle konusun dayanamiyorum ben secim yap demiyorum sadece kizinla konus biraz sorumluluk alsin odasini temizlesin ve sadece odasinda hobileriyle ugrassin de
Eger konusmayacaksan psikologa goturelim yoksa ben bir sure ailemin yanina gitmek istiyorum de o zaman ilk iki siktan birisini yapar eger sizi seviyorsa gitmenizi istemez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?