Böyle ilişkiler beni rahatsız ediyor

yeniuye01

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2014
732
362
103
İnsanlar arasındaki ilişkiler beni bazen çok rahatsız ediyor. Dünyanın düzeni artık böyle ama ben karşılaşınca Ali Vefa gibi boş boş bakıyorum.
Örnek versem iyi olacak. Mesela bir arkadaşım var, başka bir arkadaşımla ciddi ciddi karşı karşıya geldiler . Baksan kanlı bıçaklı dersin. Arkalarından neler neler diyorlar. Dinleme diyebilirsiniz ama aynı ortamda bağıra çağıra söylüyorsa bir kaçsan diğerinde duyuyorsun. Neyse. Bu bayanlardan biri kardeşini evlendirdi güzel düğün yaptı iş yerine de davetiye astı. Düğün lüks bie yerde oldu. Bikaç gün önce bir baktım kavgalı olduğu arkadaş gelmiş yanına bir övgüler bir övgüler. Zaten sen çok zevkisin, sana yakışır, çok güzelsin. Daha neler neler. Midem bulandı. İki gün önce demediğinyoktu arkasından ? Bana çok ters geliyor. Yanlış anlaşılmasın nasılsa kimse tanımıyor diye anlatıyorum dedikodu yapma değil amacım. Niyetim bu durumu anlamlandırmak. Benim midem bulandı.
Aynı kişi ile şahsi sorunum var ama millet gibi gülemiyorum yüzüne. Haddi olmayan benimle ilgili bir konuda işim vermeden başka bir arkadaşıma beni eleştirdi. Ve duymam için bağırarak yaptı. Kendisi çok dürüst, namusluymuş böyle şeyleri asla yapmazmış, onur olacakmış falan. Bir an gözüm döndü, altta kalmam ama yakın arkadaşım boşver o edebsizibiliyorsun onu ya dedi çevirdi beni.
Şimdi samimiyetim yok ama ısrarla konuşmak istiyor. Yüz vermiyorum
Birde malıyla, ünvanıyla aşırı övünenn insanlar rahatsız ediyor. Yok bilmem hangi yakını nerede çalışıyormuş, bilmem kaç liralık arabası varmış. Ben sormuyorum ki. İnanın anlatırken gına geliyor. Özenmiyoeum. Ben zeki insanlara çok gıpta ederim ve sohbetlerine katılırım. Böylexe kendimi geliştirmek isterim bir parça. ( cümlrm yanlış anlaşılmasın kendimi zeki bulmam o insanların sohbetinden kendimi geliştirebilirim diye umut ederim. )Ama tesadüfen bu insanlarla aynı ortama mecburen girmişsem bunları dinlemek sıkıyor beni. Aksi gibi diğer insanlarda buna katılıyor. Ben mı anormalim? Kitap, tiyatro, sanat, tarih konuşalım istiyorum ama yok. Nerede kaça ayakkabı almış, çok lüks markadan başka kullanmazmış, o postaneden başka yerden pasta almazmış. Tadından da anlamaz sırf pahalı diye alır ha.
Ya çok mu normal bunlar

İnsanlar arasındaki ilişkiler beni bazen çok rahatsız ediyor. Dünyanın düzeni artık böyle ama ben karşılaşınca Ali Vefa gibi boş boş bakıyorum.
Örnek versem iyi olacak. Mesela bir arkadaşım var, başka bir arkadaşımla ciddi ciddi karşı karşıya geldiler . Baksan kanlı bıçaklı dersin. Arkalarından neler neler diyorlar. Dinleme diyebilirsiniz ama aynı ortamda bağıra çağıra söylüyorsa bir kaçsan diğerinde duyuyorsun. Neyse. Bu bayanlardan biri kardeşini evlendirdi güzel düğün yaptı iş yerine de davetiye astı. Düğün lüks bie yerde oldu. Bikaç gün önce bir baktım kavgalı olduğu arkadaş gelmiş yanına bir övgüler bir övgüler. Zaten sen çok zevkisin, sana yakışır, çok güzelsin. Daha neler neler. Midem bulandı. İki gün önce demediğinyoktu arkasından ? Bana çok ters geliyor. Yanlış anlaşılmasın nasılsa kimse tanımıyor diye anlatıyorum dedikodu yapma değil amacım. Niyetim bu durumu anlamlandırmak. Benim midem bulandı.
Aynı kişi ile şahsi sorunum var ama millet gibi gülemiyorum yüzüne. Haddi olmayan benimle ilgili bir konuda işim vermeden başka bir arkadaşıma beni eleştirdi. Ve duymam için bağırarak yaptı. Kendisi çok dürüst, namusluymuş böyle şeyleri asla yapmazmış, onur olacakmış falan. Bir an gözüm döndü, altta kalmam ama yakın arkadaşım boşver o edebsizibiliyorsun onu ya dedi çevirdi beni.
Şimdi samimiyetim yok ama ısrarla konuşmak istiyor. Yüz vermiyorum
Birde malıyla, ünvanıyla aşırı övünenn insanlar rahatsız ediyor. Yok bilmem hangi yakını nerede çalışıyormuş, bilmem kaç liralık arabası varmış. Ben sormuyorum ki. İnanın anlatırken gına geliyor. Özenmiyoeum. Ben zeki insanlara çok gıpta ederim ve sohbetlerine katılırım. Ama tesadüfen bu insanlarla aynı ortama mecburen girmişsem bunları dinlemek sıkıyor beni. Aksi gibi diğer insanlarda buna katılıyor. Ben mı anormalim? Kitap, tiyatro, sanat, tarih konuşalım istiyorum ama yok. Nerede kaça ayakkabı almış, çok lüks markadan başka kullanmazmış, o postaneden başka yerden pasta almazmış. Tadından da anlamaz sırf pahalı diye alır ha.
Ya çok mu normal bunlar
valla ortamınız kötü bir şey diyemedim

Tabiki normal değil ama alissan iyi edersin bu devirde insanlar yaptığı kötülüklerle övünür hale geldi.
Haklısınız. Ama alışamıyorum. Büyümek galiba bu dediğiniz bilemiyorum.
Yani insan başkasını arabası yok diye dışlar mı veya orta halli bir yerde oturuyor diye servis arkadaşını dışlar mı ? Maaşlı çalışan herkes ama aristokrat sanırsın. Kendini elit görmeler falan

Haklısınız. Ama alışamıyorum. Büyümek galiba bu dediğiniz bilemiyorum.
Yani insan başkasını arabası yok diye dışlar mı veya orta halli bir yerde oturuyor diye servis arkadaşını dışlar mı ? Maaşlı çalışan herkes ama aristokrat sanırsın. Kendini elit görmeler falan
Bende anlam veremiyorum bu tarz insanlara ama onlara prim vermeyin minimum iletişimle islerinize bakın.
bende sinir oluyorum bu durumlara ama insanın olduğu her yerde var bunlar dedikodu hirs riya kacamiyoruz maleesef.

Siz kendi çizginizde devam edin zaten sizin onlardan sıkıldığınız gibi onlar da sizden sıkılır ve çevrenizde sadece sizin istediğiniz gibi kaliteli insanlar kalır.

Birbirinin arkasından konusan, kötülüğünü isteyen yuzune canım cicim diyen o kadar cok kadın var ki. Erkeklerin dostlugu daha saglam. Bu tiplerle ancak saçını nerde yaptirdin, farini nerden aldin, elbiseni kaça aldın.. ları konuşabilirsin. Zorlasan da kapasite bu. Fazla beklentiye girmen senin zararina olur.

Son düzenleme:
Kesinlikle katılıyorum

Bu tür insanlarla karşılaştığımda benimle ilgisi olmasa bile o insanla görüşmemeyi tercih ediyorum. Bugün ona yapan yarın bana da yapar ki belki yapıyor bile.

Napiyorsa yapsin millet sanane yani, oturup hiç su sunun arkasindan konusmustu vay simdi övüyor diye kafama takmadim ve midem filan bulanmadi sizin midenize noluyor yani? Sizin prensipleriniz sizi baglar ve siz ona insan secersiniz ve insanlara ona gore davranirsiniz bitti. Orasi iş yeri ve sizin de dediginiz gibi mecburi bulunulan yer, kitap, tiyatroyu kendi sectiginiz arkadaslarinizla konusursunuz. Bulundugun ortamdaki butu insanlarin senin istedigin gibi davranmasini bekleyemezsin.

Her ortamda böyle insanlar mevcut ve o insanların dünyası o kadar yani yapacak bir şey yok.Ben kafa yapıma uygun, derdi güncel olaylar küresel sorunlar olan kişilerle muhabbet ediyorum. Aynı masada ikiye bölünüyor muhabbet yarısı gün muhabbeti dedikodu yaparken yarısı çok faydalı şeylerden konuşup tartisabiliyor, farklılık iyidir iyi. Bazen diğer muhabbete kulak kabartıp eglendigim de oluyor 🤣🤣

Ben sızı anladım.
Tek tek bıraktım bu tip insanları, ısyerınde mecburi aynı ortamdaysanız da kalem muamelesi yapın. Bı kalem neyse onlarda o agırlıkta ve deger de olsunlar, fazlası asla degıl.

Var böyle tipler, #iyidostlarbiriktirdimhepsiailemoldu hastagı ile foto paylasırlar dostun teki erken kalkıp gitmek zorunda kalınca oturduğu sandalye sogumadan baslarlar arkasından konusmaya..

Size anlatırlar anlatırlar, sız sogursunuz anlatılan kısıden ne pis insanmıs dıyıp, Bıgun bir bakarsınız birbirlerine örnek veriyorum ayse bırının ısmı AYSEM diye hitap ediyorlar falan.

Mumkun oldugunca uzak duruyorum.
Ama her yerdeler. Bıtmeyecekler de. Fazla sevip deger vermezsek daha az kırılırız diye dusunuyorum artık.

Mümkün mertebe bunları görmeyecek, duymayacaksınız ..size gelip anlatırlarsa hosunuza gitmedigini söyleyip yorum yapmayacaksınız..

Yapacak bir şey yok.. hayat bu karşımıza böyle garip insanlar da çıkacak biz çizgimizi koruduğumuz sürece sıkıntı yaşamayız..

Ikiyuzlu insanlar ikiyuzlu iliskiler hayatin her alaninda var. Benim bir zamanlar yakin sayilan bir kiz arkadasim vardi. Baska bir arkadasimizi kiyasiya elestirir hakarete varan seyler soylerdi kizin arkasindan. Ama nedense her yere de onla giderdi,evinde kalirdi vs. Bunlari gordukce uzaklastim diyalogumu minimuma indirdim. Ben arkadaslik iliskilerimi cok sınırlı tutuyorum uzun zamandir. Cunku samimi bulamiyorum kimseyi. Bir kusur senedir evliyim ve esimin memleketine geldim evlenerek, burda bir tane bile arkadasim yok ve zerre kadar ihtiyac duymuyorum. Ne tuhaf.. mesela akrabalik iliskileri de oyle. Samimi gelmiyor bana bir cok akrabam. Ki degiller zaten. Hayatta en cok kendi anneme guvenirim. En iyi arkadasim odur, bicok seyimi annemle paylasirim. Bana zarari dokunmayacak tek insan yeryuzunde.

Şimdi güzel anlatmışsınız anlatmasına da sizin çevrenizde yenilikler, degisiklikler yapmanız gerekirken bunları bu sekil kafaya takıp uzun uzun satırlara dökmeniz bence kendinizi sorgulamanıza bir neden. Hayır gerçekten denk bile gelinse o ortama insan uzaklaşmalı. Herkesin yapısı, kisiligi farklıdır. Ellerinden gelse batakladıgı agzı öpecek insanlar var.

Size hitap etmiyor, tercihiniz farklı o zaman ne yapıyoruz değişikliklere hemen baslıyoruz. Su an bile bu konu uzerinden parmak kaslarını calıstırmanız büyük hata.

Sevmemekte haklısınız ama bu kadar kafaya takmakta haksizsiniz
Hepimizin çevresinde var böyle tipler , bende sevmem ve mesafeli dururum , umurunda da olmazlar
Siz de umursamamayi deneyin , inanın daha mutlu yasarsiniz

Muhabbet ilginizi çekmiyorsa uzak durun.
Dediğiniz gibi insanlar var gerçekten.
Benim de bir grup arkadaşım vardi mesela sadece mobilya'dan alışverişten marka modelden bahsederler. Ben görüşmüyorum mesela... Muhabbetleri açmıyor.. vaktim de çok kıymetli.. uzak durmak en iyisi diye düşünüyorum.. kafaya takacak bir şey yok.. onları da kinamıyorum herkesin dünyası farkli

normal değil de bu niye bu kadar seni rahatsız ediyor ki? onlarla arkadaşlık yapma olsun bitsin herkes herkesin kalıplarına uymak zorunda mı? üstüne vazife olmayan işlere karışmaya bayılıyor insanlar ya.

Back
X