Bu benim için sorun olur mu?

Ev tutarken mutlaka sözleşmeye ev boyasız teslim edildi boyasız olarak çıkılacak dire madde koydururdum kiracıyken. Ev sahibi ile konuşun eğer duvarlar temizse sıkıntı yok. İlla da boya isterim diyorsa da kendi bilir depozito yettiği kadar boyat benim o kadar param yok Ayrıca sözleşmede öyle yazıyor olabilir ama yaptığınız hak yemek oluyor diyebilirsiniz . Boyasız eve girdiyseniz boyayıp neden çıkacaksınız ?

Bir de depozitonuz ne kadar. Yani birkaç yıl önce girdiyseniz zaten kuşa dönmüştür o depozito. En dandik boya olmuş dünyanın parası. Çok canınız sıktıysa depozitom sende kalsın bildiğin gibi boya der çıkarsınız.

Konuşmuyorum tartıştım bn öylede yapamam son kiramı ödedim
Tartışmış olabilirsiniz ama mecburen evi boşaltırken görüşecwksiniz. Anahtarı paspasın altına bırakmayacaksın. Siz böyle çekingen davranırsanız adam da bastırır. Sözleşmeyi isteyin varsa öyle bir madde mecbur boyayacaksınız. Yalnız mı yaşıyorsunuz

Sözleşme sizde yok, ev sahibinde de mi yok? Göstersin çıkarken kiracı evi boyayacak maddesini.
Ben ev ya da araba kiralarken hiç üşenmez incik cincik videoya çekerim. Sonra o videoyu hem kendime hem eşime hem de mal sahibine mail atarım, kayıt dursun diye. Evrak vs onları da pdf olarak kaydederim. Depozito karşılamaz diyorsunuz, bırakın depozitoyu çıkarken.

Ben kiradayken boyatıp teslim etmiştim. Muhtemelen de sizden önce ki kiracıda o şekilde yapmıştır. Sizin de boyatmanız gerekiyor. Sonuçta siz oturdunuz

Madem boyasız aldınız ve boyatmaya da niyetiniz yok, neden sözleşmede buna itiraz etmediniz? Sözleşmeyi imzalayarak evi boyatacağınızı kabul etmiş oluyorsunuz.

Bazı mesajlarda boyatmayın yazmışlar şaka gibi. Evi temiz aldıysanız temiz teslim etmek zorundasınız. Sözleşme de bu yazılı olmasa bile pis teslim edilmez ayıp bence. Ev sahibi çok uyanık yazanlar var, sizin yaptığınız ne peki?

Baştan konuşman lâzımdı.ben de sonradan tecrübe kazandım.şimdi ne yapılır bilmem.

Ben kiradayken boyatıp teslim etmiştim. Muhtemelen de sizden önce ki kiracıda o şekilde yapmıştır. Sizin de boyatmanız gerekiyor. Sonuçta siz oturdunuz
Avrupa'da da böyle işler. Eve taşınırken her yer pırıl pırıl temizlenmiş, boyanmış, tamir edilmiş şekilde teslim edilir. Öyle yalap şalap değil bildiğin temizlik şirketi gelir ve ev kiralanırken santim santim kontrol eder evi veren kişi. Kırık veya arızalı bir yer mümkün değil bırakmazlar. Eşyanı alır girersin eve. Yalnız çıkarken de aynı şekilde bırakılır. Yani sen de temizlik şirketiyle anlaşırsın ve evi aldığın gibi teslim edersin.

Ben de öyle biliyorum avukattan dinlemiştim ama yine de bu adamın size zorluk çıkarmasını engellemez çünkü biraz gelenek haline gelmiş kiracı evden cıkarkem evi boyatır algısı. Ben boyalı aldım rengini beğenmedim bidaha boyadım aynı hafta içinde evi ona rağmrn çıkarkem tekrar boyalı teslim ettim kavga gürültü çıkmasın gerek yok diye. Bence boyalı teslim edilmesi kadar saçma birsey yok giren evini istedipi renk boyasım arkadasım herkesin mobilyası zevki bir değil ki

Kira ödemek demek o dönem için o eşyanın, duvarların, evdeki imkanların kullanılacağını kabul etmek demek.ee tabi kullanıma bağlı yıpranmaları da.bunun için kira ödüyoruz zaten.eee zaten bunun için bir de kapora var. Direkt kiracıya böyle bir vizyonun yüklenip, toplumda kabul görmesi saçma.ne yapalım, eşyaları da mı yenileyelim eskidi diye.kendi malını kiraya ver, paraları cukkala.evin bakımını da kiracıya yık.aylarca kiraları almışsın, bir boyatmayı da çok görmesinler bir zahmet.malın bakımı, mal sahibine aittir.kiralayanı niye ilgilendirsin? Otelden çıkarken odayı temizleyip mi çıkıyoruz.ya da araba kiralayınca yıkatıp da mı teslim ediyoruz ? Aynı mantık.parasını vermişim.

3 kuruş parayla gezen, kiracılığa tamah eden zavallı kesim, kavga gürültü çıkmasın diye evi boyalı almasa bile boyatıyor.evin sahibi o zavallı kiracılardan kat kat iyi durumda olmasına rağmen bir boyatma parası için ortalığı yıkıp geçmekten, insanlıktan çıkmaktan imtina etmiyor.... tam bir türkiyenin ahlaksızlık tablosu.boyatmak saçma yazdım diye ev sahipleri beğenmedime basmış bile.gözünüzü toprak doyursun ne diyeyim.şimdi banlanırım da ben.

Beğenmedim butonuna bastım ev sahibi olduğum için değil, taraflı yorumunuzdan dolayı. Ortada bir sözleşme var. Hanımefendi boyalı teslim edeceğim diye bir söz vermiş. Madem istemiyordu, boyasız aldı evi o zaman başta konuşup anlaşmalıydı.

Ayrıca ev sahipleri neden kiracılarını düşünmek zorunda? Kiracıyı yüceltirken neden ev sahipleri gömülüyor? Ev sahiplerinin problemi değil kiracının durumu. Ama sanki hayır kurumu gibi herkes ev sahiplerinden kiracılarını kayırmasını bekliyor.

Boyatıp boyatılmaması değil benim derdim sözleşme dışına çıkılması. Ev sahibi erken çıkartmak istese kiracıyı sözleşme var dersiniz ama iş boyaya gelince sözleşme geçerli olmaz. Bu çifte standart rahatsız edici olan.

Yani çok şükür kiramızı ödemişiz evi temiz kullanmışız kırığ dökmemişiz daha ne ister ki ev sahibi anlamıyorum. Ha mesela çivi deliklerini dolgu ile doldurup teslim edilebilir gelen boyasın arkadas. Ben cıkarken ev sahibime söyledim. Sizin boyadığınız duvarları 1 hafta gecmeden ben tekrar boyattım. 1 sene oturduk Simdi tekrar boyadık cıkıyoruz diye. Gelen de tekrar boya yaomak isteyebilir.kat kat boya sürmek duvarlara ne kadar zarar veriyor tahmin edemezsiniz. Evinizde küf sorunu var zaten bu kadar boya duvarların nefes almasıma engel oluyor 3 gün sonra daha cok üzülürsünüz iyilik değil bu yaptığınız diye. He bir de kısa sure değil uzun süre otururuz diye dusunup iyi marka boya almıstım silinebilir antialerjik bilmem ne gittim 3 kurusluk boya sürdüm cıkarken banane. Tavanı bile boyattı sanki tavanda yürüdük

Sözleşme konusunda haklısın ama ben direkt olayın köküne inip, bu tarz bir isteğin mantıklı olmadığını anlattım.gerçi sözleşme konusuna da çok hak veremiyorum, çünkü sözleşmeler hazır satılıyor kırtasiyede. Sözleşmeyi imzalayanın o maddeyle ilgili konuşmak aklına gelmemiş olabilir.gerçi konuşulsa da sözleşme esastır tabi hukuken.vicdan, ahlak, konunun mantığı başka mesele tabi ki.o konuda haklısın.kayıran hâlleri bu mu yani? Hergün ne haberler çıkıyor? Ve evet kayıracak da tabi.patronlar da işçisini kayıracak.senin için çalışıyor adam.sokaktaki adamla bir tutma bir zahmet.sende biraz güç ve iktidar varsa tabi ki biraz vicadanın da olacak.ki günümüzde bunu bile talep eden yok.kurallara uysalar yeter.devlet bile parası çok olandan ona göre vergi alıyor.çoktan çok, azdan az alınır.zayıf bireylere ona göre düzenleme yapılır.öğrencilere özel fiyat tarifeleri var, engellilere göre.ben dediklerimin mantığına çok eminim.

Boyalı veya boyasız mevzusu anlaşılır, konuşulur ikisinde okeyse ister boyatsın ister boyatmasın o konuda bende sana hak verebilirim. Standart kiracı çıkarken boyatmalı kültürü yanlış ancak ev tertemiz boyalı bakımlı verildiyse de kiracının da aynı şekilde bırakması bence etik olandır.

Sözleşmenin doğru yapılması doğru esasların yazılması da kiracı sorumluluğunda. Kırtasiyeden alınan sözleşmeyi imzalamamak kişinin kendi elinde.

Ah keşke katılabilsem sana da devlet benden senden her ay çatırt diye vergisini keserken, vergi kaçıran milyonerlerin borçlarını siliyor. Ben fazla kazanandan fazla alındığını ancak vergi mükellefi dürüstse alındığını görüyorum

Kayırıyor demiyorum açıkcası çok şark kurnazlığı yapıp kiracıyı zor duruma düşüren insanlar var ben bunu asla savunamam. İki tarafında orta noktada buluşması gerektiğini ve her iki taraf tarafından kabul edilmiş sözleşmenin uygulanması gerektiğini düşünüyorum.

ben evi temiz aldım temiz teslim ettim olması gerektiği gibi, eşyalar ne alaka? Burada boyadan bahsediliyor. Sizin mantığınızı benim aklım almadı. Çok farklı düşünce yapımız. Parasını geçtim saygısızlık bence. Benim çocuğumun çizdiği kirlettiği yeri niye başkasına yıkayım. 3 kuruş kira verdik diye evin içine edip bırakın oldu olacak

Olması gereken bu. Ben evi termetiz aldım ama sözleşme de böyle bir madde yoktu. Temizleyip öyle teslim ettim. Ne deseydim sözleşme de yazmıyor diye pis mi bıraksaydım. Bunu ben kendime yakıştırmam bi kere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…