- 23 Eylül 2016
- 9.780
- 34.252
- 548
- Konu Sahibi sternoklavikular
-
Tartışmış olabilirsiniz ama mecburen evi boşaltırken görüşecwksiniz. Anahtarı paspasın altına bırakmayacaksın. Siz böyle çekingen davranırsanız adam da bastırır. Sözleşmeyi isteyin varsa öyle bir madde mecbur boyayacaksınız. Yalnız mı yaşıyorsunuzKonuşmuyorum tartıştım bn öylede yapamam son kiramı ödedim
Ben kiradayken boyatıp teslim etmiştim. Muhtemelen de sizden önce ki kiracıda o şekilde yapmıştır. Sizin de boyatmanız gerekiyor. Sonuçta siz oturdunuzEvden çıkıyorum ev sahibi evden çıkarken evi boyatmami istiyor oysa bn eve girdiğimde ev başka bir kiracidan kalmıştı ve boyaszdi.. Bnde boyatmayacagimi söyledim kira sözleşmesinde öyle bir madde varmış evi bi yatacağım dair amaa bn bu eve boyalı girmedim ki boyatmadan çıksam sorun olur mu
Baştan konuşman lâzımdı.ben de sonradan tecrübe kazandım.şimdi ne yapılır bilmem.Evden çıkıyorum ev sahibi evden çıkarken evi boyatmami istiyor oysa bn eve girdiğimde ev başka bir kiracidan kalmıştı ve boyaszdi.. Bnde boyatmayacagimi söyledim kira sözleşmesinde öyle bir madde varmış evi bi yatacağım dair amaa bn bu eve boyalı girmedim ki boyatmadan çıksam sorun olur mu
Avrupa'da da böyle işler. Eve taşınırken her yer pırıl pırıl temizlenmiş, boyanmış, tamir edilmiş şekilde teslim edilir. Öyle yalap şalap değil bildiğin temizlik şirketi gelir ve ev kiralanırken santim santim kontrol eder evi veren kişi. Kırık veya arızalı bir yer mümkün değil bırakmazlar. Eşyanı alır girersin eve. Yalnız çıkarken de aynı şekilde bırakılır. Yani sen de temizlik şirketiyle anlaşırsın ve evi aldığın gibi teslim edersin.Ben kiradayken boyatıp teslim etmiştim. Muhtemelen de sizden önce ki kiracıda o şekilde yapmıştır. Sizin de boyatmanız gerekiyor. Sonuçta siz oturdunuz
Ben de öyle biliyorum avukattan dinlemiştim ama yine de bu adamın size zorluk çıkarmasını engellemez çünkü biraz gelenek haline gelmiş kiracı evden cıkarkem evi boyatır algısı. Ben boyalı aldım rengini beğenmedim bidaha boyadım aynı hafta içinde evi ona rağmrn çıkarkem tekrar boyalı teslim ettim kavga gürültü çıkmasın gerek yok diye. Bence boyalı teslim edilmesi kadar saçma birsey yok giren evini istedipi renk boyasım arkadasım herkesin mobilyası zevki bir değil kiBir avukata mi sorsanız gerçi çok değişik bir durum da.. bir yerde okudum kaynağın doğruluğundan emin olmamakla beraber sözleşmede yazsa dahi boyatmak zorunda değilsiniz diye biliyorum. Bir araştırın derim.
Kira ödemek demek o dönem için o eşyanın, duvarların, evdeki imkanların kullanılacağını kabul etmek demek.ee tabi kullanıma bağlı yıpranmaları da.bunun için kira ödüyoruz zaten.eee zaten bunun için bir de kapora var. Direkt kiracıya böyle bir vizyonun yüklenip, toplumda kabul görmesi saçma.ne yapalım, eşyaları da mı yenileyelim eskidi diye.kendi malını kiraya ver, paraları cukkala.evin bakımını da kiracıya yık.aylarca kiraları almışsın, bir boyatmayı da çok görmesinler bir zahmet.malın bakımı, mal sahibine aittir.kiralayanı niye ilgilendirsin? Otelden çıkarken odayı temizleyip mi çıkıyoruz.ya da araba kiralayınca yıkatıp da mı teslim ediyoruz ? Aynı mantık.parasını vermişim.Bazı mesajlarda boyatmayın yazmışlar şaka gibi. Evi temiz aldıysanız temiz teslim etmek zorundasınız. Sözleşme de bu yazılı olmasa bile pis teslim edilmez ayıp bence. Ev sahibi çok uyanık yazanlar var, sizin yaptığınız ne peki?
3 kuruş parayla gezen, kiracılığa tamah eden zavallı kesim, kavga gürültü çıkmasın diye evi boyalı almasa bile boyatıyor.evin sahibi o zavallı kiracılardan kat kat iyi durumda olmasına rağmen bir boyatma parası için ortalığı yıkıp geçmekten, insanlıktan çıkmaktan imtina etmiyor.... tam bir türkiyenin ahlaksızlık tablosu.boyatmak saçma yazdım diye ev sahipleri beğenmedime basmış bile.gözünüzü toprak doyursun ne diyeyim.şimdi banlanırım da ben.Ben de öyle biliyorum avukattan dinlemiştim ama yine de bu adamın size zorluk çıkarmasını engellemez çünkü biraz gelenek haline gelmiş kiracı evden cıkarkem evi boyatır algısı. Ben boyalı aldım rengini beğenmedim bidaha boyadım aynı hafta içinde evi ona rağmrn çıkarkem tekrar boyalı teslim ettim kavga gürültü çıkmasın gerek yok diye. Bence boyalı teslim edilmesi kadar saçma birsey yok giren evini istedipi renk boyasım arkadasım herkesin mobilyası zevki bir değil ki
Çık git birşey olmaz.nereden yakalayacak seni ahlaksızlar.senelerce kira ye.10 küsür senedir 3 kuruş paraya kıyıp malının bakımını yapmaktan erin.Konuşmuyorum tartıştım bn öylede yapamam son kiramı ödedim
3 kuruş parayla gezen, kiracılığa tamah eden zavallı kesim, kavga gürültü çıkmasın diye evi boyalı almasa bile boyatıyor.evin sahibi o zavallı kiracılardan kat kat iyi durumda olmasına rağmen bir boyatma parası için ortalığı yıkıp geçmekten, insanlıktan çıkmaktan imtina etmiyor.... tam bir türkiyenin ahlaksızlık tablosu.boyatmak saçma yazdım diye ev sahipleri beğenmedime basmış bile.gözünüzü toprak doyursun ne diyeyim.şimdi banlanırım da ben.
Yani çok şükür kiramızı ödemişiz evi temiz kullanmışız kırığ dökmemişiz daha ne ister ki ev sahibi anlamıyorum. Ha mesela çivi deliklerini dolgu ile doldurup teslim edilebilir3 kuruş parayla gezen, kiracılığa tamah eden zavallı kesim, kavga gürültü çıkmasın diye evi boyalı almasa bile boyatıyor.evin sahibi o zavallı kiracılardan kat kat iyi durumda olmasına rağmen bir boyatma parası için ortalığı yıkıp geçmekten, insanlıktan çıkmaktan imtina etmiyor.... tam bir türkiyenin ahlaksızlık tablosu.boyatmak saçma yazdım diye ev sahipleri beğenmedime basmış bile.gözünüzü toprak doyursun ne diyeyim.şimdi banlanırım da ben.
Sözleşme konusunda haklısın ama ben direkt olayın köküne inip, bu tarz bir isteğin mantıklı olmadığını anlattım.gerçi sözleşme konusuna da çok hak veremiyorum, çünkü sözleşmeler hazır satılıyor kırtasiyede. Sözleşmeyi imzalayanın o maddeyle ilgili konuşmak aklına gelmemiş olabilir.gerçi konuşulsa da sözleşme esastır tabi hukuken.vicdan, ahlak, konunun mantığı başka mesele tabi ki.o konuda haklısın.kayıran hâlleri bu mu yani? Hergün ne haberler çıkıyor? Ve evet kayıracak da tabi.patronlar da işçisini kayıracak.senin için çalışıyor adam.sokaktaki adamla bir tutma bir zahmet.sende biraz güç ve iktidar varsa tabi ki biraz vicadanın da olacak.ki günümüzde bunu bile talep eden yok.kurallara uysalar yeter.devlet bile parası çok olandan ona göre vergi alıyor.çoktan çok, azdan az alınır.zayıf bireylere ona göre düzenleme yapılır.öğrencilere özel fiyat tarifeleri var, engellilere göre.ben dediklerimin mantığına çok eminim.Beğenmedim butonuna bastım ev sahibi olduğum için değil, taraflı yorumunuzdan dolayı. Ortada bir sözleşme var. Hanımefendi boyalı teslim edeceğim diye bir söz vermiş. Madem istemiyordu, boyasız aldı evi o zaman başta konuşup anlaşmalıydı.
Ayrıca ev sahipleri neden kiracılarını düşünmek zorunda? Kiracıyı yüceltirken neden ev sahipleri gömülüyor? Ev sahiplerinin problemi değil kiracının durumu. Ama sanki hayır kurumu gibi herkes ev sahiplerinden kiracılarını kayırmasını bekliyor.
Boyatıp boyatılmaması değil benim derdim sözleşme dışına çıkılması. Ev sahibi erken çıkartmak istese kiracıyı sözleşme var dersiniz ama iş boyaya gelince sözleşme geçerli olmaz. Bu çifte standart rahatsız edici olan.
Sözleşme konusunda haklısın ama ben direkt olayın köküne inip, bu tarz bir isteğin mantıklı olmadığını anlattım.gerçi sözleşme konusuna da çok hak veremiyorum, çünkü sözleşmeler hazır satılıyor kırtasiyede. Sözleşmeyi imzalayanın o maddeyle ilgili konuşmak aklına gelmemiş olabilir.gerçi konuşulsa da sözleşme esastır tabi hukuken.vicdan, ahlak, konunun mantığı başka mesele tabi ki.o konuda haklısın.kayıran hâlleri bu mu yani? Hergün ne haberler çıkıyor? Ve evet kayıracak da tabi.patronlar da işçisini kayıracak.sende biraz güç ve iktidar varsa tabi ki biraz vicadanın da olacak.ki günümüzde bunu bile talep eden yok.kurallara uysalar yeter.devlet bile parası çok olandan ona göre vergi alıyor.çoktan çok, azdan az alınır.zayıf bireylere ona göre düzenleme yapılır.öğrencilere özel fiyat tarifeleri var, engellilere göre.ben dediklerimin mantığına çok eminim.
ben evi temiz aldım temiz teslim ettim olması gerektiği gibi, eşyalar ne alaka? Burada boyadan bahsediliyor. Sizin mantığınızı benim aklım almadı. Çok farklı düşünce yapımız. Parasını geçtim saygısızlık bence. Benim çocuğumun çizdiği kirlettiği yeri niye başkasına yıkayım. 3 kuruş kira verdik diye evin içine edip bırakın oldu olacakKira ödemek demek o dönem için o eşyanın, duvarların, evdeki imkanların kullanılacağını kabul etmek demek.ee tabi kullanıma bağlı yıpranmaları da.bunun için kira ödüyoruz zaten.eee zaten bunun için bir de kapora var. Direkt kiracıya böyle bir vizyonun yüklenip, toplumda kabul görmesi saçma.ne yapalım, eşyaları da mı yenileyelim eskidi diye.kendi malını kiraya ver, paraları cukkala.evin bakımını da kiracıya yık.aylarca kiraları almışsın, bir boyatmayı da çok görmesinler bir zahmet.malın bakımı, mal sahibine aittir.kiralayanı niye ilgilendirsin? Otelden çıkarken odayı temizleyip mi çıkıyoruz.ya da araba kiralayınca yıkatıp da mı teslim ediyoruz ? Aynı mantık.parasını vermişim.
Olması gereken bu. Ben evi termetiz aldım ama sözleşme de böyle bir madde yoktu. Temizleyip öyle teslim ettim. Ne deseydim sözleşme de yazmıyor diye pis mi bıraksaydım. Bunu ben kendime yakıştırmam bi kereAvrupa'da da böyle işler. Eve taşınırken her yer pırıl pırıl temizlenmiş, boyanmış, tamir edilmiş şekilde teslim edilir. Öyle yalap şalap değil bildiğin temizlik şirketi gelir ve ev kiralanırken santim santim kontrol eder evi veren kişi. Kırık veya arızalı bir yer mümkün değil bırakmazlar. Eşyanı alır girersin eve. Yalnız çıkarken de aynı şekilde bırakılır. Yani sen de temizlik şirketiyle anlaşırsın ve evi aldığın gibi teslim edersin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?