Buyrun...Terapi Grubumuz :))

Canım.. Sabır.. "Gecenin en karanlık hali şafağa en yakın andır" bu sözü duymuşsundur..

İmtihan dünyasındayız. Çok zor şeyler yaşamışsın. Sabret biraz daha. Rabbim görüyor bunları..

Kimseye kaldıramayacağı yük verilmezmiş.. Böyle düşün.. Dua edicem senin için.

Bazen insan birden kötü oluyor ve ona mesaj yazmak aramak karşısına dikilip hesap sormak istiyor. Yüzleşmek istiyor yani. Bunları yapmazsa kafasında binlerce kez o kişiyle konuşup her seferinde değişik cevaplarla ayni soruları soruyor. Bencede rahatlayacaksan yüzleşmelisin ama çok iyi düşün.

Ablacım sana birşey söyliyeyim kızlar sizinde aklınızda bulunsun. Muharrem ayındayız galiba kasımın başlarında başladı bu ay. Bu ayda bütün nusubetler insanın başına gelirmiş, dertler, kederler, acı,korku şöyle diyeyim en küçük nusubet fakirlikmiş bu ayda. Aynen bende senin gibiyim isyan etmek istemiyorum ama bütün herşey üstüme üstüme geliyo çıldırcak gibi oluyorum. Okula bile bir hevesle giderdim artık oda yok. Sevgilimle aram çok kötü birbirimizden nefret eder olduk. Bu ayda Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm demek gerekiyormuş günde 100 kere.

Son düzenleme:
Bende bugün nedense kötü oldum tatlım ya ama şimdi iyiyim. Geri dönüş asla olmaz da bi pişman olduğunu görsem diyorum. O zaman rahatlıcam tam anlamıyla. Oda olmayacak gibi.

kötü olma dua et boşver pişman olmasın olursa gelir kapına sen yine affedrsin çünkü biz daha duygusalız acı çekmişiz alışmışız gidişiyle boşluğa düşmüşüz hemen gevşiyoruz affedyoruz örn ben o yüzden hiç deme pişman olsun boşver olmasın sen kurutldğuna şükret

Safer; cahiliyye devri arablarının inandığı bir uğursuzluk çeşidiydi. Hatta bu ayda kıyılan nikâhların kısa süreceği, bu ayda yapılan faaliyetlerin sonuçsuz kalacağı, bu ayda başlanılan işlerin uğursuzlukla biteceği tarzındaki inançları da mevcuttu. Araplar zannederlerdi ki “karınlarında safer denen bir yılan var, acıkınca insanı sokar ve ezaya sebep olur.” Bunun insan veya hayvan karnında bulunup sirayet ettiğine inanılan bir hastalık olduğu; bununla bizzat safer ayının kastedildiği; safere girilince uğursuzluğa uğranılacağına inanıldığı vs. de söylenmiştir. (Kütüb-i Sitte)
Hâlbuki bütün günler ve aylar Allahü Teala’ya ait zaman dilimleri olduklarından kendi başlarına fayda ve zarar verebilecek şeyler değillerdir. Bunlarda olacak musibetler gün veya aydan dolayı değil de, Allahü Teala’nın takdiriyle olduğu bilinmelidir. Gerçi Allahü Teala insanı her an imtihan etmektedir. Öyle ise bize düşen vazife her halükarda sabredip başa gelecek olanbela ve musibetin imtihan için geldiğini ve Allah’a tevekkül etmek gerektiğini unutmamaktır.

canım bak netten baktımda buna yani okuynca pek inanmadım yazanın dediği gibi 'Bunlarda olacak musibetler gün veya aydan dolayı değil de, Allahü Teala’nın takdiriyle olduğu bilinmelidir. Gerçi Allahü Teala insanı her an imtihan etmektedir. Öyle ise bize düşen vazife her halükarda sabredip başa gelecek olanbela ve musibetin imtihan için geldiğini ve Allah’a tevekkül etmek gerektiğini unutmamaktır.'

Haklısın canım ama öylece vazgeçmesini hazmedemiyorum. Sürekli ya sabır diyorum elimden geldiğince düşünmemeye çalışıyorum. Gerçi daha iyiyim o hoşlanmıyo diye yapmadığım şeyleri yapıyorum özgürlüğüme kavuştum :) bu yüzden de mutluyum.

Bilmiyorum canım hatta oruç tutuluyo bu ayda belkide ben karıştırdım şimdi fetva vermekte istemiyorum. Tabiki Allah bizi her zaman sınıyo bu kesin hatta 40 günde başına birşey gelmeyen korksun diye bir laf vardır. Eğer Allah seni 40 gündür başına birşey vermiyosa seni gözden çıkarmıştır demektir derler. Bu dünyaya imtihan için geldik. Hayır mı yapıyoruz şermi yoksa dua edip veya isyanmı ediyoruz. Allah yardımcımız olsun. Önemli olan her şerde hayır aramak. İnşallah elif ablada kendini şeytana kaptırmaz bizde dahil.

bebeim doğru dediğin şeyide okudum hatta yazıyo peygamber efendimize(s.a.s) hastalığın geldiği ay ama korktum bende bilmiyorum

iyi canım benim hep mutlu olursun inş. :)

Haklısın canım ama öylece vazgeçmesini hazmedemiyorum. Sürekli ya sabır diyorum elimden geldiğince düşünmemeye çalışıyorum. Gerçi daha iyiyim o hoşlanmıyo diye yapmadığım şeyleri yapıyorum özgürlüğüme kavuştum :) bu yüzden de mutluyum.

Aa evet bunuda okumuştum. Bende baktım şimdi çoğu yerde farklı çoğu yerde dahada farklı ayetlerde var ama bilemedim şimdi.

valla ben hayatımda üzlmediğim kadar geçen hafta üzüldüm en sevdiğim arkadaşımın başına çok kötü şeyler geldi bilmiyorum inanmayayım diyorum ama :s yinede günde 100 tane Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm desek çok iyi olur tek bu ay için değil yani birde evden çıkarken eve girerken Ayetel kürsiyi okuyun kızlar okuduğunuzda o gün boyu melekler sizin etrafnzda oluyomuş belalardan uzak tutyomuş

Bende aslında onları okuduktan sonra bu aya yormak istemiyorum ama başıma neler geldi ya anlatamam. Çevremdekilerinde öyle, en yakınımdakilerle kötü oldum. Evet Ayeteş kürsiyi okumak çok işe yarıyo. Zaten cebrail aleyisselam o ayeti indirirken ümmetine söyle bu ayet öyle büyükki bütün belalardan korur. Ve abdestli okumayada dikkat edin.
Peygamber efendinmizin zamanında bir tane adamın çok kötü nazarı değermiş işte o sırada cebrail gelmiş ve bu ayeti oku bu kişi sana nazar edicek demiş. Ve okumuş deymemiş. Düşün adam nazala baktığın an karşısındaki ölebiliyomuş.

evet canım öyle nazardan korusun Rabbim bizleri :)

Ben çok sıkıntılıyım ya bana dediki sen hiç bir dediğimi yapmıyosun her lafım laf katıyosun bu ilişkide bir ağırlığım yok
Ben onun için kardeşim dediğim insanlardan vazgeçtim sosyal bir aktifem yok. Okul ev ev okul. Üniversite en güzel yıllarım yaşıyamıyorum bile.
Sırf o istiyo diye paspal paspal gidiyorum okula saçıma başıma özen göstermiyorum bir sürme çeksem ayrılır öyle bir kıskanç yani.
Telefonda konuşuyoduk işte suratına kapattım sinirlendim defol git ozaman diye aramadı mesajda atmadı bende sonradan mesaj attım bu hattı abime veriyorum istediğin oldu sakın mesaj atma dedim. Umrumda değil artık ben onun için neler vazgeçim o gelsin bana bunu desin çokta umrumdaydı. sizce haksızmıyım ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…