Çalışmak mı? Bebeğim mi?

Bebek olunca masraflar katlaniyor ben calismam dedim ama kizim 7 aylikken basladim yine calismaya. Dogum iznine bi cik bakalim bebeginle nasil gecicek simdi dogmadan konusmak cok zor ama isi birakma. Iznin bitmeye yakin dusunursun

Calismak tabii ki.. Ben bebegimi 2 aylik bile olmadan anneme birakip calismaya baslayacagim. Ki siz 4 ay daha rahat olursunuz. Eve tikilip cocuklarimiza yararli olamiyoruz maalesef. En guzel zamanlari geri gelmiyo diyenler olmus da evde oturup esra erol izleyip camasir asarak iki parka goturerek en guzel zamanlarin tadi cikmiyor.. Kac anne isi birakinca cocuguyla hakkini vererek ilgileniyor, adam gibi yoruluyor onu egitmek eglendirmek icin... Bir iki tane..

uzman pedagog şöyle der: ''bebeğinize gelecek hazırlamayın, bebeğinizi geleceğe hazırlayın..'' maddi olanaksızlıklar yüzünden çalışanlara lafım yok da..neyse..
Fazla zaman degil kaliteli zaman gecirmekle de paralel degil mi gelecege iyi hazirlanmak kiyamam ki bebegime bile bile ewimiz olsaydi yada daha duzgun bi evde otursaydik arkama bile bakar miydim.. Asla..

Bebegin...Ev herzaman alinir ama cocugunun bebekligine geri donemezsin...
Su duygusal yorumlara bitiyorum.
Oldu.kiz cocuklarini okutmak icin aileleler bin bir umutla kizini okutsun.
Lafa gelince kadinin ekonomik ozgurlugu olsin diyoruz.sirf esine bagimli oldugu icin sevmedigi halde evliligini meslek hayati olmadigi icin surduren binlerce kadin varken hala su yorumlar yapiliyor ya illet oluyorum.
Sizde kiziniz olunca okutmayin o zaman.madem evde oturup cocuk bakacak.cocugun o yillari bidaha gelmeyecek sizde uygulatin bunu.
Birde cocugun yillari gelmeyecek diyorsunuzda sanki hic gormeyecek gun icinde.her firsatta yine anneligini yapacak

Gunun sonunda yine beraberiz yani mutlu son. Calismaya devam edecegimi soyledim patronuma umarim bizim icin hayirli bir karar vermisimdir.

Fazla zaman degil kaliteli zaman gecirmekle de paralel degil mi gelecege iyi hazirlanmak kiyamam ki bebegime bile bile ewimiz olsaydi yada daha duzgun bi evde otursaydik arkama bilse bakar miydim.. Asla..
Sizin şartlarınızı tam olarak bilemem kiracıymışsınız Allah bi ev nasip etsin öncelikle istediğiniz gibi..Şöyle bir düşünün, şu yaşınızda bile etrafınızda anneniz mi olsun istersiniz anneanneniz ya da sevdiğiniz bi teyzeniz mi? Bebek, çocuk da her an kendisiyle ilgilenilemese de güvenli ortamda olmak ister. sizin evin içindeki varlığınız herşeyden öte çocuğunuzun güven duygusunu güçlendirir..
Bu kadar endişelenmeniz duyarlı bi anne olacağınızı gösteriyor, kendinizi çocuğunuzdan mahrum etmeyin..En azından iki yaşına kadar..

Gunun sonunda yine beraberiz yani mutlu son. Calismaya devam edecegimi soyledim patronuma umarim bizim icin hayirli bir karar vermisimdir.
evet canım malesef ''günün SON '' unda beraber olabileceksin..

Cocuklar bir sekilde buyuyor. Is sartlari her zaman iyi olmuyor. Madem isinizden memnunsunuz calisin. Bide cocugun anneye yuklugu 3.5 yasina kadar sonra pacayi kurtariyor

yorumları okuyamadım, yazıldıysa kusura bakmayın
ben de ilk çocuğumda çalışmıştım (babaannesi baktı)
doğum iznimi süt izniyle birleştirmiş 1 ay da ücretsiz izin kullanmıştım
6,5 ay olmuştu
daha izin haklarım vardı ama çocuk doktorumuz bana eğer çalışmaya döneceksem artık dönmem gerektiğini 7 aydan sonra bebeğimin bağlanma duygusu gelişmiş olacağından, 7 aylıktan sonra işe başlamamın psikolojik olarak bebeğimi etkileyebileceğini söylemişti
bence siz de şimdiden işvereninizle konuşun
iznimi 6 ay olarak kullanmak istiyorum, sonra kesin dönüş yapacağım deyin, 6 ay olmuyorsa 5,5 ay için pazarlık edin
bu arada 6 aylık sadece anne sütü sürecini atlatmış olursunuz, ek gıdalara başlamış olur, emzirme ile ilgili sıkıntı yaşamazsınız
gündüz sütünüzü sağıp, ertesi gün için bırakırsınız
ek gıdalara başlanmış olduğundan beslenmeyle ilgili sorun yaşanmaz
bebeğin uykusunu vb. biraz düzene de oturtmuş olursunuz
içiniz rahat olur

ha, baktınız olmuyor, o zaman bırakırsınız işi

edit: işvereniniz asıl sorun yokluğunda başlar demiş ya, o zaman onun için önemli bir elemansınız, 4 ay izin veren 2 ayı da verir. gerekirse 2-3 ay maaş almayın, bulunan geçici elemana versinler o ücreti, yine de 6 aya tamamlamaya çalışın

evet canım malesef ''günün SON '' unda beraber olabileceksin..
Vicdanen zaten kotu hissederken sizin konuya yaklasma acinizi farkli bulmustum. Ama bu kadar sert ve manidar yorumlariniza uzuldum. Gercekler acidir diyeceksiniz haklisiniz da ama acitmaya gerek var miydi? Sartlarim elverisli olsa onu bu ewde uyutmak bile istemezken calismak icin ne denli zor bir asamadayim tahmin edemezsiniz. Tasinmak vs. konusulan konu esimin dedesinin ewinde oturuyoruz buradan cikarsak kendi ewimiz olmali diye diretiyor esim her yolu denedim anlayacaginiz

Çalışırsın elbet bende uzmanlık eğitimi için bebeğim altı aylık olunca döndüm. Fakülte ve asistanlık süresinde öyle bir tempoya alışmışım ki evde çocuk bakarken aklımı kaçırmak üzereydim. İnanın işe dönünce bebeğime olan bakış açım bile değişti. Süt izniniz vardır bu büyük bir nimet kullanın sonuna kadar 14 aydan sonra ben kullanamadım çünkü hocam arıza çıkarmaya başladı. Neyse bitti gitti. Bunca yılımın emeği vardı istifa etme gibi bir hakkım söz konusu bile değil kızım bana bu yolda engel değil motivasyon oldu. Uzman olduğumda hayatımız çok daha iyi olacak herşeyden önce kızımın geceleri benden ayrı kalmasına müsaade etmiyorum böylece. Akşamları annesi eve dönecek, herşey onun için çalışın daha iyi nin eviniz olunca daha rahat ve mutlu olacaksanız......hayırlısı ile kucağınıza alın inşallah.

günün sonunda olsa ne olur?
önemli olan bebeğinize-çocuğunuza ne kadar değil, "nasıl" zaman ayırdığınız

Çalışın

Su fazla duygusal, fazla 'fedakar anne' yorumlarina bakiyorum da, bi elleri yagda bi elleri balda cocuk bakip ahkam kesiyolar.. Bunca yilin emegini ve egitimini cope atmak soz konusu olamaz, annelik her seyden vazgecmek degildir, guclenip her seye dort elle sarilmaktir.
siz bu yorumlara takilmayin konu sahibi, bizi vicdansizmisiz gibi hissetmeye zorluyolar isi birakalim diye ama yemezler. Kendileri her gun evde de noluyor, muge anli izleyip tv karsisinda ayakta cocuk salliyolar her aninda beraber olup kendi buyutmek bu.. Ya da islerini sevmiyolarmis bahane olmus. Ben isini birakmadan calisan bi anne olucam ve bununla da gurur duyuyorum, anne oldum diye isi gucu serip evde oturmuyorum.

cok cok katiliyorum.. bunca yillarin emegini cope atacaksak niye okuduk ailelerimize yuk olduk? en guzel zamanlarini kaciriyormusuz.. tum gun evde oturup cocugu habire minciklamak oluyo guzel zamanlarini yakalamak. Kadin sadece anne degildir ki eve kapanip cocuk buyutsun.

Turkiyenin en zengini de olsam isimi birakmazdim yani dogumdan sonra, nedir bu duygu somurusu.

Bebegin icin o evi degistirmek istiyosun ama oncelikle bebeginin yaninda ol serim ben.Burda herkezin yorumuna saygi duyuyorum.Ama bi cocuk annesi her istediginde yaninda olmali diye dusunuyorum.Suzde cocuk oldunuz mesela anneniz calissinmi isterdiniz yoksa yaninizda olmasinimi.Tabi cok ekonomik zorluklar vardir o zaman mecbur kalirsiniz.Ama gecinebiliyosaniz su an bnce bebeginizle beraber olun.Benim bebegim du an 7 aylik ve kimsenin yaninda cok fazla kalamiyo.Artik beni kokumu istiyo bebek diyoruz ama herseyin farkindalar.Ins saglikli bi dekilde alirsiniz kucaginiza hayirlisiyla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…