- 1 Ekim 2010
- 13.876
- 38.103
- 798
- Konu Sahibi Beril sevin
-
Bunu düşündüm aslında sadece oğlumu versem 1 ay da pes eder, kıızm çok duygusal, onu bu gibi bi şeyin içine sokamam
Çok teşekkür ederim bilgiler için,Yazılanları okumadım ama boşanmış, iki çocuk annesi olarak içinizi biraz olsun rahatlatmaya geldim.
Çocuklarınızı sizden alamaz.
Birincisi gittiğiniz psikiyatrist mahkeme için bi rapor hazırlayacaktır, bu raporda sizin durumunuz verdiği ilaç yazılı olacak, kaldı ki akli dengenizde bi sorun olmadığı müddetçe sizi burdan vuramaz.
İkincisi hakim çocuğun yüksek menfaatini gözetir, yani maddi olarak babada daha rahat olacağını düşünse bile çocuklarınızın sosyal çevresinden uzaklaşmaması için bu maddi yetersizliğinizi nafakayla kapatır.
Üçüncüsü eğer asgari ücret alıyorsanız eşinizden çocuklarınız hariç yoksulluk nafakası da alabilirsiniz ki bunu mutlaka yapın.(Asgari ücretin üzerinde alıyorsanız vermez hakim)
Boşanmaya karar verdiyseniz korkmayın, ama zor bir sürece gireceksiniz toparlanmanız lazım.
Böyle ben napıcam, Aman Allahım sıçtık modundan çıkın ve kendinize güvenin lütfen.
Çocuklarınız her tedirgin olduğunda dönüp size bakacaklar, o esnada mutlaka rahat ve gülümsüyor olamlısınız.
Kıyamam ya çok kötü bseySakin oyle bisey yapmayin sakin.
Arkadasim ayni kafayla kizini bosandigi esine yaz tatili icin verdi, kiz 4 yasinda.
Adam pes etmek yerine kizla sirra kadem basti, asla kimse bulamiyor ikisini de.
Cocukla deneme yanilma yapmayin sakin.
O bahsettigim adamin birde sevgilisi varmis madde bagimlisi, kiz nerde ne halde kimse bilmiyor, annesi hergun sinir krizi geciriyor.
Esinizde pazardan domates almiyor,cocuk bu..
Kafasina gore hicbisey almaz.
Teşekkür ederimGüçlü bi annesin eşinse ödlek sorumsuz bir herif.!
Onsuz çocuklarına çok çok güzel bakacaksın pırıl pırıl yetiştireceksin.
Rabbim eşine de akıl fikir ihsan eylesin!!
yurtdışına gidip gelirken uçaktaki kabin basıncından beyne giden oksijen azalmış sanırım beyefendinin.o kadar küçük çocukları anneden hangi mahkeme alıyormuş? beyefendinin çocukları umurunda olsaydı 7 yıllık evliliğin 5 yılını dışarıda geçirmezdi.sizin hatanız bu kadar yıl beklemek olmuş.beyefendi kendini hazırlasın hem çocuklara iştirak nafakası ödeyecek eşek gibi, hem size yoksulluk nafakası ödeyecek he eğer isterseniz ayrıca maddi manevi tazminat da talep edebilirsiniz bu kadar uzun zaman sizi bırakıp gittiği, maddi manevi zarara uğrattığı ve tehdit ettiği için.Şuan ağlayarak yazıyorum, eşim dediğim adam 7 yıllık evlilik hayatım boyunca (2.bebekten sonra) başka ülke derdine düştü ve daha oğlum 6 aylıkken gitti. Kısa bi süre dedi, anlaşmamı ona göre yaptım dedi, kabul ettim. Ama yıllarca hergun gel dememe rağmen gelmedi, 2 yıl sonra çıkıp geldi ve benden giden gitmişti, kopan kopmuştu. Artık eski hislerim ve güvenim yoktu. Anlaşamadık sürekli kavga ettik, psikolojik tedavi gördüm ama öyle büyük bsey değil, sadece rahatlamam için ilaç kullandım. Beraber kavga gürültü 8 at geçirdik ve yine gitmeye karar verdi. Bu sefer üzülmedim. Ev giderini karşılasın yeter dedim. Tek başıma çocuklarıma hem anne hem baba olmaya çalıştım. Bi kaç aydır yine kavga içindeyiz ve boşanmaya karar verdik. Maddi hiç bir destek olmam dedi. Çocuklar açta açıkta kalırsa alırım dedi. Sen anne misin dedi, çocuklar sende güvende değil dedi, daha neler neler söyledimahkemeye psikolojik tedavi raporumu sunacakmıs. Çalışmıyorum suan, 3 ay sonra başlayacağım. Neyi düşüneceğimi şaşırdım. Çocuklarım benden asla ayrılmazlar. Bende ayrılamam. Ama tek başıma da asgari ücret ile 2 çocuk, kira, elektrik nasıl öderim
Bazen çocuklarıma kızdığım zamanlar geldi aklıma şimdi acaba kötü anne miyim diyorum, bana öyle baskı yaptı ki dengem aly üst oldu, nefes alamıyorum
Bahsettigi raporun icerigi nedir?Cocuklar icin tehlikeli olabilecek durumunuz varsa hakim bu durumu fazlasiyla dikkate alir.Şuan ağlayarak yazıyorum, eşim dediğim adam 7 yıllık evlilik hayatım boyunca (2.bebekten sonra) başka ülke derdine düştü ve daha oğlum 6 aylıkken gitti. Kısa bi süre dedi, anlaşmamı ona göre yaptım dedi, kabul ettim. Ama yıllarca hergun gel dememe rağmen gelmedi, 2 yıl sonra çıkıp geldi ve benden giden gitmişti, kopan kopmuştu. Artık eski hislerim ve güvenim yoktu. Anlaşamadık sürekli kavga ettik, psikolojik tedavi gördüm ama öyle büyük bsey değil, sadece rahatlamam için ilaç kullandım. Beraber kavga gürültü 8 at geçirdik ve yine gitmeye karar verdi. Bu sefer üzülmedim. Ev giderini karşılasın yeter dedim. Tek başıma çocuklarıma hem anne hem baba olmaya çalıştım. Bi kaç aydır yine kavga içindeyiz ve boşanmaya karar verdik. Maddi hiç bir destek olmam dedi. Çocuklar açta açıkta kalırsa alırım dedi. Sen anne misin dedi, çocuklar sende güvende değil dedi, daha neler neler söyledimahkemeye psikolojik tedavi raporumu sunacakmıs. Çalışmıyorum suan, 3 ay sonra başlayacağım. Neyi düşüneceğimi şaşırdım. Çocuklarım benden asla ayrılmazlar. Bende ayrılamam. Ama tek başıma da asgari ücret ile 2 çocuk, kira, elektrik nasıl öderim
Bazen çocuklarıma kızdığım zamanlar geldi aklıma şimdi acaba kötü anne miyim diyorum, bana öyle baskı yaptı ki dengem aly üst oldu, nefes alamıyorum
İlk sözleriniz güldürdü :)yurtdışına gidip gelirken uçaktaki kabin basıncından beyne giden oksijen azalmış sanırım beyefendinin.o kadar küçük çocukları anneden hangi mahkeme alıyormuş? beyefendinin çocukları umurunda olsaydı 7 yıllık evliliğin 5 yılını dışarıda geçirmezdi.sizin hatanız bu kadar yıl beklemek olmuş.beyefendi kendini hazırlasın hem çocuklara iştirak nafakası ödeyecek eşek gibi, hem size yoksulluk nafakası ödeyecek he eğer isterseniz ayrıca maddi manevi tazminat da talep edebilirsiniz bu kadar uzun zaman sizi bırakıp gittiği, maddi manevi zarara uğrattığı ve tehdit ettiği için.
Ben uyku düzensizliği için ve stres için muayene oldum. Dr a sadece bunları söyledim. Strese girme sebebim de eşimmiş zaten, o yanımda değilken huzurluyum. Zaten dr a da ı yanımıza geldiği aylarda gittim. Nasıl psikolojik baskı yaptıysa artık. Birde destek oluyormuş gibi davranıyorduBahsettigi raporun icerigi nedir?Cocuklar icin tehlikeli olabilecek durumunuz varsa hakim bu durumu fazlasiyla dikkate alir.
Korkacaginiz bir durum yok o zaman. Sizi cocuklarinizla korkutmasina izin vermeyin. Allah yardimciniz olsun.Ben uyku düzensizliği için ve stres için muayene oldum. Dr a sadece bunları söyledim. Strese girme sebebim de eşimmiş zaten, o yanımda değilken huzurluyum. Zaten dr a da ı yanımıza geldiği aylarda gittim. Nasıl psikolojik baskı yaptıysa artık. Birde destek oluyormuş gibi davranıyordu
Bunu da şöyle mahkeme de yurt dışına gittiğini çocuklarla doğru dürüst görüşüp ilgilenmediğini filanÇekişmeli olursa zTen tüm haklarımı isteyeceğim, gücüm yok ama başarmak zorundayım. Çocuklarımı her anne gibi çok seviyorum ve eşimin onlarda emeği yok zaten
Çocuklarınız küçük hakim velayette sizden yana karar verir, ki kararı etkileyecek bir sebep olmadıkça anne bakımına muhtaç yaşlardaki çocukların velayeti anneye veriliyor, anlaşmaya varmışsınız, boşanma gerçekleşene kadar sakinliğinizi koruyun, boşanma gerçekleşince de zaten çocukları alıp kafasına göre yurtdışına götüremez çünkü 18 yaşından küçük çocukların yurtdışına çıkması için noterde muvafakatname düzenlenmesi gerekiyor.İlk sözleriniz güldürdü :)
Gönül rızası ile hakkımı vermezse dediğiniz gibi tüm haklarımı arayacağım. Bugun konuştuk ve çocuklar konusunda anlaştık, bende kalacaklar ❤
Bunu da şöyle mahkeme de yurt dışına gittiğini çocuklarla doğru dürüst görüşüp ilgilenmediğini filan
Burda anlattıklarını anlattığın hiçbir mahkeme başkanı çocukları senden alıp ona vermez. Bi de maddi destek olmazmış o ona kalmaz canım paşa paşa verecek . Mahkeme çocuklara nafaka bağlar. Anlattığın her şeyi belge ve şahitlerle ispatla. Gidişini gönderdiği paraları yalnız mücadele etmek zorunda olduğun durumları.Şu an yaptığı seni manüpile edip sindirmek vazgeçirmek. Korkma hiçbir şey yapamaz. Zaten yokmuş şimdi tamamen defolup gitsin pis herif
Tez zamanda boşandım, kurtuldum, çocuklarımla çok mutluyum mesajlarınızı da görürüz inşallah.
Çocuklarınız küçük hakim velayette sizden yana karar verir, ki kararı etkileyecek bir sebep olmadıkça anne bakımına muhtaç yaşlardaki çocukların velayeti anneye veriliyor, anlaşmaya varmışsınız, boşanma gerçekleşene kadar sakinliğinizi koruyun, boşanma gerçekleşince de zaten çocukları alıp kafasına göre yurtdışına götüremez çünkü 18 yaşından küçük çocukların yurtdışına çıkması için noterde muvafakatname düzenlenmesi gerekiyor.
Antidepresan kullanmayan insan sayısı daha az nerdeyse artık. Bunun için tabi ki bir şey yapamaz, saçmalamış.
Kendi baba olsaymış da önce sonra sizin anneliğinizi sorgulasaymış!
Korkmayın, sakin olun.
Ona tuzak kur olmadı canım hikayeni okudum ama diğer cevaplara pek bakamadım. seni dövdüğünde darp raporu al . Whatsap yazıları bulundur. Üstelik senin ilaç kullanman onun yuzunden oluşan birşey o yüzden bunu sunması onun zararına olur. Yıllarca yurt dışında çalıştığını da göz önğnde bulundurursak ki mahkeme de böyle düşünecek emin ol. Çocuklar sende kalır hiçte bi b*k yapamaz Çocuklar için nafaka zaten vermek zorun için rahat olsun çekme o adi leşi boşver
Teşekkür ederim yorumlar ve öneriler için. Eşim beni kontrol altında tutmaya çalışıyor, benim de birey olduğumu unutuyor. Bunu bi şekilde dengelemeye çalışıyordum ama yurtdısına gittikten sonra hiç bsey eskisi gibi olmadı. Aramızda inanılmaz derecede iletişimsizlık ve anlaşamama başladı, o da benim değiştiğimi söyledi. Tek başıma daha oğlum 6 aylıkken gitmesi ve dönmemesi benim gece korkarak yatağa girmem, ışıklar açık uyudum korkudan, ama şimdi evet değiştim. Gece korku filmi bile izlerim.o eskş günleri hatırladıkça kendime şaşırıyorum. Nasıl başardım diye de kendimi tebrik ediyorum :) düşünün gece hırsız girerse diye yastığımın altında kendimi koruyacak şeyler saklardımKocana agzıma geleni sayasım var.nankör herif
2000 lira ile geciniyirsaniz calisarak da gecinirsiniz. Zor olacak ama olacak. Mahkeme kolay kolay vermez.Kızım özellikle çok duygusal, ben ne şartlar altında büyüttüm onları, muz alırdım ben yemezdim, gönderdiği para da en fazla 2000 tl,
Dua edin bana nefesim kesiliyor ruhum daralıyor, çocuklarım olmadan bi hayatta yaşamak yerine beni kapatsınlar akıl hastanesine
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?