Ben de sabahtan beri o yüzden kendimi yiyorum.. görmek isteyen gelsin değil mi? Hata bende ki iyi niyetli davrandım kızcağız madem istiyor görmeden gitmesin dedim ama bana ne. Aptallık kafam.bi halı için cidden sacma tavırlar :) ayak altında olan bişey tabikide kirlenicek madem o kadar temiz evine misafir cagırmasın
iyi niyetinizden gitmişsiniz ama bence gerekte yokmş söylemeden geçemiccem görmek isteyen eve gelsin.
egçen bzde bebek görmeye gittik uyuodu beşike azıcık baktık o kadar
herşeyden öenmlisi evladınız bence cocugunuzu bazılarının keyfi için uykusundan etmeyin en kıymetliniz oo ve büyümes, ,çin uyku cok önemlidir benimde var beebğim uyuyorsa odasına bile kinmseyi sokmam gelelim komşunuza yaptığı tavır abartı olmuş halısını yıkatöayı teklif edebilirsin dahada gitme kibarca reddet insanlık hali kaza olabilir kimse isteyerek yapmaz ve 1 sene bekleyen halı içinde komşunuz titizde değilmiş göstermelikmiş canınızı üzmeyin hiçBugün çok içerlediğim bir olay yaşadım.
Annemin kardeşi gibi sevdiği bir komşusu var. Dostlukları çok eskiye dayanıyor. Beni de hep öz kızı gibi sevmiştir. Aşırı titiz bir kadın. Bana göre hastalıklı derecede. Olaya geçiyorum;
Dün üniv okuyan kızıyla beraber bebeğimi görmeye geldiler. Nazlı teyze çok gördü gerçi, haftada bir kez sırf kızımı görmek için gelir ya da kendi davet eder. Ama kızı üniv okuduğu için çok göremedi. Dün görmeye gelmişlerdi ama tam da uyutmuştum çocuğu. Uyandırayım mı geri uyuturum falan dedim ama yok uyandırma dediler. Kız da göremediği için üzüldü. Bugün de okul için geri gidiyormuş. Dedim ki isterseniz akşam 10 dk getiririm Alçin'i. Misafir gelebilir falan kem küm ettiler. Yarın gitmeden önce gelin öğleden sonra dediler. Ben de tamam dedim.
Bugün çağırdılar 12 gibi gittik. Kahve yaptılar falan. Çocuğu yere oturtuyorum, oraya buraya gidiyor o yüzden kucağıma aldım etrafı kurcalamasın diye. Kalabalıkmış bir de tanımadığım, dedikoducu koca koca kadınlar var sevmem böyle ortamları bunu bildiği halde çağırmış beni. Kadınlar habire bana soru soruyor "nerede oturuyorsun"
"şunu tanıyormusun bunu tanıyor musun o böyle şu böyle..." Kafamı bunalttılar anlayacağınız. Hiç sevmediğim dedikoducu, yüzüne gülüp arkadan sövecek tipler hepsi.
Bir yandan çocuk kucağımda durmak istemiyor inmeye çalışıyor masaya uzanıyor elini atıyor fincanlara vs. Elini tutuyorum uzaklaştırıyorum ama çenelerine yetiştim derken bir anlık dikkat dağınıklığıyla elini fincana attı. Son anda tuttum elini ama fincan düştü ve halı kirlendi. Bebeğimin üstüne sıcak kahve dökülmüş ama umurlarında olan çocuğun yanmış olabileceği değil. Halının kirlenmesiyle ilgilendi herkes. Benim evimde olsa canınız sağolsun derim kaza bu sonuçta kimse isteyerek sebep olmaz. Hemen kalktım silip temizlemek için bez falan sordum ama ne desin? "Sen bir şeyin yerini bilmiyorsun kızım sana bez yetiştirene kadar kendim de silerim zaten." Rengi gitti kadının sırf bir kahve döktük diye. Senelerce titizlikle oturup kalkmışım evindeyken tek bir hatam olmamış ama kaza hiç mi olamaz. Canın sağolsun diyeceğine suratını astı halıyı sildi.
"halımın başına ilk defa böyle bir iş geliyor"
"Bu yıl yıkamacıya vermeden temiztemiz kaldıracaktım ama vermek zorundayım artık"
Bunları dedi durdu. Ben normalde çocukla bir yere gitmem. Oraya da keyfimden değil bebeğimi görsünler diye gittim. Onlar için gittim ama gördüğüm muameleye bak. Bir daha çağırsa da gitmeyi düşünmüyorum. Abartıyor muyum?
Benim anlamadığım şu;
Yıllardır tanıltığınız, haftada bir görüştüğünüz kişinin huyunu suyunu bilirsiniz. Size karşı böyle davranmadıysa bile başkalarına davranırken görmüşsünüzdür. Başkasına yaparken aman iyi titiz kadın, size yapınca mı sorunlu oluyor.
Genel olarak bu teyze gibi insanlara sinir olsam da böyle tek bir davranışı ile eleştirmeyi doğru bulmuyorum. Sonuçta yıllardır dostluk etmenizin bir sebebi olmalı değil mi? Belki bu kusuru dışında çok iyi birisidir bilemem. Benim dostluk edeceğim birisi değil, ama ben benim çocuğa gelene kadar çok daha önceden bu kararı verirdim. Bir başkasına da böyle davranması kafi.
Aslında senelerdir tanıyıp dost olan gidip gelen annem ve rahmetli babaannemdi. Ben bekarken misafirlik bilmezdim onlara da gitmezdim haliyle. Ama geldiği zaman usul gereği otururdum onlarla. Misafir diye. Ben doğumdan sonra biraz daha yakın oldum gidip gelmelerim o zaman başladı. ama sırf biri kazayla bir yeri kirletti diye bu kadar kırıcı davrandığını hiç şahit olmamıştım böyle biri olduğunu bilseydim asla da samimi olmazdım.
Sadece bir sefer komşunun oğlu bisküviler dökerek yemiş o yüzden kaç saat temizlik yapmış böyle birşeyler anlatmıştı ama "ne diyecen çocuk işte yapar" demişti bunu anlattıktan sonra. Yani ben bugünkü davranışına hiç anlam veremedim böyle kırıcı davranmasına çok şaşırdım ve üzüldüm. Komşunun oğlu çocuk da benimki çocuk değil mi? Bebek bir de yani...
Zaten düşen fincanı mutfağa götürürken o ara misafirler çoğalmış içeri bir girdim ki oturacak yer yok. Çocuğu kaptığım gibi Allah muhabbetinizi arttırsın dedim çıktım. Kapıya kadar uğurlarken bile hala "artık mecbur yıkamacıya vericem" diye söyleniyordu. En son "Alçin'e feda oldu halımız" diye şakalaştı güldü ama ben cevap bile vermeden gittim.Hicte abartmiyorsunuz ben olsam kalkar giderdim ancak oyle anlar böyleleri ne ayip..
Ya şimdi bunu desem bu defa işler daha da çirkefleşecek. Anneme ihbar edecek kızın böyle dedi bilmem ne. Annem de böyle şeylerle uğraşmayı hiç istemez. Annem hatrına sadece susacağım. Anneme anlattım zaten o da boşver bir daha gitme yeter diyor. Ama arkamdan konuşursa bir laf duyarsam o başka. Gerekirse para veririm gitsin kokuşmuş halı yerine yeni halı alsın sanki yepyeni bir halı...Bence ona da söylenmiştir, sonra da çocuj tabi deyip sempatik olmaya çalışmıştır.
Benim kv de çocuklara bağırır bağırır, sonra da çocuk tabi onlar şımaracaklar der
Valla o zaman huyunu görmüşsünüz, çekin kendinizi.
Sizin yerinizde olsam, ne kadar haklı da olsam halıyı yıkatmayı teklif ederim. Çocuğuma laf söyleteceğime param gitsin
Bence obsesif degil okb hastasi olan birisi o haliyi tekrar tekrar yikatir.bu kadin yikamadan kaldircakmis.onunki densizlik.kadın obsesif kompulsif ve bu okb titizlikten yana ise zaten evine girenlere galoş geçirmediğine dua edin bu bir hastalık fakat çok büyük ayıp etmiş..
bence ne evinize davet edin ne geleceğim diye haber ederse kabul edin ne de bir daha evine gidin.
Ben yerinde olsam veririm yıkama parasını daha da gitmem evimdeki tesisat yuUnden komşunun halısı batmıştı ve ona sormadan yıkama iyi çağırıp halıların ücretini karsilayacagimi söyledim verdik gitti daha da muhatap olmadimBugün çok içerlediğim bir olay yaşadım.
Annemin kardeşi gibi sevdiği bir komşusu var. Dostlukları çok eskiye dayanıyor. Beni de hep öz kızı gibi sevmiştir. Aşırı titiz bir kadın. Bana göre hastalıklı derecede. Olaya geçiyorum;
Dün üniv okuyan kızıyla beraber bebeğimi görmeye geldiler. Nazlı teyze çok gördü gerçi, haftada bir kez sırf kızımı görmek için gelir ya da kendi davet eder. Ama kızı üniv okuduğu için çok göremedi. Dün görmeye gelmişlerdi ama tam da uyutmuştum çocuğu. Uyandırayım mı geri uyuturum falan dedim ama yok uyandırma dediler. Kız da göremediği için üzüldü. Bugün de okul için geri gidiyormuş. Dedim ki isterseniz akşam 10 dk getiririm Alçin'i. Misafir gelebilir falan kem küm ettiler. Yarın gitmeden önce gelin öğleden sonra dediler. Ben de tamam dedim.
Bugün çağırdılar 12 gibi gittik. Kahve yaptılar falan. Çocuğu yere oturtuyorum, oraya buraya gidiyor o yüzden kucağıma aldım etrafı kurcalamasın diye. Kalabalıkmış bir de tanımadığım, dedikoducu koca koca kadınlar var sevmem böyle ortamları bunu bildiği halde çağırmış beni. Kadınlar habire bana soru soruyor "nerede oturuyorsun"
"şunu tanıyormusun bunu tanıyor musun o böyle şu böyle..." Kafamı bunalttılar anlayacağınız. Hiç sevmediğim dedikoducu, yüzüne gülüp arkadan sövecek tipler hepsi.
Bir yandan çocuk kucağımda durmak istemiyor inmeye çalışıyor masaya uzanıyor elini atıyor fincanlara vs. Elini tutuyorum uzaklaştırıyorum ama çenelerine yetiştim derken bir anlık dikkat dağınıklığıyla elini fincana attı. Son anda tuttum elini ama fincan düştü ve halı kirlendi. Bebeğimin üstüne sıcak kahve dökülmüş ama umurlarında olan çocuğun yanmış olabileceği değil. Halının kirlenmesiyle ilgilendi herkes. Benim evimde olsa canınız sağolsun derim kaza bu sonuçta kimse isteyerek sebep olmaz. Hemen kalktım silip temizlemek için bez falan sordum ama ne desin? "Sen bir şeyin yerini bilmiyorsun kızım sana bez yetiştirene kadar kendim de silerim zaten." Rengi gitti kadının sırf bir kahve döktük diye. Senelerce titizlikle oturup kalkmışım evindeyken tek bir hatam olmamış ama kaza hiç mi olamaz. Canın sağolsun diyeceğine suratını astı halıyı sildi.
"halımın başına ilk defa böyle bir iş geliyor"
"Bu yıl yıkamacıya vermeden temiztemiz kaldıracaktım ama vermek zorundayım artık"
Bunları dedi durdu. Ben normalde çocukla bir yere gitmem. Oraya da keyfimden değil bebeğimi görsünler diye gittim. Onlar için gittim ama gördüğüm muameleye bak. Bir daha çağırsa da gitmeyi düşünmüyorum. Abartıyor muyum?
sonuc olarak cok da umurlarinda olmadigini anlamissindir... Her sey lafta bence. Bebek senin bebegin, sen gor yeter bosver.Oraya da keyfimden değil bebeğimi görsünler diye gittim
Çok şükür olmadı. Ağlamadı bile. Ben birşey oldu mu diye kontrol ederken diğerleri halıyı neyle temizleyeceklerini düşünüyordu.Bebeğe bişey olmamistir umarım. ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?