- 19 Kasım 2019
- 683
- 963
- 53
- Konu Sahibi maviisever
-
Şey ben ironi yapmıştım amaBugün de evimizin kümes olduğunu öğrendik çok şükür..evliliklerde ya da ilişkilerde neden erkekler sizin standartlarınızı sağlamak zorunda? Evleneceğiniz insanı hayat arkadaşı olarak mı yoksa dolu cüzdan olarak mı görüyorsunuz. Ben bir kadın olarak kendi evimide alırım kendi standartımı kendim yaratırım.. Ayrıca evet azıcık aşım kaygısız başım diyoruz. Bir tabak yemeğimi sofrada huzur içinde yiyemiyorsam isterse o ev altından zümrütten olsun ne farkeder. Fakir edebiyatımı da yaptım haydi Selametle
Ya ben onu 2 kere okuyunca anladımŞey ben ironi yapmıştım ama
üzülme bacım , konu sahibinden baska öyle düşünen yok bence zaten ama ehveniser sağlam oturttu , hem de 2 kere(saygılar bacım)Ya ben onu 2 kere okuyunca anladımama iyiki yapmışsın bu sayede öyle düşünenlere mesaj vermiş oldum niyeyse bana kaldı tasası
çekemiyoruz o lambaları, taam mıEşi parke boya yapmış Anneciği lavabo banyo dolabina 1000 tl vermiş haa birde koridorda lambaları var karşıliklı... yahu kadınceizi niye anlamıyorsunuz bu emeklere yazık değilmi ilahi kk hatunları
Niye evlendiniz o zaman. Eşinize annen baban beş kuruş harcamıyor. Niye Seninle evlenmem kapişşş demedinİz? Neden kapişşş demediniz o adama nedenDüğün sürecinde o senin küçümsediğin bin tl nin ne kadar önemi olduğunu biliyor musun? Annem eve o kadar harcadı ama onun dışında da onların yapması gereken şeyleri yapmadıkları için yine annem para harcadı. Bize yok biz ev yaptık paramız yok bindallı alamayız gelin çiceği alamayız vs dediler annem aldı gelin çiçeğini annem aldı kına kıyafetini annem aldı bindallıyıda yük olmamak için gelinlikciden bedava olanlardan aldım söz konusu sadece ev değil... diğer adetlerinide yerlerine getirmediler düğün kına vs için sadece gelinlik kapiş? Ben annemin harcamalarını tek ev olarak bakmıyorum onların yapmadıklarını annem üstlendi... gelinliğin içine giyilecekler ayakkabı vs vs
Kesin sizin koridorda tek lamba var. Ondan bu kıskançlığınızEvet evet lambalar karşılıklıymış bir de onu anlamıştımDemek ki koridorda en az iki lamba var
Aslında iki tane var ama karşılıklı değil.Kesin sizin koridorda tek lamba var. Ondan bu kıskançlığınız
Düğün sürecinde o senin küçümsediğin bin tl nin ne kadar önemi olduğunu biliyor musun? Annem eve o kadar harcadı ama onun dışında da onların yapması gereken şeyleri yapmadıkları için yine annem para harcadı. Bize yok biz ev yaptık paramız yok bindallı alamayız gelin çiceği alamayız vs dediler annem aldı gelin çiçeğini annem aldı kına kıyafetini annem aldı bindallıyıda yük olmamak için gelinlikciden bedava olanlardan aldım söz konusu sadece ev değil... diğer adetlerinide yerlerine getirmediler düğün kına vs için sadece gelinlik kapiş? Ben annemin harcamalarını tek ev olarak bakmıyorum onların yapmadıklarını annem üstlendi... gelinliğin içine giyilecekler ayakkabı vs vs
[/QUOTE
Kına kıyafetim, bindallım, gelinlik içine giyilecek kıyafetim yoksa evlenmem deseydiniz, zorla mi evlendiniz. İlle de evlenicem diye erkek tarafının üzerine düşenleri de yapmışsınız
kayınpeder size evden çık demiyor niye bilendiniz onlara. Adam benim evimde benim kurallarım geçerli diyor eşiniz de gururu olan her insan gibi başlarım evine azıcık aşım kaygısız başım diyor. Tutturmuşsunuz bindallı kına kıyafeti kaç kuruşluk şey sanki. Siz gururlu ve yeri geldiğinde ailesine karşı sizi savunan bir eşe sahipsiniz farkında mısınız? Eşinizin yaptığını yapsın diye ne dualar eden kadınlar var, anasının babasının ağzına bakan ne derlerse he diyen bir eş mi isterdiniz??Zaten onların yeri belli ki üst kattı kp kendiside demişti üst katı çocuklara eşimle bana yapıcam diye kızların yeri belli dört daire var ve hepsi boş onların yani ve eşim dedi buraya ablamı otutturacağım diye eve bin tl verdi evet ama onun dışında onların yapmaları gereken ama yapmadıkları şeyleride annem üstlendi düğün şeyi tek evle bitmiyor onların çok şeyini üstlendi kına elbisesi gelin çiçeği ayakkabısı vs vs belki bunlar küçük şeyler ama düğün zamanı o sıkışıklıkta dev gibi oluyor onlar sadece kendileri masraf yaptı sanıyorlar benim kastettiğim o anneminde çok payı var lafımda ne zaman düğünle ilgili yapmaları gereken şeyler açılsa paramız yok alamayız (bindallı vs) diyorlardı ama düğün zamanı kendisine oturma grubu aldı perdeler aldı ve bize takılan ama onlara verilen paralara kondular vs vs mesela benim ailemede verdiler annemler bi poşet hazırlayıp hepsini içine koydular geldiğmizde de böyle böyle bunları bize verdiler alın siz demişlerdi ama onlar söylemiyor bile daha sonradan ortaya çıkıyor eşimin yengesi altın almış eşime ama annesine vermiş gibi gibi
ama konu sahibi eş seçerken evi ve eşyayı kriter yapmış, eşinin niteliklerini takdir edebilmesi için önce önemsemesi gerekiyor, cevaplarindan ve yorumlarından anladığımız kadarıyla onun tek onemsediği ,tek övüncü, tek gururu ,tek mutluluğu , yegane yaşama amacı ev ve eşya...maalesef başka da bir vasfı yok zaten... bunun doğru olmadığını kendisine anlatmaya çalışan herkesi de ağır hakaretler ederek çekememezlikle suçluyor...yani siz çok dogru söylemişsiniz ama anlaması pek mümkün görünmüyorkayınpeder size evden çık demiyor niye bilendiniz onlara. Adam benim evimde benim kurallarım geçerli diyor eşiniz de gururu olan her insan gibi başlarım evine azıcık aşım kaygısız başım diyor. Tutturmuşsunuz bindallı kına kıyafeti kaç kuruşluk şey sanki. Siz gururlu ve yeri geldiğinde ailesine karşı sizi savunan bir eşe sahipsiniz farkında mısınız? Eşinizin yaptığını yapsın diye ne dualar eden kadınlar var, anasının babasının ağzına bakan ne derlerse he diyen bir eş mi isterdiniz??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?