Çok fazla sinirlerim bozuldu

Ozetle su aslinda mevzu:
Ev buyuk tam istedikleri gibi. Bu yuzden tasinmak istemiyorlar. Hem de kira vermiyorlar.
Kirasini odeyebilecekleri evler 2+1. Onu da istemiyorlar.
Onlar bu evden ciktiktan sonra baskasi otursa onemli degil ama gorumcenin oturmasini istemiyorlar.
Dolaplar ve koridordaki iki lamba da gorumceye kalsin istenmiyor. Dolap ve lambalar sokulur yalniz. Yetine eskisini takmak kosuluyla yalniz.

İlk evlendiğimiz yıl çorumda lirada yaşıyorduk. Sonra eşimin yükseklisans yapması için istanbula geldik. Şu an 7 yıldır eşimin ailesinin sahip olduğu 5 daireli apartmanın bir dairesinde biz oturuyoruz. Bakmayın 5 daire olduğuna. Evler bu semtte para etmiyor. Evde bizden önce kiracıları varmış ve evi berbat etmişler. Ben de yeni gelinim. Eşyamı pis bir eve koymak istemedim. Banyo, tuvalet, yerler, mutfak dolapları, kalebodurlar yapıldı. Düğünde takılan bileziklerimi bozdurup o zamanın parasıyla 11 milyar para harcadık. Kayınvalidem de kayınpederim de her zaman söyler bize bu evler sizin. Bir tane görümcem var. Eşimle iki kardeşler. Peki ben diyebilir miyim bu evde benim hakkım var? Biri de çıkıp diyemez ki sinope bu eve kondu..! Demem, diyemem. Çünkü kayınpederim dişini tırnağına takmış. Gece gündüz çalışmış. Koksoca apartmanı dikmiş. Hiçbir zaman dememişimdir bu evden benim hakkım var. Kimin ben? Ne gibi bir emeğim var bu evde. Alınterim mi var? Bugün bana dese ki kızım kiracı sokucam eve. Asla alınmam, gücenmem. İlerde Allah gecinden versib onlara bir şey olsa diyeceğim cümle şudur. "İki kardeş ne yaparsanız nasıl anlaşırsanız anlaşın. Beni hiç ilgilendirmez." Çünkü cidden saçma geliyor. Banane adam ister satar, ister yıkar yeniden yapar. İster kiracı sokar ister boş bırakır. Her çivisi onun alınteri çünkü. Yani demem o ki. Ne masraf yaparsanız yapın .. Evin sahibi değilsiniz. Baştan aşağı evi siz yaparsanız o zaman ev sizin. Sonradan çıkmalık yapmaya gerek yok. Adam kızını da koyar başkasını da. Şöyle düşünün siz eve yaptığınız harcamayı bir kenara koyun ve bakın bakalım o ev olmasaydı napacaktınız?

Benim holde tavandan sarkan bir adet lamba var. O yüzden anlamadım ben mevzuyu.

benimkinde hic yok ya telefonun feneriyle ya da kosarak gidiyorum odama konuya cok adapte olamadim o yuzden... iki tane hem de karsilikli olsa belki anlardik

benimkinde hic yok ya telefonun feneriyle ya da kosarak gidiyorum odama konuya cok adapte olamadim o yuzden... iki tane hem de karsilikli olsa belki anlardik

Benim balkon manzarası da karşı bina. Yine okudum ama anlamadım. Ölürsem mezarıma holünde karşılıklı lambaları bile olmadı yazın. Cümle alem bilsin acımı.

Sadece kendimi açıklıyacağım çünkü yorumlar benim yazdığımdan alakasız yerlere gitti o günde çok fazla gergin olduğum için ne yazdığımı ben bile hatırlamıyorum... (kendi ailemlede ilgili kötü olaylar olmuştu karakolluk vs)

Öncelikle şunu söylemek istiyorum çünkü bazı çok bilmiş kişiler benim yazdığımı çok fazla saptırdı ve benim demediğim şeyleri varmış gibi yaptılar ve tekrar söylüyorum KAYINPEDER BİZİM EVDEN ÇIKMAMIZI İS-TE-Mİ-YOR!
Bazılarınız tutturmuş kayınpeder tabii çıkartır size zor bile dayanmış isterse kızına verir evi vs diyorsunuz çok güldüm açıkcası komiksiniz ben çünkü kaç kere üstüne basa basa dedim kayınpeder çıkmamızı istemiyor oğlu olmadan bu ev bi hiçmiş vs vs diyor. Burayı umarım anlamışsınız.

Diğer yandan ise eşim, kayınpeder eşimin gelen arkadaşlarına karıştığı için evden çıkmak istedi ve bu ev başkasına gidecekse ablama gitsin mantıyla ablam oturacak bu evde biz gittikten sonra dedi bunu eşim dedi kayınpeder değil burayıda anlamışsınızdır umarım çünkü bir grup ısrarla bunu anlamak istemiyor... ve ablalarıda kaç kere eşimle konuştu “babamızın yaptığı çok yanlış ama aile apartmanlarında oluyor ben bile neler çektim” vs vs diyorlardı...

Ve benim sinirimi bozan, gocunduran ben gittikten sonra eşim ablasını otutturması bu evde. Bir başkası yabancı gelse sallamam otursun evin keyfini çıkartıp huzurlu olsunlar derim. Ama benim yaşamışlığım olduğu bir evde ben kendi dekore ettiğim bir evde görüncemim oturduğunu görmek bana dokunur. Bunda herkes hem fikir olacak diye bir şey yok. Bana dokunur size dokunmaz buna laf edemezsiniz görüş meselesi ve bence kimse istemez kendi çıktığın bir evden görümcenin oturmasını. Annemde masraf yaptıdan kastım oydu benim, çünkü kayınpeder evi eşime yaptı. Kayınpederin üstüne ama eşime yaptı bunuda kaç kere dile getirdi. Ayrıca ev yapıcam oğluma ben diyerekten zamanında bunun için babamdan izin bile almışlardı ki nişan süresi uzun tutulsun diye ve ben kayınpederin yaptıklarını unutan göz ardı eden biri değilim her seferinde allah razı olsun diyorum zaten onuda burada dile getirme gereksimi duymamıştım.

Bir diğer mevzu bindallı vs vs onlar bizim adetimizde öyle değil damat tarafı alır erkeğinkinide biz alırız konu o değil... burada kp’yi biraz göndüm evet çünkü o gün sinirliydim annem kanser ve neden annemde kalıyorum diye söylenip duruyormuş evimde niye kalmıyormuşum vs vs birde terasın keyfini sürememiş ben bu lafları duyunca sinirlendim ben kaç kere çağırdım red ettiler sonrada böyle konuşuyor ve bazı bilmediğiniz konular olduğu için adamı bize ev yaptı diye melek sanmayın. Anneme laf etmiş biri. Buraya her şeyi detaylı yazmıyorsam kimseyi savunmayın

Birde ben evi kesinlikle sahiplenmedim evi sevdiğimden çıkmak istemiyordum eşim yediremediği için istiyordu ve kayınpederle bir kaç kişi konuştu hatasını anlattı vs ama eşim illa çıkacağız deseydi çıkardım beni sinir eden tek nokta büyük bir evden küçük eve geçmekti.. Maddi durumumuz var büyük evede çıkabiliriz ama eşim birikim yapmak için büyük ev istemedi yatırımlık para kiraya gitmesin diye. Ayrıca eviniz yok diyenlerede çok güldüm kirada iki tane dairemiz var o muhitler bize uzak olduğu için bir de yatırım evi olduğu için oralarda oturmuyoruz bunuda söylemek istedim o dalga geçenlere demem o ki durumumuz iyi sadece kiraya fazla para vermek istemediğinden küçük ev istiyordu bende ona karşıydım. İlk başta geçseydim sesim çıkmazdı ama şimdi hiçbir eşyam küçük bir eve sığmayacak bende bu yüzden istemiyordum. Küçümsediğimden vs değil veya durumumuz el vermediğinden dolayı falanda değil.

Ve ben eve sahiplenmediğimi de belirtmek istiyorum tekrardan ev de benim diye tutturmadım. Oturduğum ev evim oluyor ama bu sahiplenilmek anlamında değil ben oturduğum için siz birine konuştuğunuz zaman evime şunu aldım vs demiyor musunuz? Misal diyorsunuz bu sahiplenilmek olmuyor ben orada evim derkenki kastım oydu ama demem gibi çok farklı yerlere çektiniz. Birde hala söylüyorum zevkime göre döşediğim bir evde görüncemin oturduğunu görmek bana dokunur, zoruma gider hepsi bu.

Umarım sonunda anlamışsınızdır da alakasız yerlere çekmezsiniz

Son düzenleme:
Birde kayınpederim evi tek başına yapmadı. Zaten damatları kendisi kardeşi falan inşaatcı sadece malzeme parası ödediler ve eşimde yardım etti. Ev dekorasyonlarını vs geçtim kaba inşaatada eşim yardım etti maddi olarak kayınpederle ikisi yaptı ve yarı yarıya belki eşim daha fazla zaten düğün şeylerini vs eşim yaptı hiç ev konusunda ise demem gibi yarı yarıya belki biraz fazladır eşimin katkısı. Bilmem bunuda anlata bildim. Bazı kendini çok bilmişler her şeyi kayınpeder yapmış gibi buraya lense ettilerde ama çoğunu demem gibi eşim yaptı hatta düğünden sonrada onlara baya bi miktar verdik en basiti tüm çeyrek gram yarım vs hepsini onlara verdik bayada vardı... O yüzden çok hakim olmadığınız konularda okuduğunuz kadar yorum yapın fazlasını değil ben her şeyi bildiğimden bazı yorumlarınıza çok güldüm çünkü komik oluyorsunuz bilmediğiniz bir şeyi savunaraktan...

Simdi kp annen konusunda ayip etmis. Kac yasinda insansin ona ne. Kocan razi gosterfikten sonra istersen her gun git annenin yanina. Dogrusuna bskarsan esine de hak veriyorum. Adam hakli aile apt gonlunce hareket edemiyor. Ebeveynlerinden hala cocuk muamelesi goruyor. Genelde aile apt oturmaya gelinler karsi cikardi ama sizde tersi olmus. Sen de esyadan dolayi dusunuyorsun ama esys bu alinir satilir. Evde huzur olmadiktan sonra bosver et. Gorumceye karsi cikmissinda o esinin kardesi kp de kizi yani otursa ne olacak ki. Tamam esin masraf etmiste hani Allah uzun omur versin ama vefat ederse yine esine kalacak. Caninizi surekli sıktıgına degmez.

kusura bakma oğluma oğluma demiş kp hani ya oğluda ablasına bırakıyor. sen yokken ablası vardı. bak banyo dolabını bile ben yaptırdım diyemıyorsun annem yaptırdı dıyorsun. keşke benim kv dede para olsada evi kendi EMEĞİMLE zevkime göre döşesem ah ah.

Apartmanı mı siz diktiniz? ben anlamadım. İçini de oturdunuz ki yaptırdınız. Bu kadar mal derdine düşmek bence hiç doğru değil. Bana onda birini söyleseler en kısa sürede taşınırım. Kimin oturduğu da umrumda olmaz.

Otursun oturduktan sonra bir şey demem zaten ama kırılırım öyle bir şey olmaz öyle insan değiller zaten kendine ev yapıyorlar tahminen sene başı zaten taşıncaklarmış ama şayet olsaydı ve otursaydı kırılırdım bana saçma geliyor çünkü açıklamamıda zaten yaptım tekrar yapmaya gerek yok : )

Ben mal derdine düşmedim ki zaten sadece o gün canım çok sıkılmıştı ve yazdım mal derdine düşsem eşime derdim ben bu evden çıkmam diye benim tek derdim küçük çıkmaktı eşyalarım sığmazdı ve satma gibi lüksümde yoktu eşim karşı çıkardı ki bende sıkışık evleri sevmiyorum ruhum daralıyor benim taşınmak istememem bundan kaynaklanıyordu. Eşimese demiştim büyüm yere çıkacaksak çıkalım diye maddi durumumuz el veriyor çünkü.. ve insan gocunur yani senin eskiden oturduğun evde görümceni oturması bana göre... apartman zaten vardı kardeşiyle beraber yapmış kayınpeder sadece çatı katına bir daire çıktılar

yani eşinizin gerginliği ve sürekli laf işitmek zevkinize göre yapılan bir evden daha önemsizse çıkmayın tabi ki.
herkesin önem sırası farklı.
Niye anlamamaya bu kadar odaklanmışsınız sizler? Eşime daha büyük yere çıkarsak çıkalım dedim.. benim eşyalarım 2+1 eve sığamaz sığarsada tıkış tıkış olur ve ben öyle olduğu an bunalırım ferah seviyorum ki yazarkende belirttim ilk başta öyle bir eve çıksaydık sesim çıkmazdı ama şu an istemiyorum demem gibi eşyalarım sığmaz satma gibi de bir lüksüm yok... ben en başında istemiyordum aile apartmanında oturmaya bir şekilde eşim ikna etti bilmem anlatabildim mi. ve maddi durumumuz yetiyor eşim yatırım yapmak için küçük düşündü büyük olursa yapamam diye... hala anlatamadıysam anlamadıysanızda bildiğnizi düşünün

yahu ilk mesajınızı okuyup yorum yazdım. bu kadar atar gider yapmanıza ne gerek var ?
evin tapusu kimde ?
onca masraf etmişsiniz madem, tapu kp de ise şu an ne deseniz boş olur zaten.

O zaman eşinizi büyük eve ikna edin. Maddi durumunuz varsa tabi ki küçük evde sıkışmaya gerek yok. Hayat kaliteniz yükselecek öyle deyim. İyi ki taşınmışım diyeceksiniz. Yalı da olsa ne kendi aileme ne eş ailesine yakın oturmam.

yahu ilk mesajınızı okuyup yorum yazdım. bu kadar atar gider yapmanıza ne gerek var ?
evin tapusu kimde ?
onca masraf etmişsiniz madem, tapu kp de ise şu an ne deseniz boş olur zaten.
Hayır atar gider yapmıyorum en başından beri bazıları çok fazla yanlış anlayıp kafalarına göre olayı çevirdiler haliyle insan sinir oluyor tavrım size değil : ) tapu kimde emin değilim ama kp de büyük ihtimal ama demem gibi kp istemiyor gitmemizi bazılarıda işte bunun tersini söylüyor yok kp sizi iyi ki çıkartmış, zor bile dayanmış vs vs insan sinir oluyor çünkü adam istemiyor şahsen bende kafama göre bir ev bulsam bende burada kalmak istemem artık rahat hissetmiyorum kendimi... sadece demem gibi eşim küçük evlere bakıyor bende onu istemiyorum eşyalarım vs sığmaz diye (imkanımız var büyük evlere) bunu bence her kadın düşünür birde belki yaşımdan ötürüde böyle düşünüyor olabilirim

Öyle tabii bende kaç kere eşime dedim bak çıkıcaksak acele etmeyelim oldu bittiye getirmeyelim çıkçaksak güzel bir eve çıkalım büyük bir eve diğer türlü eşyalar sığmayacak vs dedim ki eşim öyle bir ev bulsa bende burada kalmam artık bende rahatsız oldum diken üstündeyim gibiyim... çok garip ama mesela evim tertemiz misafir gelse ağırlanabilecek türden temiz ama ben pismiş gibi hissediyorum sanki eve kimseyi çağıramazmışım gibi psikolojimde bir şey yatıyor bende bu olaylara yordum o yüzdendir diye

Siz de şunu anlamıyorsunuz kayınpeder gitmenizi istemiyor ama burada benim kurallarımla oturun diyor. Ee eşiniz de evli barklı adam oldum bu yaştan sonra babamdan azar mi işiticem diyor, çıkarız evimize rahat ederiz diyor. Yatırım amaçlı 2+1 istiyor çok masraf olmasın diye maddi olarak imkanınız varsa daha geniş eve geçmek istediğinizi, eşyaların sığmayacağını anlatın . O evde kalmak için diretmeyin karşınıza almayın eşinizi. Zaten huzurla oturamayaksınız o evde kayınpeder karışacak her şeye. Görümcenizin de o eve gelip oturacağını sanmıyorum hem ev kayınpederin eşiniz nasıl karar veriyor o evde kimin oturacağına. Siz huzurla oturacağınız geniş yeni bir ev için ikna edin eşinizi

ben olsam şöyle düşünürdüm, anlattığınıza göre harcamanın büyük kısmını eşiniz yapmış. demek öyle bir noktadaki ödediği para bile gözünde değil. bir an önce gidecek kadar silmiş birşeyleri.
yani ben eşim o noktadaysa evle ilgili pek üzülmezdim. çünkü o aslında içinde daha derin birşey yaşıyor.
kaç yaşında evli adam, babası evin ergen oğlu gibi azarlıyor, hayatına karışıyor.
muhtemelen eşiniz kendini çok çok kötü hissediyor.
sadece büyük bir ev konusunda ikna edilmesi lazım ki durumunuz da varmış.
ama dediğim gibi ben olsam şu anki eve yapılan masrafı da, içinin zevkime göre olmasını da takmazdım eşimin o ruh halinde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…