Çok sıkıldım bu durumdan

Ben “ne var bunda” demek istiyorum,açıkçası nişanlınızı çok hoş ve kibar buldum. Kırıldığını düşünüyorum bu davranışınızdan ötürü. Ayrıca daha farklı üslup ile kendinizi anlatabilirsiniz. Hakkınızda hayırlısını diliyorum,mutlu olun nişanlınızla

Ben de öyleydim bir zamanlar. Ama bu kadar sert tepki vererek büyük hata yapıyor olabilirsiniz. Tabi ki bunu zaman gösterir. Bakın biz Türkiye de yaşıyoruz. Bu ülkenin erkek çoğunluğu biraz değişik. Sizin nişanlınız bir amerikalı yada İngiliz değil. Kafa yapıları farklı. Türk erkeği kadının yanında kendini güçlü hissetmek istiyor. Kadınına yaptığı maddi manevi destek onun kendini daha erkek hissetmesini sağlıyor. Size bana ona göre yanlıştır ama maalesef bu ego onlarda var. Bakın şimdi zamanla siz böyle kendinize yeten ve ona hiç ihtiyaç duymayan bir karakter gösterdiğinizde sizi kadını gibi görmekten çıkabilir. Öyle olur demiyorum olabilir. Türk erkekleri hakkında bir psikolojik yazı okumuştum. Güçlü kadını çok sevmezler. Zamanla uzaklaşabilir. Ve çoğu da bir çakal kadına yem olur malını mülkünü yedirir. Yni şimdi sizin kabul etmediğiniz paraya havada karada atlayan biri çıkar bir gün karşısına onu poh pohlar sayende der, şu sorunum var der, bu borcum var der. Adam kendini dünyayı kurtarmış gibi hisseder bide adamsın sen tam erkeksin laflarını duyunca ona muhtaç rolu oynayan kadına kayabilir. Çünkü onda kendini erkek hisseder. Lütfen beni yanlış anlamayın. Ben farklı bir bakış açısıyla görüşlerimi yazdım ve sizi çok iyi anlıyorum. Kendimde aynılarını yaşadım ama kıymet bilinmedi. Şimdi hiç doymayan hep isteyen baştacı yapıldı.

Paraya ihtiyacım olsa yardım etmeyecek misin sorusuna dogru olan cevabı vermıssınız.
Aradaki fark bu, sızın yardıma ihtiyacınız yok.
İhtiyacınız yokken ısrar etmesi, benimde hosuma gitmezdi. Yardım kabul etmeyince trıp atanları da oldum olası sevmem, sanki mecbursunuz. Karsı taraf iyi hissetsin diye muhtac gıbı davranmak gercekten sacma olurdu.
Ben sızın tavrınızı dogru buldum.

Ben şunu çok merak ettim. Nişanlın herkese karşı böyle verici mi yoksa bu teklifleri sadece sana mı yapıyor??? Eşimin eli aza gitmez hiç ve herkese karşı böyle

ben olsam bu tür tekliflerinde parayı alır ama harcamaz biriktiririm. evlilik döneminde de bak ikimiz için biriktirdim derim. açıkçası ben de nişanlımın bu kadar ısrarla para vermesini pek istemezdim ama yazdığım gibi bir yolla kırmadan ve yine onun da işine yarayacak bir çözüm üretilmiş olabilir .

Aynen bana yazdığınız gibi anlatın Astoria, onun para konularında sizi engellemesinin sizde yetersizlik hissi oluşturduğunu ve bundan rahatsız olduğunuzu söyleyin, ki evet bence de herşeyin fazlası rahatsız edici, ne vurdumduymaz olsun ne de aşırı derecede üstünüze düşsün, illa siyah veya beyaz olmak zorunda değil, herşeyin bir ortası da oluyor hayatta.
Adam sendecilik yapmasınlar ama severken de öldürmesinler :)

Nişanlınızdan parasız kalsa hayatının depresyonunu yaşayacak izlenimi aldım. Tanıdığım birine benzettim bu yönüyle. Tam olarak neden böyle düşünüyorsun derseniz kafam kelimeleri toparlayacak kadar açık değil şu an. Ama öyle hissettim. Şu an hoş gelse de kötü günde hoş olmayacaktır.

Astoria

Kırar mıyım bilemedim ama bu konuda çözüm bulmadan evlenmeyin

Doktor bey ile iki yaz önceki tatil muhabbeti vardı

Hep bu para muhabbeti var ve çirkin bir tarzı var

Evet nişanlının ihtiyacı varsa hele de bu konu eğitim ise tabii destek olursun da daha çok çalışayım da seni eğitime göndereyim çirkin bir üslup

Nişanlının evini kardeşine bırakılması konusunda da Kv nin bir konuşması vardı

Bence bunlar ailecek para konusunda bir garipler

Kelimeleri seçmek için uğraşıyorum da beceremeyebilirim

Ünvanı olan gelin akalım bizde para var kaçırmayalım modundalar mı desem bu kızı para ile kandıralım garipliklerimizi görmesin mi diyorlar desem bilemedim

Doktor beyin egosu vs olabilir de bana her kararı ben alırım sana da şaka yollu söylerim havası veriyor

bence siz haklisiniz nisanlinizda olsa para almayin sonra yuzunuze vurma ihtimali var.hic olmaz yapmaz demesin kimse sonucta evli degilsiniz bi gun bi sinirle agzindan ciksa daha uzulursunuz.ben esimle nisanliyken ogrenciydim esim atanmisti bazen cebimde yol.parasi kalirdi ama asla esime soylemezdim.sorarsa var param derdim ilerde ben seni okuttum soyle yaptim demesin diye simdiden onleminizi alin

Çok garip. Eşim nişanlıyken hiç böyle para teklif etmedi bana. Anlam veremedim tavrına. İhtiyacın var mı diye sorabilir ama ben ödeyeceğim, çok çalışmam lazım vs saçma geldi bana. Şu an evliyim, hiç bir alışverişimi ödenmekten çekinmez eşim. Yani nişanlıyken para teklif edimesiyle evliyken ödeme yapması arasında bir bağlantı olmadı bizim.

Nişanlinin maddi acidan destek olmasi bence cok düzgün bir davranış. Tamam ailen yardimci ama o insanda artik ailen. yedi el yabancı değil.
Adam çorbada tuzum bulunsun kafasinda.
Ayrica şuanda gelirin yokmuş- yani senden hediye vs. kabul etmemesi normal. Sonucda babanizin parasi niye dolayli yoldan ona aksin.
Ben daha cok senin kafaya takmana takildim. Nikah nezaman bilmiyorum ama o adam yakin zamanda senin eşin olacak. Şimdiden "biz" olarak düşünmeye alış bence.

Bu para meselesi beni de rahatsız ediyor. Ben annemden babamdan istememişim eşimden ya da nişanlımdan hiç isteyemem kafasındayım. Hele de insan kendi parasını kazandıktan sonra ihtiyaçlı olunca daha da ağır geliyor seni anlıyorum.
Yine de ne dediğimizden çok nasıl dediğimiz çok önemli. Tatlı dille güzel bir üslupla çok daha kolay çözülebilecek bir konu. Nişanlınla güzellikle konuş. Para meselesi benim kırmızı çizgimdir diye anlat.

Eşimle şimdilerde geçmiş meseleleri konuşurken gördüm ki meğer benim kabul etmediğim şeylere o da gurur yapıyormuş. Mesela yemek ısmarlamak istiyordu ben kabul etmiyordum ya şimdi bana diyor ki çok gururum kırılıyordu bana güvenmediğini hissediyordum. Halbuki ben de sanki kendim için para harcatırsam para yemek için onunla birlikteymişim gibi olacak diye düşünüyordum. Bizim erkeklerin kafasında hep kadınını maddi manevi kollamak var. Anca öyle kendilerini işe yarar hissediyorlar sanırım

Bak canim sorunun anahtari kendi son cümlende sakli. Sen biraz alingansin galiba.
Yani kahve ismarlamak vs. Fasa fiso.
İşlevsizlik ne demek? Niye işlevsiz olasin?
Siz aile oluyorsunuz aranıza maddiyat sokma.

Ben olsam rahatsız olurdum
Niye derseniz karşımdaki erkeğin beni başımın çaresine bakamayacak durumda, aciz mi diyeyim güçsüz mü diyeyim görmesini istemezdim
Konu sahibesi meslek sahibi, çalışma hayatı olmuş, geliri olan kısacası maddiyata kafası kesen bir insan.
Ben şahsen karşımdaki erkeğin yatırım işlerine kafamın kesmesini, kariyer işlerimin iyi gitmesini kısaca kafamın basmasını takdir etmesini isterim Korunacak kendine yetemeyen aciz demeyeyim ama elinden tutulmasına ihtiyaç duyan bir insan konumunda olmak açıkçası benim de hoşuma gitmezdi. Nişanlı bey belli ki seviyor ama karşındakinin de bir birey olduğuna saygı göstermek gerek bence.

ya eğer durum burda yazdıklarından ibaretse biz ona göre yorum yapıyoruz çünkü... eğer öyleyse şöyle düşünün evet para mevzusu biraz hassas bir durum ama oda iyi niyetli yaklaşıyor size.. haa ama bi noktada yok çalışman lazm ehehe demeside kafamda soru işareti bıraktı.. bence aranızdaki güven çok önemli.. hani mesela allah korusun biterse yüzünüze vururmu bitmessede ilerde söylermi vs vs gibi.. ben olsam bende nişanlımdan almazdım şahsen ama bu kdarda katı olmazdım.. çeker düzgün bir şekilde rahatsız olduğumu bunun onunla bir ilgisi olmadığınj, hayatınızda uzun bir ömrün olduğunu evlendikten sonra bu konuya daha çok açık olabileceğinizi dile getirebilrsiniz kırmadan

Ben cok calismam lazim para lazim demesine kirilir bozulurdum. Bu söylem cok hos olmamış. Nişanlın yardim etsin yapabilir mantığı bana uygun değil. Zaten şuanda olmasa bile aileniz var. Çok çalışmam kısmı beni rahatsiz etti.

Kesinlikle katiliyorum. Bende nisanlilik dahil evliligimin ucuncu senesine kadar para istemedim esimden. Bir ihtiyacim oldugu zaman bile ona belli etmeden kendi paramla hallederdim. Sonra dile getirmeye baslayinca dediginiz gibi bir ayakkabi almak bile agir gelmeye basladi esime. Hele cocuk olduktan sonra bu konu yuzunden cok huzursuzluk yasadik. Adam alismamisti cunku birinin masrafini ustlenmeye. Bosanma derecesine bile geldik. O kadar gurur kirici birseyki. Konu sahibine tavsiyem nisanlinizi cokta rahat alistirmayin. Madem evlilik yolunda ilerliyorsunuz maddi manevi sahiplenmeyi bilsin. Bunun onunu kapatmayin. Sonra cok pisman olursunuz. Bunun kotu gunu var dogumu var ucretsiz izni var. Nasil alisirsa oyle gider.

Aslında sorun söylemleri ve yaptığı şeyi yapış tarzı.
Benim en sevmediğim şeydir hesap öderken "al buradan al, yok valla olmaz buradan al" muhabbeti.
Böyle şeyler doğal akışında gitmeli, kimde varsa o vermeli. Önceden kimin ödeyeceği belliyse de orada atlamak biraz şov oluyor.
Kurduğu cümleler de tüy dikmek.
Böyle konuşmasa sinirlenmezsin belki.

Açık açık "para konularında iyi niyetle böyle davrandığını biliyorum. Ama benim bir şeye ihtiyacım yok. İhtiyacım olursa ben zaten söylerim, eş olacağız sonuçta." deyin.
Ne hissediyorsanız, üzüntü mü sinir mi, her ne ise açıkça söyleyin.
Para konusu hassas bir konu ve o yüzden açıkça konuşulması lazım bence.

Fazla sert konuşmuşsunuz bence. Elbette kendi ayaklarınızın üzerinde durabileceğinizi göstermeniz normal ama sonuçta o da nişanlınız. Bir süre sonra zaten ortak bütçeye sahip olacaksınız. Yedi kat yabancı birisi değil yani. Size yardım etmek istemesi çok doğal. Bu şekilde biraz paylaşımdan uzak, ortak konulara fazla mesafeli gibi görünmüşsünüz sanki. Şu aşamada elbette kabul etmenelisiniz ama size yardımcı,destek olmak isteyen, hayatı paylaşma sözü verdiğiniz birisine bu kadar katı da konuşmamalısınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…