Diyetisyen Dr.Ayça Kaya 1 Ayda 8 Kilo Zayıflatan Liste

havuç-mantar-turp-zeytin-limon-sarmısak ,sirke,yeşil bezelye bunlar asidik gıdadır yani mide boşalmasını geçiktirir
ve glisemik indeksi düşürür dahaı geç açıktırırlar
düzenli uyku alın
glisemik indexi yüksek besinlerden uzak durun...insülin direncine sebep olurlar

Son düzenleme:
Selam,

Bugun yine menumu paylasmak istedim. Yine karisik bir menu oldu

Sabah: yarim dilim ekmek ve peynir( acele cikmam gerektiginden sabah bu sekilde yedim.

Ara: 1 kucuk elma, 1 mandalina
Biraz kuruyemis

Oglen: 1 kase mantar corba( kuruyemisi yedigimden oglen fazla yemek istemedim.

Ara: muz ( oglen az yedigimden acikmistim ve canim sekerli bir sey yemek istedi)

Aksam: 2 dolu yemek kasigi pirasa yemegi ve bi kase yogurt.

Ara: 1 armut, 1 portakal.

Bugunki meyve galiba biraz fazla oldu. Ogunlerimi duzenli yesem sorun kalmicak

yarin eskisehire annemlere gidiyorum 10 gun kadar orda olucam kilo vermeyi birakin almazsam iyidir hakkimda hayirlisi

Son düzenleme:
aılelerın yanına gıdınce hepoyle olmuyomu kahvaltıya borek bes cayı aksam farklı farklı yemekler off off bızımkılerde benı cagırıyolar soguk dıye bahane edıyorum hep

çok saol canım bizimle paylaştıklarını her zaman dikkatla okuyorum ve elimden geldiyi kadar ugulamaya çalışıyorum

Merhabalar,
bende bu diyete başladım çok kararlıyım kiloları göndermeye bakalım yalnız bikaç gündür salata yoğurt diyeti yapıyorum çünkü son 1 haftadır çok fazla kaçırdım tatildeydik haftaya buna başlıcam umarım başarılı olurum...bu yola baş koyan herkese bol şanslar...

Bugünkü Menüm
SABAHeynir bikaç zeytin tere türk kahvesi

ÖĞLEN:bol yeşil salata bir tane form etimek bi kase yoğurt ve bol su
ARA:yoğurtla karıştırılmış yulaf ezmesi
AKŞAM:bir tabak ıspanak yemeğiyanında yoğurt bir mandalina

Aramıza hoş geldiniz. Dilerim hep birlikte bize sıkıntı veren kilolarımızdan en kısa sürede sağlıklı bir şekilde kurtuluruz...

merhaba hanimlar bende bu diyeti yapiyorum ama.nedense biraz yavas veriyorum kilolari .benim gibi yavas kilo verenler varmi? ve neden acaba yavas veriyoruz?

merhaba hanimlar bende bu diyeti yapiyorum ama.nedense biraz yavas veriyorum kilolari .benim gibi yavas kilo verenler varmi? ve neden acaba yavas veriyoruz?

Merhaba,

Ben 3,5 haftadır Dr. Ayça Kaya'nın 1 haftada 3,5 kilo verdiren diyetini uyguluyorum ve bu kadar sürede ancak 4 kilo verebildim. Halbuki hesaplarsak 12,25 kilo vermiş olmam gerekirdi !!!!

Ben bu farkı birkaç şeye bağlıyorum.
1. Her bünyenin kilo verme / alma hızı farklı ( metabolizma hızından dolayı )
2. Diyet programı genel olarak oluşturulmuş, kilosu normalin çok üstünde olan insanın 1 haftada kaybedeceği kilo ile, normalin biraz üstünde olanın kaybedeceği aynı olmaz
( 120 kilo olan bir insan bu listeyi uygulasa haftada 3,5 kiloyu rahat verir eminim , ama 80 kilo olan bir insan daha az verebiliyor )
3. Diyet listeleri ile her ne kadar aldığımız kaloriyi , az ve sık yeme düzenini , vücudumuzun ihtiyacı olan besinleri yeterli miktarda alabilmeyi vs. dengelesek bile;
bence hiçbir diyet spor olmadan tek başına yeterince kilo verdirmez, günlük aldığımız kaloriyi belli bir miktarda tutmakla beraber, günlük aktivitelerimiz için ihtiyaç duyduğumuzdan daha fazlasını yakmaya çalışmalıyız ki , vücuttaki fazlalıklar kullanılsın ve yokedilsin , bu da ancak sporla mümkün )
4. Her ne kadar yiyip içtiklerimizi sınırlasak ta günlük su tüketimimizi ciddi anlamda arttırmamız lazım. Ben eskiden hiç su içmeyen biriydim. Aramazdım, susamazdım, aklıma bile gelmezdi. Sonra bir tv programında bir doktorun şu komik yorumu ile kendime geldim :)) Doktor " çişinizin altın rengi olması marifet değil " demişti. Kendimi zorlamaya ve su içmeye karar verdim. Bir sürahi edindim, her sabah işe gittiğimde çayımla beraber sürahimi doldurup masama oturuyor , gün içinde su bardağımı sürekli dolu ve önümde tutuyordum, bardağı her görüşümde hiç değilse bir yudum içmeye çalışıyordum. Bir süre sonra baktım ki ben susamaya başlamışım ! Bu nasıl oldu bilmiyorum ama o zamandan beri günde üç litreye yakın su içiyorum, çişimin rengi de normal sudan pek farklı değil Diyeceğim o ki evde , işyerinde , dışarda kendinizi zorlayıp çok su içmeye çalışın , doktorlar günde en az 10-12 bardak su içilmesi gerektiğini söylüyor ki bir bardak suyun 200 gr olduğunu düşünürsek 2,5 litreye yakın eder.
Ama diyete başladığımdan beri şunu farkettim , gece oturur ve su içmeye devam edersem ertesi sabah tartıda kilomun fazla çıktığını görüyorum. Ama atıyorum saat 9 dan sonra pek su içmemeye çalışırsam sabah tartıldığımda birkaçyüz gram azalma oluyor...
Benden bu kadar , kilolarınıza karşı verdiğiniz savaşta size başarılar dilerim :))

Teşekkür ederim ylnzeskici hoşbuldum...yazdıklarına kesinlikle katılıyorum ben sağlık programlarını çok izlerim helede konu diyetse:)bazı insanların metabolizmaları malesef yavaş çalışabiliyormuş özellikle tiroidi olanların..bunun için günde 3 fincan yeşil çay ve bolsu öneriyor uzmanlar ve tabiki spor hergün düzenli olmalıymış..bende biraz önce yürüyüşümü yaptım hergün düzenli yapmaya dikkat edelim

tesekür ederim cevap icin galiba dogru söylyorsunuz .su icmeyi bende deniyorum :) ne kadar sevmesem de .

Bir de yeşil çay içmeye çalışın derim ben.
Ben de yeşil çay hiç sevmem ama diyete başladığımdan beri günde 3-4 bardak içmeye çalışıyorum , ayrıca günde 2 tane sade soda içiyorum, düzenli olarak soda içtiğim hafta 1,4 kilo vermiştim faydası oluyor diye düşünüyorum...

Rica ederim. Benim de tiroidim var kendimi bildim bileli. Zaten biz millet olarak tiroid ve kilo problemine çok yatkın genler taşıyoruz bence. ama suçu sadece genlere atıp kenara çekilmek de olmaz di mi
Bir de burada bir arkadaşın yazdığı gibi gerçekçi hedefler belirlemekte fayda var. Diyet listelerinin başlıklarına kanıp hemencecik bir sürü kilo vericez havalarına girmemek, daha sonra söylendiği kadar kilo vermediğimizi görünce hayal kırıklığına uğrayıp diyeti bırakıp gözümüzün önünde resmi geçit yapıp duran lezzetli ama sağlıksız yiyeceklerde teselli aramamak lazım :))

kesinlikle doğru söylüyosun birde biz o kiloları 2-3 haftada almadıkki çabucak versek dimi yanibiraz sabırlı olucaz bide ben bişey duydum bikaç kilo verdikten sonra kilo verme bi dönem duruyormuş pes etmeden devam etmek gerekiyomuş vücut diyete karşı direniyormuş arada şaşırtıp mesela 1 gün istediğimiz şeylerden yemek gerekiyormuş ödüllendirmek yani ah ben kilo veremiyorum deyip pes etmemek lazım

arkadaşlar bir şey sorucam ben diyete başladım ancak okul sebebiyle öglen tavuk diyosa tavugu sandwich yapıp yiyorum meyveyide arada yiyorum kahvaştımı 6.50 gibi yapıyorum 9.30 10 gibi meyveyi alıyorum yer degiştirdim ama sorun olurmu sizce okuldan dönene kadar açlıktan ölürüm herhalde o yüzden ekmegi öglen kullanıyorum 2 tane akşam yemiyorum

Merhaba kızlar :)

Dün biraları götürdüm diye bugün imdat diyetini uyguladım.
İşte bugün yediklerim : 1 kase yoğurt, 2 yk yulaf kepeği , 1 elma , 2 kupa yeşil çay , 1 peynirli tost, 1 bardak ayran , 1 tabak fırında karnıbahar ( sebze çorbası yerine ),
1 kase yoğurt, 1 küçük domates, maydonoz, şimdi de iki sade soda.
bugün çok istikrarlı gördüm kendimi

tesekürler yesil cayi seviyorum icmeye devam ozaman :)

Aynen devam :)
Üstelik diyetisyenlerin diğer hiçbir sıvının günlük içilmesi gereken suya ilave edilemeyeceğini, sadece yeşil çayın bu hesapta kullanılabileceğini söylüyor olmaları da ilginç
Yani günde 8-10 kupa normal çay içiyor olabilirsiniz ( benim kısa süre öncesine kadar yaptığım gibi ) , veya kola , kahve , meyve suyu vs , ama bu içmeniz gereken suya sayılmıyor.
İçeceğiniz yeşil çay ise günlük almanız gereken sudan sayılıyor garip ama doktorların söylediği bu, sonuçta bizden daha iyi biliyorlar ki doktor olmuşlar di mi :))
Buna göre günde 3 kupa yeşil çayı ( yaklaşık 660 gr eder ) , 2,5 litre sudan düşüp geri kalanını saf su olarak tüketme şansınız var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…