Diyetisyen Dr.Ayça Kaya 1 Ayda 8 Kilo Zayıflatan Liste

günaydın herkese.

dün diyetime uymuş olmanın mutluluğu ve huzuru içinde uyandım.inşallah istediğim kiloya gelene kadar da hedefimden sapmam.evde baklava ya da çikolata vs şeyler olupta yiyememek çok kötü.eşime artık abur cubur almayalım dedim.gülüyor.çikolata reyonlarına bakan sensin diye..

arkadaşlar kaloricetvelinde almam gereken kaloriyi nasıl görebiliyorum.sadece 1 kere kayıt olduğunda mı gösteriyo.yoksa bi pencereden bakabiliyor muyuz?

oohhhh afiyet olsun sen zaten yemeden bedel ödemişsin üzülme bence
bu yediklerinden sonra kilo vermen hızlanırsa şaşırma metabolizmanı şaşırtmış oldun

arkadaşlar kaloricetvelinde almam gereken kaloriyi nasıl görebiliyorum.sadece 1 kere kayıt olduğunda mı gösteriyo.yoksa bi pencereden bakabiliyor muyuz?

siteye önce kayıt olman gerek sonra da kalorimetreyi kullanmaya başlıyorsun. 2 hafta kadar önce ayrıntılı yazmıştım bulursam birazdan koyarım

siteye önce kayıt olman gerek sonra da kalorimetreyi kullanmaya başlıyorsun. 2 hafta kadar önce ayrıntılı yazmıştım bulursam birazdan koyarım

kalorimetreyi kullanabiliyorum ama günlük almam gereken (zayıflamam için gerekli olan kalori miktarını)nereden görüyoruz?ona göre kalori alacam da.

önce boy, kilo, yaş, hedef kilo ve süre gibi bilgilerini giriyorsun sistem sana belirlediğin süre sonunda istediğin kiloya gelmen için günlük alman gereken kalori miktarını bir çizelgeyle sayfana koyuyor. sonra önce gireceğin öğünü seçiyorsun ve tablodan yediklerini giriyorsun. ben genellikle 'isme göre' yazan bölümden yediğim yiyeceğin adını giriyorum aramada o yiyecek geliyor gr, porsiyon veya tane olarak mı olduğunu o soruyor. mesela yumurta yazıyorsun gelince seçiyorsun yanında tane yazıyor sen 3. adımda alttaki kutuya 1 yazıyorsun sepete ekliyorsun. 'hareket ekle'den deyaptığın hareketi yazıyorsun yine çıkanı seçip bu sefer miktar bölümüne dk veya km (artık hangi cinsten veri girmeni istiyorsa) onu da giripsepete atıyorsun. yediklerin +, yaptıkların - olarak toplanıyor ve çizelgende günlük kalori miktarını koruyup korumadığın görünüyor. anlayacağın gün sonunda hanyayı da konyayı da görüyorsun.

1]Galeta (kepekli)
1 adet
20

[2]
Kaşar Peyniri
1 DİLİM
125

[3]
Doygun Tam Buğday Ekmeği (25gr)
1 adet
70.5

[4]
siyah zeytin
3 adet (3gr)
24

[5]
Sütaş Light Beyaz Peynir
30 GRAM
55.5

[6]
Tere
100 GRAM
11

[7]
Salatalık (hıyar)
1 ADET
11

[8]
sek light süt 200 ml
1 adet
63.4

Toplam :

380.4 kal.

(bu arada teşekkürler bilgi için.ama süper bi siteymiş sahiden.insan gördükçe daha bilinçli yiyor.bu da benim bilinçli yediğim kahvaltı)

Son düzenleme:
kalorimetreyi kullanabiliyorum ama günlük almam gereken (zayıflamam için gerekli olan kalori miktarını)nereden görüyoruz?ona göre kalori alacam da.

sitede demo yazan bölüme girip hedef kilonu hesaplatıyorsun bisiklet saatim geldi sen de işini bitir hadi hareketlen bilgisayar başında oturarak kilo verilmiyor

ya ben gittiğim davetlerden korkmuyorum frene basabilirim ama pazar günü kahvaltıya eşimin arkadşları çocukları ve ablamın oğlu gelicek ki ( bu konuda mütavazi olamıycam ) çok güzel masalar hazırlarım ben aklımda şimdiden bilindik kahvaltılar dışında 7 farklı çeşit var onlar benim özene bezene yaptıklarımı yerken ben nasıl bakıcam yaa bide tatlı yapıcam üstüne akıl verin bana yaa acaba onlardamı diet yaptırsam hahahha

Sen bence hazırlık yapmaya başlamadan önce karnını doyur, aç başlama ( ki bilindik kahvaltılar dışında 7 farklı çeşit daha diyorsun , hepsini pazar sabahı misafirlerin gelmeden yapamayacağına göre bir gün evvelden başlıcan demektir ), ve pazar sabahı da son hazırlıkları yaparken bir kase yoğurdun içine koy yulaf ezmesini bi ye, arada bir iki fincan da kahve iç iştahın iyice kapansın, ondan sonra misafirlerinle sofraya otur, onlar yiyeceklerin lezzetine olan hayranlığıyla ağızlarına her bir lokmayı götürürken, sen de gözünde giymeyi çok istediğin kıyafetlerini ve zarif güzel bedeninle bırakacağın hayranlığı canlandır
Nasıl taktik

evet evet çok mantıklı :) önce bi güzel yemeğimi yer sonra son rutuşları yaparım masadada ayıp olmasın die bi iki salatalık yerim sonra çay servisiydi boş tabaklardı derken sürekli servis yapar göze batmam biraz hizmetçi gibi olucam ama olsun napiyim yaz olunca bende kurulucam masaya ne olur ne olmaz diyede sabah erken kalkar fazladan fazldan yürürüm :)

kimse durmasın önümde ben geliyorummm :)

bu arada çok merak ettim şu 7 farklı çeşidi ben yahuu
daha yeni de kahvaltı ettim ama

bu arada çok merak ettim şu 7 farklı çeşidi ben yahuu
daha yeni de kahvaltı ettim ama

ah cnm benim hemen sıraliyim

sigara böreği
kalp şeklinde hamur kızartması
olmazsa olmaz menemen
değişik tatlarda kanepeler
krep
rulo omlet
bide gelen misafir veletlerine haşlanmış yumurtadan örümcekli yumurta
bide katmer poça
şimdilik aklıma gelenler bunlar ama kesin ekleme yaparım ben bunlara aslında bide mıhlamamı yapsam yaa annnem köyden peynir getirmişti oohh mis gibi tereyağımda var :)

Ooooo sen yulaflı yoğurdu iki kaseye çıkar bence . Okurken bile insanın iştahı kabarıyor
Allah ta yardımcın olsun...

Ooooo sen yulaflı yoğurdu iki kaseye çıkar bence . Okurken bile insanın iştahı kabarıyor
Allah ta yardımcın olsun...

muhlama aklıma gelmeseydi iyiydi insan görünce o kokuyu içine bi çekince ekmak banmadan duramıyo yaa acaba yapmasammı bilemedim Allahım neden en güzel şeyler hep yasak oluyooo sanki

ama tatlım gayet sağlıklı ve hafif olucak portakallı hurmalı pasta ne şeker var içince ne un nede yağ hiçbişey yok :)

WAWWW .becerikliyiz sanırım baya.Allahtan ben sadece iştahlıyım.birde becerikli olsam vay halimesıkma ,gözleme tarzı şeylere bayılıyorum.ıspanak yemegi yapcam bugün.ama nasıl canım ıspanaklı gözleme istiyo anlatamam.Allahtan yapmayı bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…