bu arada sana bir şey soracagım ylnzeskici
şimdi senin tavsiyenle (doyurucu dediğin için)kereviz aldım.ben onu kabuklu mu haşlayayım yoksa soyup mu?
birde haşlandıktan sonra patates salatası gibi kare kare dilimleyip.limon tuz ve pul biber koyacam di mi?
Canım ben kerevizi soyup , kuşbaşı büyüklüğünde doğrayıp ( varsa yapraklarını ve saplarını da ) , az suda haşlıyorum. Yerken de üzerine limon tuz pul biber çok güzel oluyor.
Suyu çok gelirse bir kavanoza süzüp buzdolabına koyabilir, biriki gün içerisinde pişireceğin bir çorbaya ilave ederek değerlendirebilirsin.
Özellikle brokoli ve kerevizin suyu için çok faydalı deniyor.
Ama haşlamadan kabuklarını soyup rendeleyip çiğ salatasını da yapabilirsin ( denemedim- tarifini gördüm sadece ),ya da rendeleyip yoğurtla karıştırıp üzerine nane, kekik ve pul biber ekip de yiyebilirsin ( denedim fena olmuyor )
kerevizleri çiğden rendeleyip süzme yoğurt sarımsak ce iri doğranmış cevizle karıştırıyorsun servis tabağına aldıktan sonra üzerine sızma zeytinyağı gezdirip afiyetle yiyorsunuz
http://www.kadinlarkulubu.com/diyet.../298244-100-detoks-diyeti-deneyimlerimiz.htmlinize sunulur
arkadaşlar burada 2 günlük detoks diyeti var 1,5-2 kilo verdiriyormuş
bilgilerinize sunulur
Bişey sorabilir miyim acep
Bulgur , nohut ve yeşil mercimek haşlandıktan sonraki halleriyle 4 er kaşık konulacak , peki ben bunları hangi miktarda ölçüp haşlamalıyım ki ( evde nohut hariç haşlanmışları yok çünkü ) iki gün için yetecek 8 er kaşık malzemem olsun :44::44::44:
Bişey sorabilir miyim acep
Bulgur , nohut ve yeşil mercimek haşlandıktan sonraki halleriyle 4 er kaşık konulacak , peki ben bunları hangi miktarda ölçüp haşlamalıyım ki ( evde nohut hariç haşlanmışları yok çünkü ) iki gün için yetecek 8 er kaşık malzemem olsun :44::44::44:
bu arada sana bir şey soracagım ylnzeskici
şimdi senin tavsiyenle (doyurucu dediğin için)kereviz aldım.ben onu kabuklu mu haşlayayım yoksa soyup mu?
birde haşlandıktan sonra patates salatası gibi kare kare dilimleyip.limon tuz ve pul biber koyacam di mi?
Eline sağlık canım ,
Olsun böylece sıvı yağdan uzaklaşman gerektiğini farketmiş oldun.
İnşallah evdekiler zeytinyağıyla pişirdiğin yemekleri de severler :44:
Ben şahsen zeytinyağlı yemekten nefret ederim, ama şimdi yağ kullanmam gerektiğinde 1 tatlı kaşığı zeytinyağı koyuyorum mecburen, sonrada yemeğe bol limon sıkıyorum o yağın kokusunu bastırsın diye
Canım ben kerevizi soyup , kuşbaşı büyüklüğünde doğrayıp ( varsa yapraklarını ve saplarını da ) , az suda haşlıyorum. Yerken de üzerine limon tuz pul biber çok güzel oluyor.
Suyu çok gelirse bir kavanoza süzüp buzdolabına koyabilir, biriki gün içerisinde pişireceğin bir çorbaya ilave ederek değerlendirebilirsin.
Özellikle brokoli ve kerevizin suyu için çok faydalı deniyor.
Ama haşlamadan kabuklarını soyup rendeleyip çiğ salatasını da yapabilirsin ( denemedim- tarifini gördüm sadece ),ya da rendeleyip yoğurtla karıştırıp üzerine nane, kekik ve pul biber ekip de yiyebilirsin ( denedim fena olmuyor )
tahminim her ikisinden de bir su bardağı haşlanınca 8 er kaşık eder fazla olursa at dipfrize bi dahaki sefere kullanırsın zira ayda 2 kere yapabilirmişiz bu detoksu
bunu içimizden ilk sen deneyeceksin tahminim hadi hayırlısı
kereviz salatasından bıkarsanız aynı şekilde havuçla veya kabakla da yapabilirsiniz
Haklısın canım el yapımı zeytinyağı sevmeyen ( hele ben hele ben ıyyyyh ) için çok ağır oluyor. Ama sağlıklısının da o olduğu söyleniyor hep. Yani ne kadar az işlem görür ve doğal kalırsa o kadar sağlıklı ve faydalıymışcanım marketten alıyoruz zeytinyagı.eğer el yapımı olursa hem çok katı hemde agır oluyor.
canım teşekkür ederim.ben pişirecektim sen yoktun bende yemegini yaptım.salatasınıda severim.havuçlu cevizli yogurtlu filan ama ben onda pek doymuyorum.yemek daha doyurucu oluyor.1 tabak eşime verdim ama geri kalanı ben yedim:))
senin tarif için 2 kereviz daha ayırdım.yapacam bu hafta:))
Evet kızlaarrr,
Bu sabah ; yağsız tavada 30 gr mantarla pişirilmiş 1 adet yumurta, 1 dilim uno denge light ekmek, 30 gr maydanoz limonlu, 1/2 domates, 2 şekersiz çay,
ara: 3 kupa yeşil çay,
öğlen : 110 gr hindi göğüs yağsız tavada, 1 tabak salata,
akşam : 110 gr ısırgan otu yemeği yedim.
405,11 kalori aldım.
Öğlen 77 dk , akşam 77 dk 5,5 km hızda yürüdüm. 730 kalori yaktım.
324,89 kalori alacaklıyım.
Bu akşam ben ısırgan otu yemeğimi yerken bizimkiler kıymalı patatesli börek pişirip yediler !!! Günah çıkarmak için de babam birer kadeh şarap içmeye davet etti beni. Şimdi gidiyorum alacaklı kalorilerimden indirim yapmaya
görüşmek üzre
Merhaba kizlar, sizi buradan takip ettim ben de aranıza katilmaya karar verdim. Dün başladım diyete bugün ikinci günüm, şu an size yazarken tarçınlı yeşil çayımı yudumluyorum aynı zamanda :)) dün sabah tartildim 63 kiloyla başlamiş oldum.. Sizin de desteğinizle bakalim ne kadar kilo gidecek:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?