Düğünü kim yapar acil yardım

Evlenecek çiftler birlikte yapar. Gerisi saçmalık. Evlenecek cesareti bulanların başkalarından bir şey bekleyerek ve başkalarının sırtından bu yola girmesi de saçmalık. Anne baba isterse kendi gönlünden yapar o başka. Ama insanların onlara böyle bir şey yapmak zorundalarmış gibi davranma hakları yok.

düğünü nişanı kim yapar bilmem, çok önemsediğim şeyler değil. Nikahımı kıydım geçtim ben. Tek söyleyeceğim kimseye zorla birşey yaptırmaya çalışmayın, kimsenin sizi zorlamasınada izin vermeyin. Hayatınızda yeni bir heyecan, mutluluk getirmesini beklediğiniz bir şey değil mi evlilik? Stress ve kavga kaynağı olacaksa başlarım bu işe derim ben. Birde bu salgın zamanı ne düğünü, görmüyor musunuz sağlık çalışanlarının paylaşımlarını. İnsaf yani.

Hak veriyorum
Fakat plajlar oteller kafeler hıncahınç doluyken düğün yapanlara bu kadar fazla tepki verilmesini de ben anlamıyorum
Düğünde mesafeli oturma, maske zorunluluğu, oynama yasağı var ve bunu kabullenerek yapılıyor
Plajda herkes dipdibe maske mesafe hak getire
Sosyal medyada görüyorum hep orda burda tatile gidip dönenler sonrasında herkes evde kalsın diye paylaşımlar yapıyorlar
Tam anlamıyla komedi..

turkıyede dugunu erkek yapar hangı ulkedesınız bılmıyorum belkı baska yerde yasıyorsunuzdur dıye yazdım :)
sızın kayınvalıdegıller bellıkı cok borca gırdık dıye altınlara el koyacaklar sımdıden yerı yapılıyor
altınlarda sızın takılan butun altınlar sızın sakın vermeyın

bence en guzelı gelın ve damadın bırlıkte dugunu butcelerı yettıgı kadar yapması ev esyalarını da kendılerı alması olur aıle yardım etmek ısterse eder hedıyesını yapar

Kimkimken
Herşeyi eşimle ben yaptık kimseyi karistirmadik

Alkışlıyorum sizi yürekten

Aslinda pek 3. Uyeyi alintilamam ama cevremi yazmak istedim
Keske kurallara uygun yapilsa ve insanlar ozgur birakilsa
Calistigim yerde nerede bir bos alan varsa orda dugun yapiliyor. Ne kural var ne kapasite ne oyun yasagi.
Kuralla yapacagini iddia eden bir yakinimiz bir hafta once yaylada halayli horonlu 3 ayakli dugun yapacakmis. Kiz tarafi horonsuz dugun istemezmis. Herkese gitmis herkes ona mecbur eşşşek gibi gidecekmis bunu soyledigi insanda tek bobrekli. 65 yas uzeri yasak var. Abicim napicam sonuna kadar kalamam diyor. Ben cezani oderim diyor. Bencillikten baska birsey degil
Bende tatile gittim. Sinavlardan once en sakin bolgelerden birinde villa kiraladim. Esim rahatsizdi bizim icin mecburiydi. Kaputas plajinda sezlongdan kalktigin an dezenfekte edilen bir ortamda denize girdim ztn kimse yoktu. Isyerinde gordugum insanin yarisini bile gormedim. Ama dugunlere gitmiyorum gidilecek gibi degilki benim etrafimda tek bir dugun bile konulan kurallarin birine bile uymadi.
Konuya gelirsem nisanlimi cok seviyorsam nikah yapar gecerim. Ertelenen dugunler bir sekilde oluyor kurallar vicdana kalmis ama yeni dugun telasini hic anlamiyorum aileden 1 kisi bile hasta olsa acaba dusunulebilirmiydi?

Düğünü erkek tarafı yapıyor benim bildiğim.
Ama galiba 2 düğün olursa bir kız tarafında bir erkek tarafında, onu kız tarafı karşılıyor. Bazıları yapıyor öyle farklı şehirden olanlar.

Düğünlerde bu yasaklara uyulduğunu düşümüyor musunuz cidden?

Ben de böyle şeyleri hiç bilmiyorum. Biz eşimle kendimiz ortak yaptık. Ailelerimiz neyi nerede nasıl aldığımızı hiç bilmiyor bile. Gerçi bizimkiler de fazla salmıştı.
Siz yapın her şeyi ortak, kimse de ağzını açamaz bir şey olunca.

Düğünlerde bu yasaklara uyulduğunu düşümüyor musunuz cidden?
Sanırım herkesi kendimiz gibi sanıyoruz
Biz kurallara uygun yapıcaz
Kokteyl gibi maskeli oynamasız durağan bir düğün olacak
Nikahtan farkı müzik olacak olması
Biz kurallara uyarak düğün tercih ettik
Zaten bizde düğünü ertelenen tayfadanız
Dediğiniz gibi tatile kurallara uygun gidilebiliyorsa düğün de kurallara uymak şartıyla yapılabilir

Saçmalamasınlar düğün dernek onlara ait..kınayı siz yapacaksınız...ay ne saçma bu işler yani ben sade bir nikahla evlendim ne nişan kına düğün hiçbiri olmadı..hiç pişman değilim..

Sizi tebrik ederim. Ztn insanlar kotu ornekleri gorup yaaa orasida oyle olur diyip gitmek istemiyor. Yada davetlileri mecbur tutuyor daha cok ittiriyor. Umarim davetliler birbirine sarilmaya kalkmaz o zmn on numara olur
Benim etrafimda kesinlikle boyle ornek olmadi hatta dün karantinaya alinmis bir bolgeden kacmislar dugun yeri tutmuslar bugun olacakti Devreye ust yonetim girecekti ne oldu bilmiyorum haberlere cikacak olay resmen

o kurallara da uyan yok, bizzat arkadaşım olan insanların kusura bakmasınlar ama instagram paylaşımlarını şikayet ettim umarım ceza yerler ama o kurallar geldi de kime geldi? kim uyuyo? ne maske takıyolar ne mesafeye uyuyolar ne yerlerinde oturuyolar.düğünde de nişanda da kınada da maskesiz dipdibe kalabalıkta selfieler eşliğinde oymalı storylerini izliyorum nerdeyse her gün.bunlar sırf benim çevremde olanlar, istanbul'un göbeği.

İkiniz çalışıyorsanız beraber yaparsınız. Aileler yapmak isterlerse yaparlar. Ama onlar da yapmıyorlarsa sizin de durumunuz yoksa düğün yapmayın. Öyle kesin bir kuralı yok bu işlerin.

Denizlide kalmistim orada dugun 3 gun suruyor 1 gun kiz 2 gun erkek tarafinda yemek veriliyordu yanlis hatirlamiyorsam. Cok teferruat var. Kiz tarafi tum ev esyalarini aliyor erkek tarafi bol altin takiyordu. Eger oyle yapmayacaklarsa dugunu de size yikacaklarsa biraz dusunmek lazim. Bence cok agir borc yukune gerek yok ama iste adetler mecbur kaliniyor.

Şöyle düşünün erkek tarafı borca girip tek başına yaparsa evlenince o borçları sizinle beraber ödeyecek eşiniz. Durumunuz varsa ortak olarak yapın ne olacak ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…