Düğünü kim yapar acil yardım

İki insan hayat birlestirirken en çirkin muhabbetler. Bence caliaiyosunuz hiç para muhabbetlerine girmeyin . Ben öyle yaptım gelinliğimi de kendim aldım davetiyeleri de ben bastırdım, fotoğrafçıyı da ben ödedim. Söz nişan vs alışverişine çıkmadım bana hediye almak isteyen gidip alır onun dışında kendi ihtiyaclarimi almak için toplu halde alışveriş istemiyorum dedim. İki şehirde düğün yaptık . Kendi yaşadığım sehirdekini takilanlardan ödedik. Eşimin şehrindekini ailesi ödedi ama davet edilenden fazla kişi gelince ayrıca istediler ben de takılardan odeyebileceklerini söyledim sonra veririz dediler eşime kesinlikle böyle birşeyi kabul etme dedim. Evimizin içini eşimle ikimiz dizdik aileside ekonomik açıdan eşime destek oldu.
Aileleri de kendinizi de bu işlerin içine sokmayın yapabileceğiniz düzeyde biseyler yapın ama kimseye minnet etmeyin.

nişanı siz yaptıysanız, düğünü de erkek tarafı yapsın, durumları da iyiymiş.

Bunun kesin bir cevabı yok bana göre, ailelerin durumu varsa yardım eder yoksa evlenecek gençler kendileri yapar. Biz seneye evlenmeyi düşünüyoruz nişanlımla, henüz bir şey planlamadık ama ailem düğüne ortak olmak istediklerini söyleyecek erkek tarafına mesela. Kabul etmezlerse de nişanı biz yapmıştık zaten, düğün zamanı gelince de kına bize düğün erkek tarafına ait olur. Böylelikle sonunda yine eşitlenmiş oluyor.

Yok konu sahibin babası konuyu bende hatırladım hatta şimdi baktım konu sahibinin babası işadamı ve çevresi 5000_6000 kişiymiş öyle yazıyor hatta o zaman kayınvalidesi yemekli düğün istiyordu.

Nişan ve kına kız tarafına, düğün erkek tarafına eger 2 düğün yapılıyorsa 1 si erkek tarafına birisi kız tarafına ait oluyor.

Aslında şuan en iyisi nikah bence.

İİkinizde calışıyor musunuz ortak ta ödeyebilirsiniz.

Düğünü tabiki erkek tarafı yapar. Ama bu muhabbetler döndüyse kimseyi karıştırmadan nişanlınla birlikte yapın kimseye minnet etmeyin en iyisi

Valla artık peşinat veriliyor sonra düğünde takılan parayla ödeniyor düğün yeri. Yanı beraber yapıyorsunuz. Erkek tarafı bi halt yapmıyor yani eşindenmiş o işler:)

Nisan masrafliysa ve siz yaptiysaniz erkek tarafinin yapmasi lazim bence ama sonucta silah zoruyla da yaptiramazsiniz ki... bence resti cekip aileleri karistirmamak da bi secenek. Takilarda vs de hak iddia edemezler boylece. Zaten korona var, nikah sonrasi arkadaslarla yemek bir secenek. Bazi belediyelerin evlendirme dairesinde nikah sonrasi kokteyl ayarliyorlardi 5 sene once oyle bi nikaha gitmistim hala var midir bilmem..

Biz herşeyi ortak yaptık, aileler hiç karışmadı. Ya gençler ortak yapar, ya da erkek tarafı. Kına gecesi kıza, nişan kıza, düğün erkeğe aittir

Bence iki kişi ortak öder ailelere minnet etmezse ileride kimsenin de bu çifte karışma hakkı olmaz. Ben öyle yaptım

Devir değişsin artık..
İkiniz de çalışıyorsanız her şeyi ortak yapabilirsiniz.

Yeni gelinlerinin cogunun favorisi geleneksel evlenip evliliklerini modern yasamak:)

Eşimle odedik

Biz düğün yapamadık. Corona engeline takıldı. Az davetli ile nikah yaptık. Yani takı filanda olmadı. Borçsuz halletti yani eşim. Gerçi borca girse yine biz ödeyecektik. Anne babası vefat etmiş çünkü. Siz nişanı yaptıysanız düğünü onlar yapar ama bu seferde takıları isteyebilirler o yüzden açık konuşun bence

hic kimsenin eline bakmayin derim ben ne sizin ailenizin ne nisanlinizin ailesinin. Yapabiliyorsaniz birlikte yapin kimse sonra demesin biz bunu yaptik biz sunu yaptik. Bizde esimle oyle yaptik az bi borcumuz oldu (altinlari bozup kapattik borcu) ama kendimiz yaptik herseyimizi . Paramiza ve gonlumuze gore sectik herseyi. Iki dugun yapmamiz gerekti ikisindede kimseden tek bisey istemedik.

Eşimle birlikte yaptık, mis gibi oldu

Dugunumu esyalarimi takilarimi herseyimi erkek tarafi yaptı. Biz sadece kina, ve 5 geline yetecek ceyiz le geldik.

Ancak ailem (anne baba abi ) ile gorusmuyordum ugun zamani. Aramizda ciddi sorunlar gecmisti, şimdi duzelttik (5.5 yillik evliyim )

Normal sartlarda, erlek tarafinin dir dugun. Tabi ki destek olunabilir. Hersey ates pahasi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…