Hehehe neyi çok seviyorum biliyormusunuz. Şöyle kaysı kıvamında pişmiş yumurtaları sarımsaklı yoğurdun içine koyup çılbır yapıyorsunuz ya işte tam dukanlık bir yemek oluyor ama o yumurtaları pişirdikten sonra ben inadına pul biber ve naneyle bulayıp öyle yoğurt döküyorum üzerine e yoğurdun muhteviyatında sarımsak olduğunu yazmama gerek yok tabi ama bunun yanında ne gider biliyormusunuz yalancı cezerye duuuur dur canınız çeker şimdi ben hemen tarifini vereyim (denedimmi ucundan azıcık denedim küçücük minicik)
Hemen bir kek yapılıyor (3 yk kepek, 1,5 yk tatlandırıcı, 2 yk süt tozu, 1 + 1 yumurta akı, yoğurt, vanilya, kabartma tozu, mikrodalgada pişirilir hemen buz gibi balkona konulur unutulur kurutulur, bir kısmı nescafeyle ıslatılıp, arasına dukanella sürülüp, dukan kremalanmak üzere bir kenara ayrılır meselaaaa küçük karecikler halinde kesilip bir mini pastalar yapılabilinir hem böylece günlük ayrılmış olur)
Kekin kıtır kısımları bolca olmak üzere derin bir kaseye rondolanarak alınır
3 havuç ince ince rendelenip tavada hafif su ile yumuşatılır
tada göre 1 yk tatlandırıcı ve 1-2 yk süt tozu eklenir
Sonra eşsiz tat ki ben daha önceden cidden asla kat'a yemezdim tarçın eklenir
Varsa öyle bişi ceviz aroması yoksa ki bende her ikisi de yok fındık aroması eklenebilir eee biraz da tereyağı aroması olsa hiç fena olmaz
Hafif kuru olan bu karışım iyice ezile ezile karıştırılarak un kurabiyesi hamuru kıvamına getirilir yazmadan edemeyeceğim dukan boyunca tek canım çeken şey un kurabiyesi oldu
Sonra bu karışımdan ceviz büyüklüğünde toplar koparılarak yuvarlatılıp buzdolabında bekledilerek iyice kıvama gelmesi beklenir Oooooooh yemede yanında yat
Lisaaaa yinmezmi şimdi bu ya şöyle demlenmiş bir fincan şekersiz yaseminli yeşil çayın yanında veya nescafeyleen
Eee ne demiştik kürsüde ben de varım da, hafif sallanıyo mu biri ne
Önceden bende sevmiyordum yeşil çayı alıştım heralde ama sek asla içemiyorum yaseminli seviyorum ben birde ginkgolu evde poşet stoğum bittiği için onu da bugün az biraz tarçın ekleyerek yaptım tavsiye ederim. Adaçayı benim tansiyonumu oynatıyor içemiyorum ama arkadaşlarım çok içerler muhakkak faydası vardır hele mideyi dinlendirdiğini biliyorum e bu bile bizim için çok önemli. Cyy patlıcan olayını araştırdın mı. Bugün konu aklıma gelince bayanların önünde açtım herkes patlıcan kürünü ve kantaron yağı mucizesini savundu.
şu dolmanın tarifini alabilir miyim acaba
Hehehe neyi çok seviyorum biliyormusunuz. Şöyle kaysı kıvamında pişmiş yumurtaları sarımsaklı yoğurdun içine koyup çılbır yapıyorsunuz ya işte tam dukanlık bir yemek oluyor ama o yumurtaları pişirdikten sonra ben inadına pul biber ve naneyle bulayıp öyle yoğurt döküyorum üzerine e yoğurdun muhteviyatında sarımsak olduğunu yazmama gerek yok tabi ama bunun yanında ne gider biliyormusunuz yalancı cezerye duuuur dur canınız çeker şimdi ben hemen tarifini vereyim (denedimmi ucundan azıcık denedim küçücük minicik)
Hemen bir kek yapılıyor (3 yk kepek, 1,5 yk tatlandırıcı, 2 yk süt tozu, 1 + 1 yumurta akı, yoğurt, vanilya, kabartma tozu, mikrodalgada pişirilir hemen buz gibi balkona konulur unutulur kurutulur, bir kısmı nescafeyle ıslatılıp, arasına dukanella sürülüp, dukan kremalanmak üzere bir kenara ayrılır meselaaaa küçük karecikler halinde kesilip bir mini pastalar yapılabilinir hem böylece günlük ayrılmış olur)
Kekin kıtır kısımları bolca olmak üzere derin bir kaseye rondolanarak alınır
3 havuç ince ince rendelenip tavada hafif su ile yumuşatılır
tada göre 1 yk tatlandırıcı ve 1-2 yk süt tozu eklenir
Sonra eşsiz tat ki ben daha önceden cidden asla kat'a yemezdim tarçın eklenir
Varsa öyle bişi ceviz aroması yoksa ki bende her ikisi de yok fındık aroması eklenebilir eee biraz da tereyağı aroması olsa hiç fena olmaz
Hafif kuru olan bu karışım iyice ezile ezile karıştırılarak un kurabiyesi hamuru kıvamına getirilir yazmadan edemeyeceğim dukan boyunca tek canım çeken şey un kurabiyesi oldu
Sonra bu karışımdan ceviz büyüklüğünde toplar koparılarak yuvarlatılıp buzdolabında bekledilerek iyice kıvama gelmesi beklenir Oooooooh yemede yanında yat
Lisaaaa yinmezmi şimdi bu ya şöyle demlenmiş bir fincan şekersiz yaseminli yeşil çayın yanında veya nescafeyleen
Eee ne demiştik kürsüde ben de varım da, hafif sallanıyo mu biri ne
peki 10 patlican sapini 10 bardak su ile kaynatip o suyu icecek ya bir kur yetecekmi yoksa kac kez tekrarlayacak.birde cyy 10 sap icin 10 patlican almak gerekir ya o patlicanlarida pisirip dondurucuya atip sonra kullanirsin yada varsa tanidigin bir manav falan bozulan patlicanlari cope atmadan saplarini sana ayirsin.sorarsada okulda bir deney yapiyorum dersinCanım sera mera ben bir dene derim bakarsın az da olsa rahatlarsın mevsiminde yaptığında daha faydalı olacaktır eminim ama belki bu şekilde bile seni rahatlatmaya yetecek şifayı verir
ah scholarppty ah
bu sefer bana yaramadı bu güzel can çektiren tarifler
dukan helva yaptım yiyorum :)
çok fenasın
peki 10 patlican sapini 10 bardak su ile kaynatip o suyu icecek ya bir kur yetecekmi yoksa kac kez tekrarlayacak.birde cyy 10 sap icin 10 patlican almak gerekir ya o patlicanlarida pisirip dondurucuya atip sonra kullanirsin yada varsa tanidigin bir manav falan bozulan patlicanlari cope atmadan saplarini sana ayirsin.sorarsada okulda bir deney yapiyorum dersin
arkadaşlar bende varım bu yarışa kilom:77
hadi kızlar ben de varım yarışa ,hazirandan bu yana dukandayım ,67 den 50 ,51 e indim daha fazla inemedim bir ay var 15 şubata verebilirsem 5 kiloyu süper olacak ,hadi takipteyim ,fırsat buldukça yaptıklarımı yazarım ,öpüldünüz ve canlı tutun bakalım bu konuyu ,herkese kolay gelsin
hic uzulme arkadasim ,- cikacaksindir yine.zira uyamasanda kacamak yapmadin,dogru duzgun biseyde yemedin.o yuzden ben dusunmuyorum + cikacagina..Selam Kızlar,
perşembeye az kaldı evet ama ben bu hafta - olabileceğimi sanmıyorum
zira bu hastalık beni benden etti
wc ye gitmeyeyim diye yeşil çay bile içmiyorum okulda
akşama evde bol bol içerim inşallah
akşama görüşürüz bayanlar
bol bol eksilen kilolar inşallah
hic uzulme arkadasim ,- cikacaksindir yine.zira uyamasanda kacamak yapmadin,dogru duzgun biseyde yemedin.o yuzden ben dusunmuyorum + cikacagina..
Ben neden sizi yakalayamıyorum kızlar:)şurda bi sabit kalın yarışalım dimi ama:)benim yarışacak Halim yok bi gaza gelemiyorum hanginiz zayıflarsanız en çok yulaf kepeği ısmarlıycam
geldiiiim buldum senisiz kazanin soz ben size dukan in sitesinden begendiginiz bir urunu adresinize postalayacagim harbiden ha iyi fikir odul belirlendi birinci olacak arkadasa dukan in sitesinden istedigi herhangi bir urunu ben alip odeyip hediye gonderecegim.ister kepek,ister tatlandirici ne isterse
Tamam lisa öyle yapalım gurmenet Fransa'ya çalışıyormu???ben sana kazak ta örerim yeter ki 5 kilo veriyim verelim ha bu arada 2013 Miss word de yaşım tutmuyor 18 den büyük olmalıymışım çok talep var da yaş:)dalga mı geçiyorsun bu basenle geniş kesim pantolon giyecek kadar da öz güvenim var dur bakalım 15şubAta bu işi de çözerim 44-46bedenden 40a düştüm neyime yetmiyorsa illa38 olsun....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?