düşüncesiz mi yoksa abartıyormuyum sizce ?

Niye konu açtınız o zaman? Nasıl bir akıl nasıl bir çözüm yolu bekliyorsunuz? Siz kendiniz ben buyum diyip işin içinden çıkıyorsunuz bekliyorsunuz ki eşiniz değişsin ama bambaşka biri olsun. Değişir mi hiç? Siz bu şekilde kavga dövüş bir evliliğe devam ettirmeye mahkumsunuz bunu kabullenin hiç değilse düzgün bir evliliğimiz olur mu diye beklentiye girmeyin. İkinizin de karakteri bu, tepkileri bu, söylemleri bu.

bambaska biri olsun degil, azicik insanlik bekliyorum.
ama cok haklisiniz, hic beklentilere gerek yok .. bastan onunu kesmek lazim.
maca gideceginden cok emindim ben hic sasirmadim, evde kalsin diye de beklemedim. ama birsey diyerek gider diye bekliyodum. yani ihtiyacin var mi? gibi. neyse bu beklentide gereksizmis.

bambaska biri olsun degil, azicik insanlik bekliyorum.
ama cok haklisiniz, hic beklentilere gerek yok .. bastan onunu kesmek lazim.
maca gideceginden cok emindim ben hic sasirmadim, evde kalsin diye de beklemedim. ama birsey diyerek gider diye bekliyodum. yani ihtiyacin var mi? gibi. neyse bu beklentide gereksizmis.
Gerçekten gitmeyip kalacak mısınız hala o evde? Birkaç gün tavır yapıp sonra normal hayatınıza geri.mi döneceksiniz? Sonra yine küfür, hakaret, nereye varmayı düşünüyorsunuz böyle?.

Gerçekten gitmeyip kalacak mısınız hala o evde? Birkaç gün tavır yapıp sonra normal hayatınıza geri.mi döneceksiniz? Sonra yine küfür, hakaret, nereye varmayı düşünüyorsunuz böyle?.

esime acikca bosanmak istedigimi soylesem? bu sartlarda cocuk yapamayacagimi, cok terbiyesiz ve saygisiz oldugunu, senelerdir sans verip hep ayni noktada takildigimizi boyle konussam diye dusunuyorum suanda...
nasil fikir sizce

Yemin ediyorum, ailenizi tanısam ben arayıp 'kızınızı kurtarın bu cehennemden,
sonra da psikolojik destek aldırın' diyeceğim.
Benim kızım veya kardeşim olsanız,
gelip, zorla çıkarırdım sizi o evden.
Hiç mi kendinize kıymet vermiyorsunuz?

Ailem üzülür diyorsunuz, asıl bu çileye onlar için katlandığınızı duysalar kahrolurlar.
Binbir emekle, fedakarlıkla büyüttüğümüz evlatlarımızı elin hasta ruhlu adamları ezip, aşağılasın biz de olan-bitenden habersiz oturalım.
Bunu akıl, mantık, gönül almıyor, kabul etmiyor.
Asıl herşeyi sineye çekip kabullenişiniz ailenize büyük saygısızlık.

dogru, ben de onlarin yerinde olsam cocugumun haline uzulurdum, bana soylemese .
onlarin yerinden baktigimda haklilar.
narsistle yasadikca insan eziklesiyomu? gitgide yoksa mantigi agir basip ayriliyomu?
bir ben degilim dimi bunlari yasayan? nasil oluyor ayrilik isleri bu durumda...

esime acikca bosanmak istedigimi soylesem? bu sartlarda cocuk yapamayacagimi, cok terbiyesiz ve saygisiz oldugunu, senelerdir sans verip hep ayni noktada takildigimizi boyle konussam diye dusunuyorum suanda...
nasil fikir sizce

Peki eşiniz dese ben kendimi düzelticem o zaman ne yapacaksınız? Ben adım gibi eminim tamam der devam edersiniz. 3-5 gün sonra eşiniz yine özüne döner siz sonra yine acaba ayrılsam mı kavga ettik eşim çok saygısız der durursunuz. Boşanacak olan insan şöyle mi böyle mi ne yapsam diye düşünmez, gider avukata açar davasını. Ya evden kendi gider ya eşini gönderir.

nasil fikir sizce

Lutfen yanlis anlamayin ama ben sizin konularinizi uye olmadan onceden beri hep okuyorum. Bu durumda bu konusmaya esinizin istediginiz yonde hatasini anlayacak sekilde tepki vermeyecegini ben bile soyleyebilirim. Duydugunuz hakaretlerin bin katini duyup, belki fiziksel siddet gorup evden atilacaksiniz. Esiniz tam olarak bu minvalde biri.

Bosanmayacaksaniz hic kurcalamayin, konusmayin, sinirlendirmeyin. En azindan can guvenliginizi tehlikeye atmamis olursunuz.

nasil fikir sizce
Bence hic iyi fikir degil.Herseyin sizin sucunuz oldugunu soyleyip ,dediklerinizin hepsini yutturur size.Bu adamdan tahminim şoyle kurtulunur.Once kesin kararli olacaksiniz,ailenize gidip anlatacaksiniz.Kendisne hicbirsey soylemeyeceksiniz.Sizi aradiginda abiniz ve babanizla muhatap olacak.Ettigi küfurlerin hesabini ilk elden soracaklar.Bosanma davasini açacaksiniz.Ama bunun icin cok kararli ve guçlü ,eşinize karşı da duygusuz olmaniz lazim.

Siz bi yere gitmessiniz alışmışsınız zaten. Şiddet görüp kolunuzdan tutulup kapıya atılırsınız en son. Onca lafı nasıl yuttunuz neden ama neden yani? Cigeri beş para etmez adam icin size yazık degil mi?

o anda cene yaristirmak mumkun degil, ben onun gibi cirkin konusamiyorum. en fazla bagirip kendine getirmeye calisiyorum o da olmuyor.
kendime ayip olacak soyledigim ama gercek anlamiyla alistim bu samar oglani muamelesine. surekli haddimin bildirilmesine, her beklentimden sonra boyle bir tokat gibi gelen sozler duymaya alistim. cok aci vermesin diye gecistirmeye calisiyorum farkinda olmadan. psikolojik birsey bence, boyle asagilandiklari iliskiler yasayan insanlarda olan.

Lutfen yanlis anlamayin ama ben sizin konularinizi uye olmadan onceden beri hep okuyorum. Bu durumda bu konusmaya esinizin istediginiz yonde hatasini anlayacak sekilde tepki vermeyecegini ben bile soyleyebilirim. Duydugunuz hakaretlerin bin katini duyup, belki fiziksel siddet gorup evden atilacaksiniz. Esiniz tam olarak bu minvalde biri.

Bosanmayacaksaniz hic kurcalamayin, konusmayin, sinirlendirmeyin. En azindan can guvenliginizi tehlikeye atmamis olursunuz.

ciddi olarak konusmayi dusunuyordum, blof gibi degil.
gercek bir konusma. orda bana muhtemelen ne istiosan yap git ac falan der uzatmaz basindan atar. sonra yine bana kaliyo hersey

Bence hic iyi fikir degil.Herseyin sizin sucunuz oldugunu soyleyip ,dediklerinizin hepsini yutturur size.Bu adamdan tahminim şoyle kurtulunur.Once kesin kararli olacaksiniz,ailenize gidip anlatacaksiniz.Kendisne hicbirsey soylemeyeceksiniz.Sizi aradiginda abiniz ve babanizla muhatap olacak.Ettigi küfurlerin hesabini ilk elden soracaklar.Bosanma davasini açacaksiniz.Ama bunun icin cok kararli ve guçlü ,eşinize karşı da duygusuz olmaniz lazim.

ben duygusal biriyim.
ama artik bana bunu yapan bir insana en azindan karsilik verecek kadar duygusuz olmayi ogrenmem gerekiyor.

burada 10larca kadin yazdi, bu aksamki sozlerin uzerine neredeyse herkes evi terk ederdim seklinde dusunuyor.
ben neden yapamiyorum bunu. cok sindirilmis ve gucsuzlesmisim heralde. bunu hak gormek istemiyorum artik kendime.

gercek bir konusma. orda bana muhtemelen ne istiosan yap git ac falan der uzatmaz basindan atar. sonra yine bana kaliyo hersey
Karşınızda konuşarak iletişim kurulabilecek birisi yok. Adam size böyle konuşa konuşa sindirmiş sizi. Bu insan artığından çocuk yapmayı mı düşünüyorsunuz. Şu yazdığınız mesajları, eski konularınızı falan başkası yazmış gibi bi okuyun lütfen. İnsan üzülüyor bi kadının bu muameleye maruz kalmasına. Kendinize daha fazla yazık etmeyin.

Ya Hu!
Size defalarca yazdık, çizdik.
Eşofmanlı Şevket Hoca gibi onla anlattık,
bunla anlattık...
Adam tipik narsist ve sizin hâlâ ondan incelik,
eşini düşünme, empati, ilgi gibi adamın patolojisi gereği göstermesi mümkün olmayan beklentileriniz var.
Hayret ediyorum size.
Yok vazgeçtim, etmiyorum çünkü bir narsistle yaşamak insanın algılarını ve düşünce yapısını bozuyor.
Kusura bakmayın ama bu ilişkiden
ne köy olur, ne kasaba.
Kocanız hasta arkadaşım, hasta.
Ağır patolojik vak'a.
Daha ne yazayım size?
Kendinize gelip, aksiyona geçmezseniz
böyle sızlana sızlana ömrünüzü tüketirsiniz
bu adamla.
Gençliğinize yazık.
Bir de 'çocuk düşünüyoruz' demiyor musunuz?
İnsan ne diyeceğini şaşırıyor.
Düşünün tabii sonra başınızı duvarlara vurmazsınız inşallah.

Sevgili derin sularda derin sularda , bu durumdaki kisi hicbir sekilde gercekleri gormuyor ve yardim kabul etmiyorsa ne yapabiliriz? Benim cok yakinim da ayni durumda surekli azarlaniyor, hakaret ve psikolojik siddet goruyor. Ben ortalama 5 senedir surekli ne zaman bosanmak isterse destek olacagimi soyluyorum ama bosanmanin konusunu bile actirmiyor , yine mi bu konu diye bana kiziyor. Psikolojik destek konusunda ikna etmeye calisiyorum ama onda da umitsizim. Hic yolu yok mu kurtarmanin?

:KK43:
Cok haklisiniz..
demin geldi ve kavga ettik. Icimde tutamadim yemek yicekti acti yerken dediki mac keske 8de olsaydi, zar zor yetisicem, ben de gitme illa gidicekmisin evden izle diye cikistim tripli. O da sacmaliyosun heralde ilaclarin etkisiyle derbiye mi gitmicem vs dedi. Ben de ben hastayim 1 haftadir yoksun hic demiyosun birseye ihtiyacin var mi, yada gidicem ama sorun yok dimi herhangi birsey demiyosun diye cikistim.
o da baslama simdi masayi kafana geciririm saatlerdir ucaktayim dedi. Simdi kapatalim konuyu yoksa cok fena olucak dedi eve geldigim gibi kavga cikarmaya calisma dedi.
Ben kendi fikrimi soyledim yaptigin ters geliyo bana dedim. Anan baban gelseydi dedi, geldiler dedim bugun senin gelicegini biliolar ondan gelmediler. Kac gun oldu iyisin seytan gibisin vs dedi sonra basladi kufurler. Lanet olsun seni gordugum gune am.na koydugumun pici dedi , lanet olsun seninle evlendigime eve gelmek istemiyorum gibi laflar etti bagirarak.
ben kufur etmiyorum sana terbiyesiz su haline bak diyincede sen hakediyosun kendi zehrinde geber dedi. Madem oyle ayril dedim oyle olacak bu gidisle sogutmaya devam et dedi (????)
Su saatten sonra cehenneme kadar yolun var nerden dustum ben buna ya dedi bende benden bahsediyosun galiba dedim (esas ben dustum bu evlilige, maruz kalan benim) o da madem oyle defol git dedi bende olur dedim olur deme git dedi ben de sen git annende kal madem dedim. Olur diyo.
kulfetin senin 5gram sen ben daha eve gelmeden dolmussun kapiyi actiginda belliydi suratindan, seni gotumden cikaririm ben benimi kandircaksin akil oyunlariyla falan dedi (...) ben de cok yanlis kisiyle evlenmissin ozaman diyince evet cok yanlis bir evlilik yaptigim konusuna katiliyorum
Cunku bir insan asagilik olmasa seref yoksunu olmasa yoldan gelene boyle davranmaz simdi otur agla sonrada hakli gibi davranirsin cehenneme kadar yolun var diye cekti gitti disari.

Evet ben tripli basladim cikistim zaten dolmustum eski konulari dusunmekten falan ama asla bi asagilama bi kotu soz kullanmadan ...
Karsiligi bunlar olmasi yine benim sucummus gibi davrandi... yani ben haketmisim sanki kufur hakareti bide uste cikti yoldan gelene boyle konustugum icin. Ya benim duyduklarim esas ? :KK43:
ya dedim senin yerinde olsam askim haklisin valla iyimisin gideyimmi derdim bu kadar konu kapanirdi dedim sen nerelere getirdin yine.
diymi diymi diye dinlemedi beni, suanda sifon sesinden farkin yok benim icin dedi.
Hanımefendi eşiniz size sifon sesi diyor. Çıldırmamak elde değil. Her gün hakaret üstüne hakaret ediyor. Hala çocuk düşünüyorsunuz. Kendinizi geçtim çocuk da mı her gün bu sebepsiz hakaretlerle büyüsün?? Siz ve çocuğunuz mutlu olabilir mi bu şartlarda?

Gercekten cok uzgunum. Muhtemelen bu iliskiden once civil civil bir kadindiniz. Bir narsist yuzunden ozsayginizi kaybetmissiniz gibi duruyor. Psikologunuza her seyi acikca anlattiniz mi yoksa ona da mi anlatmaya cekindiniz?

nasil fikir sizce

Gerçekten yapabilirsen güzel fikir. Ama senin bir çekincen var eşinden bu konuşmayı tek başına yapabileceğini sanmıyorum.

esime acikca bosanmak istedigimi soylesem? bu sartlarda cocuk yapamayacagimi, cok terbiyesiz ve saygisiz oldugunu, senelerdir sans verip hep ayni siz bunları takildigimizi boyle konussam diye dusunuyorum suanda...
nasil fikir sizce
Siz bunları söyleyince eşiniz size yine küfür ve hakaret edecek muhtemelen, git ne yapıyorsan yap diyecek.

Sizin yapacağınız en güzel şey eşinize hiçbir şey demeden o evden çıkıp ailenizin yanına gidip sonrasında dava açmak.

:(
Cok haklisiniz..
demin geldi ve kavga ettik. Icimde tutamadim yemek yicekti acti yerken dediki mac keske 8de olsaydi, zar zor yetisicem, ben de gitme illa gidicekmisin evden izle diye cikistim tripli. O da sacmaliyosun heralde ilaclarin etkisiyle derbiye mi gitmicem vs dedi. Ben de ben hastayim 1 haftadir yoksun hic demiyosun birseye ihtiyacin var mi, yada gidicem ama sorun yok dimi herhangi birsey demiyosun diye cikistim.
o da baslama simdi masayi kafana geciririm saatlerdir ucaktayim dedi. Simdi kapatalim konuyu yoksa cok fena olucak dedi eve geldigim gibi kavga cikarmaya calisma dedi.
Ben kendi fikrimi soyledim yaptigin ters geliyo bana dedim. Anan baban gelseydi dedi, geldiler dedim bugun senin gelicegini biliolar ondan gelmediler. Kac gun oldu iyisin seytan gibisin vs dedi sonra basladi kufurler. Lanet olsun seni gordugum gune am.na koydugumun pici dedi , lanet olsun seninle evlendigime eve gelmek istemiyorum gibi laflar etti bagirarak.
ben kufur etmiyorum sana terbiyesiz su haline bak diyincede sen hakediyosun kendi zehrinde geber dedi. Madem oyle ayril dedim oyle olacak bu gidisle sogutmaya devam et dedi (????)
Su saatten sonra cehenneme kadar yolun var nerden dustum ben buna ya dedi bende benden bahsediyosun galiba dedim (esas ben dustum bu evlilige, maruz kalan benim) o da madem oyle defol git dedi bende olur dedim olur deme git dedi ben de sen git annende kal madem dedim. Olur diyo.
kulfetin senin 5gram sen ben daha eve gelmeden dolmussun kapiyi actiginda belliydi suratindan, seni gotumden cikaririm ben benimi kandircaksin akil oyunlariyla falan dedi (...) ben de cok yanlis kisiyle evlenmissin ozaman diyince evet cok yanlis bir evlilik yaptigim konusuna katiliyorum
Cunku bir insan asagilik olmasa seref yoksunu olmasa yoldan gelene boyle davranmaz simdi otur agla sonrada hakli gibi davranirsin cehenneme kadar yolun var diye cekti gitti disari.

Evet ben tripli basladim cikistim zaten dolmustum eski konulari dusunmekten falan ama asla bi asagilama bi kotu soz kullanmadan ...
Karsiligi bunlar olmasi yine benim sucummus gibi davrandi... yani ben haketmisim sanki kufur hakareti bide uste cikti yoldan gelene boyle konustugum icin. Ya benim duyduklarim esas ? :(
ya dedim senin yerinde olsam askim haklisin valla iyimisin gideyimmi derdim bu kadar konu kapanirdi dedim sen nerelere getirdin yine.
diymi diymi diye dinlemedi beni, suanda sifon sesinden farkin yok benim icin dedi.

Kusura bakmayında böyle hödük gibi bir adamdan ince düşünce bekliyorsunuzda sizi hastalığınızda bırakıp gitmeyecek öylemi. Yani böyle bir adamdan böyle ince ruhlu bir beklenti ne bileyim, kendinizimi kandırmayı seviyorsunuz. Adam sizi sevmiyor, değer vermiyor bu apaçık ortada. Sokakta geçen herhangi birinden farkı yok. Hata sokaktaki daha kibar olur eminim. Bu ne ya. Kendinize bu muameleyi nasıl reva görüyorsunuz.

Sevgili derin sularda derin sularda , bu durumdaki kisi hicbir sekilde gercekleri gormuyor ve yardim kabul etmiyorsa ne yapabiliriz? Benim cok yakinim da ayni durumda surekli azarlaniyor, hakaret ve psikolojik siddet goruyor. Ben ortalama 5 senedir surekli ne zaman bosanmak isterse destek olacagimi soyluyorum ama bosanmanin konusunu bile actirmiyor , yine mi bu konu diye bana kiziyor. Psikolojik destek konusunda ikna etmeye calisiyorum ama onda da umitsizim. Hic yolu yok mu kurtarmanin?
Kişi psikolojik destek almaya sıcak bakmıyorsa ne yazık ki yapılabilecek fazla bir şey yok.
Belki konuyla ilgili uzman kişilerin videolu anlatımlarını izletmek faydalı olabilir.
Okumayı seviyorsa farkındalık oluşturacak kitaplar hediye edilebilir.
Ben yakınım sözkonusuysa her yolu denerdim.
Allah yardımcınız olsun, çok üzüldüm.

nasil fikir sizce
Hiç iyi bir fikir değil.

Back
X