düşüncesiz mi yoksa abartıyormuyum sizce ?

Kişi psikolojik destek almaya sıcak bakmıyorsa ne yazık ki yapılabilecek fazla bir şey yok.
Belki konuyla ilgili uzman kişilerin videolu anlatımlarını izletmek faydalı olabilir.
Okumayı seviyorsa farkındalık oluşturacak kitaplar hediye edilebilir.
Ben yakınım sözkonusuysa her yolu denerdim.
Allah yardımcınız olsun, çok üzüldüm.

Cok tesekkur ederim. Videolari, yazilari, kitap okutmayi her seyi denedim. Izliyor, okuyor ama benim kocam bu kadar degil (ki cok daha beter halbuki), herkesin kocasi evliligi boyle diye kesinlikle gormuyor gercekleri. Yakinimin fiziksel bir engeli var ve bu halde beni kabul etti diye minnet ediyor ve ileride daha kotu olunca yanimda o olacak diye ayrilmak istemiyor. Ben de cok caresizim artik.
Kusura bakmayin sizi de rahatsiz ettim ama gercekten cok uzuluyorum.

Eşim 1 haftadır yoktu iş gezisine çıkmıştı kendisi yokken baya ağır bir gribe yakalandım- hala da devam ediyor.
Ateşim 40a kadar çıktı acile gittik vs. Yalnız olduğum için annem geldi bende kaldı baktı çünkü gerçekten kolumu kaldırıp yemek yapacak halim yoktu.
Eşimin tek yaptığı ateşim olduğunu duyunca direk hastaneye gitmem için kendi ailesini arayıp bana göndermesi oldu. Tamam bunda da sorun yok. Ama bugün dönüyor ve akşam derbi maçı var oraya gideceğini söyledi. zaten daha önceden iş seyahatini buna göre ayarlamıştı ve hiç şaşırmadım gidecek olmasına (hasta olmama rağmen) .

Eve gelecek yarım saat durup çıkacakmış, anca yetişirmiş.
Gideceksin yani anca yarım saat görüşcez gibi bişey dediğimde ama olsun 3 hafta falan seyahatim yok birlikteyiz diyo. lütuf mu sanki kendi evi zaten burası.. bana bahşedilen birşey mi?

Ben kendimi onun yerine koyduğumda asla içim rahat etmiyo. Uzaktayken eşim bu kadar rahatsızlansa aklım çok kalırdı ve gelir gelmez hemen üstümü değişip çıkıp planladığım bişeyi yapmak ne bileyim vicdanım el vermezdi galiba. içimden de gelmezdi ayrıca.

size sormak istedim. abartıyor muyum?
bence abartmıyorum evlilik dediğin eve para getirmek değilki. yada kadın için yemek yapmak, çocuk bakmak mı evlilik.

hasta olduğunda uzaktaysan aklının kalması eve geldiğinde hemen onunla ilgilenmek, özlem gidermek, ihtiyacı varsa yemek soylemek/ yapmak. bu değilmi sevgili yada eş olmak ?

Guncelleme: sayfa 5
Erkeklerim ham maddesi odun kütük ne varsa artik... Ne bilim erkek hastalandiginda herkes etrafinda dört dönsün ister. Kadin hastalandigini hastalanip iyilestigini bile anlamaz cünkü kadin ayakta iyilesiyorlar. Biz kadinlar neden bu kadar fedekarlik yapariz bir kadin olarak anlamiyorum dogrusu. Bu arada cok gecmisler olsun :KK200: :KK200: :KK200:

Gercekten cok uzgunum. Muhtemelen bu iliskiden once civil civil bir kadindiniz. Bir narsist yuzunden ozsayginizi kaybetmissiniz gibi duruyor. Psikologunuza her seyi acikca anlattiniz mi yoksa ona da mi anlatmaya cekindiniz?

evet cok neseli, mutlu, genc bir kadindim :) 25 yasindaydim tanistigimizda simdi 31 yasindayim.
ucurum kadar fark var o zamanki halim ve enerjimle kiyaslandiginda. giyim kusamim degisti (esimle anlastik evlenmeden), bazi aliskanliklarim degisti. her konuda uyum saglamaya calistim. verdikce verdim. geriye cok bisey kalmadi galiba, icimdeki ruhta gitti gidecek.

Kusura bakmayında böyle hödük gibi bir adamdan ince düşünce bekliyorsunuzda sizi hastalığınızda bırakıp gitmeyecek öylemi. Yani böyle bir adamdan böyle ince ruhlu bir beklenti ne bileyim, kendinizimi kandırmayı seviyorsunuz. Adam sizi sevmiyor, değer vermiyor bu apaçık ortada. Sokakta geçen herhangi birinden farkı yok. Hata sokaktaki daha kibar olur eminim. Bu ne ya. Kendinize bu muameleyi nasıl reva görüyorsunuz.

Bu anlar disinda bana cok deger veriyormus gibi davraniyor cunku.
hep bi aile hayalleri, birlikte alacagimiz ev hayali, nasil birikim yapalim vs paylasimci oluyor.
beni sevdigini soyluyor falan da. kaniyorum bende iste.

Bakın sizin için bı psikoloğun videosunu ekliyorum, konunuz aynı değil soru soran kişi ile...ama psikolojik durumunuz aynı... defalarca izleyin lütfen

4:00 dan sonraya odaklanin

izledim, dogru gercekten. tesekkurler... bu doktorun baska videolarini izlemistim narsistlerle alakali cok dogru tespitleri var..

Bu anlar disinda bana cok deger veriyormus gibi davraniyor cunku.
hep bi aile hayalleri, birlikte alacagimiz ev hayali, nasil birikim yapalim vs paylasimci oluyor.
beni sevdigini soyluyor falan da. kaniyorum bende iste.

Seven erkek kendini öfkeliykende belli eder, saygısını her türlü korur. Öfke kontrolü da denir.
Sinirlendiği zaman istediğini sayacak öfkesi geçince canım cicim. Yok öyle.
Sevgiden önce saygı gelirki, bu adamda size karşı hiç yok. Üzgünüm

Seven erkek kendini öfkeliykende belli eder, saygısını her türlü korur. Öfke kontrolü da denir.
Sinirlendiği zaman istediğini sayacak öfkesi geçince canım cicim. Yok öyle.
Sevgiden önce saygı gelirki, bu adamda size karşı hiç yok. Üzgünüm

esim gibisine rastlanmadi zaten ben bu forumda da gormedim. narsizmin uc noktasinda heralde..
cok isteyerek severek evlenmemize ragmen evlendikten 1 ay icinde basladi bu tarz davranislari. o zaman hep bosanmakla tehdit ediyodu, cok yipratti beni.
bi sekilde ayar verme davranisi bunlar. hizaya sokucak beni guya.
insallah bitirecek gucu bulurum kendimde

Cok tesekkur ederim. Videolari, yazilari, kitap okutmayi her seyi denedim. Izliyor, okuyor ama benim kocam bu kadar degil (ki cok daha beter halbuki), herkesin kocasi evliligi boyle diye kesinlikle gormuyor gercekleri. Yakinimin fiziksel bir engeli var ve bu halde beni kabul etti diye minnet ediyor ve ileride daha kotu olunca yanimda o olacak diye ayrilmak istemiyor. Ben de cok caresizim artik.
Kusura bakmayin sizi de rahatsiz ettim ama gercekten cok uzuluyorum.

:(
benim icin psikolog cok iyi oldu, ben cok torpuledim kendimi. daha bagimli gibiydim. esimde hep o yanlarimi one surup senin yuzunden ben sinirliyim falan diyodu sen degis bende degisicem vs , ben degistim ama o hala ayni.
simdi sorsan hala ama sen degismedinki ne degismesi falan der. oyle hep hakli.
narsistse esi degismez. psikologa ikna ederseniz bilinclenebilir. psikologa gitmekten cekiniyodur, esi kizacak diye yada esinin onaylamadigi birseyse.

N nilayblt
Uzun iş seyahatleri oluyor dediğiniz için soruyorum
Cinsel hayatınız nasıl, sizi arzuluyor mu bu adam?
Mesela seyahat dönüşü nasıl size ilgisi

Ya konuya hiçbir sey söyleyemiyorum. Çok üzüldüm. Siz bence en kısa sürede o evden ayrılın. Hatta bu gece yarın da ilk iş bosanma protokolü olusturmak olsun. Hayatınızdan yiyor. Sizde tam olarak mantıklı düşünemiyorsunuz. Ailenize duruma anlatın. İş bulur calısırsınız. İnsallah destek olurlar.

Ya konuya hiçbir sey söyleyemiyorum. Çok üzüldüm. Siz bence en kısa sürede o evden ayrılın. Hatta bu gece yarın da ilk iş bosanma protokolü olusturmak olsun. Hayatınızdan yiyor. Sizde tam olarak mantıklı düşünemiyorsunuz. Ailenize duruma anlatın. İş bulur calısırsınız. İnsallah destek olurlar.

tesekkurler...
ailem destek olur ama paylasmadim daha, yarin ola hayir ola. Bi kendime geleyim
Duygusal dusunmemem gerekiyor artik benim. Cogu kisi mantikli dusunemedigimi, gozumun acilmasi gerektigini yazmis.

Karşınızda konuşarak iletişim kurulabilecek birisi yok. Adam size böyle konuşa konuşa sindirmiş sizi. Bu insan artığından çocuk yapmayı mı düşünüyorsunuz. Şu yazdığınız mesajları, eski konularınızı falan başkası yazmış gibi bi okuyun lütfen. İnsan üzülüyor bi kadının bu muameleye maruz kalmasına. Kendinize daha fazla yazık etmeyin.

:(
Her an kavga etmiyoruz, ufak tefek tartismalarda da asagiliyor ama boyle kufurler duymuyorum her gun. Bi sekilde kendimi kandirip kapiliyorum iliskinin akisina ve dogal akis hep cocuga itiyor beni yasim itibariyle. Dogum policesi yapmistik esimle onu da planladik, ama malesef iliskimiz cocuga uygun cikmiyor :(

cunku ciddiye almayacak dimi? Daha once oyle olmustu. git napiosan yap beni rahat birak demisti. ama bu gercekten ayrilmam icin degil o anda gecistirmek ve buyuklenici tavrini devam ettirmek icindi.
Siz zaten ne olacağını da gayet iyi biliyorsunuz, kimsenin söylemesine gerek yok aslında. Adam maçına gitti izledi, geri dönecek ve eve geldiğinde onun için her şey normal devam edecek. Siz olsanız onun açısından düşünün yani şimdi, neden ciddiye alasınız ki? Bundan önceki defalarcada olduğu gibi saydırdı, saydırdı geldi. Boşanırsan boşan naparsan yap beni rahat bırak diyecek olduğunu gayet iyi biliyorsanız neden aynı konuşmayı bir daha yapasınız ki? Tam olarak şu an işte o “her zamanki” halden çıkmanız gerekiyor. Bir şey yapmayacaksanız, bu hayatı kabul edin boşuna burdaki insanların da canımı sıkmayın bence.
Yukarda bir yerlerde de bunlar dışında değer verdiğini hissettiriyor dediğiniz ve örneklediğiniz şeyler de hep maddi farkındaysanız. Adamın geliri var, eski konularınızda gördüm genel müdür demişsiniz zaten. Üzgünüm ama size değer filan vermiyor. Alt tarafı ev alacak, içinde sizin olmanız ya da olmamanız da çok önemli değil. Adam kendisi ve egosundan başka hiçbir şeye değer vermiyor. 6 yılda ruhunuzu emmiş, bunla besleniyor. O yükseldikçe siz ölüyorsunuz. Yapmayın artık.

Hanımefendi eşiniz size sifon sesi diyor. Çıldırmamak elde değil. Her gün hakaret üstüne hakaret ediyor. Hala çocuk düşünüyorsunuz. Kendinizi geçtim çocuk da mı her gün bu sebepsiz hakaretlerle büyüsün?? Siz ve çocuğunuz mutlu olabilir mi bu şartlarda?

inaniyodum iste cocuk olunca duzelecegine, cocuklari cok seviyor cok istiyor, bizi aile yapacagina inaniyodum. Ama kesinlikle hayir
Herseyi gectim cocuga yansitmasa bana yapsa bile cocuk benden anlayacak, mutlu bir annesi olmayacak en iyi ihtimalle

Gripken dahi beklediğiniz ilgiyi göstermemiş. Hamile iken size iyi davranacağını mı düşünüyorsunuz? O adam değişmez. Siz değişin lütfen.. Hayat hakaret dinlemek için çok kısa.

Siz zaten ne olacağını da gayet iyi biliyorsunuz, kimsenin söylemesine gerek yok aslında. Adam maçına gitti izledi, geri dönecek ve eve geldiğinde onun için her şey normal devam edecek. Siz olsanız onun açısından düşünün yani şimdi, neden ciddiye alasınız ki? Bundan önceki defalarcada olduğu gibi saydırdı, saydırdı geldi. Boşanırsan boşan naparsan yap beni rahat bırak diyecek olduğunu gayet iyi biliyorsanız neden aynı konuşmayı bir daha yapasınız ki? Tam olarak şu an işte o “her zamanki” halden çıkmanız gerekiyor. Bir şey yapmayacaksanız, bu hayatı kabul edin boşuna burdaki insanların da canımı sıkmayın bence.

Yukarda bir yerlerde de bunlar dışında değer verdiğini hissettiriyor dediğiniz ve örneklediğiniz şeyler de hep maddi farkındaysanız. Adamın geliri var, eski konularınızda gördüm genel müdür demişsiniz zaten. Üzgünüm ama size değer filan vermiyor. Alt tarafı ev alacak, içinde sizin olmanız ya da olmamanız da çok önemli değil. Adam kendisi ve egosundan başka hiçbir şeye değer vermiyor. 6 yılda ruhunuzu emmiş, bunla besleniyor. O yükseldikçe siz ölüyorsunuz. Yapmayın artık.

yanlis anlasilmayayim maddi acidan yazmak istemedim ben, ama evet yazdiklarimin hepsi oraya cikiyor. Yani birlikte ev almak / yasamak benim icin manevi de biraz ama esim bunu o sekilde dusunmuyor galiba.... ben icindeki bir obje gibiyim heralde. Nasi bi kafasi var benim birey oldugumu bile kabullenmiyor ?
Benim ruhumdan beslenmek nedir... ben ona ne sagliyor olabilirim sizce? O neyse ilk is onu keseyim bi. Yani cok pohpohlayan biri degilim ama kostekte olmam esime, pozitifimDir, ama esim bana genelde bisey oldugunda negatiftir yani boyle aa ne iyi yaptin yada aferin cok guzel dusunmussun gibi seyler cok soylemez. Ama yapamadigim seyleri soyler mutlaka..
geldi eve karsilastik salondada gayet konusmuyo benimle ben de onunla. Konusmadan gecti gitti bide ben de . Ben konusayim derken bu sefer ciddiydim ama ondan bi daha azar isitmeme sebep olmak istemiyorum haklisiniz anladim sizi.

Back
X