- 26 Kasım 2019
- 575
- 315
- 18
- 34
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bence mümkün ama tabi diğer sosyal ilişkilerine bakmak lazım, birbirleri arasında ince geçişler oluyor zaten ya da narsistik kişilik göstere göstere eee yeter be diyor insanlar bir yerden sonra zaten sosyopatiye de evriliyor dolayısıyla. Bende bir kitap vardı hatta bunları anlatan ismini bulursam söyleyeyim belki faydası olur karşısındaki insana ne hissettirdikleri. Sizi size anlatırsa belki bir şeyleri görmek ve engellemek ona göre de adım atmak daha kolay olabilir.
çok doğal bu kadar zaman bu şekilde davranılıp hatayı kendinizde aramanız ve değişmeye çalışmanız. Çünkü çok basit bir beklentimiz oluyor psikolojik olarak kabul görmek ve onaylanmak. Sürekli bunun tersini yaşadıkça ister istemez insan ya bende bir sıkıntı var heralde moduna geçiyor. Ama artık gerçeği görebiliyorsunuz bence. Yavaş yavaşda artacaktır, bir kırılma noktası gibi düşünün ışık girmeye başlayacak oradan.
Tamamen bir sömürme durumu oluyor. Eşi, arkadaşı, çalışma arkadaşları... hepsi için geçerli şöyle düşünün onlar ne kadar dipteyse kendisi o kadar yukarda, o kadar mükemmel, o kadar farklı ve ulaşılamazlar. Siz mesela sesinizi çıkartmıyorsunuz ya şok olup, o bunu bir acizlik olarak görüyor.Caglisko bir de bu tip kisilikler esini bir uzantisi olarak mi goruyor? Yani gozundeki degerim ne oluyor? Benim mutlulugumun bir onemi yok dimi sadece ona hizmet ediyorsa var. benciller ?
Tamamen bir sömürme durumu oluyor. Eşi, arkadaşı, çalışma arkadaşları... hepsi için geçerli şöyle düşünün onlar ne kadar dipteyse kendisi o kadar yukarda, o kadar mükemmel, o kadar farklı ve ulaşılamazlar. Siz mesela sesinizi çıkartmıyorsunuz ya şok olup, o bunu bir acizlik olarak görüyor.
Kitaplığıma baktım şimdi hangisiydi hatırlamıyorum sizin için bi detaylı bakıcam yarın filan ama şeyi hatırlıyorum net: bu insanları çokça CEO ya da cerrah gibi rollerde görürsünüz diyordu. Muhtemelen iş hayatı da ve altında çalışanlar da tamam efendim aman efendim diye bu algısını devam ettiriyorlar, o da aynı itaati sizden evde beklemeye devam ediyor. En ufak bir sapma delirtiyor ve sizin kişiliğinize saldırıyor.
Evet aşırı hırslı, başarılı ve akıllı oluyorlar zaten. İş bitiriciler çünkü amaca giden her şey mübah oluyor. Günümüz iş dünyasının en aranılan özellikleri bakıldığında. O yüzden çok şaşırmamak gerek. Bu paradigmayı kırarsanız çok farklı bir profile geçecektir. Ailenizin yanına gittiğinizde kendisini affettirmek istemesi de bu yüzden. O ilişkiden besleniyor çünkü sömüremediği biri olmadıkça bir hiç.Aslinda calisma arkadaslari cok memnun (altinda calisanlar) iyi de davraniyo onlara. Eminim en kotu bana davraniyodur sonra ailesine sonra arkadaslarina .... en yakinina en kotu.
esim genel mudur yabanci bir sirket icin calisiyor. Isinde cok basarili cok hirsli azimli. 32 yasinda daha baya iyi isleri. Bunun sebebi de narsizm muhtemelen.. cok onemli isi.
Neden bu kadar yalanlar. Olduklari gibi olsalar ya.
resmen ici kotu olmak bu, kotu niyet
Bir taneye denk gelmiştim ben hatta o da genel müdürdü, nişanlımın arkadaşının eşi. Misafirliğe gitmiştik ve adam o evde bulunan herrrkese kendisini aşağılık gibi hissettirmişti o akşam. Ben ilk kez tanışıyordum o akşam ve ben yokmuşum gibi davrandı tüm gece. Tek sebebi vardı egosunu tatmin edemeyecekti. Geri kalan herkesle eğitimi olsun, mevkisi olsun başka bir şeyi olsun ego tatminine devam edebilecekti. Ama ben de aşırı soğuk dururum zaten ve aşık atamayacağını saniyesinde anladı ve ilişkiyi kesti. Hayatlarında sindirebilecekleri insanları arıyor ve tutuyorlar bilerek. N nilayblt
Evet aşırı hırslı, başarılı ve akıllı oluyorlar zaten. İş bitiriciler çünkü amaca giden her şey mübah oluyor. Günümüz iş dünyasının en aranılan özellikleri bakıldığında. O yüzden çok şaşırmamak gerek. Bu paradigmayı kırarsanız çok farklı bir profile geçecektir. Ailenizin yanına gittiğinizde kendisini affettirmek istemesi de bu yüzden. O ilişkiden besleniyor çünkü sömüremediği biri olmadıkça bir hiç.
Keşke yardım almayı kabul etse ama ona bunu kabul ettirmek imkansız çünkü o bay mükemmelKendi surekli ayrilalim diye diretiyodu evde kustu benimle konusmuyodu 10 gun neredeyse konusmadi. Dayanamayip dondum buraya aglaya aglaya. Bide evden cikarken bu evden cikarsan bi daha gelemezsin bile dedi (ama onun yuzunden gidiyodum)
Aramak icinde 2 hafta bekledi sonra aradi boyle yapmayalim diye. Tam anlamiyla bir ozur falanda yoktu. Birbirimize boyle yapmayalim seni seviyorum vs seklindeydi...
Cocuk oyuncagi gibi..
Eee esiniz geldi mi eve peki? Mac bitti coktanKendi surekli ayrilalim diye diretiyodu evde kustu benimle konusmuyodu 10 gun neredeyse konusmadi. Dayanamayip dondum buraya aglaya aglaya. Bide evden cikarken bu evden cikarsan bi daha gelemezsin bile dedi (ama onun yuzunden gidiyodum)
Aramak icinde 2 hafta bekledi sonra aradi boyle yapmayalim diye. Tam anlamiyla bir ozur falanda yoktu. Birbirimize boyle yapmayalim seni seviyorum vs seklindeydi...
Cocuk oyuncagi gibi..
Eee esiniz geldi mi eve peki? Mac bitti coktan
Keşke yardım almayı kabul etse ama ona bunu kabul ettirmek imkansız çünkü o bay mükemmelaşağılık kompleksi hissetmeniz çok normal etki tepki işte bir insan inatla karşınızda aynı eminlik ve istikrarla psikolojik saldırı gerçekleştirdikçe siz kendinizden şüphe ediyorsunuz çok normal şekilde. Gerçekten çok zor ya. Ailesi nasıl peki, çocukluğu filan? Bunlara sebep olabilecek şekilde bir baskı filan mı gördü başarılı olmak zorunda mı hissetti kendini ya da ilgisiz bir aile figürü varsa kendini kabul ettirmek mi istedi acaba? Başka kardeşleri var mı?
"senin yerinde olsam askim haklisin valla iyimisin gideyimmi derdim bu kadar konu kapanirdi" dediniz. Benim meşhur bir sözüm vardır. Tivorlu ismailden Leonardo Dicaprio olmaz. Bonus meşhur sözümse sana tokat atana bi yanağını çevirmeyeceksin,ağzını burnunu dağıtacaksın. Tabi mecaz anlamı,sana öyle yapan herife hoca edasıyla böyle bir cümle kurman boşa kürek olmuş. Narsiste en iyi ceza kendisi gibi davranmak ve kaale almamak. Bununla intikamını alabilirsin. Bak değiştirip aile babası yapıp pişman edersin demiyorum. Canını yakarsın,egosunu ezersin.
Cok haklisiniz..
demin geldi ve kavga ettik. Icimde tutamadim yemek yicekti acti yerken dediki mac keske 8de olsaydi, zar zor yetisicem, ben de gitme illa gidicekmisin evden izle diye cikistim tripli. O da sacmaliyosun heralde ilaclarin etkisiyle derbiye mi gitmicem vs dedi. Ben de ben hastayim 1 haftadir yoksun hic demiyosun birseye ihtiyacin var mi, yada gidicem ama sorun yok dimi herhangi birsey demiyosun diye cikistim.
o da baslama simdi masayi kafana geciririm saatlerdir ucaktayim dedi. Simdi kapatalim konuyu yoksa cok fena olucak dedi eve geldigim gibi kavga cikarmaya calisma dedi.
Ben kendi fikrimi soyledim yaptigin ters geliyo bana dedim. Anan baban gelseydi dedi, geldiler dedim bugun senin gelicegini biliolar ondan gelmediler. Kac gun oldu iyisin seytan gibisin vs dedi sonra basladi kufurler. Lanet olsun seni gordugum gune am.na koydugumun pici dedi , lanet olsun seninle evlendigime eve gelmek istemiyorum gibi laflar etti bagirarak.
ben kufur etmiyorum sana terbiyesiz su haline bak diyincede sen hakediyosun kendi zehrinde geber dedi. Madem oyle ayril dedim oyle olacak bu gidisle sogutmaya devam et dedi (????)
Su saatten sonra cehenneme kadar yolun var nerden dustum ben buna ya dedi bende benden bahsediyosun galiba dedim (esas ben dustum bu evlilige, maruz kalan benim) o da madem oyle defol git dedi bende olur dedim olur deme git dedi ben de sen git annende kal madem dedim. Olur diyo.
kulfetin senin 5gram sen ben daha eve gelmeden dolmussun kapiyi actiginda belliydi suratindan, seni gotumden cikaririm ben benimi kandircaksin akil oyunlariyla falan dedi (...) ben de cok yanlis kisiyle evlenmissin ozaman diyince evet cok yanlis bir evlilik yaptigim konusuna katiliyorum
Cunku bir insan asagilik olmasa seref yoksunu olmasa yoldan gelene boyle davranmaz simdi otur agla sonrada hakli gibi davranirsin cehenneme kadar yolun var diye cekti gitti disari.
Evet ben tripli basladim cikistim zaten dolmustum eski konulari dusunmekten falan ama asla bi asagilama bi kotu soz kullanmadan ...
Karsiligi bunlar olmasi yine benim sucummus gibi davrandi... yani ben haketmisim sanki kufur hakareti bide uste cikti yoldan gelene boyle konustugum icin. Ya benim duyduklarim esas ?
ya dedim senin yerinde olsam askim haklisin valla iyimisin gideyimmi derdim bu kadar konu kapanirdidedim sen nerelere getirdin yine.
diymi diymi diye dinlemedi beni, suanda sifon sesinden farkin yok benim icin dedi.
önceki yıl açtığınız konuda ayrılmaniz gerekiyor demiştim. Bu yıl yine ayrılmaniz gerekiyor diyorum. Umarım 1 yıl sonraki konunuzdaki yorumum; tebrikler ayrilarak hayatınızı kurtardiniz olur.. bir video paylaşıyorum pür dikkat izleyin.esime acikca bosanmak istedigimi soylesem? bu sartlarda cocuk yapamayacagimi, cok terbiyesiz ve saygisiz oldugunu, senelerdir sans verip hep ayni noktada takildigimizi boyle konussam diye dusunuyorum suanda...
nasil fikir sizce
İns çocuğun yoktur..Eşin insan olamamış ki koca olsun baba olsun.
Cok haklisiniz..
demin geldi ve kavga ettik. Icimde tutamadim yemek yicekti acti yerken dediki mac keske 8de olsaydi, zar zor yetisicem, ben de gitme illa gidicekmisin evden izle diye cikistim tripli. O da sacmaliyosun heralde ilaclarin etkisiyle derbiye mi gitmicem vs dedi. Ben de ben hastayim 1 haftadir yoksun hic demiyosun birseye ihtiyacin var mi, yada gidicem ama sorun yok dimi herhangi birsey demiyosun diye cikistim.
o da baslama simdi masayi kafana geciririm saatlerdir ucaktayim dedi. Simdi kapatalim konuyu yoksa cok fena olucak dedi eve geldigim gibi kavga cikarmaya calisma dedi.
Ben kendi fikrimi soyledim yaptigin ters geliyo bana dedim. Anan baban gelseydi dedi, geldiler dedim bugun senin gelicegini biliolar ondan gelmediler. Kac gun oldu iyisin seytan gibisin vs dedi sonra basladi kufurler. Lanet olsun seni gordugum gune am.na koydugumun pici dedi , lanet olsun seninle evlendigime eve gelmek istemiyorum gibi laflar etti bagirarak.
ben kufur etmiyorum sana terbiyesiz su haline bak diyincede sen hakediyosun kendi zehrinde geber dedi. Madem oyle ayril dedim oyle olacak bu gidisle sogutmaya devam et dedi (????)
Su saatten sonra cehenneme kadar yolun var nerden dustum ben buna ya dedi bende benden bahsediyosun galiba dedim (esas ben dustum bu evlilige, maruz kalan benim) o da madem oyle defol git dedi bende olur dedim olur deme git dedi ben de sen git annende kal madem dedim. Olur diyo.
kulfetin senin 5gram sen ben daha eve gelmeden dolmussun kapiyi actiginda belliydi suratindan, seni gotumden cikaririm ben benimi kandircaksin akil oyunlariyla falan dedi (...) ben de cok yanlis kisiyle evlenmissin ozaman diyince evet cok yanlis bir evlilik yaptigim konusuna katiliyorum
Cunku bir insan asagilik olmasa seref yoksunu olmasa yoldan gelene boyle davranmaz simdi otur agla sonrada hakli gibi davranirsin cehenneme kadar yolun var diye cekti gitti disari.
Evet ben tripli basladim cikistim zaten dolmustum eski konulari dusunmekten falan ama asla bi asagilama bi kotu soz kullanmadan ...
Karsiligi bunlar olmasi yine benim sucummus gibi davrandi... yani ben haketmisim sanki kufur hakareti bide uste cikti yoldan gelene boyle konustugum icin. Ya benim duyduklarim esas ?
ya dedim senin yerinde olsam askim haklisin valla iyimisin gideyimmi derdim bu kadar konu kapanirdi dedim sen nerelere getirdin yine.
diymi diymi diye dinlemedi beni, suanda sifon sesinden farkin yok benim icin dedi.