Allah şifa versin canımGecmis olsun. Allah sizlere sabir versin.itp hastaligini simdi okudum trombositlerin dusuklugunden kaynaklaniyormus. Simdi nasil? Bir care bulunabildi mi? Cok cok uzuldum. Cocuklarin hastaligi beni bitiriyor...
Fmf.te bobrekte bazi maddeler birikiyor ve bu maddeler bobrek yetmezligine ve kisinin olumune kadar gidiyor. Verilen ilac bobreklerin korunmasini saglayacak insallah
Sanada Allah şifa versin canımcanim cok gecmis olsun. Hic uzulme buna, sukur ki ilaci var ve erken yasta teshis konuldu. Bende polikistik over sendromu var, tedavisi olan bir hastalik degil, ilaci falan yok, genetik bir hastalik. Semptomal tedavisi icin bir seyler oneriliyor ama bir caresi yok. Bir gun cocugum olup olamayacagi hala mechul. Doktorumun soyledigi kilo verirsem ve stressiz bir yasam surersem hic bir yan etkisini gormeden de yasayabilirmisim. Ama hastaligin kendisi kilo almana sebep olan bir hastalik ve ilgili hormonlar yagda depolandigi icin de eger kilo alirsan hastaligin daha da kotulesiyor. Boyle kisir bir dongu.
Soyle dusun, evet ilac kullanacak cocugun ama en azindan ilac kullanarak normal bir hayat surebilecek. Ben de senelerce ilac kullandim ama ilacin Covis asisi ile etkilesimi arastirilmadigi icin onu da biraktim. Cunku arastirmalarim kanda pihtilasmayi tetikleyebilecegini gosteriyordu. Ozetle tabiki uzulmekte haklisin, haberi yeni aldin, ben de ilk hastaligimi ogrendigimde soka ugramistim. Bir de teshisi koyan hekim oyle bir konusmustu ki olmusumde aglayanip yok gibi anlatmisti. Sonra baska bir hekimle gorusunce icimi rahatlatmisti. Suan teshis yeni kondugu icin tabiki cok yogun duygularin. Ama en azindan daha gecikmeden teshis kondu ve tedavi sureci basladi. Belkide o ilac sayesinde evladinda hic bir semptom gosteremden hayatini surdurebilecek. Olay o tarafindan bakmaya calis. Cunku fmf de gec teshislerde ilac etkisini kaybediyor. Ne kadar erken teshis o kadar iyi.
Sizede Allah şifa versin canımÖyle şey olur mu canım yazdığından beri araştırıyorum neymiş bu akdeniz ateşi hastalığı ilacı neymiş tetikleyen şeyler neymiş atak dönemlerinde ne yapılır okuyup durdum hep aklımdasın sadece yazamadım çünkü acilden geldik. Covid virüsü 16 aylık bebegimin ciğerlerine inmiş epey hava verdiler serum yaptılar ilaçlar antibiyotik vs eve de alın dediler o makineden aldık yeni geldik hastanede bile dolanırken aklımda sen vardın dua ettim
Erkeklere bakma onlar bizim gibi değiller onların üzülme şekli farklı
Canım sen ilk yazdığında buna da uzulemicem yazınca ben sadece geçmiş olsun demek istedim uzatmak istemedim belki haber verdi ama konuşmak istemiyor dedim. Çünkü ben beni derinden üzen bir şeyi konuşamam mesela. Ama çok büyük bir dert değilse 15 sayfa da yazarım.Buraya yazmak istemiyordum ama icimde kaldi. Ben derdimi buraya yazdim. Neşem kadar ilgilenilmedi. Uzuldum acikcasi. Belki de insanlar buraya dert dinlemeye degil eglenmeye geliyordur diye kendimi avutuyorum... Asil gercek annenin evladina olan vicdaniymis, uzuntusuymus... Esim bile bugun arkadaslariyla disari cikti. Ben evladimla birlikteydim... aglarsa anam aglar gerisi yalan aglar sozu ne kadar dogruymus...
Çok geçmiş olsun limonlum.Buraya yazmak istemiyordum ama icimde kaldi. Ben derdimi buraya yazdim. Neşem kadar ilgilenilmedi. Uzuldum acikcasi. Belki de insanlar buraya dert dinlemeye degil eglenmeye geliyordur diye kendimi avutuyorum... Asil gercek annenin evladina olan vicdaniymis, uzuntusuymus... Esim bile bugun arkadaslariyla disari cikti. Ben evladimla birlikteydim... aglarsa anam aglar gerisi yalan aglar sozu ne kadar dogruymus...
Noldu ki diye mesajlarına baktım bu mesajı kaçırmışım.Kizlar merhaba
Dun giremedim uzgun ve yorgundum
Ogluma fmf teşhisi kondu hep karni agriyor demisim ya ondanmis. 3.5 yasindaki cocuga 2 yildir diyet uyguluyoruz yumurta diyeti. Ancak bulunabildi fmf. Neyse bide onun icin uzulemicem. Ilacina basladik. Omur boyu ilac kullanacakmis. Cok uzgunum surekli aglayasim geliyor.
Geçmişin bir kısmı da unutulmuş o kadar çok mesaj kaçırıyorum ki lavinyacim bazen alıntılarda fark ediyorum.Gece yeni başladı yine sayfa doldurmaya geldim benim fesangim yoksabahta Elhan ablam kalkıp geçmişten gelemiyor
Prolugun hayırlı olsun tatlım. Allah hayrını kabul etsin.Sağol kuzucum
Teşekkür ederim biriciğimProlugun hayırlı olsun tatlım. Allah hayrını kabul etsin.
Allah korumuş geçmiş olsun canımKızlar Bu arada kapıyı çalan hırsızmiş. Eşim berberine sormuş adam tanıyor. Şok marketen de birşeyler çalıyormuş. Nerde ne bulursa çalıyormuş. Yarın şoktaki kızlara soracağım.
Günaydın canımGünaydın canlarım
Vay adi adam.Kızlar Bu arada kapıyı çalan hırsızmiş. Eşim berberine sormuş adam tanıyor. Şok marketen de birşeyler çalıyormuş. Nerde ne bulursa çalıyormuş. Yarın şoktaki kızlara soracağım.
Afiyet olsun ablacimIyi geceler kızlar
Bugün misafirim vardı
Sabahtan beri hiç oturmadım
Menüm
Öğlen
2 sıkım mercimek köftesi ( tuzuna bakmak için)
Akşam
4 mercimek köftesi
4 kuru biber dolması
Salata
Yoğurtlu kereviz
1,5 lt su
2 kupa kahve
@Lavinia_98
Afiyet olsun kaptanimGeçmişe gideceğim. Önce menü ve spor 02 Mart
Sabah 09.00
2 avuç leblebi
1 bardak süt
Öğle 13.30
Buharda Brokoli 2 kk peynir
5 zeytin
Ara 16.00
3 kare bitte cikolata
Kahve
Akşam 18.15
1 kase mercimek çorbası
2 haşlanmış patates
Bol salata 2 kaşık yoğurt
Adım 15.062 puan 900
Videolar 2.250 puan
3.150 puan
Zipzip- fesang sidelya
@yildiz4kc özel ajanım teşekkürler sen olmasan 8.000 de bırakırdim.
ADINIZ: Ceren
YAŞINIZ:34
BOYUNUZ:170
KİLONUZ:79 (yarın sabah kalkınca küsüratı varsa düznleyebilirim su an evde değilim net olmayabılır arkadaşlar )
HEDEF KİLONUZ:70
MEDENİ DURUMUNUZ:evli
MESLEGINIZ: takım lideri
ÇOCUK SAYISI:1
KİLO ALMA NEDENİNİZ:aslında 2 yıl önce 95 kg idim kendi çabamla 77 kadar indim ama son 6 ayda düzensiz beslenme ile yine 79-80 kg arası gidip geliyorum
SAĞLIK SORUNUNUZ VAR Mı:yok
KİLO VERMEYİ İSTEME NEDENİNİZ: ideal kiloma inmek istiyorum ayrıca spor ve düzenli dengeli yeme alışkanlığı kazanmak istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?