- 22 Ocak 2013
- 41.716
- 210.659
- 798
Bilgi için teşekkürler canım.internette fmf yi arastirirken bunlari buldum, belki sana yardimci olur diye paylasmak istedim seninle;
FMF hakkında öneriler
- Düzenli uyku: düzenli uyku ve dinlenme fmf ataklarının şiddetini azaltmaya yardımcı olur.
- Düzenli egzersiz: hastalığın komplikasyonlarını minimuma indirebilmek için düzenli egzersiz oldukça önemlidir. Haftada en az 3 gün 45 dakikalık orta tempolu yürüyüşler önerilmektedir.
- Sağlıklı beslenme: hastanın yaşam şekline, boyuna, kilosuna ve cinsiyetine göre diyetisyen tarafından hazırlanan yeterli ve dengeli beslenme programı atak şiddetini ve sayısını düşürebilir.
- Çok soğuğa ya da çok sıcağa maruz kalmak eklemlerde oluşan iltihaplanmayı tetikler.
- Yeterli su tüketilmelidir.
- D vitamini eksikliği fmf hastalarında atakları arttırabilir. Doktor kontrolü altında d vitamini yetersizliği söz konusuysa ek alınabilir.
- Dolaşım sistemini olumsuz etkileyen sigara gibi zararlı alışkanlıklar ve alkol, gazlı içecekler gibi toksin maddeler içeren içeceklerden uzak durulmalıdır
Çok geçmiş bilsin canım. Bu hastalığı kim başımıza sardiysa gün yüzü görmesin.Öyle şey olur mu canım yazdığından beri araştırıyorum neymiş bu akdeniz ateşi hastalığı ilacı neymiş tetikleyen şeyler neymiş atak dönemlerinde ne yapılır okuyup durdum hep aklımdasın sadece yazamadım çünkü acilden geldik. Covid virüsü 16 aylık bebegimin ciğerlerine inmiş epey hava verdiler serum yaptılar ilaçlar antibiyotik vs eve de alın dediler o makineden aldık yeni geldik hastanede bile dolanırken aklımda sen vardın dua ettim
Erkeklere bakma onlar bizim gibi değiller onların üzülme şekli farklı
Sorma. Bunda da bir hayır vardır diyorum artık daha tedbirli davranıyorum. Geceleri falan bahçeye çıkıp kedilere bakıyordum.Vay adi adam.
Aman tatlım kapının önünde ayakkabı falan bırakmayın dikkatli olun. Şüphelenmekte hakliymişsiniz.
Hayırlı olsun başlangıcın.
Günaydın romantik güzel.Canlarım günaydın
Afiyet olsun canım.Dünün menüsünü hemen yazıyorum
Kahvaltı 6.40
2 yumurta tavada
2 dilim tam buğday ekmeği
2 parça süzme peynir
Ara 10
1 elma
Öğle 12.
Çeyrek yufka ekmek arasına süzme peynir
Büyük kase yeşil salata