Ona hiç dikkat etmiyorum ki düzelteyim canımIbreni sola kaydırsana
Kinoali kabak tarifini verirsen sanki sevinirim gibi
41 kere maşallah evet çok büyük gelmiş.İyi geceler. Bu ramazan motivasyon saglayamadim. Herkesin hayatinda olan inişler çıkışlar gibi bende yaşıyorum işte. Ama ramazan sonrasi için kendimi telkin etmeye başladim. Yarindan sonra en azindan bayrama kadar belirli bir duzende gitmeye calisicam.. ramazan sonrasi kurban bayramina kadar elimden geleni yapacağım
Dün yazliklari cikardim, geçen sene dapdar olup sokaga cikamayacak halde oldugum kiyafetler bu sene bosbol daralttirsammi napsam diye düşündüğüm halde. Bir de 42 bedene dusebilsem tadindan yenmicek
Bu mutluluk hepinize nasip olsun, her kilolu kadina nasip olsun
Geri zekalı yaa.Barış mazotu 1 lira yapıcam konuşması yaptı yine
Yumuşatma kaldırılmadi tatlım. Bazı kelimelerde kullanılmaya devam ediyor.Kesinlikle canım takilmayi, eğlenmeyi seviyorum -100g bile olsa hatta kilo almasak bile kârdayiz: D Kendi içimizde yarışıyoruz ama başkalarıyla yarışırken içime canavar kaçıyordu . ( Hala TDKnin yumuşatma işaretini neden kaldırdığını anlamayan benElhan abla bana bir el at )
Herkes ayrı bir alem bu sezonNe olmuş bakacağım. Hikmet sinir bir karakter.
Senin adın ne kuzum
Ay evet yaa küçük ama kışkırtıcı bişey söylüyor ama Gökhan ın geçmişten çok yarası var hatırladı kuzum
Bari hamur işi falan yeseydin üstüne tatlı yeseydinAbur cubur bol bol çikolata
Eksi sözlükte yazmışlar Hikmet sesini inceleyerek Gökhan demiş escinsellik iması yaptı diye ama bilemiciğimŞimdi izledim neye kızdı anlamadım. Taklit etmiş galiba da
Ay ne güzel bilgilerrrYumuşatma kaldırılmadi tatlım. Bazı kelimelerde kullanılmaya devam ediyor.
hikâye
Hakkâri
mahkûm
sükûn
sükût
Kâzım
tezgâh
dergâh
Nigâr
Ayrıca tatlım
adem (yokluk) / âdem (insan)
adet (sayı) / âdet (gelenek, alışkanlık)
alem (bayrak) / âlem (dünya, evren)
aşık (eklem kemiği) / âşık (vurgun, tutkun)
hal (sebze, meyve vb. satılan yer) / hâl (durum, vaziyet)
hala (babanın kız kardeşi) / hâlâ (henüz)
nar (meyve) / nâr (ateş)
rahim (esirgeme) / rahîm (koruyan, acıyan)
şura (şu yer) / şûra (danışma kurulu)
hakim (hikmet sahibi) / hâkim (yargıç)
Yukarıdaki sözcüklerde de kullanım devam ediyor.
Son olarak eppeğim, çevremizden sıklıkla duyduğumuz düzeltme işareti kaldırıldı mı sorusuna kesinlikle hayır diyebiliriz.
Türk Dil Kurumu bu konuda kesin bir açıklama da yapmıştı. Kaldırıldığıyla ilgili yanlış düşünceleri bir kenara bırakalım ve en azından anlamsal bir karışıklığa mahal vermemek adına gerekli yerlerde düzeltme işaretini kullanmaya gayret edelim.
El atmam mi seve seve paylaşırım.
Gül
Evet kıyamam kuzuya
Ohaaaaaa. O zaman çok terbiyesiz bir adam bu.Eksi sözlükte yazmışlar Hikmet sesini inceleyerek Gökhan demiş escinsellik iması yaptı diye ama bilemiciğim
Afiyet olsun GülcmmmBugün pide peynir pide Nutella yiyip durdum son derece sağlıksız takıldım ama firsatsizliktan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?