Eltimle aramızda geçen çirkin diyalog

sevdemm

ALLAHIMDAN HAYIRLISI
Kayıtlı Üye
5 Mart 2009
2.333
31
158
İstanbul
Arkadaşlari iki tane eltim var bu bahsedeceğim ise küçük olan eltimle ilgili aslında eltimle aramız gayet iyiydi görüştüğümüzde oturur sohbet ederdik dertleşirdik hiç olumsuz bişey olmadı şimdiye kadar. En son şöyle bi olay yaşadık. Face de konuşuyorduk ben bişey yazdım cevap gelmeyince bi süre sonra tekrar yazdım oda şunu yazdı bana sende sürekli konuşalım istiyosun olmazki ama çalışıyorum sonuçta diye bi yazı yazdı bende tamam o zaman merak ettim yazmayınca dedim. Oda şöyle bişey yazdı sen .... ya karşıda böyleysen nişanlımdan bahsediyor üzülüyorum ona ben dedi bende hayır ona karşı öyle değilim dedim hiç öyle görünmüyor valla diye yazdı hani sabırsız bi insansın demeye getirdi. bende neyse kapatalım konuyu dedim. Sonra o gün daha konuşmadık ama ben kırılmıştım açıkçası gereksiz bi laftı söylediği bence. Sonra kendisine bi mail attım o konuşmasından dolayı kendisine kırıldıgımı söyledim bende ona böyle söylesem onunda kırılabileceğini söyledim ve şuan evlilik koşusturmasındayım stresli bi dönemdeyim kafamda bi ton sorun var diye yazdım. hani bence açık sözlü olmak gerektiğini kırıldıysam bilmeli diye düşündüğümü yazdım asla kötü bişey söylemedim sadece kırgınlıgımı belirttim. sonrasında bana şu yazıyı yazmış aynen aktarıyorum

ama senin bu yaptığın açık sözlü olmak değil gözdecim resmen beni haksız yere sorgulamışşın.bende her zaman sölerimki insdanların ruhsal durumu beni çok ilgilendirmiyo ne şekilde olursalaro lsunlar bana karşı en ufacık bir saygısızlığı ben kaldıramam öle sitresli diye göz ardıda edemem şuan yaptığınasıl ben çok kızdım çünkü ben sadece şaka mayetinde bi söz sölemiştim senin bu kadar abartacağını tahmin etmedim.senin nişanlına karşı sabırlı yada sabırsız olman beni hiç ilgilendiremzki sadece espiri yaptım ama sanırım sen bu tarz esprileri kaldıramıyosun buda demek oluıyoki seninle konuşmalarıma dikkat edeceğim çok fazla samimi konuşmamakta fayda görüyorum yoksa hiçte hoş olmayan diyologlara gidiyoruz ben seni anladım ama sende beni anla öyle açık sözlü olmak adınada anlamsız konuşmaklar yapma lütfen bir daha bana.lütfen sende kusura bakkma ama sende şimdi fazlası ile üzdün beni.sende kendine iyi bak görüşürüz

işte sonrasında bana konuşurken tek tek seciçekmiymiş kelimeleri o gibi laflar etti yazıda saygızlık lafı kullanmış ben ne saygısızlık ettim sana dedim bana mail atmanı saygısızlık olarak algıladıgını söyledi. ben insanların konuşurken bazı cümleleri nereye gittiğini bilerek konuşması gerektiğini düşünüyorrum her insan şaka kaldıramayabilir ve bazı şeyler vardırki şakası bile söylenmez derler ya her şakanın altında bir gerçek payı vardır diye.size olan olayı aynen anlattım sizce bu olanlar doğrumu lütfen fikirlerinizi söyleyin doğru veya yanlış ne yapmam nasıl davranmam gerekiyor ???????????????

Boyle insanlari bende sevmiyorum, kendilerini bisey sanip laf sokarlar sonra hatirlatincada ohoo sende sakayi kaldiramiyosun gibisine cumleler.... Bide sakadan anlamiyosun bundan sonra daha dikkatli kelimeler secerim konusurken gibi klasik cumleler. Sakanin bi sekli vardir bizde anlariz heralde sakadan.

Hic takma bile araniza mesafe koy canim, sahsen ben boyle insanlarla mecbur kalmadikca gorusmuyorum bile. Amannnn sallah gitsin

ya canım açık konuşmam gerekirde mail atman iyi olmamış, gerek yoktu bence mail atmana

tabii onun öncesinde onun o tarz bi şaka yapması çok yanlış, tabii bu bana pek şaka gibi gelmedi, bu gerçek payı olan şakalardan bence

bi de şöyle bişey var ki, face de yanlış anlaşılmalar çok oluyor, alınanlar falanda çok oluyor

bence önemli bişey konuşulacaksa yüzyüze konuşulmalı(partner dışında), yoksa yazmak çok kolay, yüzyüze söylenemeyecek şeyler yazarak çok kolay söyleniyor, mimiklerde görünmediği için yanlış anlamalar çok oluyor, belkide yüzyüze olsaydı bunlar bu kadar büyümeyecekti

sen o eltinle mesafeni koru bence, özelini falan anlatma

sanırım bu yakın akrabalarla kankalık pek olmuyor, her zama mesafeli ve resmi olmakta fayda var

Konu sahibi arkadaşım okuduğum kadarıyla elti adayınız sizi affınıza sığınarak söylüyorum gel gel git git taktiği ile parmağında oynatıyor gibi geldi bana..
Yani ben yazarsam konuşuruz ben yazmazsam bekle ben dönünce benim arzumla muhabbete devam ederiz demiş resmen!
Sizden daha önce evlendiği için size rütbeli yaklaştığını sanıyor..
Aklında kademe olarak senden yükseğim herşey benim istediğim zaman olur sen iki adım arkadan gel mantığı yürütmüş bana göre..
O kadar çirkin cevaplar vermiş ki size sanki çocuk terbiyecisi gibi davranmış resmen!
Size tavsiyem lütfen kendinizi ezdirmeyin!
Sizde gelin olacaksınız eltinin eltiden aşağı kalır yanı hiç bir zaman olamaz..
'Kariyer'haricinde!
Kendini havalarda görüyor belli.Sizi parmağında oynatmasına izin vermeyin!
Hani demiş ya sana ben şaka yaptım diye..
Hayır düpe düz sizi çocuk gibi terslemiş ve sizden tepki görünce şaka yaptım karakterine bürünmüş..Tabi bunu koz olarak kullanacaktır..
Kayınvaldenize yada aile üyelerinden her hangi birine ballandıra ballandıra sizi kötüleyecektir..Kendinizi ezdirmemek dileği ile..

Evet arkadaşlar haklısınız!
Espiri yapmayı bilmeyen espiride yapmasın ayrıca..
Sonra espiri yaptım deyip olayı kapatmaya çalışıyorlar..
Böyle insanlara selam bile vermek doğru değil..

evet evet bi büyüklenme var
kışla sanki, bak ben subayım, sen onbaşı, ona göre...

Bence bütün sorun yazışmanızdan kaynaklanmış.Yazarken ses tonu etkeni eksik kaldığı için yanlış anlaşmışsınız.Mesele gereksiz yere ve maalesef ki yine yazı yoluyla büyümüş de büyümüş.Keşke mail yazmak yerine arayıp konuşsaydın.Bundan sonra eltinle netten yazışmanı hiç tavsiye etmem.Yazı dili çok farklı.Mesela onun sana yazdıklarını yumuşak bir tonla okuyunca başka,sert bir tonla okuyunca başka görünüyor,dene istersen:)

evet gerçekten verdiği cevaplar çok tersti hiç haketmediğimi düşünüyorum bundan böyle mesafeli olacağım neden bu kadar tepki verdiğini anlamış değilim en azından ben öyle demek istemedim sen yanlış anlamışsın deyip konuyu kapatabilirdi.

bence gereksı buyutulmus bır durum
eger gercekten kırıldıysanız keske bu konusma esnasında bu bır sakaysa bana agır geldı dıyebılırdınız
sonrasında aslında dolmusta haddını bıldırır ımajı verır maıl atmak
o da kırıcı bır sey soylememıs aslında
saka yaptıgını ve kırıldıysan da secıcı konusacagını soylemıs
bence durumu sız uzatmıssınız
karsılıklı daha fazla kırmadan ve aıle fertlerıne yayılmadan yapıcı bır konusma yapın bence

evet espri adı altında bende söyleyeyim o zaman ağzıma geleni ve ne arkadaşlarımla nede bi başkasıyla böyle bi olay yaşamadım yani şaka yaptı diye kırılmadım ilk kez böyle bişey oluyor oda söylediği sözden kaynaklanıyor çünkü gerçekten onu şaka mayetinde söylediğine inanmıyorum hani şakayla karışık laf sokuşturulur ya o anlamda yaptı resmen bunu yazıyla bile yapsa anlamak çok zor değil çünkü hadi diyelimki şaka ben sonrasında ben nişanlıma karşı öyle değilim dememe ragmen neden bana tekrar üstüne hiç öyle görünmüyor valla diye bi yazı yazdı buda mı şakaydı ben buna nasıl olumlu bakabilirim

dıyelım kı sızın dedıgınız gıbı saka adı altında kınaye ıle sıze laf sokusturdu
ne degısır?
nısanlınız yengesınden etkılenır mı?
ılıskınız bozulur mu?
bunların hıcbırısı olmazsa eger demek kı o kendı kendıne laf sokusturuyor ama kımse dıkkate almıyor olur
yanı sen ıstedıgın kadar canımı sıkmaya moralımı bozmaya calıs bas cavusun esegı mısalıne gelıyor
ama nısanlınızla ılıskılerınız bundan etkılenırse bırakın eltı sorununu nısanlınızla olan soruna odaklanın derım

olur bu tarz atısmalar her eltı kayınvalıde vs kısılerle
cok samımı olmaz ve mesafelı davranırsanız daha az uzulursunuz

haklısınız sanırım en mantıklısıda mesafeli olmak. İnsan bazen karşındakinide kendi gibi görüyor hatayı orda yaptım ben kendimede kızıyorum o konuda ne diye samimi oluyorsunkii koy mesafeni ama ben iyi niyetliyimdir bi insana şans veririm ama bi yere kadar. Şuan beni rahatsız eden şey o konuşmanın üstüne altta kalmış gibi oldum onu kabul edemiyorum. Sizce ona vereceğim en güzel tepki ne olur bu durumda öfkeyle kalkıpta ani sinirimle yanlış bişeyde yapmak istemiyorumm

yerınızde olsam konuyu daha fazla uzatmazdım
eltınıze hıc bu konudan bahsetmeyın ama o acarsa ve ya yıne bırsey soylerse de
"bence gereksız alınganlıklar oldu karsılıklı ve uzatmanın manası yok, bundan sonra bırbırımıze daha temkınlı davranırız ve sorun olmaz" dersınız

canım balık bastan kokar niyeti felan belli olmuş daha ne işte ben bir kıskanma hissettim yani sen yeni gelin olacaksın ya neyse canım uzatma tamam sensin de o utanmasını bilsin hiçte bozuntuya verme sen üzülüyorsun sonra kafandan sil at bunları ok bu tür insanlara takılıp zamanın kötü gecmesine yazık

Sizin yerinizde olsam yapacagım tek şey tavır yapmadan mesafe koymaktır. Sınırlı konuşmaya ve hatta sınırlı gelip gitmeleriniz olsun bence. Kesinlikle bu kişide bir böbürlenme var , ötesi yok.

Eger şimdiden size bunu yapıyorsa zamanla daha ileriye gider. Ayrıca her zaman ilişkilerde sınırlı olunmalıdır kim olursa olsun.. ''Bir insana degerınıden fazla deger verırsen kendı degerını yitirirsin'' diye bir söz vardır.Sonuna kadar katılıyorum.

Lütfen lütfen sınırınızı koruyunuz ve herhangi bir açıklama yapmaktan , kırıldığınızı açıklamak zorunda hisssetmeyin kendinizi. Zaten aklı olan anlar kırdığını.

Canim guler yuzlu ol daima ama mesafeni koru
tavir aldigini belli etme
olurda bir araya gelirseniz guler yuzlu ol
selamini ver hatirini sor sonra kenara cekil

ve o yazmadan yazma
o sana saka yapabiliyorda
sen neden kirginligini dile getirince
uste cikmaya calisiyor bilgiclik taslayarak
boyleleri uste cikmayi basarir

Üzerine düsmemelisin. Ne var yani bir cümleyi iki kere yazdıysan?
Sabırsızlık bunun neresinde ben anlayamadım!
Kendisi esine dört dörtlük davranıyor da hemen seni nisanlına da böyle mi davranıyorsun diye sorguluyor..

Mesafe , mesafe , mesafe!

Ayrıca sizin nışanlınızla olan ilişkinizle hangi hadle yorum yapıyor ki.. O zaman sizde ona ait kişilik özelliklerini ''sende eşine böyle yapıyorsun herhalde'' demeniz lazım. Ne alaka. ?

Ben bu tür durumlarda yapıcı yorum yapmayı , yumuşak düşünmeyi seviyorum ama bu kişinin tavrı fazla ukalaca geldi bana.

bu tip insanlar etrafımızda o kadar çok ki ,hep iyi niyetle yaklaşıyım der alttan alırsın ama nafile...bazen diyorum ki iyi niyetimden kurtulup kötü insan mı olsam?ben de milletin yüzünemi çığlık atsam?:95: fazla ii niyetli olmamak en iyisi cnm ezdirme kendini son kararım...ne ara ne sor derim uzak dur...

bence bi daha bu konuyu hiç açmayıp, hiç bişey olmamış gibi ama daha mesafeli hayatına devam et
eğer tekrar konuyu açarsan histerik damgası yiceksin çünkü
takma kafana unut gitsin
o seni kaynına kayık görse ne görmese ne...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…